12 Haziran 2015 Cuma

“Hastane Havalandırmasında Hijyen” Projesinin Startı Verildi!

İSKİD Basın Yayın Komisyonu, Merkezi İklimlendirme Sistemleri Komisyonunun da desteği ile  “Hastane Havalandırılmasında Hijyen” konulu projenin çalışmalarına başladı. 4 Haziran’da Esentepe’de bulunan TOBB binasında gerçekleştirilen “Arama Konferansı” İSKİD üyesi firmaları ve sektörün diğer paydaşlarını bir araya getirdi.


Prof Dr. Ahmet ARISOY’un oturum başkanlığını yürüttüğü konferansın “Değerlendirme Kurulu”nda ise; İSKİD geçmiş dönem başkanlarından ve Merkezi İklimlendirme Sistemleri Komisyonu Üyesi Vural EROĞLU, İnşel’den Metin KENTER, Demta’dan Ersin GÖKBUDAK ve Acıbadem Proje Yönetim’den Bora ATAY yer alıyor. Değerlendirme_kurulu1


İSKİD Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cem SAVCI konferansın açılış konuşmasında hastane havalandırmasında hijyenin önemi ve İSKİD olarak bu konuyla ilgili yapılacak çalışmaları desteklediklerini belirtti.


Cem_Savcı_2


İSKİD Basın Yayın Komisyonu Başkanı Ezgi TEMOÇİN ise yaptığı konuşmada “Arama konferansı ile toplumumuzun yaşam kalitesini doğrudan ilgilendiren hijyen konusuyla ilgili sorunları tespit edip, ortak akıl oluşturmayı hedeflediklerini bu nedenle konferansta sektördeki tasarımcıları, uygulamacıları, hijyenik klima santrali üreticilerini, işletmecileri ve validasyon şirketlerini dinleyerek hastanelerdeki hijyenik havalandırmayla ilgili sorunların çözümü için projenin yol haritasını çıkarmayı planladıklarını belirtti”.


Oturum Bakanlığını Prof. Dr. Ahmet Arısoy’un yaptığı Toplantıda; GN Proje – Gürkan Görgün, Tanrıöver Mühendislik- Cevat Tanrıöver, Acıbadem Proje – Bora Atay,  Egenisan -Ali Boylu, ICCE – Dilek Sunar, Systemair HSK – Serkan Gündüz, Tetisan – Ganim Dokuyucu, İnşel – Metin Kenter, Acıbadem Hastanesi – İlden Kibar, Amerikan Hastanesi – Ali Süngü, konu ile ilgili bilgilerini paylaştılar.


Toplantının sonunda söz alan İSKİD Merkezi İklimlendirme Sistemleri Üyesi Ozan ATASOY İklimlendirme sektörünün hastanelerdeki havalandırma sistemleri konusunda hangi noktada olunduğunu içeren bir konuşma yaptı.


Sektörün tüm paydaşlarının katkı sağladığı konferansta;  Türkiye’deki hastanelerin havalandırma sistemleri, sistemlerin yeterliliği, bu konuda yaşanan aksaklıklar ve normlar görüşüldü. Konunun tüm paydaşları, mevcut durumu kendi perspektiflerinden değerlendirme ve çözüm önerileriyle ortak hedef üzerinde görüş bildirme fırsatı buldu.


Hastane Havalandırmasında Hijyen konusu ile başlayan etkinlikler elde edilen veriler doğrultusunda çizilen yol haritasına göre planlanacak yeni etkinliklerle devam edecek.



“Hastane Havalandırmasında Hijyen” Projesinin Startı Verildi!

1 yorum:

  1. havalandırma sistemleri konusunda Bim havalandırma İstanbul firmasının 60 yıl ve yüzlerce proje tecrübesine güvenebilirsiniz. Detaylı klima ısıtma ve soğutma havalandırma sistemleri bilgilendirmeniz için ayrıca teşekkürler.

    YanıtlaSil