26 Mayıs 2015 Salı

AFS Akademi, Ankara eğitimlerine başladı

AFS; 21 Ocak 2015’te İstanbul’da açılışını gerçekleştirdiği AFS Akademi eğitimlerini 20 Mayıs 2015’te Ankara’da da vermeye başladı.


Açıldığı günden bu yana İstanbul Avrupa biriminde eğitimlerin sürdürüldüğü AFS Akademi, 20 Mayıs’tan itibaren Ankara eğitimlerine start verdi. 20 Mayıs itibarıyla bir hafta İstanbul, bir hafta Ankara’da olmak üzere her hafta eğitimlerin devam edeceği AFS Akademi 24 Haziran’da eğitimlerine ara verecek.


afs akademi


Sektörün katılımına açık ve ücretsiz verilen eğitimler, 20 Mayıs’tan itibaren İstanbul ve Ankara olmak üzere iki farklı lokasyonda yapılacak. Havalandırma alanında standartları yükseltmeyi hedefleyen AFS Akademi; Temmuz’dan Eylül’e kadar eğitimlerine ara verecek. 2 Eylül itibarıyla yeni eğitim programı ile eğitimlerine kaldığı yerden devam edecek.


Eğitimlerin sonunda yapılan sınavlarda 70 ve üzeri puan alanlar, başarı sertifikasına hak kazanıyor. AFS Akademi eğitimlerine katılmak isteyenler http://www.afsakademi.com adresi üzerinden başvuruda bulunabiliyor.


AFS Akademi


AFS Akademi’de eğitimler Çarşamba günleri devam etmekle birlikte grup katılımlarına bağlı olarak eğitim içeriğinin hazırlandığı ve gerçekleştirildiği özel eğitimler de yapılabiliyor. AFS Akademi, iklimlendirme sektörünün bilgi kaynağı olan, sektörü geliştiren ve sektöre yön veren eğitimlerin yapıldığı bir merkez olma yolunda ilerliyor.



AFS Akademi, Ankara eğitimlerine başladı

Mitsubishi Electric klimalarda kampanya!

Mitsubishi Electric klimalarda ÖTV ve KDV tutarı kadar indirim ve hediye bakım hizmeti!..


Mitsubishi Electric Klima Sistemleri, yeni bir yaz kampanyasına* imza attı. 30 Haziran 2015 tarihine kadar Mitsubishi Electric’in kampanya kapsamındaki enerji performansı yüksek, çevre dostu klimalarından satın alanlara satış bedeli üzerinden ÖTV ve KDV tutarı kadar indirim uygulanıyor**. Üstelik 1 Mart-30 Mayıs 2016 tarihleri arasında ücretsiz klima bakım hizmeti ve Keşfetteam hizmeti ile en doğru klimayı seçme imkanı da sunuluyor.


Mitsubishi Electric klimalar


Yazın bunaltıcı havasından kurtulmak ve evinin her köşesinde enerji tasarruflu serinlik ve konfor yaşamak isteyenler için yaz kampanyası başlatan Mitsubishi Electric Klima Sistemleri, satın alınan klimanın ÖTV ve KDV tutarı kadar indirim uyguluyor. Böylece tüketicilerin konforunu en üst seviyeye çıkarmayı ve masraflarını azaltmayı amaçlayan Mitsubishi Electric, klima bakımı ve temizliği için de 1 Mart-30 Mayıs 2016 tarihleri arasında geçerli olacak klima bakım hizmeti hediye ediyor. Ayrıca Keşfetteam hizmeti ile mekana en uygun klimayı ve klimanın konumlanması gereken doğru yeri keşfediyor.


Yüksek elektrik tasarrufu sağlayan ve Sezonsal Verimlilik Kriterlerine göre A, A+, A++, A+++ enerji sınıfında yer alan Mitsubishi Electric Klimalar, kampanya boyunca Yapı Kredi World Kart’a peşin fiyatına vade farksız 9 taksitle satışa sunuluyor.


6 Modelde Büyük Avantaj


Mitsubishi Electric Klima Sistemleri’nin 05 Mayıs-30 Haziran 2015 tarihleri arasında geçerli olacak 2015 Yaz Kampanyası; Kirigamine Inverter Duvar Tipi Comfort Plus (MSZ-FH25/35/50VEHZ), Kirigamine Inverter Duvar Tipi (MSZ-FH25/35/50VE)***, Inverter Döşeme Tipi (MFZ-KJ25/35/50VE ve MFZ-KA25/35VA), Kirigamine Zen Inverter Duvar Tipi (MSZ-EF25/35/42/50VE2W/VE2B/VE2S), Deluxe Power Inverter Duvar Tipi (MSZ-SF25/35/42/50VE ve MSZ-GF60/71VE) ve Comfort Inverter Duvar Tipi cihazlarda (MSZ-HJ25/35/50/60/71VA) geçerli.


Keşfetteam Farkı


Geliştirdiği üstün teknolojisi ile yaşam alanlarına konforu en tasarruflu şekilde sunan Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri, Keşfetteam hizmeti ile daha fazla konfor ve enerji tasarrufu sağlayan, katma değerli bir keşif hizmeti sunuyor. Klima kapasitesinin daha doğru hesaplanmasını sağlayan ve klima seçimini standartlaştıran bir yazılım geliştiren Mitsubishi Electric Türkiye Klima Sistemleri, bu yazılım ile sadece keşfe giden kişinin uzmanlığı ve tecrübesine dayanan geleneksel keşif yöntemlerinin yerine, mekanın ısıl ihtiyaçlarını göz önünde tutan daha detaylı bir hesaplama yapılmasını sağlıyor ve sadece iç değil dış ortam koşulları da hesaplamaya dahil ediliyor.


Kampanya koşullarıyla ve Keşfetteam hizmetiyle ilgili detaylı bilgiyi klima.mitsubishielectric.com.tr internet sitesi ve 444 7 500 numaralı çağrı merkezinden almak mümkün.


* Kampanya 05 Mayıs-30 Haziran 2015 tarihleri arasında geçerli ve stoklarla sınırlıdır. Mitsubishi Electric Turkey A.Ş. 2015 yaz kampanyasını haber vermeksizin tek taraflı olarak durdurma, iptal etme ve kampanya koşullarında değişiklik yapma hakkına sahiptir. Ücretsiz bakım kampanyası 05 Mayıs-30 Haziran 2015 tarihleri arasında satın alınan kampanyaya dahil Mitsubishi Electric cihazlar için geçerlidir.


**Kampanya döneminde Mitsubishi Electric yetkili satıcılarından satın alacağınız klimaların ücretlerinden Özel Tüketim Vergisi ve Katma Değer Vergisi oranları kadar indirim yapılmıştır.


***MSZ –FH-25 VE/35 VE modelleri hem ısıtmada hem de soğutmada A+++ enerji sınıfındadır.



Mitsubishi Electric klimalarda kampanya!

25 Mayıs 2015 Pazartesi

Bosch Condens yoğuşmalı kazanda yüzde 110 verim!

Bosch’un yoğuşma teknolojisiyle piyasaya sunduğu yeni Condens 5000 W, yenilenen pozitif basınçlı baca için klape seti aksesuarı ve 6 bar işletim basıncı ile düşük ilk yatırım maliyeti sunuyor. Ayrıca A sınıfı enerji verimli pompası ile artık daha yüksek oranda tasarruf sağlıyor. Kurulum ve kullanım kolaylığıyla öne çıkan Bosch 5000 W, modern ve konpakt tasarımlarıyla ısıtmada üstün bir konfor sunuyor.


Condens 5000 W kapasite, esneklik ve kumanda seçeneklerinin yanı sıra ekonomik işletim ile de ön plana çıkıyor. Geliştirilen A Sınıfı Enerji verimli pompası, ısı ihtiyacına uygun debi ile işletim verimini artırıyor. Modülasyonlu pompa, yoğuşma, enerjisinin maksimum verimle kullanılmasını sağlıyor. Aynı zamanda pompa, ErP Lot11 uyumu ile düşük elektrik tüketimi sağlıyor.


Bosch Condens yoğuşmalı kazan


Kaskad sistemli


Bosch Condens 5000W duvar tipi yoğuşmalı kazanlar yüzde 110 verime ulaşabiliyor. Bu kazanlar aynı zamanda yüksek modülasyon aralıklarıyla da birçok avantajı beraberinde getiriyor. Kaskad sistemlerdeki merkezi kumanda paneli, ısıtma sistemlerindeki ihtiyacı tespit edip her bir kazana istenen kapasite bilgisini aktarıyor. Bu sayede, yalnız ihtiyaç duyulan kadar ısı üretilerek fazla yakıt tüketiminin önüne geçiliyor.


Bakım kolaylığı var


Bosch Condens 5000 W’nin eşanjör üzerindeki plazma polimerizasyon kaplaması yüksek kimyasal dirence sahiptir. Koruyucu bir tabaka oluşturularak, eşanjör yüzeyinde alüminyum oksitlerin oluşmasını önler. Bu sayede, hem cihazın ömrü hem de bakım aralıkları uzar. Yeni içyapısı sayesinde gaz valfi ve ventüriye bakım daha kolaydır. Bakım sırasında tam açılabilir kapak sayesinde tüm komponentlere kolay ulaşım sağlanır.



Bosch Condens yoğuşmalı kazanda yüzde 110 verim!

"Tasarruflu yeni ürünler ön planda"

İSKAV Yönetim Kurulu Üyesi Vural Eroğlu, Türkiye’de ısıtma ve soğutmada enerji verimliliğin çok önemli hale geldiğini söyledi. Eroğlu, “Bireysel soğutmada yaygınlaşan inverter sistemlerle yüzde 50’ye varan oranlarda tasarruf sağlamak mümkün” dedi


Türkiye’de ısıtma ve soğutma sektörü yeni tebliğlerin ışığında büyümesini sürdürüyor. Bina Enerji Performans (BEP) yönetmeliği ve yeni uygulamaya konulan klimada sezonsal verimlilik kriterleri sektörü şekillendiriyor. Isıtma, Soğutma, Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı (İSKAV) Yönetim Kurulu Üyesi Vural Eroğlu, yeni tebliğlerle hem ısıtma hem de soğutmada enerji verimliliği yüksek ürünlerin ön plana çıkarıldığını söyledi. İç hava kalitesinin yükseltilmesi ve konforun her zaman iklimlendirmeyle sağlanabileceğini de vurgulayan Eroğlu, “Sağlık açısından da bu çok önemli. Sağlık için ısıl konfor ve iç hava kalitesi önem arzediyor. Sektörde firmalar bu yönde yeni projeler hayata geçiriyor. Bireysel soğutmada inverter sistemler yaygınlaşıyor. Bu yöndeki üretimlerde artış var. İnverter’a sahip cihazlarla yüzde 50’ye varan oranlarda tasarruf sağlamak mümkün” dedi.


İSKAV Yönetim Kurulu Üyesi Vural Eroğlu


4.5 milyar dolar ihracat var


Vural Eroğlu, iklimlendirme sektörünün her zaman Türkiye’nin üzerinde büyüdüğünü belirterek, “Sektör her yıl büyüyor. Türkiye ciddi oranda iklimlendirme ürünleri ihracı yapıyor. Komşularımızın siyasi durumu nedeniyle ihracat seviyesini korudu. Sektörün yurtiçindeki büyüklüğü 10 milyar dolar, ihracatımız ise 4.5 milyar dolar düzeyinde” diye konuştu.


Üreticilerin sezona iyi bir şekilde hazırlandığını dile getiren Eroğlu, “Dondurma tüketim duygusu ile klima satın alma arzusu çok paralel. Bunalınca şiddetli alım arzusu oluyor. Ertesi gün hava serinse erteleniyor. Tavsiyemiz, ihtiyacı planlamak yönünde olmalı. Böylece isabetli bir satın alma kararı verilmiş olur” ifadesini kullandı. İklimlendirme cihazlarının ömrü boyunca çalışan ve çalışırken de ürettiği fonksiyonun yanında enerji tüketen makinalar olduğunu söyleyen Eroğlu, şöyle konuştu:


Isı pompaları önemli olacak


“Bu bakımdan artık bu cihazların iç hava temizleme özelliğinin yanında toplam çalışma ömrü için de daha az maliyet performanslı cihazlar öne geçiyor. Bu açıdan cihazlar telefonlar gibi çok akıllı hale geliyor ve kendi kendine karar veren makinalar olma yolundalar. Enerji verimliliği açısından ısı pompaları dediğimiz cihazlar çok önemli hale gelecek. Bina enerji performansı açısından pasif evler yani sıfır enerji tüketen binalara doğru gidiliyor. Hiç enerji harcamadan fayda sağlanmayacağına göre makinalar kendi atık enerjilerini geri çevirip tekrar tekrar kullanarak .COP dediğimiz performanlarını yükseltecek hale getiriliyor.”


Vural Eroğlu, iklimlendirmenin Türkiye’de daha girmesi gereken mekanlar bulunduğuna da dikkat çekerek, okulların bunlar arasında yer aldığını ve kamuda her alanda iç hava kalitesinin artırılmasının ekonomiye katkı yapacağını kaydetti.


Uzmanlardan yardım alınmalı


Klima alırken ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler şöyle sıralanıyor:


– Klima alım kararında tüm kriterler göz önünde bulundurulmalı. Bir keşif çalışması için alanında uzman kişilerden yardım alınmalı


– Isıtılması ve soğutulması düşünülen alanın ısı kayıplarının ne kadar olduğu, hangi model cihazın kullanılması gerektiği önemli


– Kapasitesi ve yeri yanlış seçilmiş kalitesiz bir cihaz sağlığa zarar verebilir. Hangi konumda olursa olsun klimanın rüzgarının karşısında durulmamalı


– Cihazların ısı transfer yüzeylerinde meydana gelen kirlenme ve tahribat performansı düşürür


– Ortam ısı değerleri aniden değiştirilmemeli


– Orijinal parça kullanımına dikkat edilmeli


Pazar 2 milyar euro büyüklükte


Vural Eroğlu, Türkiye’de toplam ısıtma, soğutma ve havalandırma pazarının büyüklüğünün 2 milyar euro olduğunu da aktararak, şu bilgileri verdi:


– “Bunun 1 milyar euro kadarını soğutma ve havalandırma sistemleri oluşturuyor. 1 milyar euro’luk bölümü de ısıtma ve sıcak su sistemleriden geliyor.


– 1 milyar euro’luk Türkiye klima pazarının yaklaşık yarısı da ev tipi split klima pazarı, diğer yarısı ise VRF, fan coil, Chiller, klima santrali gibi merkezi sistemler.


– Tüketicilerin bireysel ısıtma ürünlerinde tercihleri kombi cihazlarından yana özellikle yüksek enerji verimi sebebi ile tasarruf sağlayan yoğuşmalı kombilere talep her geçen yıl artıyor.


– Bireysel klima sistemlerinde ise yüksek enerji verimine sahip, az elektrik tüketimi ile yüksek performans sağlayan inverter split klimalar tercih ediliyor. Düşük ses seviyesine sahip klimalar da tercih edilmeye başlandı.”



"Tasarruflu yeni ürünler ön planda"

Arçelik ferahlığı evlere taşıyor!

Arçelik ev tipi klimalarda, üstün özellikleriyle yüksek enerji sınıfında bulunan inverter klimalar, mağazalarda satışa sunuldu. Arçelik’in tasarladığı yeni klimalar evleri serin bir yaza hazırlayacak. Yüksek tasarruf sağlayan ev tipi klimalar, teknolojik özellikleriyle dikkat çekiyor.


Arçelik ev tipi klimalar


Sessiz modda çalışma


126410 A MirrosIonizer+InverterKlima/White, Arçelik’in A+++ sınıfında yer alan yeni kliması.


Ionizer+ özelliği sadece klimanın verdiği havayı değil, çevredeki mikroskobik partikülleri de temizler. 3M Filtre mikroskobik partikülleri uzaklaştırarak temiz bir ortam yaratır. Ayrıca yıkanabilir toz filtreye sahip olan üründe otomatik iç ünite kurutma fonksiyonu bulunuyor.


Sessiz modda çalışan klima, enerji kontrolü de yapıyor. Akıllı çalışma sistemi olan üründe dijital gösterge yer alıyor. Arçelik inverter klimalar peşin fiyatına 3 taksitle 2 bin 707 TLK. Kampanya 15 Haziran 2015 tarihine kadar geçerli.



Arçelik ferahlığı evlere taşıyor!

Beko'dan peşin fiyatına taksitli klima!

Beko’nun yeni 41210 AAlonizer+Inverter klimalarında Ionizer+ özelliği sadece klimanın verdiği havayı değil, çevredeki mikroskobik partikülleri de temizler. 3M filtre mikroskobik partikülleri uzaklaştırarak temiz bir ortam yaratır. Hızlı soğutma ve ısıtma özellikleriyle kullanım kolaylığı sunan klima, 24 saat programlanabiliyor.


Dört yöne otomatik hava yönlendirme yapabilen üründe, buz çözme (defrost) özelliği yer alıyor. Inverter klimalar peşin fiyatına 3 taksitle 2213 TL olarak fiyatlandırılıyor. Kampanya 15 Haziran 2015 tarihine kadar geçerli.



Beko'dan peşin fiyatına taksitli klima!

Standart Pompa MINEX 2015'te yer aldı

Standart Pompa; MINEX 2015 Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı’nda sektör profesyonellerine zorlu şartlarda sorunsuzca çalışan ürünlerini tanıttı.


standart_pompa_minex

Standart Pompa, açılışını İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yaptığı 14- 16 Mayıs 2015 tarihlerinde düzenlenen MINEX – Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı için İzmir’deydi. Bu yıl 6.’sı düzenlenen fuarda Standart Pompa temsilcileri, madencilik sektöründe kullanılan pompalar, madencilik sektöründe yer aldığı projeler ve kurdukları işbirlikleri hakkında bilgi verdiler.


Sıvıların transferinde akıllı çözümler sunan Standart Pompa’nın madencilik sektörünün ihtiyaçlarına yönelik ağır işler için tasarladığı pompalar, güçleri ve dayanıklılıkları ile zorlu şartlarda sorunsuzca çalışıyor. Cevherin çıkarılmasından rafinasyonuna kadar birçok adımda Standart Pompa ürünleri yüksek performanslarıyla güvenle kullanılıyor.

Madencilik sektörünün buluşma noktası haline gelen madencilik, doğal kaynaklar ve teknolojileri etkinliği MINEX bu yıl da oldukça verimli geçti.



Standart Pompa MINEX 2015'te yer aldı

General’in LTCA'sı insan hareketlerini algılıyor!

General’in yeni klima serisi ince tasarımı, enerji tasarruflu çalışma performansı ve sessiz çalışma prensibi ile göz dolduruyor.


Japon klima devi General imzalı yeni klimalar, modern dizaynı, zarafeti ve üstün performansı ile dikkat çekiyor. “Neredeyse sessiz” çalışma performansı, haftalık ya da günlük program ayarı, insan sensörü gibi yenilikçi ve kullanıcı dostu özellikleriyle diğer klimalardan ayrılıyor.


İnsan Sensörü ile kullanıcı dostu


General’in duvar tipi split klimadaki yeni serisi LTCA, insan hareketlerini algılama özelliğiyle, odadan çıkıldığında 20 dakika boyunca herhangi bir hareket algılamaz ise enerji tasarruf fonksiyonlu çalışma moduna geçiyor. Odaya girildiğinde ise otomatik olarak bir önceki çalışma moduna geri dönen yeni seri, kullanıcının ihtiyaçlarına göre şekillenen çalışma prensibi ile fark yaratıyor.


Japon Klima Devi General’den Mucize Klima


Neredeyse sessiz


İnsan kulağının neredeyse algılayamadığı yaprak hışırtısına eşdeğer (21 desibel) bir ses seviyesi ile yıl boyunca ideal iklimlendirme sağlayan General Klimalar; işyerleri ile evlerde özellikle bebek ve yatak odalarında sakin ve huzurlu ortamlar sunuyor.


Toz ve kokulara elveda


General’in yeni seri klimalarının diğer bir üstün özelliği ise Apple-Catechin Filtre teknolojisi. Havadaki ince tanecikleri ve tozu temizlemek için statik elektrik kullanan Apple-Catechin Filtre, ultra ince partiküllü seramik tarafından oluşturulan iyonlarla emilen kokuları, güçlü şekilde ayrıştırarak gideriyor. Filtre temizleme zamanı göstergesi ile kullanıcılarını düşünen yeni klimalar, hava temizleme etkisi ile ortamın konfor seviyesini daha da yükseltiyor.


Ödüllü zarif tasarım, performans ve tasarruf bir arada


İnce ve zarif tasarımı ile öne çıkan General’in yeni klima serisi; “IF (International Forum Design – Tasarım Oscar’ı), GOOD DESIGN (Japon asıllı, kapsamlı tasarım değerlendirme ve takdir sistemi) ve REDDOT (Almanya Tasarım Merkezi Nordrhein Westfalen tarafından verilen uluslararası bir ürün tasarım ödülü) ödüllerinin sahibi.


Yeni seri aynı zamanda düşük enerji tüketimi ile yüksek ısıtma ve soğutma performansını da bir araya getiriyor. Oda sıcaklığını sabit tutma özelliği ve maksimum hava akımı/maksimum kompresör hızı ile 20 dakika yüksek kapasitede çalışarak, odanızı çabucak konforlu hale getiriyor.


Frekans değiştirme ayarı


Ekonomik çalışma modu ile daha fazla enerji tasarrufu yapan yeni klima serisi, geniş kapasite seçenekleri ile tüm kullanıcı taleplerine cevap veriyor.


Aynı oda içinde birden fazla klima olması durumunda kullanılabilen frekans değiştirme ayarı ile de dikkat çeken seri, geçici bir güç kesintisi durumunda da otomatik olarak daha önce olduğu gibi aynı çalışma modunda yeniden başlıyor.


Haftalık ya da günlük ısı programı yapmak mümkün

General’in yeni seri klimalarında uzaktan kumanda ile haftalık program yapmak da mümkün. Kullanıcılar bir dokunuşla 1 günde 4 farklı program yapabiliyor. Toplamda haftada 28 farklı program ile farklı saat ve sıcaklıklarda çalışma ayarı yapabildiği gibi, uyku zamanlayıcısı da istenilen saatte kapanmaya göre ayarlanabiliyor.



General’in LTCA'sı insan hareketlerini algılıyor!

TROX Turkey 5. yılını kutladı!

İklimlendirme ve havalandırma sektörünün öncü ve yenilikçi firmalarından TROX Turkey 5. yılını kutladı.


Hava kontrol ve dağıtımında konfor, gürültü kontrolü, yangın güvenliği ve enerji tasarrufu konularına yönelik ürün ve hizmetler üreten, 65 yıllık geçmişiyle Avrupa pazarının lideri olan Almanya merkezli TROX Technik’in, Türkiye Şubesi olan TROX Turkey aynı gün Türkiye’de büyüyen organizasyonunun ihtiyaçları doğrultusunda yeni taşındığı ofisini de hizmete açtı.


TROX Turkey Genel Müdürü Ozan Atasoy, 2010 yılında kurulurken hayal ettiklerini geçtiğimiz 5 yıllık süreçte gerçekleştirdiklerini belirterek, “Bugüne kadar ön yargısız şekilde heyecanımız ve motivasyonumuz ile başardıklarımızı yeni ürün ve çözümlerimiz ile daha ileriye taşımayı amaçlıyoruz” dedi.


trox turkey

TROX Technik CEO’su Michael Bauer ve TROX Turkey Genel Müdürü Ozan Atasoy


İklinlendirme ve soğutma sektörünün öncü ve yenilikçi firmalarından, Avrupa pazarının lideri TROX Technik’in, Türkiye satış ve destek ofisi TROX Turkey 5. yılını kutladı. Yıldönümü dolayısıyla TROX Turkey Genel Müdürü Ozan Atasoy ev sahipliğinde, TROX Technik CEO’su Michael Bauer’in de katılımıyla Palladium Tower’de, 22 Mayıs 2015 Cuma günü basın toplantısı düzenlendi.


Toplantıda konuşan TROX Turkey Genel Müdürü Ozan Atasoy, TROX Technik’in Almanya’da 1951 yılında kurulmuş, sektörün öncü ve Avrupa’nın Pazar Lideri bir firma olduğuna dikkat çekerek, TROX Turkey’in de, Türkiye’de beş yıl gibi kısa bir süre içerisinde kendi alanında ilk 3’te yer aldığını söyledi.


TROX Turkey’in, dışarıdaki havayı alıp iç ortama getirene kadar kanal hariç dış hava panjurundan susturucusuna, hava kontrol ekipmanlarına, filtresine varana kadar birçok ekipman ürettiklerini belirten Ozan Atasoy, bunları komple bir sistem olarak akıllı yazılım ve otomasyon ürünleri ile kullanıcılara sunduklarını bildirdi.


TROX Turkey olarak üstün kalite ürünleri, üstün kalite hizmet ve mühendislik deneyimleriyle müşteriye sunduklarını belirten Ozan Atasoy, “Bunda başarılı olduk. TROX Turkey olarak iki yıldır TROX’un satış şirketleri arasında biriciyiz. ISH Fuarı için iki yılda bir yapılan toplantımızda da kupamızı aldık” diye konuştu.


Türkiye’de Birçok Önemli Projeye İmza Attı


Bugüne kadar birçok önemli projeye imza attıklarını belirten Ozan Atasoy, bu projeleri şöyle sıraladı:


“Türkiye’de ilk akreditasyon almış BSL3 Laboratuarı olan Erciyes Üniversitesi BSL3 Laboratuarı, yine Türkiye’deki ilk Multi Service Chilled Beam uygulamasını yaptığımız Türkiye Müteahhitler Birliği Binası, Zorlu Center projesi içinde yer alan Performans Sanatları Merkezi (PSM) ve Türkiye’deki ilk Raffles Oteli, Aselsan Gölbaşı Yerleşkesi, Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Binası, HABOM Uçak Bakım Hangarı, Rönesans Tower Ataşehir, Garanti Bankası Beyoğlu Sanat Galerisi, Acıbadem ve Dünya Göz Hastaneleri sayabiliriz. Türkiye’deki ilk klima santrali satışını gerçekleştirdiğimiz, yenilenen BIST İşlem Salonu’da gerçekleştirdiğimiz projeler arasında yer alıyor.”


trox turkey


“Hayal Ettiklerimizi Gerçekleştirdik”


Satışlarının yaklaşık dörtte birini yurtdışı projelerin oluşturduğunu belirten Ozan Atasoy, şunları söyledi:

“TROX Turkey kurulduğundan beri geçen 5 yıllık süreçte pazarda var olduğumuzu gösterdik ve bu anlamda emeğimizin karşılığı olan ciroları ve hedeflerimizi yakaladığımız rahatlıkla söyleyebilirim. TROX Turkey olarak 2010 yılında kurulduğumuzda hayal ettiklerimizi geçtiğimiz 5 yıllık süreçte gerçekleştirdik. Bugüne kadar ön yargısız şekilde heyecanımız ve motivasyonumuz ile başardıklarımızı yeni ürün ve çözümlerimiz ile daha ileriye taşımayı amaçlıyoruz.”


TROX Technik CEO’su Michael Bauer de, “TROX Turkey kurulalı sadece 5 yıl olmasına rağmen, bu genç ve yüksek motive ekibin başardıkları ve perspektifleri nedeni ile oldukça memnunuz. Son 2 yıl içerisinde TROX Turkey, satış şubelerimiz arasında en iyi performans gösteren şubelerimizden oldu. Türkiye’den yayılan bu pozitif ve fevkalade yüksek enerji “Güneş doğudan yükselir” sözünü kanıtlar gibi.

X-CUBE, X-FANS ve daha nice yeni ürün lansmanları ile, inanıyoruz ki TROX Turkey gerek Türkiye pazarı, gerekse komşu ülkelerinde daha büyük fırsatlarla daha büyük bir oyuncu olacaktır. TROX Turkey müşterilerine destekleri ve TROX Turkey’in başarısına ortak oldukları için teşekkürlerimi sunarım.” dedi.


TROX Türkiye’nin yeni ofisi de, Palladium Tower’de hizmete girdi.



TROX Turkey 5. yılını kutladı!

24 Mayıs 2015 Pazar

Dr. Andaç Yakut Daikin Türkiye'ye katıldı

Daikin, başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada yatırımcı ve müteahhitlerin giderek artan “Yeşil Bina Sertifikasyonu” taleplerine yanıt verebilmek için uzman kadrosunu genişletmeye devam ediyor. 


Building Research Establishment (BRE) İngiltere’de iki aşamalı olarak yapılan BREEAM AP (Accredited Professional) sınavını başarıyla tamamlayan Dr. Andaç Yakut, Daikin Europe’un BREEAM Yetkili Uzmanları kadrosuna katılmaya hak kazandı. Böylece, Dr. Andaç Yakut, BREEAM Yeşil Bina Projelerinin Sertifikasyon sürecinde Daikin’in Sürdürülebilir HVAC-R Çözümleri ile birlikte danışmanlık hizmeti verebilecek.


Dr. Andaç Yakut

Dr. Andaç Yakut


Daikin’in genişleyen Yeşil Bina Uzman kadrosuna katılan Dr. Andaç Yakut, Avrupa’daki yeni bina projelerinin büyük bir bölümünün 2015 yılından itibaren yeşil bina projesi olmasının beklendiğine işaret ederek, “Yatırımcı ve müteahhitlerin yüzde 93’ü yeşil sertifikasyonun önemli olduğunu düşünüyor” dedi. Yakut, bu konuda şu bilgileri verdi: “BREEAM (BRE Environmental Assessment Method), binalar için dünyada en çok kullanılan çevresel değerlendirme metodudur. BREEAM, bir binanın çevreye olan etkilerini basit ve ekonomik bir şekilde değerlendirebilmek ve bu etkileri azaltabilmek amacıyla 1990 yılında İngiltere’de oluşturuldu. BREEAM ile öncelikle binaların çevreye olan etkilerinin azaltılması hedefleniyor. Ayrıca binaların çevresel yararlarına göre tanınması, binalar için güvenilir, çevresel bir etiket sağlanması ve sürdürülebilir binalar için talebi teşvik edilmesi öngörülüyor.”


Daikin’in, Avrupa ve Türkiye’de müşterine yardımcı olmak amacıyla birçok BREEAM Yetkili Uzman’a (BREEAM AP) sahip olduğuna dikkat çeken Dr. Andaç Yakut, şunları söyledi: “Bu uzmanlar BREEAM sertifikası alınması sürecinde yeşil bina projelerinin sürdürülebilir HVAC-R çözümleri için danışmanlık hizmeti sağlayarak ilgili kategorilerden kredi kazanılmasını sağlıyorlar. Ayrıca Daikin Uzmanları, istenilen BREEAM sertifikasının elde edilmesi için en uygun maliyetli tasarımın seçilmesine de yardımcı oluyor.”


DAIKIN TÜRKİYE'NİN YEŞİL BİNA UZMAN KADROSU GENİŞLİYOR-1



Dr. Andaç Yakut Daikin Türkiye'ye katıldı

İSİB Çin'e çıkarma yaptı!

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), Ish China ve Cihe Fuarlarına ziyaret gerçekleştirdi.


isib, çin, ish


13-15 Mayıs 2015 tarihlerinde Çin / Pekin’de düzenlenen ISH China & CIHE Fuarı İklimlendirme Sanayi İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı S. Zeki POYRAZ, OAİB Genel Sekreteri Özkan AYDIN ve İSİB Uzman Yardımıcısı Muhammet N. ÇUBIKCI’dan oluşan bir heyet tarafından ziyaret edilmiştir.


isib, çin, ish 2


Fuarın açılış törenin ardından Türk firmaları’nın standları ziyaret edilmiştir. Firma yetkililerine fuar ve ülke hakkında ki görüşleri sorulmuştur. Firma ziyaretlerinin ardından Fuarı düzenleyen Messe Frankfurt yetkilileri ile Frankfurt’ta iki senede bir yapılan ISH Frankfurt Fuarı hakkında  bir toplantı gerçekleştirilmiştir.



İSİB Çin'e çıkarma yaptı!

21 Mayıs 2015 Perşembe

Danfoss’tan soğutma çözümleri için 2 yeni ürün daha!

Dünyanın Isıtma, Soğutma ve Sürücü teknolojileri devi Danfoss, soğutma çözümlerine yönelik geliştirdiği 2 yeni ürününü İzmir Swiss Otel’de gerçekleştirdiği lansmanla tanıttı. Piyasadaki kompresörlerle uyumlu çalışabilen, kullanıcıya kurulum sihirbazı ile kolaylık sağlayan, Türkçe dil desteğine de sahip Kompresör Grubu Kontrolörü AK-PC 551 ve evaporator kontrolörü ERC211, “Kolaylığın Anahtarı” adı altında müşterilerin beğenisine sunuldu.


Danfoss’tan soğutma çözümleri


Türkçe ara yüze sahip


Bir veya iki dönüş grubu ve ortak bir kondenseri olan orta boyutlu kompresör paketleri için üretilmiş bir Kompresör Grubu Kontrolörü olan Danfoss’un yeni ürünü AK-PC 551’in yapılandırılması için sadece 5 dakika yeterli oluyor. Bir çok enerji tasarrufu işlevi ve optimizasyonu da bir arada sunan AK-PC 551’in yapılandırılması, dahili veya uzaktan bağlantılı yerel bir ekran üzerinden kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. Inverter, dijital scroll, 4 silindirli stream ve 4 silindirli Bitzer CRII kompresörleri gibi çeşitli kompresör kombinasyonlarını da destekleyen AK-PC 551; grup emniyet takibi, kompresör faaliyet kaydı, kondenser kapasite ve gece kontrolü gibi birçok işlevi kullanıcılara sunarken, en büyük özelliği Türkçe ara yüze sahip olmasıyla da tüm dikkatleri üzerine topluyor.


Danfoss’tan soğutma çözümleri


Uygun maliyetle yüksek işlevsellik


Danfoss’un lansmanda tanıtımı yaptığı bir diğer ürün olan ERC211 ise en geniş sensör türlerini desteklerken aynı zamanda da sınıfının en geniş ekranına sahip bulunuyor. AB tasarım tescili de bulunan ERC211, kontrolörü kanallarla çevrili olmayan, düğmesine basıldığında net sonuç veren, temizliği kolaylaştıran ve kir tutmayı önleyen Flat Front tasarımı ile dikkat çekiyor. ERC211 güç kaynağı voltaj seviyesi ve 2 alarm seviyesi ile kondenser sıcaklığını izleyen kompresör koruması da sunuyor. Uygun maliyetle yüksek işlevsellik ve kolay kullanım ihtiyacı olanlar için ideal bir çözüm sunan ürünü test etmek isteyenlerin www.danfoss.com/erc adresini kullanmaları yeterli olacak.


Danfoss’tan soğutma çözümleri



Danfoss’tan soğutma çözümleri için 2 yeni ürün daha!

Galanz, Türkiye'de bayilikler verecek!

37 bin çalışanıyla inverter klima üreten dünyanın 4. büyük fabrikası Galanz, bayilikler vereceğini açıkladı.


Özel tasarımı ve en ekonomik fiyatlarıyla dikkat çeken Japon dizayn ve teknolojisiyle oluşturulan çevre dostu klimalar üreticisi Galanz yeniden Türkiye’de!


Galanz


Geçen sezon yüzde 100 büyüme gösteren Galanz, AR-GE ye yaptığı dev yatırımlar sonunda 5 kıtada gülümseyen yeni yüzüyle, kalitenin ekonomik olabileceğini kanıtlayan anlayışla evlerimize konuk oluyor.


Galanz, “Kalite her zaman pahalı değildir!” sloganıyla yoluna devam ediyor.



Galanz, Türkiye'de bayilikler verecek!

20 Mayıs 2015 Çarşamba

Eryap satış ekibi zirvede!

Eryap CEO’su Emrullah Eruslu’nun da katılımıyla 10-12 Nisan tarihlerinde Bursa Marigold Hotel’de gerçekleştirilen satış, proje ve pazarlama ekiplerinin yer aldığı eğitim ve motivasyon toplantısında ilk gün düzenlenen profesyonel satış eğitimine tüm ekip katılım gösterdi. Tüm Eryap ekibinin interaktif katılımı ile gerçekleşen eğitimde “Satış Sürecinin Yönetimi”, “İletişimde Dinlemenin Önemi ve Kaydetme” gibi önemli konular işlendi.


Eryap CEO’su Emrullah Eruslu


 


Yalıtım sektöründe lider markaların üreticisi Eryap; satış, proje ve pazarlama ekibi ile Uludağ’ın zirvesinde!


İkinci gün Uludağ Gezisine katılan Eryap ekibi, kayak yaparak karın keyfini doyasıya çıkardı ve yılın ilk çeyreğinin stresini üzerinden attı. Uludağ turunu güzel bir yemekle bitiren ekip sonrasında Bursa’ya geçti. Ekip Bursa’nın tarihi güzelliklerini keşfe çıkarken; Ulucami, Kapalıçarşı, İpekhan, Kozahan gibi tarihi mekanları da ziyaret ederek bolca fotoğraf çekmeyi ve alışveriş yapmayı ihmal etmedi.


Programın son gününde ise Türkiye geneline yayılmış satış ve pazarlama ekibinden gelen taleplerin ve görüşlerin karşılıklı olarak değerlendirildiği bir toplantı düzenlendi. Toplantıda gelecek dönem hakkında hedefler görüşüldü, kararlar alındı. Yılın ilk çeyreğini güzel bir kapanışla bitiren Eryap ekibi, ikinci çeyreğe oldukça motive şekilde başladı.

Başkanı Zafer Yavuztürk



Eryap satış ekibi zirvede!

Bu vergi indirimi avantaj sağlayacak mı?

• Enerji tasarrufunda 1.5 puanlık vergi indirimi hangi avantajları sağlayacak?


• Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER), enerji tasarrufunu artırmak amacıyla “A+ tasarruflu” ürünlere getirilen 1.5 puanlık vergi indirimini değerlendiriyor.


Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER) Başkanı Zafer Yavuztürk: “Tasarruflu ürünlere getirilen vergi avantajı enerji tasarrufu için büyük bir adım ama alınan tedbirler ve kararlar yeterli değil. Enerjinin bilinçli kullanımı kararlılıkla teşvik edilmeli; tüm devlet kurumları bu konuda seferber olmalı…”


Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER) Başkanı Zafer Yavuztürk


Türkiye’de enerji ve ısı tasarrufu bilincini artırmak ve bu amaçla kamu yararına etkinlik göstermek üzere kurulan Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER), geçtiğimiz günlerde hükümet tarafından alınan enerji tasarruflu ürünlerde vergi avantajı kararını değerlendirdi. ETADER Başkanı Zafer Yavuztürk; “Hükümetin aldığı akıllı buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, klima ve bulaşık makinesi gibi enerji verimliliği yüksek A+ ürünlerde yüzde 1.5 oranında vergi indirimine gidilmesi kararı ülkemiz adına enerji tasarrufu konusunda atılan büyük bir adım. Tüketicileri enerji tasarruflu ürünler kullanmaya ve üreticileri bu tür ürünlere yatırım yapmaya teşvik eden bu karar oldukça sevindirici ancak bu tür önlemler yeterli değil.


Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER)Türkiye her yıl 60 milyar dolar doğalgaz ithal ediyor ve tüketimin artması her yıl dışa bağımlılığı artırıyor. Milli servetin ve tüketicilerin korunması için enerji tasarrufu önlemlerinin önemi artıyor. Ülkemizde enerji tasarrufu konusu milli bir mesele haline getirilmeli. Enerjinin bilinçli kullanımı ilgili devlet kademeleri ve sivil toplum örgütleri tarafından kararlılıkla desteklenmeli. Türkiye, OECD ülkelerinin iki katı enerji harcıyor. Oysa Türkiye’nin enerji tasarruf potansiyeli yüzde 30, bu da aslında ülkemizin her yıl ne kadar büyük bir milli serveti boşa harcadığını ortaya koyuyor. Alınan vergi indirimi kararını enerji tasarrufuna yönelik kararlı ve etkili önlemler ve kanunlar izlemeli” dedi.



Bu vergi indirimi avantaj sağlayacak mı?

AFS, Sodex Ankara Fuarı'nda ilgi odağı oldu!

AFS Boru Sanayi A.Ş, 7-10 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen SODEX Ankara Fuarı’nda tüm ürün yelpazesini ziyaretçilerinin beğenisine sundu.


AFS; Isıtma, Soğuma, Klima, Havalandırma, Pompa, Vana ve Tesisat fuarı Sodex Ankara’da fanlardan flexible hava kanallarına, ısı geri kazanım cihazlarından yangın damperine kadar bünyesinde bulunan tüm ürünleri sergiledi. Fuarda en yeni ürünleri olan yangın damperleri ve green flexible hava kanallarıyla ilgi topladı.


AFS Boru Sanayi


Fuarda ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği standı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri de ziyaret etti. Üniversite öğrencileri ve akademisyenlere AFS ürünlerini yakından tanımaları için stand ziyaretlerinin ardından fabrika gezisi düzenlendi. Öğrenci ve akademisyenlere AFS merkez binasında bulunan Ar-ge laboratuvarı gezdirildi. Flexible hava kanallarının ses yalıtımı ile akustik performansının test edildiği sessiz oda ve flexible hava kanallarına ilişkin kalite kontrol ve belgelendirme prosesleri AFS Genel Müdürü Zeki Poyraz tarafından Ar-ge laboratuvarında uygulamalı olarak anlatıldı.


Fuarla ilgili görüşlerini dile getiren AFS Genel Müdür Yardımcısı Bahadırhan Tari, “Sodex fuarlarına tüm ürün yelpazemiz ile katılıyoruz. Her geçen gün yeni ürünlerimizle büyüyoruz. Dünyadaki gelişmeleri her zaman yakından takip ediyoruz. Fuarlarda ürünlerimize gösterilen ilgi yeni çalışmalarımızda bize güç kazandırıyor.” dedi.


Yeni ürünleri olan yangın damperlerini anlatan Tari, “Yangın damperleri, yangın anında sıcaklıkla eriyen termal sigorta veya alarm sistemine bağlı elektromanyetik tetikleyici aracılığıyla hemen devreye girerek yangın bölgesini havalandırma sisteminden ayırır.” açıklamasında bulundu.


sodex afs standı


Yangın damperleri sayesinde alevler havayla beslenmediği için büyümeden kontrol altına alınabildiğini dile getiren Tari, ateş ve dumanın diğer bölgelere yayılamadığını ifade etti.

Yeni nesil green flexible hava kanallarını sessiz odada ziyaretçilere tanıtan AFS, sessiz odada gürültüye son veren izoleli yeni nesil green flexible hava kanallarının ses yalıtımını ve akustik performansını test edebilme imkânı sundu.


Gürültüye Son Veren Yeni Nesil Green Flexible Hava Kanalları


Yeni nesil green flexible hava kanallarını anlatan Tari, yeni nesil green flexible hava kanallarının yapay renk ve boya içermediğini söyledi. Tari, “Yeni nesil green flexible hava kanalları, kullanılan ecose teknoloji cam yünü sayesinde tozuma yapmaz, kaşındırmaz, sesi keser ve gürültüyü ortadan kaldırır. Mükemmel ses ve ısı izolasyonu sağlar. Esnek yapısı sayesinde uygulanacak yüzeyle tamamen bütünleşir. Koku yapmaz. “ şeklinde konuştu.


Bu yıl içerisinde WIN ve Teskon Sodex fuarlarında ürünlerini sergileyen AFS, Sodex Ankara’nın ardından İntermob fuarına katılacak.



AFS, Sodex Ankara Fuarı'nda ilgi odağı oldu!

19 Mayıs 2015 Salı

Klimexs'in soğutma sistemlerinden ekonomik çözümler!

Rezistans ile oluşan yoğuşma suyunu buharlaştırmanın enerji giderine neden olmasına çözüm bulan Uzman Teknik Klimexs, klimanın mevcut kondanser ısısını kullanıyor.


Oluşan suyu buharlaştırarak da güvenli ve enerji tasarrufu sağlıyor Asansör İstanbul 2015 fuarında, Klimexs markası adı altında ürettiği yerli proje asansör klimalarını sergileyen Uzman Teknik Klimexs, 2000W ve 4000W asansör klimaları ile öne çıktı. Asansör kullanıcısına daha güvenli ve enerji tasarrufu sağlayan bir yapı sunduklarını belirten Uzman Teknik Klimexs Genel Müdür recep çotukYardımcısı Recep Çotuk, “Rakip firmalar rezistans ile oluşan yoğuşma suyunu buharlaştırmakta ve buda ayrı bir enerji giderine neden oluyor. Oysa biz bunun aksine klimanın mevcut kondanser ısısını kullanarak, oluşan suyu buharlaştırdık. Diğerlerine göre müşterilerimize daha güvenli ve enerji tasarrufu sağlayan bir yapı sunduk” açıklamasında bulundu.


Asansör İstanbul 2015 fuarını değerlendirir misiniz?


Asansör sektörü hızla büyüyen ve büyümeye devam eden bir sektör. Türkiye’de bu sektör ithalat üzerinden ilerlerken son yıllarda yapılan hamlelerle yerli üretici, asansör sektöründe bir öncü ve yol gösterici konumuna geliyor. Asansör İstanbul 2015, sektörde söz sahibi olmaya başlayan bu yerli üreticiyi, dünya İle buluşturmayı hedefleyen büyük bir organizasyon. Uluslararası düzeyde, sektörle ilgili birçok profesyonel bu fuarı yakından takip ediyor.


Asansör İstanbul 2015 Fuarı beklentilerinizi karşıladı mı?


Klimexs markamızla, pazar içinde iyi bir konuma sahip olmak amacıyla Asansör İstanbul 2015’e katılımımızı gerçekleştirdik.


Bu amaç doğrultusunda, fuara katılmaktaki hedeflerimiz, katılımcı firmalar ile ziyaretçilere markamızı tanıtmak ve kendimize yeni paydaş firmalar edinmekti.

Fuar bu bakımdan, bizim beklentilerimizin çok üzerinde gerçekleşti. Ürünlerimiz, özellikle yurtdışından büyük ilgi gördü ve bu ilgi bizi oldukça memnun etti.


Asansör İstanbul 2015 Fuarda hangi ürünleri sergilediniz? Bu ürünlerin özellikleri neler?


Fuarda Klimexs markası adı altında ürettiğimiz yerli proje asansör klimalarını sergiledik. Bu ürünler öncelikle soğutma kapasitesine bağlı olarak 2000VV asansör kliması ve 4000W asansör kliması olarak ayrılıyor. 2000W’lık asansör klimalarımızın genellikle apartmanlarda kullanılan 3-4 kişilik asansörlerde kullanılmasını tavsiye ediyoruz. 4000W’lık klimalarımız ise hastaneler oteller gibi 6-10 kişilik asansörlerde kullanıldığında yüksek verim sağlıyor. Cihazımız diğer klimalarla aynı çalışma prensibine sahip. Asansör kabinin içinden aldığı sıcak havayı soğutarak tekrar asansör kabininin içine gönderiyor.


Bizim cihazımızın diğer klimalardan ayrıldığı nokta ise, sahip olduğu soğutma sisteminin çok ekonomik olması ve 15 dakika gibi kısa bir sürede montajının mümkün olması.


Klimexs Uzman Teknik’in asansörlere sunduğu çözümleri anlatır mısınız?


Asansör sektörünün inşaat sektörüne sağladığı katkının bir benzeri klima sektörü ile asansör sektörü arasında mevcut. Nasıl ki, bir asansör kullanıcısına konfor ve kolaylık sağlamayı amaçlıyorsa, bizde kullanıcımıza benzer bir konfor ve ferahlık sunmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda, kullanıcımız kabinin içinde ısıyı termometre ile istediği şekilde ayarlayabiliyor. Klimalar için bir diğer sorun olan drenajı, rakiplerimizden farklı bir yol ile çözdük. Buda bizi önemli ölçüde rakiplerimizin önüne geçirdi. Rakip firmalar rezistans ile oluşan yoğuşma suyunu buharlaştırmakta ve buda ayrı bir enerji giderine neden oluyor. Oysa biz bunun aksine klimanın mevcut kondanser ısısını kullanarak, oluşan suyu buharlaştırdık.


Diğerlerine göre müşterilerimize daha güvenli ve enerji tasarrufu sağlayan bir yapı sunduk. Müşterilerimiz klimalı asansörü ile fark kazanacak. Cihazlarımız ile müşterilerinin konforunu düşünen ayrıcalıklı hizmet anlayışı olan işletmelerin tercih sebebi oluyoruz.



Klimexs'in soğutma sistemlerinden ekonomik çözümler!

18 Mayıs 2015 Pazartesi

Tayvanlı Heatax yalıtım kaplaması ile yüzde 61 tasarruf!

Tayvanlı üreticilerin, çevreci özellikleri ile insandan önce doğaya hizmet eden birbirinden dikkat çekici ürünleri,15-19 Mayıs tarihleri arasında İstinye Park’ta gerçekleşen “Tayvan Yeşil Ürünler Etkinliği”nde Türk üreticisi ve tüketicisi ile buluştu.


heatax


Etkinlik kapsamında kurulan “Tayvan Yeşil Ürünler Pavilyonu”nda tanıtılan ürünlerden biri de yalıtım özelliği ile rakiplerine derece üzerinde açık ara fark atan Tayvanlı Well-Lıng Co.,Ltd.’nin ürettiği “Heatax® Yalıtım Kaplaması”. Bu yalıtım ürünü, oda ısısını koruyor, içerideki ısıyı dışarıya vermiyor, dışarıdaki ısıyı da içeriye almayarak ortamdaki sıcaklığı düşürüyor. Dışarıdan gelen güneş ışıklarını absorbe ederek oda sıcaklığını 13°C “Heatax® Yalıtım Kaplaması” iklimlendirme maliyetlerinde ise %61’e kadar tasarruf sağlıyor. Çevreyi koruyan ve 3 yıl performans garantisi Heataxolan Heatax® Yalıtım Kaplaması ile her yer boyanabiliyor.


Tayvan’ın “Yeşil Sanayi Programı” ile birlikte devleşen “çevreci sanayi” kolundan 10 Tayvanlı üretici firmanın birbirinden etkileyici özeliklere sahip ürünleri, 15-19 Mayıs tarihleri arasında İstinye Park’ta, “Tayvan Yeşil Ürünler Etkinliği” kapsamında kurulan “Tayvan Yeşil Ürünler Pavilyonu”nda tanıtıldı. Etkinlikte, Tayvanlı Well-Ling Co, Long Chen Technology , Nano Win Technology, GeStream Technology, Yantouch, SunUp Eco, Absolute Technology, Crosscarf, Green First Corporation ve Cashido Corporation ve Papershoot Technologies isimli firmaların ürettiği 16 “yeşil” ürünü Türk üreticileri ve tüketicileri ile buluştu.



Tayvanlı Heatax yalıtım kaplaması ile yüzde 61 tasarruf!

Baymak Elegant Klima, bu yaza damga vuracak!

Baymak’ın 7 yıl garantili ve enerji tasarruflu yeni kliması bu yaza damgasını vuracak.


Baymak Elegant Klima, A+ enerji seviyesi, 7 yıl garanti ve yeni nesil ERP Inverter özellikleriyle dikkat çekiyor.


R410A gazlı yeni nesil inverter olan klima, yeni sezonsal verimlilik standartlarına göre soğutmada A+ enerji seviyesine sahip.


Baymak Elegant Klima


Baymak Elegant Klima’nın özellikleri arasında;


– İyonizer teknolojisiyle ferahlatıcı hava sikülasyonu,


– Mekanda bulunduğunuz yerde hissetmek istediğiniz sıcaklığa erişim imkanı sunan ‘I feel tekneolojisi’


– Ortam sıcaklığını okuyabilen LCD uzaktan kumanda


– Akıllı Temizleme Fonksiyonu’yla klimanın iç ünitesini olası tozlanma ve kokudan arındırma imkanı


– Gümüş İyon ve Aktif Karbon filtreleme sistemi


– Favori Kullanım ve Turbo Mod gibi istediğiniz konfor şartlarına kolay ulaşmak için tasarlanmış kısayol tuşları



Baymak Elegant Klima, bu yaza damga vuracak!

16 Mayıs 2015 Cumartesi

Viessmann ısıtma ve soğutma sistemlerini tanıttı!

Alman ısıtma ve soğutma sistemleri üreticisi Viessmann, Zonguldaklılara tanıtıldı. Etkinlikte, neden Vissmann ürünlerinin tercih edilmesi ve Vissmann ürünlerinin diğer ısıtma ve soğutma sistemlerinden farkları anlatılırken, katılımcıların Vissmann ve doğalgaz sistemleri hakkında merak ettikleri sorular cevaplandırıldı.


Alman ısıtma ve soğutma sistemleri üreticisi Viessmann, Zonguldaklılara tanıtıldı. Önceki akşam Emirgan Otel’de düzenlenen etkinliğe, Vissmann bayileri, Vissmann kullanıcıları ve Vissman ürünlerini kullanmak isteyen ve bu nedenle de bilgi almak isteyen site yöneticileri katıldı. Düzenlenen programda neden Vissmann ürünlerinin tercih edilmesi ve Vissmann ürünlerinin diğer ısıtma ve soğutma sistemlerinden farkı anlatıldı. Katılımcıların Vissmann ve doğalgaz sistemleri hakkında merak ettikleri soruları cevaplandırıldı.


Viessmann ısıtma ve soğutma sistemlerini tanıttı


Visasman hakkında bilgi veren ve Zonguldaklılara en iyi hizmeti sunacaklarından emin olunmasını isteyen Viessmann Isı Teknikleri Ticaret A.Ş. Mühendisi, İstanbul Anadolu Yakası ve Batı Karadeniz Satış Müdürü Soydan Sak, şunları söyledi:


“HER İHTİYACA UYGUN ÖZEL ÇÖZÜMLER SUNUYOR”


“1917 yılında Almanya’da kurulan Viessmann, eksiksiz ürün gamı ile tüm kullanım alanları ve enerji kaynaklarına yönelik, verimli sistemlerle her ihtiyaca uygun özel çözümler sunmaktadır. Kojenerasyon sistemleri doğal gaz veya biyogaz ile işletilebilmektedir. Viessmann, endüstriyel uygulamalarda da yüksek verimli buhar kazanları, kızgın su kazanları, büyük kapasiteli sıcak su kazanları ve sistem komponentleri ile proseslerdeki ısı ihtiyaçlarına cevap vermektedir. Bölgesel ısıtma şebekeleri ile ilgili olarak da Viessmann tüm sistem komponentlerini ve hizmetleri tek elden verebilmektedir. İlk fizibilite analizlerinden detaylı projelendirmeye, biyogaz tesisleri, kojenerasyon sistemleri, yeraltı ısı iletim hatlarından binalar için ısı aktarım istasyonlarına kadar gerekli komponentlerin temini, yapım ve devreye almaya kadar tüm ürün ve hizmetler buna dahildir. Klima sistemleri, sıcaklık kontrollü odalar, soğuk odalar, güçlü soğutma sistemleri, bunlara ait aksesuarlar ve hizmetler ile Viessmann soğutma tekniğinde de faaliyet göstermektedir. Sürdürülebilirlik hareketi Viessmann geniş kitlelerin katılımına yönelik online bir sürdürülebilirlik forumu oluşturmuştur.”


“KATILIMCILARIMIZI AYDINLATMAYA ÇALIŞTIK”


“Zonguldak’a bildiğiniz gibi doğalgaz geldi. Bundan sonra Zonguldak halkı daha temiz ve daha doğal bir yakıt kullanacak. Zonguldak halkını doğalgaz konusunda bilinçlendirmek ve doğalgaz yakıt cihazları hakkında daha geniş çapta bilgi sahibi yapmak için ve bunun yanında Vissmann’ın şirket kültürü ve vizyonunu anlatmak üzere Zonguldak’ta böyle bir etkinlik yaptık. Ürünlerimiz konusunda katılımcılarımızı aydınlatmaya çalıştık. Katılımcılarımızın Viessmann ve doğalgaz sistemleri hakkında sorularını yanıtladık. Onları her alanda aydınlatmaya çalıştık” dedi.

Pusulagazetesi



Viessmann ısıtma ve soğutma sistemlerini tanıttı!

Dubai Eye'nin dönem dolabı Akyapak Makine'nin eseri!

Son 5 yıldır yüzde 80 ihracat odaklı üretim yapan Akyapak Makine, 2014’te 95 ülkeye ihracat gerçekleştirdi. Dubai’de yapılan Dubai Eye eğlence ve yaşam merkezindeki dönme dolap da Akyapak Makine’nin eseri…


Dubai Eye'nin dönem dolabı Akyapak Makine'nin eseri!


Otomotiv, denizcilik, havacılık, inşaat, ısıtma- soğutma, enerji, petrokimya, savunma sanayisi gibi küresel ekonomiye yön veren pek çok alanda müşterilerine yüksek kalitede üretim ve uygulama çözümleri sunan Akyapak Makine, farklı coğrafyalardaki ülkelere ihracat yapıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akyapak, NC ve CNC silindir, boru ve profil bükme makineleri, bombe ve bombe akyapak logosupresleri, CNC profil, plaka ve flanş delme, oxy & plazma kesim makineleri ve kaynak çözümleri ile birçok sektöre yüksek teknolojili yerli çözümler ürettiklerini söyledi. Levent Akyapak “Makine sektörü kendi içerisinde ilerlemeye devam ediyor, Bursa’da makine sektörü kendi devlerini yaratmış durumda… Biz, Akyapak olarak Türkiye’de bugüne dek üretilen en büyük silindir bükme makinesini üretmenin gurunu yaşıyoruz. Dünya’da bir çok yapının üretim ve inşa süreçlerinde Akyapak makinelerinin imzası bulunuyor. Bu imzalardan biri de beş farklı dünya kentinin ardından, en büyüğü Dubai de gerçekleştirilen Dubai EYE eğlence ve yaşam merkezinde yer alan en büyük dönme dolap Akyapak makinesinin eseri. Üstün Türkiye teknolojisiyle daima ileriye gitme hedefindeyiz ” diye konuştu.


Dubai Eye'nin dönem dolabı Akyapak Makine'nin eseri!


HEDEF PAZAR TÜM DÜNYA


Makine sektörünün, gerek üretim değeri gerekse ihracat açısından Bursa ve bölge ekonomisi itibariyle büyük değere sahip olduğunu vurgulayan Akyapak Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akyapak, “Almanya, Fransa, İngiltere başta olmak üzere ağırlıklı Avrupa ülkelerinin yanında Rusya, Çin, Hindistan, Endonezya, Brezilya ve İran gibi ülke ve bölgeler pazarımızı oluşturuyor. Ancak, satış ekibimiz tüm dünyayı hedef pazar olarak belirledi. Tüm çalışmalarımızı bu bakış açısıyla geliştiriyoruz. Bu bağlamda, bayilerimizle kurduğumuz iletişim ağını her geçen gün kuvvetlendirirken, AR-GE çalışmalarımızı da hız kesmeden sürdürüyoruz. Bursa’dan dünyaya ileri teknoloji sunmaya devam edeceğiz” dedi.



Dubai Eye'nin dönem dolabı Akyapak Makine'nin eseri!

15 Mayıs 2015 Cuma

Danfoss, 2015'te yüzde 30 büyüyecek!

2015 yılının hizmette fark yaratma yılı olacağını vurgulayan Danfoss Türkiye Genel Müdürü Levent Taşkın, “Değişiyoruz, büyüyoruz, güçleniyoruz” sloganıyla hedeflerine yürürken altyapıya ve personele yatırım yapacaklarını, yeni ürünler ve memnun müşterilerle 2015’te yüzde 30 büyümeyi hedeflediklerini belirtti.


Danfoss Türkiye Genel Müdürü Levent TaşkınDanfoss Türkiye, Danfoss Group içerisinde tek başına bir bölge olarak 2014 yılı başında başladığı yeniden yapılanma sürecini tamamladı. Isıtma, bölgesel ısıtma, soğutma, güç elektroniği olarak bünyesinde bulanan dört ana segmentte re-organize olan Danfoss Türkiye’nin yeniden yapılanma sürecini ve hedeflerini Genel Müdür Levent Taşkın ile değerlendirdik.


Öncelikle, 2014 yılı sonuçlarını değerlendirerek başlayalım isterseniz…


2014 yılında Danfoss Türkiye olarak bir önceki yıla göre % 22 büyüdük. 2014 yılında HVAC sektörünün ortalama % 5 civarı büyüdüğü, inşaat sektörünün % 2,9 büyüdüğü bir ortamda Danfoss Türkiye olarak çok başarılı bir performans gösterdik. Danfoss Group içerisinde de en başarılı ülkelerin arasında olarak dikkat çektik.


Danfoss Türkiye bünyesinde ısıtma çözümleri, soğutma çözümleri ve güç elektroniği olarak 3 ana segmentte fark yaratan, enerji tasarrufu yaratan ürünlerle çözüm sunuyoruz. Her 3 segmentte hem OEM, hem dağıtım kanalındaki büyümemiz; hem de her segmentte bugüne kadar aktif olmadığımız sektörlere yönelik planlı çalışmalarımız bize bu büyümeyi getirdi. HVAC sektörünün yanısıra, gıda sektörü, denizcilik, endüstriyel otomasyon, binalarda enerji verimli sistem çözümleri 2014 yılında önceki yıllara göre etkinliğimizi arttırdığımız alanlardı. Soğutma çözümlerinde önceki yıla göre 2 kat daha fazla büyüme sağladık.


2014 yılında bölgesel ısıtma ve binalardaki ısıtma çözümlerine ait satış, pazarlama ve servis organizasyonumuzu tek “ısıtma çözümleri” çatısı altında toplayarak ısıtmada daha etkin, daha hızlı ve daha çok çeşit ürünle projelerin çözüm ortağı olduk. Çok sayıda önemli konut projelerinde ürünlerimiz ve çözümlerimizi sunarak, rekabette fark yarattık. 2014 yılında Türkiye çapında dağıtım kanalımızı genişleterek tüm bölgelerde konut ve sanayiye çözüm sunmaya başladık. Ayrıca müşteri hizmetlerinde fark yaratacak satış sonrası müşteri hizmetleri bölümümüzü aynı gün hizmet verecek şekilde online hale getirdik. Ulaşılabilirliğimizi ve hizmetteki hızımızı arttırarak fark yarattık. Personel sayımızı % 34 arttırarak müşterilerimizle daha çok ilgilendik. Verimliliğimizi yaptığımız alt yapı, software ve eğitim yatırımlarıyla arttırdık. En önemlisi departmanlar arası iletişimi ve iş akışlarını yeniden organize ederek müşterilere artı değerler yarattık. Ekip motivasyonu ve takım çalışmasını daha da ileri taşıyarak hedef ve müşteri odaklı başarılı bir ekip oluşturduk. Çalışırken mutlu olmayı, keyif almayı ve birbirimizi tamamlamayı başardık.


Yeniden yapılanma sonrası Danfoss Türkiye’nin organizasyon yapısı nasıl şekillendi?


Danfoss Türkiye, Danfoss Group içerisinde tek başına bir bölge (region) olarak 2014 yılı başında tanımlandı. Bu tanımlama ile Türkiye’nin önemi ve dolayısıyla konumu bir anda pozitif olarak olması gereken yere geldi.


Danfoss Türkiye bir bölge olarak yeniden yapılandı. Öncelikle ısıtma, bölgesel ısıtma, soğutma, güç elektroniği olarak bünyesinde bulanan dört ana segmentin faaliyet alanında re-organizasyon yaptık. Her segment satış, pazarlama, servis, müşteri hizmetleri, teknik ve eğitim barındırıyordu. Bu yapının değişimine aşağıdaki aşamalar ile başlandı.


– Faaliyet alanı 3 ana segment olarak yeniden tanımlandı; Isıtma, Soğutma ve Güç Elektroniği (Sürücüler)


– Her bir segmentin yönetim ve personel kadrosu yapılandırıldı.


– Segmentlerin içerisindeki bazı fonksiyonlar merkezi departmanlar olarak yeniden yapılandırıldı ve Genel Müdür’e bağlı yeni departmanlar oluşturuldu: Pazarlama ve İletişim Müdürlüğü, Müşteri Hizmetleri Müdürlüğü, Isıtma Çözümleri Bölümü, Isıtma Çözümleri Servis, Eğitim ve Teknik Müdürlüğü.


– Yeni yönetim kadrosu oluşturuldu


– Satış Bölümü Dağıtım Kanalı, OEM ve Proje Satış olarak 3 ana uzmanlık alanına ayrılarak yeniden yapılandırıldı.


– Tüm bayilere standart prosedürler oluşturuldu.


– Personel ve müşteri sadakat ve eğitim programları yeniden yapılandırıldı.


– Servis, şikayet ve lojistik hizmetlerinde yenilikler yapıldı.


– Kurumsal kimlik ve PR çalışmalarında yeni uygulamalar başlatıldı.


– Bayilere yönelik iletişim yöntemlerinde yeni uygulamalar yaratıldı.


– Personel iletişimi ve bağlılığı en üst seviyeye getirmeye yönelik yeni projeler başlatıldı.


2015 yılında bir yandan yapılan yatırımlara ait uygulamaların meyvesini görmeyi arzu ederken, bir yandan da yatırımlara devam edeceğiz. Türkiye’de daha çok yapacağımız ve başaracağımız iş olduğuna inanıyoruz. İş ortaklarımızla, birbirine bağlı ekibimizle, inancımız ve fark yaratan yöntemlerimizle sektöre katma değer yaratırken; büyümeye ve güçlenmeye, en önemlisi örnek ve öncü olmaya devam edeceğiz.


Bilişim altyapısına dönük faaliyetlerinizden bahsedebilir misiniz?


2015 yılı müşterilerimize hizmette fark yaratma yılı olacak. Danfoss Türkiye olarak 2015 yılı sloganımız “Değişiyoruz, büyüyoruz, güçleniyoruz” Bunu nasıl yapacağız? Alt yapıya ve personele yatırım yaparak.


Öncelikler yeni CRM software yatırımımız ile tüm müşterilerimize CRM uygulamasını daha detaylı yapabileceğiz. 0 850 532 DN FS (3637) no’lu telefonla canlı destek hattı ve online bağlantılar ile bazı hizmetlere anında ulaşılabilme fırsatı sağlıyor olacağız.


“Web sayfamıza yeni yatırımlarla daha dinamik ve aktif olacağız”


Online eğitimler için büyük bir e-learning alt yapısını müşterilerimize yönelik hayata geçireceğiz.Sadakat programı ve buna ait yeni bir software ile bizimle çalışan müşterilere ek faydalar sunacağız.Yeni dizayn ve hesaplama software’leri ile sistem çözümlerinde müşterilere verilen proje desteğini en üst seviyelere çıkartacağız.


Sosyal medya ayağında neler yapıyorsunuz?


Stratejimiz kapsamında 2015 yılı içerisinde sosyal medya ve dijital pazarlama tarafında da aktif olacağız. Sektördeki temel amacımız sektörü eğitimle beslemek ve bilgi kaynağı olmak. Rakiplerin bile faydalanabileceği bilgi kaynakları yaratmak temel hedefimiz. Nisan ayı içerisinde lansmanını yaptığımız Youtube kanalımız da bu amaca hizmet edecek en önemli araçlardan bir tanesi. Isıtma, soğutma ve otomasyon alanında birçok eğitim ve teknik video paylaşımında bulunacağız. Tecrübeli personelimizin sektöre vermiş olduğu eğitimleri ve seminerleri profesyonel prodüksiyon firması aracılığı ile kayıt altına alıyoruz ve kurgusu yapıldıktan sonra Youtube kanalımızda paylaşıyoruz. Böylece öğrencilerden sektörün duayenlerine kadar herkesin bilgi ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz.


Peki, bayilik yapınızda bir değişiklik olacak mı?


Bayilik yapımızda bir değişiklik yok temelde ama mevcut yapıyı güçlendirme ve çeşitlendirme stratejisi üzerinde duruyoruz. Üç ana segmentimiz var ısıtma, soğutma, güç elektroniği diye. Her üç alanda da bayilik yapımız işlevsel olarak fark edebiliyor. Isıtmada hem dağıtıcı ve toptancılar hem uygulayıcı firmalarla çalışıyoruz. Güç elektroniği de öyle ama soğutmada uygulamadan ziyade daha çok teknik malzeme satıcılarıyla ve toptancılarla çalışıyoruz.


Biz ilk olarak ısıtmada biraz daha uygulayıcı firma kısmını çeşitlendirmek istiyoruz. Soğutma ve güç elektroniği bölümünde ise biraz toptancı kısmını çeşitlendirmeye çalışıyoruz. Çünkü orada daha az ve öz ama dağıtım kanalında Türkiye çapında yaygın ve büyük firmalara ihtiyacımız var. İkincisi, bayilerimizin bağlılık programı adı altında tek bir marka ve tek bir çatı altında bir şeyler kazanmasını ve kazanırken de öğrenmesini sağlayacak bir eğitim programını bu sene devreye sokacağız. Online eğitimler başlatacağız. Bayilerimiz bu program sayesinde hem eğitim alacaklar hem sınava girecekler ve buna karşılık puan alacaklar, bu puanlarla da ilave primler kazanacaklar. Dolayısıyla nitelikli, eğitimli bayiinin diğerinden daha fazla kazanmasını teşvik edeceğiz. Üçüncü olarak, bayilerimizde kurumsal kimlik çalışması başlattık. Bugüne kadar her üç bölümde de farklı dizayn anlayışı çalışmalar şekillenmiş. Biz bu çalışmaları Danfoss çatısı altında tek bir dizaynla oturtmaya çalışacağız. Şu anda onların istediği hızda ve istediği zamanda ürünleri bizden sağlayacakları yeni bir sistem kurduk. Bu sayede online, cep telefonundan istedikleri yerden siparişlerini geçebilecekler, ofise gitmeye gerek olmadan. Aynı zamanda tüm ödemelerini görebilecekler. Malın sevkiyatıyla ilgili tüm bilgileri takip edebilecekler. O da onlara büyük bir zaman kazancı ve şeffaflık sağlayacak.


Bulunduğunuz sektörde tam bir rekabetten bahsedebilir miyiz?


Bizim temsil ettiğimiz alan tamamen iklimlendirme alanı. İklimlendirme sektöründe Türkiye’de üretim yapan çok fazla yabancı oyuncu var. Aynı zamanda bizim gibi iyi yabancı markalar ve kendi organizasyonuyla bulunan ama bir o kadar da ürünlerinin kalitesini kabul ettirmiş ya da belgelendirmiş yerli üreticiler var. Proje işlerinde, özellikle inşaat firmalarıyla olan ilişkilerde fiyatın dışında vade önemli bir unsur haline geliyor. Hem fiyat hem vade rekabeti bizim sektörde çok fazla. Ama biz çözüm üreten ürünler satıyoruz. Dolayısıyla ürettiğiniz çözüm kısa sürede kendini amorti edebiliyorsa, daha uzun sürede daha fazla konfor sağlayabiliyorsa, enerji tasarrufu sağlatabiliyorsanız o zaman fiyattan biraz uzak duruyorsunuz. Tabii bizim gibi yabancı firmalar da var. O yüzden ben rekabeti nitelikli ürünler ve fiyat odaklı ürünler olarak ikiye ayırıyorum. Özellikle orta ölçekli inşaat firmalarının yatırımlarında fiyat odaklı işler olabiliyor. Oralarda da bir noktaya kadar firmaları, kaliteli ve tasarruflu ürünlerimizi kullanmaya ikna edebiliyoruz.


Yeni ürünlerinizden de bahseder misiniz?


Bu yıl çok sayıda yeni ürünümüzü Türkiye iklimlendirme sektörüne sunacağız. Değişken hızlı kompresörlerimizi soğutma sektöründe OEM iş ortaklarımızla birlikte piyasaya süreceğiz. Bu ürünlerin en temel özelliği yüke ve ihtiyaca göre kompresörü değişken devirlerde sürerek, ciddi anlamda enerji tasarrufu sağlaması. Yatırım maliyetleri muadillerine göre biraz yukarıda olmasına rağmen geri dönüşleri ikiyıldan daha kısa sürede olmaktadır. Diğer yeni ürünümüz ise HVAC sektörüne özel üretilen VLT® HVAC 101 frekans konvertörümüz olacak. VLT® HVAC 101, sektörün fiyat/kalite endeksini en efektif derecede kullanmasını sağlayacak. Bunun dışında su-atık su, genel makine imalat, vinç, asansör, gıda-şişeleme ve dolum sektörlerine ait cihazlarımız da yeni özellikler ile donatılarak piyasaya sürülecek. Yeni sürücü ürünlerimiz %60’a kadar enerji tasarrufu sağlayacak. Isıtma sektörüne sunacağımız yeni ürünümüz ise balanslama ve bina otomasyonunu bir araya getiriyor. NovoconTM S dijital aktuatörler, ısıtma ve soğutma sistemlerinin bina otomasyon sistemine bağlanmasını (BMS) sağlıyor. Yeni nesil balanslama ve kontrol özellikleri ile uzaktan kontrol sağlayarak sektöre yenilik getirecek. Bu özellikler ile NovoconTMS, servis hizmetlerini minimum seviyede tutarak işletme maliyetlerinin asgari seviyeye indirilmesini sağlayacak.


2015 yılı hedeflerini konuşalım son olarak…


2015 yılında Danfoss Türkiye olarak 2014 yılına göre % 30 daha büyüme hedefi koyduk. Isıtma, soğutma ve güç elektroniğinde yeni ürünler, yeni sektörler ve projelerdeki memnun müşterilerimiz ile bu hedefi de kolayca tamamlayabileceğimizi öngörüyoruz.


Avrupa’da pazara yeni sunulan enerji verimli ürünleri Türkiye’de de 2015 yılında Mart ayından itibaren pazara sunuyoruz. Müşteri hizmetleri merkezimize yapacağımız yeni yatırımlarla online sipariş, teklif, müşteri takibi, lojistik hizmetlerini müşterilerimize sunuyor olacağız. Kurumsal kimlik çalışmalarımızda “Engineering Tomorrow” dizaynımızla iş ortaklarımızı yeni bir yüze kavuşturacağız. Youtube, sosyal medya ve dijital marketing konularına yoğunlaşacağız. Sektörde bir ilki daha yaratarak hem iş ortaklarımızın, hem dizayn ve proje firmalarının, hem de sektördeki tüm uygulama mühendislik firmalarının yararlanabileceği “online eğitim” modülünü hayata geçireceğiz. atış sonrası hizmetlerde her üründe uzman servis yapılanmasına başlayacağız. Projelendirme, dizayn ve teknik destek konusunda çok iyi olan alt yapımızı yeni softwarelerimiz ile daha da üst noktalara taşıyacağız.


businessnewstr



Danfoss, 2015'te yüzde 30 büyüyecek!

14 Mayıs 2015 Perşembe

Ozan Atasoy, Trox Türkiye'nin hedeflerini anlattı!

TROX Türkiye Genel Müdürü Ozan Atasoy, “Türkiye’de 5 yılda yaklaşık 10 kat büyüme gerçekleştirdik” dedi.


1951 yılında Almanya’da kurulan TROX, Türkiye’de 5’inci yılını tamamladı. İlk kurulduğu günden bu yana yaklaşık 10 kat büyüyen firma, Türkiye’yi bir merkez üssü yaparak civar ülkeleri buradan yönetmeyi ve Türkiye’de üretim yapmayı hedefliyor.


TROX Türkiye Genel Müdürü Ozan Atasoy


TROX Group hakkında bilgi verebilir misiniz?


1951 yılında Almanya’da kuruldu ve 110 metrekarelik bir alanda üretime başlayan TROX Group, bugün 5 kıta, 30 ülkede 30 adet şubesi, 14 adet üretim tesisi, 3 bin 700’ün üzerinde çalışanı ve dünya çapında 50’den fazla temsilci ve ithalatçısı ile başarılı, uluslararası ölçekli bir firma olarak çalışmalarına devam ediyor.


TROX Turkey hakkında bilgi alabilir miyiz?


TROX, Türkiye’de uzun süre bir distribütör tarafından temsil edildikten sonra pazarlama faaliyetlerini daha yoğun sürdürebilmek amacıyla, Türkiye’de yeni bir yapılanma sürecine girdi ve 2010 yılından itibaren Türkiye’de yerleşik yüzde 100 yabancı sermayeli bir şirket olarak faaliyetlerine başladı. TROX Turkey, Türkiye pazarının yanı sıra Irak, Afganistan, Gürcistan, Libya, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan gibi ülkelere de hizmet veriyor.


Neden Türkiye?


Birincisi, Türkiye’yi bir merkez üssü yapıp civar ülkeleri de buradan yönetmek; ikincisi Türkiye’de üretim yapmak.


Türkiye inşaat ve yatırım sektöründe büyüyen bir pazar. Bu nedenlerle TROX, Türkiye pazarında var olmak ve büyümek istiyor.


Türkiye’de üretim tesisiniz bulunuyor mu?


Türkiye’de henüz üretim tesisimiz bulunmuyor. Türkiye’de fiziki olarak bir üretim yapmıyoruz ama daha da zor olan mühendislik hizmeti ve bilgi üretimi gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de bir fabrikamız bulunmasa da biz burada bulunan 20 kişilik ekiple hizmet üretiyoruz. Teknolojik üretim, Ar-Ge üretimi, teknik üretim gibi üretimler gerçekleştiriyoruz sadece fiziki üretim noktasında yurt dışındaki fabrikalarımızdan destek sağlıyoruz. Mesela bir ürünün maliyeti 1 TL ise satışı 3 TL ise; maliyet ve satış arasındaki katma değer, üretim maliyetinden çok daha fazla. Bu nedenle fiziki üretim yapmasak da üretmiş olduğumuz katma değer, fiziki üretimden daha fazla. Böylece TROX, Türkiye’de şu an üretim tesisi açmamış olsa da ciddi bir katma değer sağlıyor.


TROX Group’un üretim tesisleri nerelerde bulunuyor?


TROX Group’un Almanya’da 4 tane, İngiltere’de, İsviçre, Norveç, İspanya, Brezilya, Amerika, Arjantin, Güney Afrika, Malezya ve Çin’de fabrikaları bulunuyor.


Ürün gamınız hakkında bilgi verebilir misiniz?


TROX Group olarak iç hava kalitesi, ısıl ve akustik konfor ile yangın ve dumandan korunma sistemleri üzerinde faaliyet gösteriyoruz. Bu faaliyetlerimizi Hava Difüzörleri, Hava-Su Sistemleri, Merkezi Sistemden Bağımsız Panjurları – Panjur Kanatları, Susturucular, Yangın ve Duman Önleme, Kontrol Üniteleri Kontrol Sistemleri, Filtre Elemanları ve Filtre Üniteleri, Klima Santralları, Fanlar gibi 18 değişik segmentte geliştirdiğimiz ve ürettiğimiz ürünler ile sağlıyoruz.


TROX Turkey olarak ne kadarlık bir büyüme gerçekleştirdiniz?


Türkiye’de 5’inci yılımızı tamamladık. İlk kurulduğumuz yıl ile bugünü kıyasladığımızda yaklaşık 10 kat büyüme gerçekleştirdiğimizi söyleyebilirim. Ayrıca TROX Türkiye olarak, TROX Group içerisinde 2013 ve 2014 yıllarında satış şubeleri arasında farklı birçok kritere göre yapılan değerlendirmelerde birinci olduk.


Geçtiğimiz yıl iklimlendirme sektörü açısından nasıl geçti?


İklimlendirme sektörünün geçtiğimiz yıl ki rakamlarıyla ilgili net bir veri olmamakla birlikte; 4.3 milyar dolar gibi bir ihracat hacmine sahip olduğunu biliyoruz. Geçtiğimiz yıl iki tane seçim vardı bu durum sektörümüzü olumsuz etkiledi. Ayrıca müteahhitlerimizin iş yaptığı Rusya ve Irak pazarında yaşanan sıkıntılar da iklimlendirme sektörünü olumsuz etkiledi. Bu nedenle geçtiğimiz senenin sektörümüz açısından çok parlak geçmediğini söyleyebilirim. Ancak TROX Turkey özelinde baktığımızda 2014 yılını bizim açımızdan beklentimizin üzerinde bir büyüme kaydettiğimiz başarılı bir yıl olarak değerlendirebiliriz.


Türkiye iklimlendirme sektörünün dünya pazarındaki payı nedir?


Türkiye iklimlendirme sektörünün dünya pazarında yaklaşık yüzde 2 paya sahip olduğunu söyleyebilirim.


Son dönemde yer aldığınız projeler bahsedebilir misiniz?


Zorlu Center’da bulunan Performans Sanatları Merkezi ve Zorlu Levent Ofis Projesi, Finansbank Genel Müdürlük Binası, Swiss Otel renovasyon projesi, The Marmara Taksim Otel, Hilton Otelleri. Aselsan Ankara projesi, Borsa İstanbul projesi gibi pek çok projede yer aldık.


Son olarak hedefleriniz nelerdir?


Hedefimiz bir yapının hava tarafında A’dan Z’ye komple çözümünü üretmek. Yani konfor çözümleri, enerji verimliliği çözümleri, kullanım kolaylığı sağlayan çözümleri akıllı ürün ve sistemlerle destekleyerek müşterilerimizin hizmetine sunmak. Cirosal olarak hedefimiz ise önümüzdeki birkaç yıl içerisinde şu an bulunduğumuz konumdan en az 2 kat daha büyüme gerçekleştirmek.


İnşaat&Yatırım



Ozan Atasoy, Trox Türkiye'nin hedeflerini anlattı!

ICCI 2015, enerji sektörünü bir araya getirdi!

 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK’nın destekleri ile gerçekleşen enerji sektörünün en önemli buluşması ICCI 2015 (21.Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı), endüstrinin hem kamu hem özel sektör olmak üzere önde gelenlerini ağırladı.


19 ülkeden 333 firmanın katıldığı ICCI 2015’te, katılımcılar geleceğin enerji sistemleri için yüksek verimlilik, güvenilirlik, sağlamlık ve esneklik sağlayan yeni teknolojilerini sergilediler. Aralarından Avusturya, Çin, Çek Cumhuriyeti, Danimarka ve Almanya, hükümetlerinden aldıkları finansal destekle fuara milli katılım sağladılar.


ICCI 2015 - 21.Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı


Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel, “ICCI, hem yerli hem yabancı üretici, yatırımcı ve satın almacılara yüz yüze gelme olanağı sundu. Böylece, fuar bir kez daha gelecek vaad eden iş bağlantıları ve yeni ithalat-ihracat fırsatları yaratan bir platform olarak öne çıktı. Ayrıca, 7 ve 8 Mayıs tarihlerinde düzenlenen B2B İkili Görüşmeler kapsamında, fuar 13 ülkeden yerli ve yabancı firmayı biraraya getirerek 85 görüşmeyi olanaklı kıldı,” diye belirtti.


Etkinlik, geleceğin enerjisine odaklandı


Türkiye, elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak için kaynak çeşitliliği yaratmaya çalışıyor. Termik, hidrolik, jeotermal derken; artık rüzgar, güneş ve nükleerden söz ediliyor. Bir yandan da, kaynakları elektrik enerjisine çevirirken kaybolan enerjinin ısıya dönüştürülmesi gibi çevreci yaklaşımlar gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Bu yılki fuar da bu gelişmelere paralel olarak, tüm yeni teknolojileri ve uygulamaları tek çatı altında topladı.Fuar boyunca, elektrik ve buhar üretiminden, rüzgar, hidroelektrik, jeotermal ve güneş gibi yenilenebilir enerji sistemlerine kadar çeşitli ürün ve hizmetler sergilendi. Bunların arasından en çok ilgi çekenler konulardan biri ise kendi elektriğini üretmene olanak sağlayan Lisanssız Elektrik Üretimi oldu.


Sergilenen ürünlerin yanı sıra, eşzamanlı düzenlenen konferans da odaklanılan birçok önemli konu ile enerji sektörünün geleceğine ışık tuttu. T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın dönem değerlendirmesi ile başlayan konferans boyunca gerçekleşen oturumlarda, Enerji Santrallerinde İşletme ve Bakım, Akıllı Şebekeler, Kömür Teknolojileri, Doğalgaz ve Petrol, Nükleer Enerji, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri ve Kalkınmada Yenilenebilir Enerji Teknolojilerinin Rolü gibi çeşitli konular tartışıldı. Bunların yanı sıra, çeşitli oturumlarda enerji verimliliğini ve güvenilirliği artıran yeni teknolojiler ve uygulamalar, sektörün lider firmaları tarafından tanıtıldı.


Ayrıca, Enerji Piyasaları İşletme Anonim Şirketi ’nin (EPİAŞ) lansmanı, en büyük hissedarlarından olan Borsa İstanbul tarafından ICCI 2015’te gerçekleşti. Borsa İstanbul A.Ş. özel oturumunda “EPİAŞ: Beklentiler, Hedefler, Öncelikler” başlığı altında EPİAŞ’ın yapacağı çalışmalar ve görevleri kamuoyu ile paylaşıldı.


Sektörel Fuarcılık Genel Müdürü Süleyman Bulak, ICCI 2015’in gelişen teknoloji ve sistemler için önemli bir bilgi paylaşım etkinliği olduğunun altını çizdi. Bulak, ICCI 2015 boyunca düzenlenen 4 özel sunum ve 36 oturumun bu durumun en önemli göstergesi olduğuna işaret etti.


ICCI, hem sergilenen ürün ve hizmetler hem de eşzamanlı düzenlenen oturumlarla ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. 3 gün boyunca, Türkiye’nin yanı sıra, Avrupa, Kuzey Afrika, Asya ve Körfez Ülkelerinden 13.635 profesyonel fuarı ziyaret etti. ICCI, enerji endüstrisinin en önemli buluşma noktası olma pozisyonunu bir kez daha kanıtlamış oldu.


Bir sonraki ICCI fuar ve konferansı 27-29 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleşecek.



ICCI 2015, enerji sektörünü bir araya getirdi!

Devis'So Mühendislik, alternatif enerjide uzmanlaştı!

Devis’So Mühendislik yeni kurulan bir şirket olmasına rağmen 2014 yılını oldukça başarılı geride bırakan firma, bu başarısını 2015 yılında daha üst noktalara taşıyarak kadrosunu güçlendirmek ve sektörde kalıcı bir noktaya gelmek adına faaliyetlerini sürdürüyor.


Devis’So Mühendislik Makine Mühendisi İ. Selçuk Deveci, hedeflerinden ve firmanın geleceğinden bahsetti.


Sorularımıza geçmeden önce bizlere kendinizden ve firmanızdan bahseder misiniz?


Devis'So Mühendislik Makine Mühendisi İ. Selçuk Deveci1982 İstanbul doğumluyum. Marmara Üniversitesi Makine mühendisliği Mezunuyum. 2000 yılından beri inşaat sektöründe ısıtma soğutma havalandırma alanında faaliyet gösteriyorum.


En son Arçelik A.Ş’de VRF merkezi Klima sistemleri satış ve pazarlama yönetmeni olarak görev yaptım.2013 yılında Devis’So Mühendislik Gıda Bilişim San. ve Tic.Ltd.Şti.’ni kurdum.


2013 yılında kurulan genç şirketimiz Devis’So markası ile faaliyet gösteren dev bir organizasyondur. Şirketimiz Mühendislik, Bilişim, Eğitim ve Gıda olmak üzere tam 4 alanda faaliyet göstermektedir. Mühendislik alanında enerji verimliliği ve alternatif enerji kaynakları konusunda uzmanlaşmıştır.


Devis’So isi pompaları, VRF sistemler, yerden ısıtma sistemleri konusunda sağladığı müşteri memnuniyeti sayesinde rakiplerini geride bırakmış, inşaat sektöründe tercih edilen bir marka haline gelmiştir.


Devis’So Akademi kişisel gelişim koçluğu konusunda akredite olmuş; hem mühendislik eğitimlerinde hem de kişisel gelişim alanlarında faaliyetlerini sürdüren, bugün sektörde önemli şirketlere ve kişilere danışmanlık yapan DEV bir akademidir.


Gıda alanında SPANA markasının yaratıcısı olmuştur. Spana pembe düşün yeşil yaşa sloganı ile aklınızda kalan doğal bir lekedir. Spana dükkanı İstanbul Kadıköy’de faaliyet gösteren ve her ilin en meşhur ürünlerini satın alabileceğiniz Türkiye’nin alanındaki ilk ve tek şirketidir.


Bilişimde Devis’So kurumsal kimlik tasarımı, logo tasarımı, web tasarımı ileri düzey programlama alanlarında hizmet vermekte uygulamış olduğu farklı bakış açısı, dinamik ve yaratıcı düşünme kabiliyeti ile gerçek bir üretim atölyesi olarak çalışmaktadır.


Müşterilerinize sunmuş olduğunuz ürün ve hizmetler neler?


• Multi Split Klima Sistemleri

• Ev Tipi ve Ticari Tip Split Klimalar

• VRF Merkezi Klima Sistemleri

• WSHP/Sudan Havaya Isı Pompaları

• Devis’So Isı Geri Kazanım Cihazları

• FanCoil Cihazları

• Devis’So Isı Pompaları

• Devis’So Isı Pompası Heat Pump

• Devis’So Isı Pompası Heat Recovery

• Devis’So Havuz Isı Pompaları

• Devis’So Sudan Suya Isı Pompası

• Elektrikli Yerden Isıtma Sistemleri

• Yerden Isıtma Boruları PE-X PE-RT

• Ayna Isıtıcıları Havlu Isıtıcısı


Ağırlıklı olarak hangi sektörlere hitap ediyorsunuz?


İnşaat sektöründe faaliyet gösteriyoruz.


Sektörde en sık karşılaştığınız sorunlar nelerdir? Bunların iyileştirilmesi için çözüm arayışlarınız nelerdir?


Yoğun rekabet ortamında global şirketlerin Kobi şirketleri karşısında sektörü domine ederek Pazar paylarını tekelleştirme çalışmaları denebilir.


Çözüm olarak Global şirketlerin vermiş oldukları hizmetler ile aynı kalitede ürün ve mühendislik hizmeti vermek ve en önemli konu insan ilişkilerinde ön planda kalarak müşteri memnuniyeti sağlamak denebilir.


Pazar payınızı artırma adına yurtiçi ve yurtdışında yürüttüğünüz çalışmalar neler?


Pazarlama adına sosyal medya platformunu ve web sistemlerini oldukça iyi kullanıyoruz. Sosyal medya entegrasyonlu web ve CRM sistemlerinin alt yapısını kurduk ve geliştirmeye çalışıyoruz.


Pazar payımızın artması için kurmuş olduğumuz Devis’So akademide hem üniversite öğrencilerine hem de sektörde faaliyet gösteren kişileri ürün ve hizmetlerimiz ile ilgili eğitimler düzenliyoruz. Doğuş üniversitesi Marmara üniversitesi gibi üniversitelerde eğitimler düzenliyoruz. Yaşam koçluğu ve iş hayatına yönelik kişisel gelişim eğitimleri veriyoruz. 2016 yılında çıkarmayı planladığımız bir de inşaat sektörünü ve iş hayatını anlatan bir kitap çıkarmak istiyoruz. Bu konu ile ilgili alt yapımız mevcuttur.


Firmanız açısından 2014 yılı nasıl geçti? 2015 yılından neler bekliyorsunuz?


Yeni kurulan bir şirket olmamıza rağmen 2014 yılını oldukça başarılı geçirdik. Önemli projelere imza attık. 2015 yılında aynı başarıyı daha üst noktalara taşıyarak kadromuzu güçlendirmek ve sektörde kalıcı bir noktaya gelmek istiyoruz.


Kısa ve uzun vadede hayata geçirmeyi düşündüğünüz plan ve projeleriniz neler?


Kısa vadede tüm faaliyet alanlarımızda kadrolaşmak ve sistemlerini kurmayı hedefliyoruz. Uzun vadede ise tüm faaliyet alanlarımızda markalaşmak ve kurumsallaştırmak istiyoruz.


Demir Çelik Store



Devis'So Mühendislik, alternatif enerjide uzmanlaştı!

Türkiye'nin en yüksek kapasitelisi...

Türkiye’nin tek projede en yüksek kapasiteli güneş enerjisi santrali olma özelliğiyle adından söz ettiren Anel Grup’un başarıyla tamamladığı Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’ndeki Güneş Enerjisi Santrali’nin açılış töreni gerçekleştirildi. Anel Grup, bu proje ile Turgut Özal Tıp Merkezi’nin elektrik ihtiyacının yüzde 33’ünü karşılayacak.


Yılda 4 Bin Ton Karbon Salınımının Önüne Geçecek


Türkiye’de bugüne kadar tek projede yapılan en yüksek kapasiteli fotovoltaik güneş enerjisi santrali projesi olarak da adlandırılan, çevre ve canlı hayatına son derece duyarlı olan Turgut Özal Tıp Merkezi 5,3 MWp güneş enerjisi santrali ile, yılda 4 bin ton karbon salınımının önüne geçilecek ve Turgut Özal Tıp Merkezi’nin elektrik ihtiyacının yüzde 33’ü karşılanacak. Ayrıca santral, yıllık 8,5 GWh elektrik üretimi sonucunda yıllık yaklaşık 2,25 milyon m3doğalgaz tüketimini önleyecek.


malatya_anel_enerji1
Yılda 8,5 GWh Büyüklüğünde Elektrik Enerjisi


Turgut Özal Tıp Merkezi’ne yılda 8,5 GWh büyüklüğünde elektrik enerjisi olarak katkı sağlayan güneş enerjisi santrali, görsel kirliliği de minimize edecek şekilde tasarlandı. Taşıyıcı sistem üzerinde bulunan, yerden sadece 1,8 metre yüksekliğe sahip olan güneş panelleri, bölgede meydana gelen sert rüzgâr yükünü karşılayacak şekilde projelendirildi. Anel Grup, imalat aşamasında 90 yerel saha çalışanına istihdam sağlayan güneş enerjisi santrali projesinin tamamlanmasıyla birlikte toplamda 7 tam zamanlı çalışanı da bünyesine kattı.


Açılış töreninde konuşan ve diğer üniversitelere ve kurumlara örnek teşkil edecek nitelikte öncü bir projeye imza attıklarını belirten AnelEnerji Proje Koordinatörü Enver Kır: Lisanssız elektrik üretimine ilişkin yönetmelik çerçevesinde gerçekleştirilen bu projemiz, üniversite kurumu tarafından yaptırılan, Türkiye’deki tek projede en yüksek kapasiteli güneş enerjisi santrali olma özelliğini taşıyor. Ayrıca ihtiyaç fazlası enerjinin satışı yapılarak kar elde etmek amaçlanmadığından, üniversitelere tanınan haklar gereğince 1 MW üzerinde kurulu güce sahip tek lisanssız santral. AnelEnerji olarak, birçok açıdan örnek teşkil edecek bu projenin önemini benimsedik ve santralde kullanılan tüm ekipmanlar için yüksek verimliliğe sahip ürünleri tercih ederek kurulumun her aşamasını büyük bir titizlikle tamamladık. Ayrıca projemizde, santral sahası içerisinde inşa edilen idari binada bulunan SCADA sistemi odası ile kapsamlı veri izleme, kaydetme ve haberleşme yapılıyor. Proje bu özelliği ile de farklılıklarından birini ortaya koyuyor”şeklinde konuştu.



Türkiye'nin en yüksek kapasitelisi...

D-Enerji’den 100 milyon liralık yatırım!

TEİAŞ’ın açtığı Güneş Enerjisi Santrali lisans ihalesini kazanan D-Enerji, Niğde ve Kahramanmaraş’ta toplam kurulu gücü 20 megavat olan 2 santral kuracak. Doğanlar Yatırım Holding Enerji Grubu Başkanı İlhan Doğan, lisans hakkı aldıkları son 2 proje ile toplam 100 milyon liralık yatırım yapacaklarını söyledi.


Doğanlar Yatırım Holding Enerji Grubu Başkanı İlhan Doğan1972 yılından beri mobilya, enerji, gıda, inşaat olmak üzere birçok farklı alanda faaliyet gösteren Doğanlar Yatırım Holding, bünyesindeki Doğtaş ve Kelebek Mobilya markalarıyla mobilya sektörüne öncülük ederken, enerji alanında yaptığı iddialı yatırımlarla da büyümeye devam ediyor.


Doğanlar Yatırım Holding Enerji Grubu D-Enerji, TEİAŞ (Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi) tarafından 28-30 Haziran tarihlerinde düzenlenen GES (Güneş Enerjisi Santrali) kapasite tahsisi ihalelerinde, toplam kurulu gücü 20 megavat olan 2 santral lisansını almaya hak kazandı.


D-Enerji’nin özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretiminde faaliyet gösterdiğini vurgulayan Doğanlar Yatırım Holding Enerji Grubu Başkanı İlhan Doğan, “Lisans alma hakkı kazandığımız son 2 projeden biri 10 megavat kapasite ile Niğde’de bulunuyor. Kapasite hakkı kazandığımız 2’nci proje Büget GES ise Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesine bağlı Büget köyü civarında yer alıyor. Tahsis hakkı kazandığımız bu projenin kapasitesi de 10 megavat olacak. D-Enerji olarak, toplam kurulu güçleri 20 megavat olacak 2 adet Güneş Enerjisi Santrali için TEİAŞ’a ödeyeceğimiz katkı payları dahil 100 milyon TL tutarında yatırıma imza atacağız” dedi.



D-Enerji’den 100 milyon liralık yatırım!

Baymak'ı dünya markası yaptı, Bodrum'da lüks projeye başladı!

Isıtma – soğutma sektörünün önemli kuruluşlarından Baymak’ı Hollandalı BDR Thermea şirketine satan ve aynı zamanda Ethica Sağlık Grubu bünyesindeki Ethica ve Esthetica hastaneler zincirinin sahibi olan Murat Akdoğan, Bodrum’da inşa edecekleri Mila’s Daphne Peninsula adlı projedeki rezidansları lansmana özel 545 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa çıkardıklarını açıkladı.


72 konuttan meydana gelen Mila’s Daphne Peninsula, MYC Partners tarafından hayata geçiriliyor. Proje içerisinde 122 yatak kapasiteli Vitality Luxury Hotel’de yer alacak.


Arsa alanı 81 bin metrekare olan proje için MYC Partners Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akdoğan, Evleri 545 bin dolardan başlayan fiyatlarla sattıklarını belirti ve “Ben aslında kendime komşu arıyorum” dedi.





 



Baymak'ı dünya markası yaptı, Bodrum'da lüks projeye başladı!

Ezber Bozan Klima: Kirigamine Zen

Mitsubishi Electric’in yeni kliması, zarafeti ve ekonomisiyle dikkat çekiyor.


Mitsubishi Electric’in “Kirigamine Zen” serisi klimaları, yeni enerji verimliliği (sezonsal verimlilik) kriterlerine uygun olarak geliştirilerek tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de tüketicilerle buluştu.


Ürün ve hizmetleriyle müstakil konutlardan rezidanslara, ticari alanlardan her türlü kamu alanlarına iklimlendirme çözümü sunan Mitsubishi Electric’in “Kirigamine Zen” serisi klimaları, yeni enerji verimliliği (sezonsal verimlilik) kriterlerine uygun olarak geliştirildi ve tüm dünya ile aynı anda Türkiye’de tüketicilerle buluştu. Kirigamine Zen serisi klimalar, estetik görünümü ve sezonsal verimlilik kriterlerine göre soğutmada A+++‘a ulaşan enerji verimliliğiyle dikkat çekiyor.


Mitsubishi Electric Kirigamine Zen


Mitsubishi Electric Kirigamine Zen serisindeki üç farklı renk ve beş farklı kapasite seçeneği ile ihtiyaca en uygun seçim yapılabiliyor. Ayrıca bu serideki cihazlar bir iç üniteye bir dış ünite montajı ile mono split olarak veya yer tasarrufu sağlayan ve sekiz iç üniteye kadar bağlantı yapılabilen tek bir dış üniteyle multi sistem olarak kullanılabiliyor.


A+++ soğutma


Türkiye’de 24 Aralık 2013 tarihinde yayınlanan yeni tebliğe göre klimalar artık sezonsal performansları ile değerlendiriliyor. Soğutma ve ısıtma modundaki sezonsal verimlilik değerlerine (SEER ve SCOP değerleri), yeni ölçümleme yöntemleri ile ulaşılıyor. Daha önce cihazların enerji sınıfları tek bir çalışma noktası için belirlenirken, şimdi tüm sezonu kapsayacak şekilde birçok çalışma noktası için hesaplamalar yapılıyor. Bu sayede, yeni hesaplanan sezonsal verimlilik değerleri ile ürünün performansı gerçeğe en yakın şekilde belirleniyor.


Mitsubishi Electric Kirigamine Zen serisi klimalar, soğutma çalışması için yönetmeliğin belirlediği en verimli sınıf olan A+++ enerji sınıfına ulaşan teknolojiye sahip. Isıtmada da segmentinin en verimli cihazlarından olan Zen serisi, A++ enerji sınıfına kadar ulaşan modeller içeriyor.


Ödüllü Tasarım


Mitsubishi Electric fabrikalarının doğaya dost, çevreci üretim anlayışıyla, son teknoloji ve yüksek işçilik kalitesinin sinerjisinde üretilen Zen serisinin tasarımı otoritelerin onayı ile taçlandırıldı. Zen serisinin parlak yüzeyi ile ilgi çeken görünümü kolay temizlenebilmesi sayesinde ilk günkü yapısını uzun yıllar koruyabiliyor. Asil ve sade tasarımı cihazların her türlü iç mimari yapıya uyumunu sağlarken sahip olduğu beyaz, gümüş ve siyah renk seçenekleri bu uyumu destekleyen diğer ayrıcalıklı özelliği olarak dikkat çekiyor. Beyaz rengin ferahlığı, siyah rengin sofistike çarpıcılığı ve gümüş rengin asil zarafeti konfor beklentilerini en üst noktada karşılıyor.


klimalar


Kompakt Yapı


Cihazlarda kullanılan yüksek verimli kompresör ve ısı değiştiriciler serinin tüm kapasitelerinin kompakt tek bir kasa içerisinde yer almasını sağlıyor. Genişliği sadece 895 mm, derinliği ise 195 mm olan iç ünite ebatları, cihazların montaj yeri alternatiflerini artırıyor, iç mimarinin estetiği içerisinde uyum içinde var olmasını garanti ediyor.


Fonksiyonellik


Geliştirilen, Mitsubishi Electric patentli üfleme ağzı, çift kanat tasarımı sayesinde ısıtma veya soğutma çalışmasında havanın en konforlu ve homojen şekilde ortamda sirküle edilmesini sağlıyor. Oluşturulan doğal akış kullanıcıyı rahatsız edebilecek hava çarpmalarını engelleyerek ortamı hızlı ve verimli iklimlendiriyor.


Zen serisi klimalar, salınımlı hava akımı yaratarak, konfor kaybı yaşatmadan, kullanıldığı alanı ilave yüzde 20’ye varan enerji tasarrufu ile iklimlendiren “Econo-Cool” fonksiyonuna sahip. Ayrıca düzenli bakımı yapıldığında filtreleme özelliğini 10 yıla kadar koruyan Nano Platinium Filtresi, hem iç hem de dış ünitedeki düşük ses gücü seviyesi, servis hizmetini hızlandıran arıza tespit sistemi ile birçok konfor, verim ve iç hava kalitesi teknolojilerini bünyesinde barındırıyor.


Sınırların Ötesinde Kontrol


Günümüz koşullarında planlı yaşantı ihtiyacına cevap verebilecek bir fonksiyon olarak Kirigamine Zen klimalarda bulunan günlük ve haftalık programlama özelliği ile kullanıcılar cihazlarını istedikleri zaman çalışmak üzere ayarlayabiliyor. Açma-kapama programlaması sağlayan günlük timer fonksiyonunun yanı sıra her güne dört farklı komut ile toplamda 28 ayrı tanımlama yapılabilen haftalık programlama sistemi cihazların detaylı ve otomatik kontrol edilmesini sağlıyor.


Mitsubishi Electric’in klima kontrol özgürlüğü için sunduğu ve opsiyonel olarak kullanabilecek MELCloudTM bağlantısı ile klimaların internet üzerinden bilgisayar, tablet veya akıllı telefon ile her yerden kumanda edilmesi de mümkün. Bu sistem ile kayıtlı birden fazla klimanın, ayrı ayrı açıp kapanması sağlanabiliyor, çalışma fonksiyonu, ayar sıcaklığı, fan hızı ve kanat üfleme açısı değiştirilebiliyor. Zaman içerisinde dış ortam sıcaklığı, ayar sıcaklığı gibi çeşitli raporlar alınıp, klima kullanım alışkanlıkları irdelenebiliyor. Bu sayede daha fazla tasarruf etmek için verimli bir klima yönetim modeli oluşturulabiliyor.


Yeniden Kullanılabilir Teknoloji


Mitsubishi Electric Kirigamine Zen serisi klimalar, var olan klima tesisatına uyum sağlayan bir teknolojiye sahip. Sektörde öncü olan yeniden kullanılabilir boru teknolojisi ile eskiden R22 soğutucu akışkan ile çalışan bir tesisata, R410A soğutucu akışkan ile çalışan klimaları adapte etmek mümkün. Böylece, evin dekorasyonuna önemli ölçüde müdahalede bulunmadan, montaj süresi ve maliyetlerinde avantaj sağlanıyor.



Ezber Bozan Klima: Kirigamine Zen