5 Mart 2015 Perşembe

AFAD binasında MAS Pompa cihazları kullanılıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), afet öncesi ve sonrası tüm çalışmaları koordine eden Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) hizmet binası inşa ediyor. Projede Mas Pompa’nın frekans kontrollü ıslak ve kuru rotorlu sirkülasyon pompaları, hidrofor grupları, kapalı genleşme tankları, NFPA 20’ye uygun yangın pompa grubu kullanılıyor.


AFAD Hizmet Binasında MAS Pompa Cihazları Kullanılıyor.Eskişehir yolu üzerinde bulufete karşı dayanıklı olacak. 46 bin metrekare alan üzerine inşa edilen ve statik olarak yapıyı güçlendirmesi için ‘elips’ biçiminde tasarlanan yapıda operasyon salonu, etkinlik merkezi, ulusal sismik gözlem ağı birimi, eğitim salnan Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı hizmet binaları arasında yer alan binada, afetlerde koordinasyonun sağlandığı Operasyon Merkezi, her türlü aonları, arşiv de yer alıyor. Operasyon merkezi ayrıca AFAD binası, afet anlarında her türlü ihtiyaca cevap verebilecek.


Binada, güneş enerjisi ve geri dönüşebilir enerji kaynaklarından mümkün olduğunca faydalanacak şekilde tasarlandı. Bina bünyesinde üretilen gri su ve yağmur sularının özellikle bahçe sulama ve tuvalet rezervuarlarında kullanılması AFAD Hizmet Binasında MAS Pompa Cihazları Kullanılıyor.için gerekli sistemler de planlandı. Tüm bu çevreci yaklaşımından dolayı ‘yeşil bina’ sınıfında yer alan AFAD binasının, LEED sertifikası alabilecek düzeyde olmasına özen gösterildi.


Bu projede; NFPA 20’ye uygun olarak seçilen Yangın Pompa grubunda bir adet asıl, bir adet yedek elektrikli ve jokey pompa bulunmaktadır. Ana pompalar yatay ve uçtan emişlidir. Sızdırmazlık yumuşak salmastrayla sağlanmaktadır. Her tip pompa için ayaklı tip, sesli-ışıklı uyarı sistemi ve otomatik test sistemine sahip pano bulunmaktadır. Ayrıca sistemde 100 lt/16 bar tank fiyatlara dahil.



AFAD binasında MAS Pompa cihazları kullanılıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder