15 Mayıs 2015 Cuma

Danfoss, 2015'te yüzde 30 büyüyecek!

2015 yılının hizmette fark yaratma yılı olacağını vurgulayan Danfoss Türkiye Genel Müdürü Levent Taşkın, “Değişiyoruz, büyüyoruz, güçleniyoruz” sloganıyla hedeflerine yürürken altyapıya ve personele yatırım yapacaklarını, yeni ürünler ve memnun müşterilerle 2015’te yüzde 30 büyümeyi hedeflediklerini belirtti.


Danfoss Türkiye Genel Müdürü Levent TaşkınDanfoss Türkiye, Danfoss Group içerisinde tek başına bir bölge olarak 2014 yılı başında başladığı yeniden yapılanma sürecini tamamladı. Isıtma, bölgesel ısıtma, soğutma, güç elektroniği olarak bünyesinde bulanan dört ana segmentte re-organize olan Danfoss Türkiye’nin yeniden yapılanma sürecini ve hedeflerini Genel Müdür Levent Taşkın ile değerlendirdik.


Öncelikle, 2014 yılı sonuçlarını değerlendirerek başlayalım isterseniz…


2014 yılında Danfoss Türkiye olarak bir önceki yıla göre % 22 büyüdük. 2014 yılında HVAC sektörünün ortalama % 5 civarı büyüdüğü, inşaat sektörünün % 2,9 büyüdüğü bir ortamda Danfoss Türkiye olarak çok başarılı bir performans gösterdik. Danfoss Group içerisinde de en başarılı ülkelerin arasında olarak dikkat çektik.


Danfoss Türkiye bünyesinde ısıtma çözümleri, soğutma çözümleri ve güç elektroniği olarak 3 ana segmentte fark yaratan, enerji tasarrufu yaratan ürünlerle çözüm sunuyoruz. Her 3 segmentte hem OEM, hem dağıtım kanalındaki büyümemiz; hem de her segmentte bugüne kadar aktif olmadığımız sektörlere yönelik planlı çalışmalarımız bize bu büyümeyi getirdi. HVAC sektörünün yanısıra, gıda sektörü, denizcilik, endüstriyel otomasyon, binalarda enerji verimli sistem çözümleri 2014 yılında önceki yıllara göre etkinliğimizi arttırdığımız alanlardı. Soğutma çözümlerinde önceki yıla göre 2 kat daha fazla büyüme sağladık.


2014 yılında bölgesel ısıtma ve binalardaki ısıtma çözümlerine ait satış, pazarlama ve servis organizasyonumuzu tek “ısıtma çözümleri” çatısı altında toplayarak ısıtmada daha etkin, daha hızlı ve daha çok çeşit ürünle projelerin çözüm ortağı olduk. Çok sayıda önemli konut projelerinde ürünlerimiz ve çözümlerimizi sunarak, rekabette fark yarattık. 2014 yılında Türkiye çapında dağıtım kanalımızı genişleterek tüm bölgelerde konut ve sanayiye çözüm sunmaya başladık. Ayrıca müşteri hizmetlerinde fark yaratacak satış sonrası müşteri hizmetleri bölümümüzü aynı gün hizmet verecek şekilde online hale getirdik. Ulaşılabilirliğimizi ve hizmetteki hızımızı arttırarak fark yarattık. Personel sayımızı % 34 arttırarak müşterilerimizle daha çok ilgilendik. Verimliliğimizi yaptığımız alt yapı, software ve eğitim yatırımlarıyla arttırdık. En önemlisi departmanlar arası iletişimi ve iş akışlarını yeniden organize ederek müşterilere artı değerler yarattık. Ekip motivasyonu ve takım çalışmasını daha da ileri taşıyarak hedef ve müşteri odaklı başarılı bir ekip oluşturduk. Çalışırken mutlu olmayı, keyif almayı ve birbirimizi tamamlamayı başardık.


Yeniden yapılanma sonrası Danfoss Türkiye’nin organizasyon yapısı nasıl şekillendi?


Danfoss Türkiye, Danfoss Group içerisinde tek başına bir bölge (region) olarak 2014 yılı başında tanımlandı. Bu tanımlama ile Türkiye’nin önemi ve dolayısıyla konumu bir anda pozitif olarak olması gereken yere geldi.


Danfoss Türkiye bir bölge olarak yeniden yapılandı. Öncelikle ısıtma, bölgesel ısıtma, soğutma, güç elektroniği olarak bünyesinde bulanan dört ana segmentin faaliyet alanında re-organizasyon yaptık. Her segment satış, pazarlama, servis, müşteri hizmetleri, teknik ve eğitim barındırıyordu. Bu yapının değişimine aşağıdaki aşamalar ile başlandı.


– Faaliyet alanı 3 ana segment olarak yeniden tanımlandı; Isıtma, Soğutma ve Güç Elektroniği (Sürücüler)


– Her bir segmentin yönetim ve personel kadrosu yapılandırıldı.


– Segmentlerin içerisindeki bazı fonksiyonlar merkezi departmanlar olarak yeniden yapılandırıldı ve Genel Müdür’e bağlı yeni departmanlar oluşturuldu: Pazarlama ve İletişim Müdürlüğü, Müşteri Hizmetleri Müdürlüğü, Isıtma Çözümleri Bölümü, Isıtma Çözümleri Servis, Eğitim ve Teknik Müdürlüğü.


– Yeni yönetim kadrosu oluşturuldu


– Satış Bölümü Dağıtım Kanalı, OEM ve Proje Satış olarak 3 ana uzmanlık alanına ayrılarak yeniden yapılandırıldı.


– Tüm bayilere standart prosedürler oluşturuldu.


– Personel ve müşteri sadakat ve eğitim programları yeniden yapılandırıldı.


– Servis, şikayet ve lojistik hizmetlerinde yenilikler yapıldı.


– Kurumsal kimlik ve PR çalışmalarında yeni uygulamalar başlatıldı.


– Bayilere yönelik iletişim yöntemlerinde yeni uygulamalar yaratıldı.


– Personel iletişimi ve bağlılığı en üst seviyeye getirmeye yönelik yeni projeler başlatıldı.


2015 yılında bir yandan yapılan yatırımlara ait uygulamaların meyvesini görmeyi arzu ederken, bir yandan da yatırımlara devam edeceğiz. Türkiye’de daha çok yapacağımız ve başaracağımız iş olduğuna inanıyoruz. İş ortaklarımızla, birbirine bağlı ekibimizle, inancımız ve fark yaratan yöntemlerimizle sektöre katma değer yaratırken; büyümeye ve güçlenmeye, en önemlisi örnek ve öncü olmaya devam edeceğiz.


Bilişim altyapısına dönük faaliyetlerinizden bahsedebilir misiniz?


2015 yılı müşterilerimize hizmette fark yaratma yılı olacak. Danfoss Türkiye olarak 2015 yılı sloganımız “Değişiyoruz, büyüyoruz, güçleniyoruz” Bunu nasıl yapacağız? Alt yapıya ve personele yatırım yaparak.


Öncelikler yeni CRM software yatırımımız ile tüm müşterilerimize CRM uygulamasını daha detaylı yapabileceğiz. 0 850 532 DN FS (3637) no’lu telefonla canlı destek hattı ve online bağlantılar ile bazı hizmetlere anında ulaşılabilme fırsatı sağlıyor olacağız.


“Web sayfamıza yeni yatırımlarla daha dinamik ve aktif olacağız”


Online eğitimler için büyük bir e-learning alt yapısını müşterilerimize yönelik hayata geçireceğiz.Sadakat programı ve buna ait yeni bir software ile bizimle çalışan müşterilere ek faydalar sunacağız.Yeni dizayn ve hesaplama software’leri ile sistem çözümlerinde müşterilere verilen proje desteğini en üst seviyelere çıkartacağız.


Sosyal medya ayağında neler yapıyorsunuz?


Stratejimiz kapsamında 2015 yılı içerisinde sosyal medya ve dijital pazarlama tarafında da aktif olacağız. Sektördeki temel amacımız sektörü eğitimle beslemek ve bilgi kaynağı olmak. Rakiplerin bile faydalanabileceği bilgi kaynakları yaratmak temel hedefimiz. Nisan ayı içerisinde lansmanını yaptığımız Youtube kanalımız da bu amaca hizmet edecek en önemli araçlardan bir tanesi. Isıtma, soğutma ve otomasyon alanında birçok eğitim ve teknik video paylaşımında bulunacağız. Tecrübeli personelimizin sektöre vermiş olduğu eğitimleri ve seminerleri profesyonel prodüksiyon firması aracılığı ile kayıt altına alıyoruz ve kurgusu yapıldıktan sonra Youtube kanalımızda paylaşıyoruz. Böylece öğrencilerden sektörün duayenlerine kadar herkesin bilgi ihtiyacını karşılamayı hedefliyoruz.


Peki, bayilik yapınızda bir değişiklik olacak mı?


Bayilik yapımızda bir değişiklik yok temelde ama mevcut yapıyı güçlendirme ve çeşitlendirme stratejisi üzerinde duruyoruz. Üç ana segmentimiz var ısıtma, soğutma, güç elektroniği diye. Her üç alanda da bayilik yapımız işlevsel olarak fark edebiliyor. Isıtmada hem dağıtıcı ve toptancılar hem uygulayıcı firmalarla çalışıyoruz. Güç elektroniği de öyle ama soğutmada uygulamadan ziyade daha çok teknik malzeme satıcılarıyla ve toptancılarla çalışıyoruz.


Biz ilk olarak ısıtmada biraz daha uygulayıcı firma kısmını çeşitlendirmek istiyoruz. Soğutma ve güç elektroniği bölümünde ise biraz toptancı kısmını çeşitlendirmeye çalışıyoruz. Çünkü orada daha az ve öz ama dağıtım kanalında Türkiye çapında yaygın ve büyük firmalara ihtiyacımız var. İkincisi, bayilerimizin bağlılık programı adı altında tek bir marka ve tek bir çatı altında bir şeyler kazanmasını ve kazanırken de öğrenmesini sağlayacak bir eğitim programını bu sene devreye sokacağız. Online eğitimler başlatacağız. Bayilerimiz bu program sayesinde hem eğitim alacaklar hem sınava girecekler ve buna karşılık puan alacaklar, bu puanlarla da ilave primler kazanacaklar. Dolayısıyla nitelikli, eğitimli bayiinin diğerinden daha fazla kazanmasını teşvik edeceğiz. Üçüncü olarak, bayilerimizde kurumsal kimlik çalışması başlattık. Bugüne kadar her üç bölümde de farklı dizayn anlayışı çalışmalar şekillenmiş. Biz bu çalışmaları Danfoss çatısı altında tek bir dizaynla oturtmaya çalışacağız. Şu anda onların istediği hızda ve istediği zamanda ürünleri bizden sağlayacakları yeni bir sistem kurduk. Bu sayede online, cep telefonundan istedikleri yerden siparişlerini geçebilecekler, ofise gitmeye gerek olmadan. Aynı zamanda tüm ödemelerini görebilecekler. Malın sevkiyatıyla ilgili tüm bilgileri takip edebilecekler. O da onlara büyük bir zaman kazancı ve şeffaflık sağlayacak.


Bulunduğunuz sektörde tam bir rekabetten bahsedebilir miyiz?


Bizim temsil ettiğimiz alan tamamen iklimlendirme alanı. İklimlendirme sektöründe Türkiye’de üretim yapan çok fazla yabancı oyuncu var. Aynı zamanda bizim gibi iyi yabancı markalar ve kendi organizasyonuyla bulunan ama bir o kadar da ürünlerinin kalitesini kabul ettirmiş ya da belgelendirmiş yerli üreticiler var. Proje işlerinde, özellikle inşaat firmalarıyla olan ilişkilerde fiyatın dışında vade önemli bir unsur haline geliyor. Hem fiyat hem vade rekabeti bizim sektörde çok fazla. Ama biz çözüm üreten ürünler satıyoruz. Dolayısıyla ürettiğiniz çözüm kısa sürede kendini amorti edebiliyorsa, daha uzun sürede daha fazla konfor sağlayabiliyorsa, enerji tasarrufu sağlatabiliyorsanız o zaman fiyattan biraz uzak duruyorsunuz. Tabii bizim gibi yabancı firmalar da var. O yüzden ben rekabeti nitelikli ürünler ve fiyat odaklı ürünler olarak ikiye ayırıyorum. Özellikle orta ölçekli inşaat firmalarının yatırımlarında fiyat odaklı işler olabiliyor. Oralarda da bir noktaya kadar firmaları, kaliteli ve tasarruflu ürünlerimizi kullanmaya ikna edebiliyoruz.


Yeni ürünlerinizden de bahseder misiniz?


Bu yıl çok sayıda yeni ürünümüzü Türkiye iklimlendirme sektörüne sunacağız. Değişken hızlı kompresörlerimizi soğutma sektöründe OEM iş ortaklarımızla birlikte piyasaya süreceğiz. Bu ürünlerin en temel özelliği yüke ve ihtiyaca göre kompresörü değişken devirlerde sürerek, ciddi anlamda enerji tasarrufu sağlaması. Yatırım maliyetleri muadillerine göre biraz yukarıda olmasına rağmen geri dönüşleri ikiyıldan daha kısa sürede olmaktadır. Diğer yeni ürünümüz ise HVAC sektörüne özel üretilen VLT® HVAC 101 frekans konvertörümüz olacak. VLT® HVAC 101, sektörün fiyat/kalite endeksini en efektif derecede kullanmasını sağlayacak. Bunun dışında su-atık su, genel makine imalat, vinç, asansör, gıda-şişeleme ve dolum sektörlerine ait cihazlarımız da yeni özellikler ile donatılarak piyasaya sürülecek. Yeni sürücü ürünlerimiz %60’a kadar enerji tasarrufu sağlayacak. Isıtma sektörüne sunacağımız yeni ürünümüz ise balanslama ve bina otomasyonunu bir araya getiriyor. NovoconTM S dijital aktuatörler, ısıtma ve soğutma sistemlerinin bina otomasyon sistemine bağlanmasını (BMS) sağlıyor. Yeni nesil balanslama ve kontrol özellikleri ile uzaktan kontrol sağlayarak sektöre yenilik getirecek. Bu özellikler ile NovoconTMS, servis hizmetlerini minimum seviyede tutarak işletme maliyetlerinin asgari seviyeye indirilmesini sağlayacak.


2015 yılı hedeflerini konuşalım son olarak…


2015 yılında Danfoss Türkiye olarak 2014 yılına göre % 30 daha büyüme hedefi koyduk. Isıtma, soğutma ve güç elektroniğinde yeni ürünler, yeni sektörler ve projelerdeki memnun müşterilerimiz ile bu hedefi de kolayca tamamlayabileceğimizi öngörüyoruz.


Avrupa’da pazara yeni sunulan enerji verimli ürünleri Türkiye’de de 2015 yılında Mart ayından itibaren pazara sunuyoruz. Müşteri hizmetleri merkezimize yapacağımız yeni yatırımlarla online sipariş, teklif, müşteri takibi, lojistik hizmetlerini müşterilerimize sunuyor olacağız. Kurumsal kimlik çalışmalarımızda “Engineering Tomorrow” dizaynımızla iş ortaklarımızı yeni bir yüze kavuşturacağız. Youtube, sosyal medya ve dijital marketing konularına yoğunlaşacağız. Sektörde bir ilki daha yaratarak hem iş ortaklarımızın, hem dizayn ve proje firmalarının, hem de sektördeki tüm uygulama mühendislik firmalarının yararlanabileceği “online eğitim” modülünü hayata geçireceğiz. atış sonrası hizmetlerde her üründe uzman servis yapılanmasına başlayacağız. Projelendirme, dizayn ve teknik destek konusunda çok iyi olan alt yapımızı yeni softwarelerimiz ile daha da üst noktalara taşıyacağız.


businessnewstr



Danfoss, 2015'te yüzde 30 büyüyecek!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder