30 Mart 2015 Pazartesi

Eneko, ISH Frankfurt Fuarı'nda ilgi odağı oldu!

HVAC sektörünün önde gelen firmalarından Eneko, ISH Fuarı’nda dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerini ileri teknoloji ürünleriyle buluşturdu.


ISH fuarına altı yıldan bu yana aralıksız katılım sağlayan ve üretiminin yaklaşık %50 sini Avrupa pazarına ihraç eden Eneko, önceki yıllarda olduğu gibi 2015 ISH Fuarı’nda da AR&GE mühendisleri tarafından geliştirilen yüksek enerji verimliliğine sahip ürünleri ve kalitesiyle ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti.


Eneko, ISH Frankfurt Fuarı'nda, ilgi odağı oldu.


Fuar ziyaretçileri; keyifli bir ortamda Eneko’nun ürünlerini ve yeniliklerini görme şansına sahip oldular.


Sektöründe, her zaman AR&GE’ si ve verimliliği yüksek yenilikçi dizaynları ile bilinen Eneko yine otomasyonu üzerinde olan, paket tip, yüksek verimli, yeni teknoloji cihazlarını sergiledi.

Avrupa Pazarının beklentilerine cevap veren yüksek enerji verimliliğine sahip, konut ve tavan tipi ısı geri kazanım cihazlarının yanı sıra, rotorlu ve plakalı ısı geri kazanımlı havalandırma santralları , Dx Havalandırma Santralleri ve Rotorlu ısı geri kazanımlı rooftop cihazları özellikle ilgi gören ürünler arasındaydı.


Eneko’nun ISH 2015 Fuarında Bilgi Aktardığı Ana Ürün Grupları


• Konut Tipi Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Cihazları

• Tavan Tipi Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Cihazları

• Havalandırma Santralleri

• Dx Paket Havalandırma Sistemleri

• Mutfak Havalandırma Sistemleri

• Havuz Havalandırma Sistemleri

• Yüksek Verimli Isı Geri Kazanımlı Havalandırma Sistemleri



Eneko, ISH Frankfurt Fuarı'nda ilgi odağı oldu!

ISIDEM Flexiduct ürünleri, hava kalitesini garanti ediyor!

ISIDEM Flexiduct ürünleri, Greenguard Çevre Enstitüsü (GEI) tarafından UL 2818 standartlarına göre, UL laboratuvarlarında yapılan testleri başarı ile tamamlayarak, Greenguard ve Greenguard Gold sertifikalarını almaya hak kazandı.


ISIDEM Flexiduct ürünleri en kapsamlı sürdürülebilir bina programları ve kanunları tarafından tanınmış ve dünya çapında kabul edilmiş Greenguard ve Greenguard Gold sertifikalarını alarak, iç mekân hava kalitesini bozmayan çevreci ürünler ürettiğini kanıtlamış oldu.


İç Mekân Hava Kirliliği Astım Hastalarını, Çocukları ve Yaşlıları Tehdit Ediyor


Hava kirliliğinin dış mekânlara oranla, iç mekânlarda 2 – 3 kat daha fazla olduğunu dile getiren ISIDEM Yalıtım Genel Müdürü Murat Erenoğlu şunları söyledi “İnsanlar en yüksek uçucu organik madde miktarına evlerde maruz kalırken, iç mekân hava kirliliği çocukları, yaşlıları ve özellikle astım hastalarını tehdit ediyor. Yaşam kalitemizi yükseltmek için kapalı alanların havasını devamlı temiz tutmamız gerekiyor. Evlerden ticari işletmelere, okullardan hastanelere kadar birçok alanda kullanılabilen Greenguard sertifikalı ISIDEM Flexiduct esnek hava kanalları ile iç mekân hava kalitesini sürekli taze tutmak mümkün.”


ISIDEM Yalıtım, UL Greenguard Environmental Institute – Indoor Air Quality (IAQ) ve – Children & School kriterlerine uygun ürettiği esnek hava kanalı ürünleriyle iç mekân hava kalitesini garanti ediyor.ISIDEM FLEXIDUCT ÜRÜNLERİ İÇ ORTAM HAVA KALİTESİNİ GARANTİ EDİYOR.


Greenguard Sertifikasyonu Ne Demektir?


Greenguard iç hava kalitesi sertifikasyonu da olarak bilinen Greenguard Sertifikasyon Programı iç mekanlarda kullanılmak için dizayn edilen ürünlerin, çok daha sağlıklı iç alanlar yaratmak için belirlenmiş kimyasal emisyon kriterlerine uyduğunu garanti eder. Greenguard sertifikasyonu üreticinin sürdürülebilirlik iddialarını, tarafsız bir organizasyonca yapılan bilimsel deneylerle destekler.


Greenguard Gold Sertifikasyonu Ne Demektir?


Greenguard Çocuklar & Okul Sertifikasyonu olarak da bilinen Greenguard Gold Sertifikasyonu, hassas bireyler ( yaşlılar ve çocuklar gibi) için güvenlik faktörlerini göze alan tavizsiz sertifikasyon kriterleri sunar ve ürünün okul ve sağlık kuruluşları için kullanılabilir bir ürün olduğunu garanti eder. Greenguard Gold Sertifikasyonu “The Collaborative for high School (CHPS)” ve “Leadership in Energy Environmental Design (Leed) Building Rating System” organizasyonları tarafından tavsiye edilir.



ISIDEM Flexiduct ürünleri, hava kalitesini garanti ediyor!

Danfoss Türkiye, WIN Otomasyon Fuarı’na damgasını vurdu

Türkiye ve Avrasya Bölgesi imalat endüstrisinin en önemli fuarı olan WIN – World of Industry Fuarı’nda Danfoss Türkiye tüm dikkatleri üzerine topladı. Sürücüler Bölümü ile fuara katılan Danfoss Türkiye, standında sergilediği ürünü “Danfoss VLT Frekans Konvertörleri” ile ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.


Danfoss Türkiye VLT ile WIN Otomasyon Fuarı’na damgasını vurdu.


Yüzde 63 enerji tasarrufu sağlıyor


Madencilikten asansör üretimine, gıda – içecek sektöründen HVAC sektörüne kadar çok geniş bir alanda kullanılan Danfoss VLT Frekans Konvertörleri, AC motorlar için değişken hız kontrolü sağlıyor. Dünyada ilk kez 1968 yılında Danfoss tarafından üretilen ve VLT adı verilen ürün, kullanıldığı tüm sektörlerde % 63’e varan ciddi oranda enerji tasarrufu sağlıyor. Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen, sektörün önemli aktörlerini bir araya toplayan fuara Danfoss Türkiye, “Danfoss VLT Frekans Konvertörleri” ile damgasını vurdu.



Danfoss Türkiye, WIN Otomasyon Fuarı’na damgasını vurdu

28 Mart 2015 Cumartesi

Daikin Türkiye, bugün ışıklarınızı kapatmaya davet ediyor!

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de doğayı koruyan projelere özel bir önem veren Daikin, elçisi olduğu Dünya Saati etkinliği kapsamında bugün, saat 20.30-21.30 arasında ışıklarını kapatıyor.


Daikin, iklim değişikliğine ilişkin farkındalık yaratan bu etkinliği ‘Işığını kapat, selfie’ni çek ve Twitter’da paylaş’ çağrısı ile sosyal medyadan da destekliyor.


Daikin, siz değerli basın mensuplarını da ülkemizde 2008 yılından beri WWF-Türkiye tarafından yürütülen Dünya Saati etkinliğine katılmaya davet ediyor…


Bu gece kahramanlık filmi izleme. En büyük çevre etkinliği Dünya Saati’nde ışıklarını kapat, dünyayı kurtarmak için sen adım at. Unutma! Dünyanın sana ihtiyacı var.


28 Mart 20.30-21.30


Daikin Türkiye, Dünya Saati etkinliğine katılıyor.



Daikin Türkiye, bugün ışıklarınızı kapatmaya davet ediyor!

27 Mart 2015 Cuma

The Colors İstanbul'da ETNA ürünleri kullanıldı

ETNA ürünleri the Colors otel'de.The Colors Oteller Grubu’nun İstanbul, Yeşilköy’de inşa ettiği 5 yıldızlı, The Colors-İstanbul otelinde ETNA ürünleri tercih edildi.


Proje kapsamında; Etna’nın 1 adet NFPA20 normuna uygun yangın pompası, 1 adet pompalı, frekans kontrollü hidrofor grubu (4KO 25/8-75-FK), 7 adet in-line kuru rotorlu, frekans kontrollü EIL-FK serisi sirkülasyon pompası ve 2 adet DTRT serisi atık su drenaj pompası tesis edildi.



The Colors İstanbul'da ETNA ürünleri kullanıldı

26 Mart 2015 Perşembe

Naval Üniversitesi, Systemair ile nefes alacak!

Türkmenistan’ın Türkmenbaşı şehrinde inşa edilen ve müteahhitliğini Hyundai Engineering’in üstlendiği “Türkmenistan Naval Üniversitesi”nin havalandırma sistemlerinde Systemair tercih edildi.


Naval Üniversitesi, Systemair ile nefes alacak!


Türkmenistan’ın ilk Deniz Harp Üniversitesi olma özelliğini taşıyan projede; kapasite aralıkları 1.000 m3/h ile 25 bin m3/h arasında değişen toplam 30 klima santrali, 4 adet hava soğutmalı Chiller ve farklı tiplerde toplam 862 adet Fancoil cihazı kullanıldı.



Naval Üniversitesi, Systemair ile nefes alacak!

Vodafone Arena'nın tercihi Üntes!

Türk spor tarihinin en büyük sponsorluk anlaşması kapsamında Beşiktaş Jimnastik Kulübü ile Vodafone Türkiye arasında imzalanan anlaşma ile yapımına başlanan yeni stadının iklimlendirme sistemlerindeki tercihi Üntes oldu.


Vodafone Arena'nın tercihi Üntes oldu.


15 yıllık sponsorluk anlaşması ile yeni spor ve eğlence kompleksi olarak tasarlanan Vodafone Arena, zengin içerikli dijital ekran çözümleri, geniş bant mobil iletişim araçları, tam kapsamlı Wi-Fi ağları ve interaktif ekranları ile Türkiye’nin ilk akıllı stadyumu haline gelecek. Yaklaşık 42.000 seyirci kapasitesine ek olarak 147 loca, 2.150 VIP koltuk, 1.800 metrekare Kartal Yuvası ve BJK müzesi ile modern mimariye sahip olan Vodafone Arena aynı zamanda eğlence merkezi, konser arenası, yaşam alanı ve moda merkezi olarak da hizmet verecek.


Vodafone Arena'nın tercihi Üntes oldu.


Beşiktaş’a Özel Çelik Karkas PKC60 Serisi Klima Santralleri


Üntes’in en yeni serilerinden olan çelik karkasa sahip 35 adet, DX Heat Pump özellikli klima santralleri Beşiktaş’ın renklerinde üretildi. Taraftarlara daha fazla yaşam alanı sunmak için kompakt boyutlarda tasarlanıp üretilen klima santralleri toplam 3 MW’ a yakın soğutma ve ısıtma kapasitelerini dx heat pump özellikleri ile sağlıyor. 30 ülkeye ihraç edilen yüksek enerji verimli rotorlu ısı geri kazanım özellikleri ile ön plana çıkan yeni PKC serisi klima santralleri daha önce de, Galatasaray Türk Telekom Arena, Avrupa’da Lyon Golf Hotel projesi gibi birçok saygın projede başarıyla tesis edildi.



Vodafone Arena'nın tercihi Üntes!

25 Mart 2015 Çarşamba

Piri Reis Üniversitesi'nin iklimlendirmesi Swegon - Akcor'a emanet!

İstanbul’un Tuzla ilçesinde, denizcilik üzerine yükseköğretim ve uygulamalı eğitim veren Piri Reis Üniversitesi kampüsü. 60 bin metrekarelik alana yayılan ve birbirine bağlı 8 bloktan oluşuyor. En güncel sürdürülebilirlik prensiplerine göre tasarlanan kampüs BREEAM’in “very good” sertifikasını almaya hak kazandı.

Yoğun bir fonksiyon programına sahip olan proje.


Piri Reis Üniversitesi, Swegon - Akcor'u tercih etti.Sekiz parçalı yapı bloğunun eğimli arazi üzerine kademeli olarak yerleştirilmesiyle oluşturuldu. Burada temel amaç, bloklar arasında açık kamusal mekan yaratmanın yanı sıra öğrencilerin ve akademisyenlerin gün içinde bir araya gelebilecekleri bir buluşma noktası oluşturmaktı. Kampüs siluetinin genel algılanışını hafifletmek için, arazinin eğimli yapısından ve parçalı bloklardan yararlanıldı. Arazinin kuzey – güney yönünde uzanan açık yürüyüş hattı.

altı bloğu birbirine bağlayacak bir omurga şeklinde tasarlandı. Bu omurga, kampüsün ana sirkülasyon koridoru olarak işlev görüyor ve kampüs içinde kullanıcıya kesintisiz bir deniz manzarası sunuyor.


Üniversitenin iklimlendirme sistemlerinde Swegon – Akcor ürünleri tercih edildi.


Doğal sahil bandını kesmemek için yapı blokları güney bölgede geniş bir yeşil alan bırakacak şekilde arazinin kuzey sınırına yakın yerleştirildi. Bu kıyı bölgesinde, komşu yerleşim bölgesiyle bağlantısı olan bir yaya yolu ve öğrencilere kıyı eğitimlerinin verileceği bir iskele yer alıyor. Denize paralel olarak yerleştirilen bloklarda eğitimler, idari birim ve sosyal aktiviteler için ayrılırken, denize dik olarak yerleştirilen bloklarda eğitim havuzu, bilgisayar laboratuvarları ve derslikler bulunuyor.


En güzel deniz manzarasına sahip olan sosyal bloğun üst katı kütüphane için ayrıldı. Bu bloğun orta katı küçük yiyecek ve içecek dükkanları, ATM’ler ve orta büyüklükte bir kahve dükkanı içeren bir geçit olarak tasarlandı. Zemin kat ise öğlen yemeklerinin yenebileceği bir kantin görevi görüyor. Kuzeyden güneye uzanan ana omurgada, nişleri, terasları ve kot farklılıkları olan küçük alanlar yaratılarak anıtsal ve katı bir aks oluşturulmaktan özellikle kaçınıldı. Blokların arazide denize paralel kullanımı ile hakim rüzgar da ehlileştirilerek, sert lodos ve poyrazdan korunmuş iç bahçeler yaratmak mümkün kılındı. Bu yerleşim ile ayrıca gün ışığından da verimli bir şekilde yararlanmak mümkün oldu.Swegon - Akcor, Piri Reis Üniversitesi'nde kullanıldı.


Gün ışığına ihtiyaç duymayan mekanlar toprak altında konumlandırılırken, bu mekanların teras çatıları bloklar arasındaki meydanları oluşturdu. Topoğrafyanın bu şekilde kullanılması sayesinde arazi çevresindeki bisiklet ve araç yollarından bu kütlelere bağımsız girişlerle ulaşılabilmesi de mümkün kılındı.


Deniz taşıtlarında en temel varoluş prensiplerinden biri “Sürdürülebilir yaşam ve enerji tasarrufu” olduğu için, “yeşil kampüs” tanımı işveren ve mimari ekip tarafından en baştan benimsendi. Kampüs elektrik ihtiyacının %45’ini kendi sağlıyor ve elektrik üretimi sırasında açığa çıkan enerji de binaların soğutması ve ısıtmasında kullanılıyor. Tüm kampüsün kullanım suyu deniz suyunun tatlı suya çevrilmesi ile elde ediliyor. Yağmur suyu ve gri sular ise tuvalet sifonlarında ve peyzaj sulamasında kullanılarak ek tasarruf sağlanıyor. Güneşin ultraviyole ışınlarının emilmesi ve iç mekandaki mekanik soğutma yüklerini düşürülmesi amacıyla, içinde cıva olmayan, %100 geri dönüşümlü perfore korten saç levhalar kullanıldı. Sürdürülebilirliğe ilişkin alınan tüm bu ve diğer önlemler, Piri Reis Üniversitesi’nin Türkiye’nin ilk yeşil kampüsü olmasını sağladı.



Piri Reis Üniversitesi'nin iklimlendirmesi Swegon - Akcor'a emanet!

Ankara Radisson Blu Otel'de Mas Pompa kullanıldı

İstiklal Caddesi’nde Gençlik Parkı ve Anıtkabir manzaralı olan merkezi bir konumda yer alan Radisson Blu Ankara Otel’de Mas Pompa sistemleri kullanıldı.


radisson blu ankara'da mas pompa kullanıldıOtelde üst düzey konforun yanı sıra insan güvenliğinin de ön planda tutulmasından dolayı Mas Grup markalı Yangın Pompa grubu tercih edildi.


Sıhhiye Metro İstasyonu’nun yanı başında yer alan  Ankara Radisson Blu Otel, Uluslararası Ankara Esenboğa Havalimanı’na 22 kilometre mesafede bulunuyor.


radisson blu ankara'da mas pompa kullanıldı


202 odalı otelde sorunsuz bir konaklama sağlamaya yardımcı olan bir fitness merkezi, iş merkezi ve salon da mevcut. Ziyaretçiler, iki adet tesis içi restoranda Meksika mutfağından Akdeniz mutfağına kadar geniş bir yelpazede yer alan uluslararası tatların keyfini çıkarabiliyor.



Ankara Radisson Blu Otel'de Mas Pompa kullanıldı

24 Mart 2015 Salı

Akkuyu Nükleer Santrali'nin soğutma sistemi!

Rus Devlet Şirketi Rosatom’un yurtdışı nükleer yatırımlarından sorumlu şirketi Rosatom Overeas Başkan Yardımcısı Milko Kovachev, Rus tasarımı nükleer santrallerin depremde yıkılmayacağını, 400 tonluk bir uçak çarpmasına bile dayanıklı olduğunu söyledi. Türkiye’de “deprem riski” olduğunu hatırlatan Milko Kovachev, “Bu santrallerde son teknoloji kullanılıyor. Piyasada bulunabilecek en son güvenliği sahip teknolojiler kullanılıyor. Bir deprem olması durumunda bu santrallerde önemli bir değişiklik meydana gelmez. Spesifik binalar dayanır ve bina da yıkılmaz bu şekilde” dedi.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın desteğiyle, Nükleer Mühendisler Derneği ve Ticari Eşleştirme Derneği tarafından düzenlenen Akkuyu Nükleer A.Ş ve Rosatom’un sponsor olduğu “II. İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi” Cevahir Otel’de yapıldı. İki gün süren zirvede 3. nesil nükleer santral tasarımlarından AES-92 hakkında bir sunum yapan Rosatom Overeas Başkan Yardımcısı Milko Kovachev, Akkuyu’da kurulacak olan santralin bu sistemden daha güvenli olduğunu anlattı. Rus tasarım santrallerde güvenlik özellikleri hakkında bilgi veren Milko Kovachev, şunları anlattı:


“Rus tasarım yöntemi özellikle dış tehditlerde yada doğal afetlerde, özellikle deprem gibi doğal afetlerde şu şekildedir: kurulumlar bileşenlerin eselasyonları ve kurulumları genelde emniyetle alakalı olur ve yine bu bağlamda da 0.1 PCE baz alınır. Bu da son derece önemli bir özelliktir, tasarım esnasında bizim eklediğimiz bir özelliktir bu 0.41 g özelliği. Ve bu sayede de bu santrallerde önemli bir değişiklik meydana gelmez bir deprem olması durumunda. Ve spesifik bazı alanlara dayanır ve bina da yıkılmaz bu şekilde. Bu santrallerin tasarımları öyle bir yapılıyor ki, üzerlerine uçak düşmesi durumunda da dayanıklı olması gerekiyor. Yani 400 bin ton da olabilir bu uçağın ağırlığı, 5.7 tonluk küçük bir uçak da olabilir. Bunlara dayanıklı olarak yapılıyor.Akkuyu Nükleer Santrali'nin soğutma sistemi!


SON TEKNOLOJİ, DİJİTAL SİSTEMLER


Bu santrallerde son teknoloji kullanılıyor. Piyasada bulunabilecek en son güvenliği sahip teknolojiler kullanılıyor. Diğer önemli bir özellik ise dijital sistemler özelliği. Bu tasarımlar çeşitli analog sistemlerle de ve yine yedekleme sistemlerle de destekleniyor. Savunma sektörü çeşitli ve güvenlik sistemleri de bu bağlamda çeşitli. Reaktifi kontrolünden başlıyor, soğutma radyoaktif materyalleri ve konfirmana kadar ilerliyor uzuyor.


VVER SANTRALLER ELEKTRİK GÜCÜ OLMADAN UZUN SÜRE SOĞUTMA YAPABİLİYOR


Tüm yeni VVER santralleri bunların her biri uzun vadeli soğutma sağlayabiliyor elektrik gücü olmadan ve sıcaklık boşaltımı gerçekleştirebiliyor. O yüzden burada primer başka bir güce ihtiyaç duymadan bunlar gerçekleştiriliyor. Hatta potansiyel belki çekirdekten erime kazalarından bile bunların koruma sağladığını söyleyebiliriz.”

Kovachev, AES-92 tasarımın Ürdün ve Lübnan’da tercih edildiğini, İran ve Hindistan’da kullanılmış bir santral olduğunu işaret ederek, tasarımın ayrıca 2014 yılında “yılın projesi” seçildiğini kaydetti.


AKKUYU’DA KURULACAK SANTRAL AES-92’NİN GELİŞMİŞ HALİ


Akkuyu’da kurulması planlanan VVER-1200 (AES 2006) reaktörü AES-91/92 tasarımlarının gelişmiş hali olarak biliniyor.


AKKUYU’NUN 2015 AJANDASI YOĞUN


Akkuyu Nükleer AŞ Lisanslama Sorumlusu Dmitrij Pokidysev, Akkuyu Nükleer Santrali için verimlilik ve güvenlik alanında Rus tecrübesini kullandıklarını belirterek, “4 üniteden oluşacak Akkuyu Nükleer Santralı 3 artı nesil uygulamasına göre son teknoloji ile ve tüm ileri güvenlik önemleri ile inşa edilecektir” dedi. Pokidysev, her ünitede VVER 1000 tipinin kullanıldığı Rusya’dan farklı olarak Akkuyu’da daha üstün ve ileri bir enerji sistemi teknolojisi kullanılacağını vurguladığı konuşmasında, Türkiye’deki çalışmalarında gelinen aşama konusunda şu bilgileri verdi:

“Akkuyu sahasında yaptığımız araştırmalar sonuçlandı teknik tasarımı da tamamlamış bulunuyoruz. Güvelik analiz raporu hazırlandı. Burada arazi parametrelerini araştırdık. Bu değerlendirme raporumuz onaylandı. Bu yıl önümüzde oldukça zor bir o kadar da önemli bir takvimimiz var. TAEK’in saha araştırma raporlarımızı onaylaması ile birlikte bu yıl aynı zaman inşaat ruhsatlarını alacağız. Bu yılın Eylül ayında gecici inşaat ruhsatımızı TAEK’ten alamayı planlıyoruz. Reaktörün inşaatına ise 2017 yılında başlamayı hedefliyoruz.”


NÜKLEER SERÜVENİN İLK GERÇEK ÖYKÜLERİ…


Zirvede sunum yapan Rusya Ulusal Nükleer Araştırmalar Üniversitesi MEPhI 3. sınıf öğrencisi Coşkun Karadaş, Türkiye’nin ilk nükleer santralinin Türk mühendisleri olarak yetiştirildiklerini söyledi. 1942 yılında kurulan MEPhI Üniversitesi’nin Moskova’da bulunan mühendislik alanında dünyaca ün yapmış devlet üniversitesi olduğunu vurgulayan Karadaş, proje kapsamında Rusya’da 600 Türk öğrencinin eğitilmesi planlandığını anlattı..


Akkuyu Nükleer Santrali'nin soğutma sistemi!Türkiye’nin yaklaşık 50 yıldır süren nükleer enerji serüveni Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile gerçeğe dönüştüğünü ifade eden Karadaş, Erciyes Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği okurken karşısına bu fırsatın çıktığını belirterek, “İyi ki bu fırsatı değerlendirmişim; bugün Rusya’da eğitim kararı verdiğim için çok memnunum” dedi.


MEPhI’de Türkiye’den 250’yi aşkın öğrencinin eğitim gördüğünü, bu yıl da 80 öğrencinin daha eğitim için Rusya’ya gideceğini, yine bu yıl ilk defa 30 öğrencinin St. Petersburg Politeknik Devlet Üniversitesi’nde eğitim görme fırsatını yakalayacağını anlatan Karadaş, şunları söyledi:


“1 yıl hazırlıkla birlikte toplam 5,5 yıl uzmanlık eğitimi alıyoruz. 3. sınıftan itibaren yaz dönemlerinde uygulamalı stajımız var! Kendimizi şanslı hissediyoruz. Türkiye’nin kurulacak ilk nükleer santralinde çalışacak ilk Türk mühendisler olacağız ve bu bizi çok heyecanlandırıyor. Eğitim sürecimiz boyunca Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Akkuyu Nükleer A.Ş ve Rus Devlet Şirketi Rosatom’un büyük katkıları var. Onların desteğini ve gücünü her zaman arkamızda hissettik. Bu da bize güven veriyor. Türkiye’nin ilk nükleer mühendisleri olarak göreve hazırız! İlk Nükleer Santral da bize emanet…”


ÜNİVERSİTELER YENİ YENİ BİLİNÇLENİYOR


İstanbul Teknik Üniversitesi Nükleer Enerji Bilgilendirme Müdürü Dr. Senem Şentürk, hükümetin nükleer konusunda Akkuyu Nükleer Santrali Projesi’nin arkasında durduğunu söyledi.

Üniversitelerin nükleer enerji konusunda bilinçlendirme çalışmaları yürüttüklerini vurgulayan Senem Sentürk, “halk nükleer konusunda bilinçli değil ve kulaktan dolma bilgilerle yorum yapıyor. Nükleer konusunda oluşan yanlış mitlerle mücadele ederek en aza indirmeye çalışıyoruz. İTÜ BM’de hem çocuklarımızı eğlenceli bir ortam hazırlayarak nükleer konusunda bilgilendiriyoruz hem de yüksek öğrenime yönlenecek öğrencilere nükleer alanında bilgiler veriyoruz. Türkiye hükümeti Akkuyu’ya destek veriyor. Üniversiteler yeni yeni bilinçlenerek, öğrencileri nükleer konusunda yüksek mühendis olması için yönlendiriyor. “diye konuştu.



Akkuyu Nükleer Santrali'nin soğutma sistemi!

Konutlarda “kişiye özel sıcaklık” devri başladı!

Ankara’nın gözde yeni yerleşim merkezi Beytepe’nin en yüksek noktasında inşa edilen Parktepe Evleri, akıllı ev sistemlerinde yeni bir dönem başlatmaya hazırlanıyor. Konutlarda yer verdiği kontrol sistemiyle ısınmayı “özelleştiren” Parktepe Evleri’nde her odada kişiye özel ısı olacak.


LEMA Grup ve FERTAŞ AŞ ortaklığıyla kurulan Şahika Grup Yapı’nın ortaklarından Murat Altuntaş, Parktepe Evleri’nde stresten uzak, manzaralı, ferah ve dinlendirici bir hayat sunmanın yanında konforlu ve kullanışlı konutlara da imza attıklarını bildirdi.


parktepe evleri


Parktepe Evleri’nin “akıllı ev” konseptiyle konut sahiplerinin yaşamını kolaylaştıracağını ifade eden Altuntaş, “Yeni nesil evlerin hepsi ‘akıllı’. Tek tuşla perdeleri kontrol etme, evde yokken bile sıcaklığı ayarlayabilme gibi özellikler artık markalı projelerde standart hale geldi. Ancak biz Parktepe’de bu sistemi bir adım daha ileriye götürerek, konforlu ve rahat yaşamda yeni dönemi başlatıyoruz” dedi.


Altuntaş, “sıcaklık” anlayışının herkeste farklı olduğunu ve Parktepe Evleri’nde de ısınmanın kişiye özel hale getirildiğinin altını çizerek, şunları söyledi:

“Kimi için ideal sıcaklık 23 dereceyken, kimi için bu ısı dayanılmaz sıcaklık anlamına gelebilir. Güney cephede bulunan oturma odası güneş ve ısıtma sistemi birleşince evin en sıcak odası olur. Ancak aynı durum diğer odalar için geçerli olmayabilir. Biz Parktepe Evleri’nde bu sorunu ortadan kaldırmayı hedefledik. Güneş dönüş yönü ve cephelere göre planlanmış 3 noktadan kontrol edilebilen termostatik kontrol sistemli yerden ısıtma sayesinde, salonda sıcaklık 25 dereceye ayarlanırken, yatak odası 15 derece ısıya ayarlanabilecek. Bu da konut sahiplerinin yaşam kalitesini ciddi şekilde arttıracak.”



Konutlarda “kişiye özel sıcaklık” devri başladı!

Enerji sektörüne yeni bir oyuncu geliyor!

Tema Banyo ‘Güneş’i Seçti!


Yapı malzemeleri sektörünün güçlü oyuncularından Tema Banyo, güneş enerjisine yatırım yapmaya hazırlanıyor. Tema Banyo, Niğde’de kuracağı güneş enerjisi santralı ile yılda 1.6 milyon kw/saat enerji üretecek.


Yenilikçi ürünleriyle yapı malzemeleri sektörüne farklılık getiren Tema Banyo, son yılların yükselen sektörü ‘güneş enerjisi’ne yatırım yapıyor. Niğde’de yaklaşık 20 bin m2 alan üzerine kurulacak bir güneş enerjisi santralını hayata geçirmeye hazırlanan Tema Banyo, yılda 1.6 milyon kw/saat enerji üretmeyi hedefliyor. Enerji sektöründeki ilk yatırımını Tunçmatik ile işbirliği yaparak Tema Banyo Genel Koordinatörü ve Tema Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Odabaşıgerçekleştirecek olan Tema Banyo’nun güneş enerjisi santralı sayesinde yılda 700 tonluk karbon emisyonu da engellenmiş olacak.


Tema Banyo’nun 2015 yılına güçlü bir yatırım programı hedefiyle başladığını söyleyen Tema Banyo Genel Koordinatörü ve Tema Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Odabaşı, “Bu yıl yatırım planlarımız arasında enerji sektörü önemli bir paya sahip. Niğde’deki santralımız bu planın ilk adımı olacak. Yatırım için Enerji Bakanlığı’ndan iznimizi aldık” dedi.


Sektör büyüklüğü 5 yılda 5 milyar Euro’ya ulaşacak


Tema Banyo’nun işbirliği yaptığı Tunçmatik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özer de Türkiye’nin güneş enerjisi yatırımları konusunda henüz başlangıç seviyesinde olduğuna dikkat çekerek, sektörün hızla büyüyeceğini vurguladı. Özer, “Sektör 2 yıl içinde yaklaşık 1 milyar euroluk büyüklüğe ulaşacak. Beş yıl içinde ise bu rakamın 5 milyar euroya ulaşmasını bekliyoruz. Tema Banyo böyle bir yatırım ile vizyonunu çok yukarılara taşıdı” açıklamasını yaptı.


Tema Banyo, güneş enerjisine yatırım yapmaya hazırlanıyor.


Türkiye’de güneş enerjisi yatırımlarının devlet tarafından da desteklendiğini hatırlatan Mehmet Özer şu bilgileri verdi: “Üretilen enerjiye 10 yıl boyunca devletin alım garantisi var. Ayrıca alım garantisi kw/saati 13.3 dolardan gerçekleşiyor. Bu sektördeki yatırımlar enflasyon ve kur değişimlerinden de etkilenmiyor.”



Enerji sektörüne yeni bir oyuncu geliyor!

Mitsubishi Electric'ten klima kontrolünü mobilleştiren teknoloji

Mitsubishi Electric’in MELCloud teknolojisi ile nerede olursanız olun klimanıza erişebilir, mekanı istediğiniz sıcaklık seviyesine getirebilirsiniz.


Mitsubishi Electric'ten klima kontrolünü mobilleştiren teknolojiÖncü teknolojileriyle dikkat çeken 94 yıllık dünya devi Mitsubishi Electric, klima kontrol özgürlüğü sunan yeni MELCloud teknolojisiyle hayatı kolaylaştırıyor ve ortamları daha konforlu hale getiriyor. Evdeki klimanın uzaktan bir bilgisayar, tablet veya akıllı telefon kullanılarak internet üzerinden kontrolüne yönelik yeni bulut tabanlı çözüm MELCloud, kablosuz internet bağlantısı olan her yerde Mitsubishi Electric Klima Sistemleri’nin* mobil olarak kontrol edilmesine ve izlenmesine olanak sağlıyor. MELCloud ile klimayı açmak, kapatmak, çalışma modunu, fan devrini değiştirmek, kanatçıkları ayarlamak, odanın sıcaklığını görmek ve sıcaklık ayarını değiştirmek gibi işlemler hızlı ve pratik bir şekilde yapılabiliyor.


“Klimayı kapattım mı?” devri kapanıyor


Mitsubishi Electric’in MELCloud teknolojisi ile klimanın çalışma durumunu mobil olarak kontrol etmek mümkün olduğu için evden çıktıktan sonra akıllara takılan “Klimayı kapattım mı?” sorusu tarihe karışıyor. Eve gelmeden önce ise Mitsubishi Electric Klima’nın istenilen set (ayar) sıcaklığında çalışması sağlanarak konforlu bir ortam oluşturulabiliyor.


MELCloud ile birden fazla klima tek kumandada


Mitsubishi Electric melcloudMitsubishi Electric teknolojisiyle üretilen MELCloud uygulaması ile birden fazla klimaya ulaşmak ve hepsini ayrı ayrı yönetmek mümkün. Böylece evdeyken bile her klimanın kendi kumandasını kullanmak yerine tüm klimalar için tek bir kumanda olarak MELCloud yeterli oluyor. MELCloud, evde olmadığınız zamanlarda bile, kumanda kullanımında zorluk yaşayabilecek ev halkı için klimaları kolaylıkla yönetmenize imkan tanıyor.


Raporlama fonksiyonu ile klima kullanımınızı inceleyin, enerji tasarrufunu artırın


Klimaların geçmişe dönük oda ve ayar sıcaklığındaki değişimler, çalışma modu oranları, enerji tüketimi dağılım oranları gibi verilerine ulaşılmasına olanak tanıyan MELCloud, bu sayede klimayı nasıl kullandığınızı görmenizi sağlıyor. Set (ayar) sıcaklığı, ortam sıcaklığı ve dış hava sıcaklığı ile ilgili geçmiş dönem raporları karşılaştırılıp klima kullanımını doğru yönetmek ve enerji tasarrufunu artırmak için gereken ipuçlarını görmek mümkün oluyor.


Hava durumu bilgileri, programlanabilir zaman ayarı, tatil modu gibi ek fonksiyonlarla artan konfor…


Mitsubishi Electric Klimalar hava durumu bilgileri, donma koruması, 7 günlük çoklu-programlanabilir zaman ayarı ve tatil modu gibi geleceğe yönelik planlanmış birçok özelliği içeren ek fonksiyona sahip MELCloud ile önceden programlanabiliyor. Böylece örneğin zorlu hava koşullarına karşı hazırlıklı olunuyor.


MELCloud’a ulaşmak en az kullanmak kadar kolay


Mitsubishi Electric Klima Sistemleri’nin bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlarla uyumlu MELCloud uygulaması ücretsiz olarak mobil cihazlara indirilebiliyor. Uygulamayı kullanmaya başlamak için kontrol edilmesi istenilen klima sistemini seçip bu sisteme bir Wi-Fi arayüzü adapte etmek yeterli. İnternet tarayıcılarının en son sürümleri ile çalışabilen uygulama, melcloud.com web sitesi üzerinden de kullanılabiliyor.



Mitsubishi Electric'ten klima kontrolünü mobilleştiren teknoloji

20 Mart 2015 Cuma

ETADER, CNR Energy Fuarı'nda yerini aldı

Enerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER), enerji sektörünün buluştuğu CNR Energy İstanbul Fuarı’na katıldı. Fuar çerçevesinde düzenlenen konferansta söz alan ETADER Başkanı Zafer Yavuztürk enerji tasarrufu konusunda önemli mesajlar verdi…


ETADER, CNR ENERGY İSTANBUL FUARI’NDAEnerji ve Isı Tasarrufu Derneği (ETADER), 19-21 Mart tarihleri arasında düzenlenen ve enerji sektörünün kalbinin attığı CNR Energy İstanbul Fuarı’na katıldı. Fuar kapsamında düzenlenen konferansın açılış konuşmaları Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Yusuf Yazar ve İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan tarafından gerçekleştirildi. “Dünya, AB ve Türkiye Enerji Sektörü ile İlgili Genel Durum Değerlendirmeleri” paneline katılan ETADER Başkanı Zafer Yavuztürk, Türkiye Enerji Sektörüne dair önemli mesajlar verdi.


“Kullandığın Kadar Öde” sistemi vatandaşın yüzünü güldürüyor


CNR Energy İstanbul Fuarı’nın açılış konuşmalarının ardından düzenlenen “Dünya, AB ve Türkiye Enerji Sektörü ile İlgili Genel Durum Değerlendirmeleri” panelinde konuşan Yavuztürk; 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Yasası ve ilgili yönetmelikler gereği kanunen 1 Mayıs 2012 tarihi itibarıyla zorunlu kılınan, merkezi sistem ile ısınan, tüm eski veya yeni binalarda, ısı tüketiminin ölçümü, sıcaklık kontrol ekipmanları ve ‘Kullandığın Kadar Öde’ sistemi hakkında bilgi verdi. Sistemin vatandaşa ve ülke ekonomisine faydalarını aktaran Yavuztürk, dairelerde ısı tüketiminin, Isı Pay Ölçerler veya Isı Sayaçları ile ölçülmesi ve daire ısısının kontrolü için radyatörlerde termostatik radyatör vanaları kullanılmasıyla daire sakininin tüketimine göre ısı parası ödediğini; sonuç olarak tüketicilerin gereksiz ısıyı israf etmek yerine tasarruf ettiğini belirtti. “Kullandığın Kadar Öde” sistemine geçen bir dairenin, yaklaşık olarak yılda 600 TL civarında tasarruf ettiğini vurgulayan Yavuztürk, doğalgaz tüketiminin bina bazında ortalama %27,5 düştüğünü, sistemin uygulandığı binalarda ise toplamda yaklaşık 240 Milyon TL doğalgaz tasarrufu elde edildiğini sözlerine ekledi.


Kanuni zorunluluğa rağmen, ısı ölçümü ve gider paylaşım sistemini kullanan daire sayısının sadece 400 Bin civarında olduğunu belirten Yavuztürk; bilinçli ısı tüketiminin, merkezi sistem ile ısınan bir dairede oturan daire sakininin senelik yaklaşık 600 TL civarında tasarruf elde etmesini sağladığını belirtti.


Isı Ölçümü ve Gider Paylaşım Sistemiyle 1.2 milyar TL enerji tasarrufu sağlanacak


Ülkemizde yaklaşık 2 milyon konutun merkezi ısıtma sistemi ile ısındığına ifade eden Yavuztürk, “Devletimiz, merkezi sistemle ısınan dairelerdeki tüketicileri bilinçlendirerek yılda 1.2 Milyar TL enerji tasarrufu elde edebilir.” diyerek, “Kullandığın Kadar Öde” sisteminin milli servet üzerindeki olumlu etkilerini vurguladı.


“Kullandığın Kadar Öde” sistemiyle CO2 emisyonu 95 milyon ton azalabilir


“Kullandığın Kadar Öde” sisteminin bütçeye sağladığı faydalar kadar çevreye de yarar sağladığını belirten Zafer Yavuztürk, Almanya Dresden Üniversitesi’nde enerji tasarrufu ile ilgili yapılan bir araştırmayı örnek göstererek 320.000 binanın ve 3.3 Milyon dairenin incelendiğini ve eski tip verimsiz cihazların yerine enerji verimli cihazların kullanımının büyük faydalar sağladığı, Isı Gider Paylaşımı yapılmasının daha da iyi sonuçlar getirdiğinin gözlemlendiğini belirtti. 1981-2012 yılları arasında enerji tasarruflu çözümlerle CO2 emisyonunun 348 Milyon ton azaltıldığını vurgulayan Yavuztürk; 2020’ye kadar CO2 emisyonunun sadece “Kullandığın Kadar Öde” yöntemiyle 95 Milyon ton daha da azaltılabileceğini sözlerine ekledi.



ETADER, CNR Energy Fuarı'nda yerini aldı

AFS, ISH Fuarı’nda ziyaretçilerinden tam not aldı

AFS; 10-14 Mart tarihleri arasında Almanya’da düzenlenen Banyo, Yapı, Enerji, Klima Teknolojileri ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Fuarı ISH’da alüminyum flexible hava kanalları, endüstriyel flexible hava kanalları, konnektör ve Conair ürün yelpazesi ile ziyaretçilerinden tam not aldı.


AFS, ISH Fuarı’na Flexible Hava Kanallarıyla Damga VurduÜrünlerini uluslararası platformlarda sergilemeye önem veren AFS, ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda, üretimini yaptığı alüminyum ve endüstriyel flexible hava kanallarının yanı sıra konnektörlerini ve Conair markalı menfez, panjur ve anemostadlarını tanıttı. Uluslararası fuar organizasyonlarının ihracat pazarlarını zenginleştirmede bir fırsat olduğunu dile getiren AFS Genel Koordinatörü Zahid Poyraz, “ISH sektörümüz için önem taşıyan ve yoğun katılımın gerçekleştiği bir fuar organizasyonu. Üretimini yaptığımız flexible hava kanallarımız ile fuara katıldık. Ürünlerimize gösterilen ilgiden son derece memnunuz.” dedi.


Fuarda çevre dostu Greenguard sertifikalı ISOAFS, SONOAFS ALU, UL Listed Amerika ve Kanada sertifikalı ALUAFS. UL ile öne çıkan AFS; PU endüstriyel hortum ve CLIP endüstriyel flexible hava kanallarının yanı sıra Conair markalı menfez, panjur ve anemostadlarını sergiledi.


AFS’nin dünyanın greenguard sertifikalı önemli firmalarından biri olarak fuarlarda çevre dostu ürünleriyle öne çıktığını dile getiren Poyraz “Greenguard sertifikalı ürünlerimiz, EPA, Germany’s Blue Angel Program, State of California&Reputable Public Health Agencies tarafından belirlenen emisyon kriterleri baz alınarak, 10 binden fazla kimyasal emisyon kriter testlerinden geçer. Bu ürünler, içerdikleri kritik öneme sahip kimyasal maddeler baz alınarak her üç ayda bir olmak üzere yılda dört defa incelemeden geçer ve her yıl yeniden test edilir. Dolayısıyla Greenguard sertifikası bir ürünün düşük emisyona sahip olduğunu belgeler.” dedi.


Bu yıl içerisinde Dubai Big 5, AHR Expo, CLIMATIZACION fuarlarında ürün yelpazesini tanıtan AFS, ISH’ın ardından 2015 yılı içerisinde China Ref ve İnterclima fuarlarına katılacak.



AFS, ISH Fuarı’nda ziyaretçilerinden tam not aldı

19 Mart 2015 Perşembe

İklimlendirme sektörü ihracatını arttırıyor

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan, Batı Akdeniz’in makine ve aksamları ile iklimlendirme sanayi ihracatının 2015 yılına iyi başladığını belirtti.

Her iki sektörün de ihracatını 1 Ocak-15 Mart tarihleri arasında büyük oranda artırdığını bildiren Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan, geçen yılın aynı dönemine kıyasla makine ve aksamları sektörü yüzde 72.4, iklimlendirme sanayi sektörü ise yüzde 67.8 oranında arttığını ifade etti.


İHRACATTAKİ ARTIŞ DİKKAT ÇEKTİ


Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan AtılganYaş sebze meyve ve madenciliğin, Batı Akdeniz ihracatının lokomotif sektörleri olmayı sürdürdüğünü kaydeden Atılgan, “Ağaç ve orman ürünleri ile kimyevi maddeler ve mamulleri sektörleri de ihracata büyük katkı sağlıyor. Makine ve aksamları ile iklimlendirme sanayi ise yılın geride kalan 2,5 aylık döneminde gerçekleştirdiği ihracat artışı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Yılın 2,5 aylık döneminde makine ve aksamları sektörü ihracatlarını bir önceki yıla göre yüzde 72.4, iklimlendirme sanayi sektörü ise yüzde 67.8 oranında arttırdı. Bu dönemde makine ve aksamları ile iklimlendirme sanayi sektörleri geçen yılın aynı döneminde 8.7 milyon dolar olan ihracatlarını 14.8 milyon dolara yükseltti” dedi.


4 MİLYON DOLARLIK ARTIŞ


Makine ve aksamları sektörünün 1 Ocak-15 Mart tarihleri arasında ihracatını geçen yılın aynı dönemine kıyasla 4 milyon 285 bin 859 dolardan yüzde 72,4 oranında artışla 7 milyon 387 bin 926 dolara yükselttiğini söyleyen Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan, şunları kaydetti:

”Sektörün ihracat gerçekleştirdiği 23 ürün çeşidinin arasında en fazla ihracat; gıda sanayi makineleri, aksamları ve parçalarında gerçekleşiyor. Bu alanda yüzde 1214 oranında ihracat artışı gerçekleştiği ve rakamların 178 bin 8 dolardan, 2 milyon 339 bin 913 dolara yükseldiği görülüyor. Batı Akdeniz’de makine ve aksamları sektörünün en fazla ihracat yaptığı ikinci ürün grubu ise tarım ve ormancılıkta kullanılan makine, aksam ve parçalarından oluşuyor. Bu ürün grubunun ihracatı 1 Ocak-15 Mart tarihleri arasında 2014 yılında 411 bin 802 dolar iken, yüzde 235 artışla 2015 yılında 1 milyon 379 bin 740 dolar oldu. Kauçuk, plastik, lastik işleme ve imalatına ait makineler ürün grubunun ihracatı ise 1 Ocak-15 Mart tarihleri arasında geçen yıla göre yüzde 888 artışla 132 bin 786 dolardan 1 milyon 312 bin 403 dolar oldu.”


İKLİMLENDİRME İHRACATINDA DA ARTIŞ YAŞANDI


İklimlendirme sanayi sektörünün de ihracatını yılın 2.5 aylık döneminde ciddi oranda artırdığını bildiren Atılgan, “Sektörün ihracatı 1 Ocak-15 Mart tarihleri arasında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 67.8 artarak, 4 milyon 436 bin 223 dolardan, 7 milyon 445 bin 495 dolara yükseldi. Sektör en fazla ihracatı ise 26 ürün çeşidi arasında 4 milyon 113 bin 879 dolar ile filtrelerde yaptı. Filtre ihracatı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 725 arttı. Filtreleri 1 milyon 275 bin 55 dolarla ısıtma sistemleri ve elemanları izledi” diye konuştu.



İklimlendirme sektörü ihracatını arttırıyor

18 Mart 2015 Çarşamba

Daikin'den yeşil müzeye yeşil iklimlendirme!

Günümüz müzecilik anlayışına farklı bir bakış açısı getiren Kaman Arkeoloji Müzesi, iklimlendirme tercihini çevreci çözümlerden yana yaptı. “En İyi Yeşil Müze” ödüllü Kaman Arkeoloji Müzesi, ürettiği ısının yüzde 80’ini yenilenebilir kaynaktan (hava) sağlayan ve düşük karbondioksit (CO2) emisyonu ile çevreci bir çözüm sunan Ecolabel ödülünün sahibi Daikin Altherma’yı tercih etti.


İklimlendirme sektörünün en geniş ürün gamına sahip markası Daikin, Türkiye’nin önemli projelerine iklimlendirme çözüm ortağı olmaya devam ediyor. Kırşehir’in Kaman ilçesine bağlı Çağırtkan beldesindeki Kalehöyük Arkeolojik Kazıları’nda çıkan eserlerin sergilendiği Kaman Arkeoloji Müzesi, iklimlendirme tercihini Daikin’den yana yaptı. Türk-Japon dostluk ve işbirliğinin simgelerinden biri olan Kaman Arkeoloji Müzesi, kendisi gibi yeşil ödül sahibi olan Daikin Altherma’yı tercih etti.


Kaman Arkeoloji Müzesi, Daikin Altherma'yı tercih etti.Gerek mimari gerekse teknolojik açıdan birçok alanda ülkemiz müzecilik anlayışına farklı bir bakış açısı kazandıran, enstitü ve kazı alanıyla birlikte bir bütün oluşturarak bu alanda bir ilke imza atan Kaman Arkeoloji Müzesi, ısıtma, soğutma ve sıcak su ihtiyacını Daikin Altherma Isı Pompası ile karşılayacak.  Daikin’in mucidi olduğu havadan suya ısı pompalarının Avrupa’da en çok satılan modeli olan Altherma, fosil yakıtlara veya elektriğe dayalı klasik ısıtma sistemlerine göre 5 kat daha verimli çalışıyor.


ABD’de verilen “En İyi Yeşil Müze” ödülünün sahibi Kaman Arkeoloji Müzesi’nin tercihi olan, Daikin Altherma Isı Pompası’nın da çevre performansı yüksek olan ürün ve hizmetlere verilen Ecolabel ödülü bulunuyor. Dış havadaki ısıyı kullanarak daha az enerji ile çalışan Daikin Altherma, kullandığı her 1 kilovatlık enerjiye karşılık en az 5 kilovatlık ısı üretiyor. Kurulum ve bakım ihtiyacı düşük olan Daikin Altherma, inverter kompresör teknolojisiyle yüksek enerji tasarrufu sağlıyor.


TARİH İLE TEKNOLOJİNİN BULUŞMASI


Japon ekipler tarafından Kalehöyük’ten çıkarılan yaklaşık 3 bin eserin sergilendiği Kaman Arkeoloji Müzesi, 830 metrekare açık, 470 metrekare kapalı alan olmak üzere toplam 1.500 metrekarelik alanı kapsıyor. Japon Hükümeti’nin “Kültürel Mirası Koruma Projesi” çerçevesinde hibe olarak yaptığı müzede, Hitit dönemi ve Demir Çağı 3 boyutlu animasyon ile canlandırılırken, müzede bulunan mühürler de 3 boyutlu olarak ekranlarda incelenebiliyor.


Höyük şeklindeki mimarisi Kalehöyük’ten esinlenilerek yapılan müzede, arkeolojik eserlerin zamana ve ortam koşullarına karşı korunması, buradaki kültür mirasının gelecek nesillere en iyi şekilde aktarılması amacıyla iklimlendirmeye özel bir önem veriliyor. Bu doğrultuda Kaman Arkeoloji Müzesi’nin iklimlendirmesinde Daikin Altherma hava kaynaklı ısı pompası, sıcak su boyleri ve Daikin güneş kollektörleri olmak üzere 3 farklı tip cihaza yer verildi. Müzede 2 adet 16 kW HT cihaz, sıcak su ihtiyacını karşılamak için 3 adet EKHVP500 Boyler ve 15 adet Daikin güneş kollektörü kullanıldı. Kaman Arkeoloji Müzesi’nde kullanılan Altherma HT yüksek sıcaklıklı ısı pompası, özellikle düşük dış hava sıcaklıklarında kapasite kaybı olmadan ısıtma yapabiliyor.

Havadaki doğal enerjiyi çekerek yerden ısıtma, fancoil veya radyatörler ile iç ortama aktaran ısı pompaları, fueloil, LPG gibi fosil yakıtlar kullanılmadığı için düşük CO2 emisyonu ile çalışıyor. Isınma ve sıcak su ihtiyacının yanı sıra, aynı çalışma prensibi ile sıcak yaz günlerinde de soğutma yapabilen Daikin Altherma, 4 mevsim kesintisiz konfor olanağı sunuyor.



Daikin'den yeşil müzeye yeşil iklimlendirme!

Alarko Carrier’a “Başkanlık Ödülü”

Kuveyt’te yer alan Burj El Shaya projesine 174 adet Carrier 39 HQ klima santralı ihraç eden Alarko Carrier Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye ve satışı gerçekleştiren Carrier Kuveyt firmasına, “Carrier Başkanlık Ödülü” verildi.


AlarkoCarrier_BaskanlikOdul16 Şubat 2015 tarihinde Dubai’de gerçekleştirilen Carrier EMEA toplantısına katılan Alarko Carrier Genel Müdürü Önder Şahin ve Carrier Kuveyt Genel Müdürü Ahmed Al Adra’ya ödül plaketlerini, UTC BIS Transcontinental Operasyonlar Başkanı Philippe Didier Delpech takdim etti. Burj El Shaya projesi için Alarko Carrier Gebze tesislerinde üretilen 174 adet 39 HQ klima santralının 111 adedi ofis, 63 adedi ise otel bölümlerinin iklimlendirilmesi için kullanıldı.


Philippe Didier Delpech-COO-UTC BIS Transcontinental Operasyonlar Başkanı, Önder Şahin-Alarko Carrier Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü, Ahmed Al Adra-Carrier Kuweit Air Conditioning K.S.C. Genel Müdürü, Rolando Anibal Furlong -UTC BIS – Middle East & Turkey Genel Müdürü



Alarko Carrier’a “Başkanlık Ödülü”

BASF, yeni havaalanı için altyapı çözüm önerilerini paylaştı

Bir havaalanının doğru tasarlanması ve sağlıklı işletilebilmesi için yapısal çözümler geliştiren BASF, enerji verimliliği, ısı yalıtımı, su ve atık yönetimi gibi alanlarda dünyadan örnekler göstererek çözüm önerilerini paylaştı.


BASF, yeni havaalanı için altyapı çözüm önerilerini paylaştı.İstanbul’da üçüncüsü düzenlenen Havaalanları Geliştirme Zirvesi’ne “Sürdürülebilirlik Sponsoru” olarak destek veren BASF, İstanbul’da yapılan yeni havaalanı için temel altyapı sistemlerine ilişkin çözüm önerileri sundu. Dünyadan birçok havaalanı projesi örneklerinin de konuşulduğu zirvede, havalimanları için tasarım aşamasından işletme aşamasına kadar birçok alanda BASF’nin geliştirdiği temel çözüm önerileri gündeme geldi. Zirvede sivil havacılık ve devlet yetkilileri, inşaat firmaları, malzeme ve servis sağlayıcıları ile tasarım ve mimarlık firmaları gibi kurumlardan birçok üst düzey katılımcı görüş alışverişinde bulundu.


BASF, yeni havaalanı projesinin sağlıklı yürütülmesi için gerekli yapı kimyasalları, enerji verimliliği, ısı yalıtımı, akustik ses yalıtımı, yangın yalıtımı, ultfafiltrasyon membranları, su ve atık yönetimi ile yenilenebilir enerji konularında sistem ve proseslerle ilgili çözümler üretiyor.



BASF, yeni havaalanı için altyapı çözüm önerilerini paylaştı

Wilo'dan çocuklar için eğlenceli su deneyleri!

Wilo, eğlence ve bilimi buluşturan Mad Science’ın su deneylerini, 22 Mart Dünya Su Günü’nde Kozzy Alışveriş Merkezi’ne getiriyor


Pompa sistemleri sektörünün lider şirketi Wilo, çocuklara hayatın kaynağı olan suyun önemini eğlenceli bilimsel deneylerle anlatacak. İnteraktif ve uygulamalı programlarıyla çocukların hayal gücünü harekete geçiren Mad Science’ın gerçekleştireceği etkinlikte, pompaların suyu taşıma uygulamaları ve suyun doğadaki farklı halleri keyifli deneylerle anlatılacak. Tüm ailelere ve çocuklara açık olan etkinlik, 22 Mart Dünya Su Günü’nde İstanbul Kozyatağı’ndaki Kozzy AVM’de yapılacak.


Suya Yön Veren Gizli Kahramanlar

Çevre dostu ürünleri ile pompa sistemleri sektöründe fark yaratan Wilo, suyun verimli kullanılması konusunda bilinç oluşturmayı hedefleyen projeler gerçekleştirmeye devam ediyor. Wilo, 22 Mart Dünya Su Günü’nde çocuklara yönelik eğlenceli bir etkinlik hazırladı.


“Suya Yön Veren Gizli Kahramanlar Atölyesi” isimli etkinlik ile suyun bilinmeyen dünyası çocuklara eğlenceli deneylerle anlatılacak. İnteraktif, uygulamalı ve eğitici programlarıyla çocukların hayal gücünü ateşleyerek, merak uyandıran Mad Science ekibi tarafından gerçekleştirilecek etkinlik, İstanbul’daki Kozzy Alışveriş Merkezi’nde düzenlenecek.


Suyun hayatımızdaki yeri ve öneminin anlatılacağı etkinlikte “Suya Yön Verelim / Tornado ve Basit Pompa Deneyi” ile kapımızın önünden geçen su borusundaki suyun nasıl apartmanımızın en üst katındaki musluklara ulaştığı eğlenceli bir şekilde çocuklara anlatılacak. “Kalbimiz ve Wilo/Kalbimiz 1 Pompa” deneyinde kalbin ve pompaların çalışma prensibindeki benzerlikler deneylerle gözler önüne serilecek. Yeryüzünde 3 farklı halde bulunan tek madde olan suyun halleri de şaşırtıcı deneylerle çocuklara gösterilecek. Wilo’nun birbirinden sevimli su maskotlarının da katılacağı renkli etkinlikle çocuklar, 22 Mart Dünya Su Günü’nde su hakkında bilmediklerini öğrenme fırsatı yakalayacak.


Dünyada azalan su kaynaklarına dikkat çekmek için pek çok projeye imza atan Wilo, suyun bilinçli kullanılması konusunda yarının yetişkinlerine yönelik düzenlediği “Suya Yön Veren Gizli Kahramanlar Atölyesi” etkinliğine, doğa dostu tüm aileleri ve çocukları davet ediyor.


Wilo “Suya Yön Veren Gizli Kahramanlar Atölyesi”


Etkinlik Programı:

• Su her yerde

• Suya Yön Verelim / Tornado ve Basit Pompa Deneyi

• Kalbimiz ve Wilo/Kalbimiz 1 Pompa

• Suyun Doğadaki Halleri

Tarih: 22 Mart 2015

Saatler: Deneyler 14:00 – 15:00 – 16:00 – 18:00 saatlerinde yapılacaktır.

Yer: Kozzy Alışveriş Merkezi

Bayar Caddesi Buket Sokak No:14 34742 Kozyatağı, Kadıköy – İstanbul

Telefon: (0216) 658 00 00



Wilo'dan çocuklar için eğlenceli su deneyleri!

ISH 2015'in ardından...

Hvacdunyasi.com Almanya’nın Frankfurt şehrinde gerçekleştirilen ISH 2015’te fuar alanından yaptığı anlık haber yayınlarıyla sektörde habercilik adına bir ilke imza attı.


ISH 2015'in ardından


Fuar süresince ortalama 6 bin sayfa haber okuma sayısına ulaşan HVAC Dünyası, Türk HVAC sektörünün heyecanını fuar alanından an be an takipçileriyle paylaştı.


Sektöre referans haber kaynağı olma iddiası ile yola çıkan HVAC Dünyası, yakın dönemde düzenlenecek Cleanroom İstanbul ve Sodex Ankara fuarlarından da anlık haberler ile sektörün sesini duyurmaya devam edecek.


ISH 2015 haberleri için lütfen tıklayınız


HVAC Dünyası – Doğru ve güncel haber kaynağı



ISH 2015'in ardından...

17 Mart 2015 Salı

İSİB, Climate World 2015 Moscow Fuarı’ndaydı!

İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB), 3-6 Mart 2015 tarihleri arasında Moskova’da düzenlenen Climate World 2015 Fuarına bir info stand ile katılım sağladı.


İSİB Climate World 2015 Moscow Fuarı’ndaydı.


Crocus Expo fuar kompleksinde 3 holde gerçekleştirilen söz konusu fuarda, İSİB’in yanısıra, Türkiye’den 12 firma ve 1 dernek katılımcı olarak yer aldı.


Fuar esnasında, Rus İklimlendirme Sektörünün önde gelen dernek ve kuruluşlarından olan Association of Proffessionals in Industry for Climats (APIC), Russian Association of Engineers for Heating, Ventilation, Air-Conditioning, Heat Supply and Building Thermal Physics (ABOK), Russian Union Of Refregiration Industry ve HVAC Marketing Agency Başkanları ile toplantılar gerçekleştiren İSİB, başta karşılıklı Ticaret Heyetleri düzenlenmesi olmak üzere, önümüzdeki dönemler için işbirliği olanakları araştırdı.


İSİB Climate World 2015 Moscow Fuarı’ndaydı.


Aynı zamanda, Türk İklimlendirme Sektörünün tanıtımına yönelik olarak fuar ile eşzamanlı çıkarılan Climate World Magazine dergisinde, fuar alanında, fuar kataloğu ve android uygulamasında reklam faaliyetleri gerçekleştirdi.



İSİB, Climate World 2015 Moscow Fuarı’ndaydı!

16 Mart 2015 Pazartesi

Ariston Thermo, Türkiye bayilerini Roma’da ağırladı!

Isıtma sektörü ürünlerinde dünya devi Ariston Thermo, bu yıl bayileriyle Roma’da bir araya geldi. Türkiye genelinde 120 bayinin katıldığı toplantıda, Ariston Thermo 2014 değerlendirmesi yapıldı ve 2015 yılı hedefleri aktarıldı. Ariston Thermo, sürdürülebilir büyüme için tüm uzun vadeli hedeflerini enerji tasarruflu ürünlere odakladığını açıkladı.


Ariston Thermo Türkiye bayilerini Roma’da ağırladı.Kalite, güven ve enerji tasarrufunu bir arada sunarak yaşam alanlarında yüksek konfor sağlayan Ariston Thermo, 28 Şubat – 03 Mart 2015 tarihleri arasında İtalya’nın Roma şehrinde Türkiye genelindeki bayileriyle bir araya geldi. Toplamda 120 bayinin katıldığı toplantıda, Ariston Thermo 2014 değerlendirmesi yapıldı ve 2015 yılı hedefleri aktarıldı.


Ariston Thermo Türkiye Genel Müdürü Mete Zadil açılış konuşmasında Ariston Thermo’nun sürdürülebilir büyüme için tüm uzun vadeli hedeflerini enerji tasarruflu ürünlere odakladığını açıkladı. 2014 yıl sonu rakamlarına göre Ariston Thermo’nun cirosunun yüzde 45’ini yüksek verimli ürünlerden ve yenilenebilir enerji teknolojilerinden sağladığını belirten Zadil, 2020 yılında bu rakamın yüzde 80’lere ulaşmasının hedeflendiğini belirtti.


2015 yılı marka hedefleri ve pazarlama stratejisi hakkında bilgiler paylaşan Ariston Thermo Türkiye Pazarlama Müdürü Işıl Aksoy ise, yapılan pazarlama ve iletişim çalışmaları sonucu olarak Ariston Thermo’nun marka bilinirliğini bir yılda yüzde 100 arttırdığını belirtti. Nihai tüketiciye yönelik yoğun reklam çalışmaları ile marka algısını yukarı taşımayı, Ariston Thermo markasını beyaz eşyadan farklılaştırmayı ve enerji verimli ürünleri ön plana çıkarmayı hedeflediklerini belirten Aksoy, üstün Ariston teknolojisini ön plana odaklı çalışmalara ağırlık verdiklerini vurguladı. 2015’te marka ortaklıkları ile nihai tüketiciye maksimum erişim sağlayacaklarını belirten Aksoy, AVEA ve Yapı Kredi gibi marka işbirlikleriyle ilgili bilgi verdi. Aksoy’dan sonra söz alan Ariston Thermo Türkiye Proje ve Sistem Ürünleri Müdürü Nihat Yıldırım da ürün gamına eklenen yenilikçi ürünler ve çözümlerle ilgili açıklamalarda bulundu.


Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu sefer Roma’da yapılan toplantıda bayilere özel kültür ve gezi turları düzenlendi ve Vatikan ziyareti gerçekleştirildi. Bayi gezisinin ilk ayağında, İspanyol Merdivenleri, Aşk Çeşmesi, Pantheon Meydanı, Navona Meydanı gibi İtalya’nın cazibe merkezlerini kapsayan “Water & Stones” turunun ardından özel şovların sergilendiği şehrin ünlü simalarının uğrak yeri Tanagra restoranda akşam yemeği düzenlendi. Gezinin ikinci gününde Saint Pietro Kilisesi ve Vatikan turu yapıldı. Bayi gezisinin sürprizi ise İtalya Serie A Ligi’nin en heyecanlı karşılaşmalarından biri olan Roma – Juventus maçıydı. Ariston bayileri İtalya Serie A 25. hafta kapanış mücadelesini Stadio Olimpico’da izledi.



Ariston Thermo, Türkiye bayilerini Roma’da ağırladı!

14 Mart 2015 Cumartesi

ImpelAir, ısı geri kazanımlı ürünleriyle ISH 2015'teydi!

Yenilikçi tasarımları, üstün kalite anlayışı ve servis yaklaşımı ile ısıtma, soğutma ve havalandırma sektöründe faaliyet gösteren Impelair, yüksek verimli, kullanımı kolay ve düşük servis maliyetli ürün ve sistem çözümleri ile HVAC pazarına ürün sunuyor.


ImpelAir CNC üretim makineleri ve gelişmiş üretim yönetim sistemleri ile İzmir’deki modern imalat tesislerinde ürünlerini hayata geçiriyor.


ImpelAir, ısı geri kazanımlı ürünleriyle ISH 2015'teydi.


 


Montaj ve yarı montaj hatlarında imal edilen cihazlar gerek yerli gerekse de uluslararası kalite standartlarına göre kontrol edilmekte ve ürün kalitesi sağlanıyor.


Artan enerji ihtiyacı ve kısıtlı kaynak bilinciyle tasarlanan cihazlarda günümüzün ve geleceğin ihtiyaçlarını karşılayacak düşük enerji tüketimli ve yüksek enerji geri kazanımlı komponentler kullanılıyor.


Tasarım departmanın yerli ve uluslarası tedarikçilerle yaptığı ortak çalışmalar ile sistemlerin enerji verimliliği sürekli arttırılmakta ve yeni enerji standartları oluşturuluyor.


ImpelAir ısı ve enerji geri kazanımlı klima santralleri ve paket cihazları ile evsel, hafif ticari ve ticari tip olmak üzere 3 ana ürün grubunda ürün oluşturuyor.


100m3/h hava debisinden 65000m3/h hava debisine kadar olan bir aralığı kapsayan bu ürünlerle ev, ofis, alışveriş merkezi, sinema, restoran, okul vb. mekanlara hizmet ediyor.


Farklı ısı geri kazanım teknolojileri ile yüzde 93’e ulaşan ısı geri kazanım verimi ve 1.0 kW/m3/h on altındaki SFP değeri ile uluslararası standartlar sağlanırken yüksek teknolojili otomasyon çözümleri ile sistemin ve kullanıcının kontrol istekleri yerine getirilebiliyor.



ImpelAir, ısı geri kazanımlı ürünleriyle ISH 2015'teydi!

13 Mart 2015 Cuma

RES Enerji'den Rescon Otomasyon ve Kumanda Paneli!

RES Enerji Sistemleri; Rescon 2100 Smart Touch Merkezi Isıtma Sistemi Otomasyon ve Kumanda Paneli’ni, ısıtma sektöründeki 35 yılı aşkın tecrübesi ve ileriye dönük çağdaş mühendislik bakış açısını harmanlayarak geliştirdi.


Rescon Kumanda Paneli, aynı anda tek bir merkezden 60’a kadar kaskad kazan ve 30 tane üç yollu karışım vanalı ısıtma zonuna kumanda edebiliyor.


RES Enerji'den Rescon Otomasyon ve Kumanda Paneli.Mevcut 4 farklı dil seçeneği ve yakında ekleneceklerle birlikte, yurt dışı pazarına da çıkacak olan Rescon; üretildiği 2013’ten bugüne, Vadi İstanbul, Sinpaş Egeboyu, Doğa Koleji, Cevahir Otel, TEMA İstanbul, BJK Vodafone Arena Stadı ve Memorial Şişli Hastanesi gibi birçok prestijli projede Remeha Yoğuşmalı kazanların kumanda işlerini gerçekleştiriyor. Rescon panelde, yerden ısıtma, radyatör, boyler fancoil gibi tanımlanmış ısıtma zonlarının dışında, yeni eklenebilir zon özellikleri içinde yer ayrılıyor.


Sınırsız kontrol imkanı


Rescon’da, yerden ısıtma zonu için şap kurutma fonksiyonu, boyler üzerindeki elektrikli ısıtıcı kontrolü, birden fazla kullanım sıcak suyu devresi için farklı termik dezenfeksiyon yapabilme gibi neredeyse sınırsız kontrol imkanı sağlıyor. Rescon, ısıtma sistemlerinin özelliğine göre 6 farklı referans kontrolü yapılabilmekte, bu da konforlu ve verimli ısıtma tanımını en baştan yapıyor.


Rescon ile ısıtma ve sıcak su kazanları farklı kontrol edilebilmekte, seri, paralel ve seri + paralel devreye girme yapılabilmekte; eş yaşlandırma, yüzde 1 mertebesinde hassas modülasyon, yaz ve kış için iki farklı dış hava referansı ile sorunsuz mevsim geçişi sağlanıyor. Tesisat suyu donma koruma programlaması ve sirkülasyon pompası sıkışma önleme gibi özellikleriyle dikkat çeken Rescon, bir ısıtma sisteminde her ihtiyacı karşılayabilmek, en verimli enerji kullanımı ve konfor şartı sürekli sağlanmış ısıtmayı elde etmeyi mümkün kılıyor.



RES Enerji'den Rescon Otomasyon ve Kumanda Paneli!

Binalarda yalıtım ve sızdırmazlık sorunları çözülüyor!

3M, yeni bant ailesi FAST ile binalarda yalıtım ve sızdırmazlık sorunlarına tek bir ürünle çözüm getiriyor.


3M yeni bant ailesi FAST3M’in inovatif ve çözüm odaklı ürün geliştirme anlayışının bir sonucu olan FAST yüksek performanslı sızdırmazlık bantları, yapılarda su ve nem bariyeri oluştururken, inşaat sektöründe iş yapış süreçlerine yeni bir soluk getiriyor.


Yüz on yılı aşkın süredir yeni fikirler geliştiren ve bu fikirleri dâhiyane ürünlere dönüştüren 3M, FAST bant ailesi ile inşaat sektörünün yalıtım ve sızdırmazlık sorunlarına yeni bir çözüm sunuyor. 3M FAST sızdırmazlık bantları, inşaat sektöründe hem iç hem de dış alanlarda, yapılardaki tüm birleşim yerlerinde, kalıcı nem, hava ve su bariyeri sağlarken uygulama süreçlerini de kolaylaştırıyor.


3M, FAST bant ailesi ile inşaat alanında farklı bina materyallerinde sızdırmazlık sağlamayı uzun süren, zahmetli bir süreç olmaktan çıkarıyor. Kapı, pencere ve kör kasa profillerinde, membran birleşim noktalarında, sıva, beton ve küflü metal gibi en zorlu yüzeylere bile kolayca yapışabilen FAST yüksek performanslı bantlar, yüzey hazırlığı gerektirmeden yalıtım sağlıyor. Eksi 18 dereceye kadar düşük sıcaklıklarda bile zorlu yüzeylere kolayca uygulanabilen bantların üzeri tercihe göre boyanabilyor ya da farklı materyallerle kaplanabiliyor.


3M yeni bant ailesi FAST3M FAST ürünleri sahip oldukları yüksek teknoloji sayesinde çivi ile delindiğinde bile cismin etrafını sararak sızdırmazlık sağlarken; uygulandıkları alanda UV ışınlarına karşı 6 aya kadar koruma sunuyor.


Yapı sektörü için özel olarak geliştirilen 3M FAST sızdırmazlık bantları, Ift Rosenheim, SP ve SINTEF gibi saygın kurumların onayını aldı. 3M FAST sızdırmazlık bantları kullanıcılarına,Her koşulda ve yüzeyde, farklı ortam sıcaklıklarında tek kişi tarafından uygulama imkanı sunarak;yalıtım ve sızdırmazlık uygulamalarında iş yapış süreçlerine yeni bir soluk getiriyor.



Binalarda yalıtım ve sızdırmazlık sorunları çözülüyor!

Buderus Güneş Enerjisi hem tasarruf ediyor hem ısıtıyor

İleri teknolojiye sahip Buderus Güneş Enerjisi Sistemleri, güneş enerjisinden en verimli şekilde yararlanılmasını sağlıyor. Yüksek verim ve konforu birarada sunarken sıcak su ve ısıtma kalitesini ortaya koyuyor.


Giderek artan çevre kirliliği, küresel iklim değişikliği, enerji kaynaklarının tükenmesi gibi faktörler yenilenebilir kaynakların önemini her geçen gün artırıyor. Gelişmeler, güneş enerjisi sistemlerinin önümüzdeki dönemde daha da önem kazanacağını gösteriyor. Buderus da yüksek verim ve enerji tasarrufu sağlayan yenilenebilir enerjiler ve alternatif sistemler alanında hem sistem tedarikçisi hem de üretici olarak lider konuma sahip… Buderus, güneş enerjisi üzerine sunduğu ürün grubundaki çok çeşitlilik ile de dikkat çekiyor.


Buderus Güneş Enerjisi Sistemleri yüksek verim enerji tasarrufu ve konfor ile evinizi ısıtıyor.


Geniş yelpazede ısıtma sistemlerine uyum sağlayan Buderus Güneş enerjisi sistemleri, kullanma sıcak suyu ve ısıtma desteği sağlayarak kullanıcısına yüksek verim ve konfor sunuyor. Ayrıca Buderus Güneş Enerjisi sistemleri ısı pompaları ile de kombine edilerek enerjinin en etkin şekilde kullanımını sağlıyor. Bu entegre sistemler ile de hem kullanım suyu, hem mekân ısıtma – soğutması ihtiyacı karşılanıyor.


Ürünler arasında kullanım suyu, mekân ve havuz ısıtmasına destek verecek, her türlü çatı ve cepheye uyumlu; Buderus pompalı güneş enerjisi sistemleri, doğal dolaşımlı düzlemsel kolektörlü kapalı devre kullanım suyu ısıtması sistemleri, vakum tüplü açık ve kapalı kullanım suyu ısıtma sistemleri yer alıyor.


Tüm bu sistem alternatifleri ile; apartman daireleri, villalar gibi küçük sistemlerden fabrika, otel ve hastane gibi büyük ölçekli sistemlere kadar çözümler sunulabiliyor.


Akıllı kontrol:

Buderus Güneş Enerjisi Sistemleri’nde kontrol paneli üzerindeki değişken debili pompa, kolektör ve boyler sıcaklıklarına bağlı olarak çalışıyor. Boyler yükü ile güneş ışınımı arasında optimizasyon yaparak akışkan debisini ayarlıyor, enerji ekonomisi ve en kısa sürede sıcak su elde edilmesini sağlıyor.


Yüksek verimli kolektörler:

Buderus düzlemsel güneş kolektörleri, %82’ye varan çok yüksek verimlere kadar ulaşabiliyor. Bulutlu günlerde bile güneşten fayda sağlanabiliyor, yüksek verim, son teknoloji ve uzun ömürlü olması ile kullanıcılarına konfor sağlıyor. 3,2 mm kalınlığında solar güvenlik camı bulunan Buderus Güneş Kolektörleri kullanım suyunu yüksek sıcaklıklara ulaştırıyor. Kapalı devre işletim sayesinde donmaya karşı koruma, korozyon ve kireçlenmenin önlenmesi ile uzun sistem ömrü sağlıyor. Bu sayede kışın dahi güneşten yüksek verim alınıyor.


Hijyenik depolama:

Buderus boylerler, çift kat termoglasür kaplama ile kullanım suyunu en yüksek hijyen seviyesinde depolayarak, korozyon oluşumuna izin vermiyor. Magnezyum anot koruması ile de iç kaplamanın hijyen seviyesi daima yüksek tutuluyor. Bu cam kaplama sayesinde boyler bir termos özelliği taşıyor. Bosch termosifon özellikli boylerlerde, boyler hacmi yukarıdan aşağıya doğru kademeli olarak ısıtıldığı için düşük güneş ışınımlarında dahi boylerin üst bölümünde istenilen sıcaklıkta su bulunabiliyor. Bu da hem güneş enerjisinden ışınımın şiddetine göre alınabilen en yüksek faydayı sağlaması hem de ilave ısıtıcının daha az devreye girmesi anlamına geliyor.



Buderus Güneş Enerjisi hem tasarruf ediyor hem ısıtıyor

Doğu İklimlendirme'den ISH Fuarı'nda sektör analizi!

İklimlendirme sistemleri konusunda lider kuruluşlar arasında yer alan Doğu İklimlendirme ile ISH Fuarı 2015’te bir araya geldik.


Frankfurt’ta düzenlenen fuara 2013’den bu yana katılım gösteren Doğu İklimlendirme ekibi sorularımıza cevap verdi.


Doğu İklimlendirme'den ISH Fuarı 2015'te yerini aldı.


- Doğu İklimlendirme hakkında biraz bilgi alabilir miyiz?


Doğu İklimlendirme olarak Türkiye’de havalandırma ekipmanları alanında ilk 3 firma arasında, klima santrali alanında ilk 10 firma arasında yer alıyoruz. Mutfak havalandırması alanında ise Türkiye’nin tek üreticisiyiz.


“Fabrika’da birebir ameliyat odası kuruldu”


Resirküle Laminar Akışlı Tavan ürünümüzü sergiliyoruz. Fabrikamızda Tübitak destekli kurulmuş birebir ameliyathane simülasyon test odası kurduk. Burada bu ürünün protatipini sergiledik.


- Peki, sektördeki pazar payınız öğrenebilir miyiz?


Sektörümüz gelişiyor. Firmamızda istihdam, pazar payı, ciro bakımından her geçen gün büyümekte. Bu fuar ile 30 ülke olan yurtdışı pazar payımızı arttırmayı hedefliyoruz.


Doğu İklimlendirme'den ISH Fuarı 2015'te yerini aldı.


- ISH fuarına katılım amacınız nedir? Fuarda hangi ürünleri sergiliyorsunuz?


ISH Fuarı sadece Avrupa değil tüm dünyadan ithalat yapmayı aklına koymuş firmaların ziyaret ettiği bir platform, 2013 yılında katıldığımız ilk ISH da 40 ülkeden ziyaretçi ağırlamıştık. Bu fuar ile yeni firmalara ulaşmayı hedefliyoruz.


Doğu İklimlendirme’nin ISH Frankfurt’ta sergileri ürünler;


– FOUR – SMART: Paket klima santrali


– FOUR – CFHR: Ters akışlı tavan tipi ısı geri kazanım cihazı


– Resirküle Laminar Akışlı Tavan


– VAV / CAV / Hepa filtre kutusu / menfez ve difüröz



Doğu İklimlendirme'den ISH Fuarı'nda sektör analizi!

Bahçıvan Motor, ISH 2015 Fuarı'nda sorularımızı yanıtladı!

10 Mart’ta başlayan ve yarın sona erecek olan ISH 2015 Fuarı’nda Türkiye’den katılım gösteren firmalarla bir araya gelmeye devam ediyoruz.


Almanya’nın Frankfurt kentinde yer alan dev fuarda, Bahçıvan Motor’da müşterileriyle buluşuyor.


Standları Hall 11.1 D78’de bulunan Bahçıvan Motor ekibi sorularımıza yanıt verdi.


1-) Firmanız hakkında bilgi verir misiniz?


25 yıldır ürettiği farklı ölçeklerdeki 100 milyonun üzerinde fanı çeşitli uygulama alanlarında dünyanın 65 ülkesinden binlerce müessese ile buluşturan Bahçıvan; tüm tasarım, üretim ve ar-Ge faaliyetlerini kendi bünyesinde gerçekleştiriyor.


A’dan Z’ye yerli üretim felsefesi ile yüzde 100 Türk Malı ürünlerini, uluslararası standartları benimsemiş üretim anlayışı ile rekabet üstünlüğü sağlayarak müşterilerine sunan Bahçıvan, profesyonel kadrosu ve esnek üretim kabiliyetinin gücüyle Türkiye ve Dünyanın dört bir tarafındaki iş ortaklarına hizmet vermektedir. ‘Rahat bir nefes için’ sloganıyla yola çıktık; daha çok verim, daha çok konfor ve gelecek için daha çok çalışıyoruz.


2-) Pazar payınız hakkında da bilgi vermeniz mümkün mü?


Türkiye pazarında, domestik, endüstriyel ve ticari uygulamalarda kullanılan birçok havalandırma fanının Bahçıvan markası ile pazarda olduğunu söyleyebiliriz. İhracata büyük önem vermekteyiz, Avrupa, Rusya, Kuzey Afrika, Güney Afrika, Orta Doğu, Körfez ülkeleri ve Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere Dünyanın 65 ülkesine ürünlerimizi sokmuş durumdayız.


3-) Ar-Ge çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?


Yaratıcı düşüncüleri destekleyen Bahçıvan şirketi, araştırma geliştirme ve ürün geliştirmeye devamlı olarak yatırım yapıyor. Müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmemiz için tasarımdan üretim yöntemlerine, satış destekten satış sonrası desteğe kadar birçok alanda inovasyon devamlı olarak gerçekleştiriliyor. Bulunduğu market koşullarını geliştiren, müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılayan ve farklılık yaratan fikirler üretilir ve rutin inovasyon toplantıları ile bu yeni fikirler desteklenir. Fayda sağlayacak fikirler literatür taramaları ile desteklenip hayata geçirilir.


Ürünler tasarlarken üniversite sanayi iş birliğimizden, deneyimli ve tecrübeli kadromuzdan, bilgi birikimimizden ve yaratıcı fikirlerimizden güç alırız ve doğa için enerji verimliliğini müşteri memnuniyeti için kaliteyi hedefleriz. Ürün tasarım teknolojilerimizin ürün geliştirilmesi ve katma değer yaratması yönünden önemi büyüktür.


4-) ISH Fuarı’nda tanıtacağınız ürünleriniz nelerdir? Özellikle ilk kez fuarda sergilediğiniz ürünleriniz var mı?


Kanal fanları, çatı fanları, ticari ve endüstriyel radyal fanlar, aksiyel fanlar ve plastik fanların yanı sıra, bu fuarda ilk kez Aksiyel duman egzoz fanlarımızı ve jet fanlarımızı da sergileme fırsatı bulduk. Özel tasarım, jet fan’larımız, Karma akışlı kanal fanlarımız ve aksiyel soğutma fanlarımız fuarın bizim açımızdan en çok ilgi çeken ürünleriydi.


Hvacdunyasi.com ISH 2015 Frankfurt’tan bildiriyor…



Bahçıvan Motor, ISH 2015 Fuarı'nda sorularımızı yanıtladı!

12 Mart 2015 Perşembe

ODE Yalıtım, 30. yılında ISH Frankfurt'ta!

Teknik yalıtımın efendisi olarak sektörde lider kuruluşlar arasında gösterilen ODE Yalıtım ile ISH Fuarı’nda bir araya geldik.


ODE Yalıtım, 30. yılında ISH Frankfurt'ta yerini aldı.


1985 yılında taahhüt faaliyetleriyle İstanbul Beşiktaş’taki bir dükkanda ticaret hayatına başlayan ODE Yalıtım, 30. kuruluş yıl dönümünde Frankfurt’taki ISH 2015 Fuarı’nda yerini aldı.


Standını ziyaret edenler ile yakından ilgilenen ODE Yalıtım ekibi, tüm ürünlerinin detaylarını müşterileriyle paylaşıyor.


ODE Yalıtım ekibi kırmayıp bizim için poz verdi.


ODE Yalıtım, 30. yılında ISH Frankfurt'ta yerini aldı.


 


Hvacdunyasi.com ISH 2015 Frankfurt’tan bildiriyor…



ODE Yalıtım, 30. yılında ISH Frankfurt'ta!

Ulpatek geleneğini bozmadı, ISH Frankfurt'ta yerini aldı!

Kurulduğu günden bu yana ISH Frankfurt Fuarı’na katılan Ulpatek, bu yıl da geleneğini bozmadı.


Ulpatek geleneğini bozmadı, ISH Frankfurt'ta yerini aldı.Gösterişli standıyla yerli yabancı tüm ziyaretçilerin uğrak noktası olan Ulpatek, uzman mühendisleriyle filtrasyon konusunda müşterilerinin çözüm ortayı olmaya devam ediyor.


“Advanced filtration for a better future” sloganıyla yola çıkan Ulpatek, her zaman ki gibi daha iyi bir gelecek için kaliteli filtrasyonun olmazsa olmaz olduğunu vurguluyor. Tüm ziyaretçilerine mühendislik çözümlerinin ne kadar önemli olduğunu hatırlatıyor.


Ulpatek, arge çalışmaları sonucu geliştirdiği yeni modeli jel dolgu contalı, değiştirilebilir filtreli, davlumbazlı terminal modeliyle, yeniliklerin öncüsü olmaya devam ettiğini bir defa daha gösterdi.


Ulpatek geleneğini bozmadı, ISH Frankfurt'ta yerini aldı.


Türkiye’den katılımcı olan tüm firmalar gibi Ulpatek de Türkiye’yi böyle büyük bir pazarda temsil ediyor hem de tanıtıyor.



Ulpatek geleneğini bozmadı, ISH Frankfurt'ta yerini aldı!

VENTAS'ın ISH'daki dev standı dikkat çekti!

Enerji verimliliğinde iddialı ürünler ile ön plana çıkan VENTAS, MESSE FRANKFURT Fuar Alanı’nda düzenlenen ISH 2015 Fuarı’na katıldı.


VENTAS'ın ISH'daki dev standı dikkat çekti.VENTAS, müşterilerini 11.1 salonundaki C89 numaralı standında ağırlıyor.


Yüksek verimli rotorlu ısı geri kazanım santralleri, DX ısı pompalı plakalı ve altıgen ısı geri kazanım cihazları, fan coil cihazları, yer tipi konvektörleriyle ISH 2015’te boy gösteren VENTAS, ziyaretçilerine ürünlerinin her detayını anlatıyor.


VENTAS Isıtma Soğutma Enerji Sistemleri İnşaat Sanayi Ticaret’in büyük bir standa sahip olduğu da aşikar.


VENTAS'ın ISH'daki dev standı dikkat çekti!


 


Hvacdunyasi.com ISH 2015 Frankfurt’tan bildiriyor…



VENTAS'ın ISH'daki dev standı dikkat çekti!

İSKİD, ISH 2015'te ziyaretçilerini bekliyor!

İSKİD, ISH 2015 Fuarı’nda 99 üyesini temsilen İSİB Standında yer alıyor.


İSKİD, ISH 2015 Fuarı’nda İSİB Standında yer alıyor.Türkiye’den 98 firmanın katıldığı fuarda, hvac sektörünü temsilen 22 Türkşirketi bulunuyor. 9 İSKİD üyesinin katıldığı fuarda iklimlendirme sektörü genellikle 10 ve 11. Hollerde stand açtı.


İSKİD, HALL 11.1 D 03 standında Türkiye HVAC Sektörü hakkında bilgi almak isteyen ziyaretçilerini bekliyor.


İSKİD kimdir?


İKLİMLENDİRME-SOĞUTMA-KLİMA İMALATÇILARI DERNEĞİ İSKİD


Türkiye’de 1950’lerde hayat bulan klima ve soğutma sektörü hızla gelişme gösterdi. İSKİD, bu gelişmenin sağlıklı ve daha da hızlı olması yönünde çalışmalar yürütmek amacıyla klima ve soğutma sektörünün önde gelen firmaların ve kişilerinin katkılarıyla 1993 yılında kuruldu.


İSKİD üyelerinin temsil ettiği şirketlerin sayısı Aralık 2014’de 99’a ulaşmıştı. Bu firmalar çoğu ürün için Türkiye pazarının yüzde 80 – 90’ını temsil ediyor.


Bugün İSKİD İklimlendirme, Soğutma ve Klima cihazları imalatçıları ile uluslararası imalatçıların Türkiye yetkili temsilcilerinin bir araya gelerek iklimlendirme sektörünün gelişmesi ve uluslararası rekabette öne geçmesi yönünde sektör adına faaliyetler yürütüyor.


İSKİD, üyeler arasında işbirliği sağlayarak üyelerin sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalar yapıyor; klima tüketicileri ile firmalarının haklarını ulusal ve uluslararası düzeyde koruyor; ülkenin ısıtma, soğutma klima ihtiyaçlarının karşılanması sırasında çevreye duyarlı ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak faaliyetlerde bulunuyor.



İSKİD, ISH 2015'te ziyaretçilerini bekliyor!

ISIDEM, Coolflex'i Frankfurt'ta görücüye çıkardı!

Teknik yalıtım sektörünün en ileri üretim teknolojisine sahip markası ISIDEM Yalıtım, yeni nesil ürünleri ile 10 – 14 Mart tarihleri arasında Almanya’da düzenlenen ISH Frankfurt Fuarı’na katıldı.


Isıdem Yalıtım, Coolflex'i ISH'da görücüye çıkardı.Uluslararası arenada Türkiye’yi temsil eden % 100 Türk markası ISIDEM Yalıtım, Moskova Climate World fuarının ardından sektör profesyonellerinin bir araya geldiği dünyanın en büyük ısıtma, soğutma ve enerji fuarı olan ISH Frankfurt Fuarı’nda en ileri teknoloji ile ürettiği Coolflex marka ürününü görücüye çıkardı.


ISIDEM Yalıtım’ın yakın zamanda pazara sunduğu havalandırma ve tesisat sektöründe yalıtım amaçlı kullanılan ISIDEM Coolflex Elastomerik Kauçuk Köpüğü, ziyaretçiler tarafından büyük ilgi ve beğeni ile karşılandı. Ayrıca ISIDEM Yalıtım’ın ürün gamında bulunan Flexiduct markalı esnek hava kanalları ve Duct Connect markalı kanal birleştirme parçaları da stantta sergilendi.


“Hedefimiz Uluslararası Pazarın En Önemli Oyuncularından Biri Haline Gelmek”


Sektör ile ilgili gelişmelerin odak noktası olan ISH Frankfurt Fuarı’nı değerlendiren ISIDEM Yalıtım Genel Müdürü Murat Erenoğlu şunları söyledi: “ISIDEM Yalıtım olarak son yıllarda gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla pazarın en önemli oyuncularından biri haline geldik. Hedefimiz, önümüzdeki dönemde uluslararası pazarlarda daha fazla yer almak. Uluslararası standartlara uygun üretmiş olduğumuz ürünlerimiz ile pazarda ‘kaliteli-rekabetçi ürün ve hızlı servis için doğru adres’ algısını oluşturmaktır.”ISIDEM Yalıtım Genel Müdürü Murat Erenoğlu


Uluslararası fuarlara katılmaya önem veren ISIDEM Yalıtım, önümüzdeki dönemlerde de sektörü yakından takip etmeye devam edecek.



ISIDEM, Coolflex'i Frankfurt'ta görücüye çıkardı!

11 Mart 2015 Çarşamba

ISH Fuarı'nda Ebmpapst rüzgarı!

Akantel’in Türkiye’de distribütörlüğünü üstlendiği Ebmpapst, ISH Fuarı’ndaki katılımcılar arasında dikkatleri çekiyor.


Bugünün piyasasında yüksek verimli üfleyici ve fanlar üreten Ebmpapst, ISH 2015’te Hall 11.0, B 90 standında yer alıyor.Ebmpapst, ISH Fuarı 2015'teki standı.


Ebmpapst, son derece verimli GreenTech EC motorları ile ön plana çıkıyor. ISH Fuarı’nda da standının yoğun olduğunu gözlemlediğimiz Ebmpapst, havalandırma teknolojisi fanlarına ilave olarak, klima üniteleri, ev ve bina havalandırması, tek hat havalandırma, nemlendirici, nem alıcı ve apareyler, içecek dağıtıcıları, sütlük-reyon ve soğutmalı kabin uygulamaları, temiz oda uygulamalarına kadar neredeyse her noktada ürün hazırlıyor.



ISH Fuarı'nda Ebmpapst rüzgarı!

İSİB'in reklamları ISH 2015'e damga vurdu!

Klima ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Fuarı olur da İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) katılmaz mı?


İSİB'in reklamları ISH 2015'e damga vurdu.İSİB, her zaman olduğu gibi bu fuarda da yerini alıyor, hatta reklamlarıyla herkesin ilgisini çekiyor.


Fuarın girişinde ve çeşitli yerlerinde “Turkey Discover The Potential” (Türkiye’nin potansiyelini keşfet) sloganıyla yer alan İSİB Turkish HVAC-R Exporters reklamları ilk göze çarpanlar arasında.


 


İSİB'in reklamları ISH 2015'e damga vurdu.

İSİB fuarda herkese bu torbalardan dağıtıyor.


Bu reklamlar ile İSİB elbette ISH 2015’teki Türkiye farkındalığını arttırıyor ve Türkiye’den katılan firmalara da hizmet etmiş oluyor.


İSİB’in standını ziyaret etmek isterseniz; Hall: H11.1 Stand: D 03


ISH 2015: “Isıtma, soğutma, havalandırma sistemleri, yenilikçi banyo tasarımları, banyo ekipmanları, bina, enerji, klima teknolojileri, yenilenebilir enerji, enerji tasarrufu ısıtma, yapı ve havalandırma teknolojileri, aksesuarları, havalandırma ekipmanları, baca yapımı, ölçü sistemleri ve pompaları” kapsıyor.



İSİB'in reklamları ISH 2015'e damga vurdu!

Hvac Dünyası olarak ISH için Frankfurt'tayız!

Hvac Dünyası olarak ISH için Frankfurt'tayız!Hvac sektörü için hiç üşenmedik İstanbul’dan kalktık Frankfurt’a geldik.


Hvac Dünyası olarak elbette artık sizi hiç bir noktada yalnız bırakmayacağız. ISH 2015 için Frankfurt’a gidiyorsanız bizde geleceğiz. Ve geldik!


Türkiye’den pek çok katılımcının yer aldığı Banyo, Yapı, Enerji, Klima ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Fuarı (ISH) 2015’i hvacdunyasi.com ‘dan takip edebilirsiniz.


Hvac Dünyası ISH Fuarı'nda!



Hvac Dünyası olarak ISH için Frankfurt'tayız!