7 Mayıs 2015 Perşembe

Kristal Kule, EEC Entegre'yi tercih etti!

İstanbul Levent’te bulunan Kristal Kule’de, EEC Entegre Bina Kontrol Sistemleri tarafından sunulan UTC Edwards üst düzey yangın alarm ve acil anons sistemi seçildi, 90 bin metrekare  kullanım alanına sahip olan Kristal Kule, bu yıl itibariyle Finansbank’m yeni yönetim üssü olacak.


Finansbank Kristal Kule olarak anılmaya başlanacak olan 170 m yüksekliğindeki ve 40 kattan oluşan binanın inşaatı 2011 yılında başlamıştı. Binanın sahibi Finansbank ise 2006 yılında Yunanistan’ın en büyük bankası National Bank of Greece (NBG) tarafından satın alınmış ve şu anda 13.000’den fazla çalışanı ve 650’den fazla şubesi ile Türkiye finans sektöründeki yerini almıştı.


kristal kule


Kristal Kule’de kurulan UTC Edwards kontrol panelleri; acil anons sistemi amfi üniteleri, ses ve itfaiyeci telefonu kontrol merkezi ile birlikte yangın alarm sistemi hat kontrol kartlarını aynı anda kullanabilen entegre bir platform. Bu konumuyla yangın alarm ve acil anons sistem merkezlerini tek bir panel bütünlüğü içinde birleştirebilen bir mimariye sahip. UTC Edwards acil anons sistem hoparlörleri ise, emsallerine göre çok düşük güçlerde yüksek ses seviyelerinin kolayca elde edilebildiği ve ikaz üniteleri ile bütünleşik opsiyonel yapıları ile de binadaki farklı bölümlerde standartlar ve yönetmelikler açısından uyulması gereken değişken gereksinimlerin tümünü sağlayabilen ürünler.


Binadaki tüm alanlar noktasal algılama dedektörleri ve acil anons hoparlörleri ile donatılmış. 2.700’den fazla noktasal algılama dedektörü ile 2.400 civarında kontrol ve izleme modülünün bağlı bulunduğu 40 ayrı yangın hat kontrol kartı ihtiva eden UTC Edwards kontrol panelleri yangın alarm sistem merkezi altyapısını oluşturuyor.


Bununla birlikte yaklaşık 150 klima santrali ve egzost ve basınçlandırma fan ünitesi ile 565 adet motorlu havalandırma damper ünitesi, duman kontrol senaryosu kapsamında UTC Edwards Yangın İhbar Sistemi tarafından kontrol ediliyor. Binadaki havalandırma kanallarında bulunan kanal tipi algılama dedektörleri ile havalandırma sistemine atmosferden alman taze hava kalitesi tespit edilerek duman kontrol fanlarının bina güvenliği açısından acil durum senaryosuna uygun olarak kontrol edilmesi sağlanmış.


30 yılı aşkın bir süredir kaliteli bina ve tesisler için yeni teknolojilerin öncülüğünü yapan EEC, bilgi birikimi, deneyimi ve güçlü mühendislik ve teknik servis kadrolarıyla, üst düzey yangın, güvenlik ve bina otomasyon projelerinde özellikle tercih edilen bir firma olmaya devam etmektedir.



Kristal Kule, EEC Entegre'yi tercih etti!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder