2 Mart 2015 Pazartesi

HVACExpo 2015 Irak'ta yerinizi ayırttınız mı?

3.Uluslararası Isıtma, Soğutma, Klima, Havalandırma, Yalıtım, Tesisat ve Arıtma sistemleri fuarı HVAC Expo 10-13 Haziran 2015 tarihleri arasında Erbil’de düzenlenecek!


Kazanç oranı en yüksek pazar: IRAK


  • 34,4 milyonluk nüfusuyla Irak iş gücünün ve artan petrol gelirlerinin etkisiyle alım gücü her geçen gün yükselen bir ülkedir.

  • Petrol ve doğalgaz Irak ekonomisinin temel dayanağıdır. Ham petrol gelirleri milli gelirin %60’ını, kamu gelirlerinin %90’ınını oluşturur.

  • Irak yeni petrol rezervlerinin bulunmasıyla, dünyada en çok petrol rezervine sahip üçüncü ülke konumuna yükselerek İran’ı geride bırakmıştır.

  • Toplam ithalat 77,2 milyar dolardır.

  • Kişi başı GSİH 5780 dolardır

  • Irak’ın ekonomik kalkınmasında Türk sermayesi daha fazla pay almaktadır.

Her ürüne talep var!


Rebuilding_iraqIrak’ın üretim kapasitesi savaş ve ambargolar dolayısıyla zarar gördüğü için hemen her türlü ürün ithalat yoluyla karşılanmaktadır. Yani pazarda her türlü ürüne talep var. Irak’la ticaretimizde tarım ve gıda, demir-çelik ürünleri, inşaat malzemleri, tesktil ve hazır giyim ürünleri, makine, elektronik ve mobilya önde gelen sektörler. Türk firmalarının 1975 yılında ilk kez çalışma başlattığı Irak hem proje bedeli hem de en çok iş yapılan ülke açısından Türk inşaat firmalarının 2012 yılında Ortadoğu’da en çok iş yaptığı ülke olmuştur.



 


 


İnşaat Sektörü kapsamında proje işlerinin %80’i Türklerin


Kuzey_irakIrak girişimcilere müthiş yatırım fırsatları sunmaktadır.
Irak’da son birkaç yılda hızlanan lüks villa, toplu konut projeleri, beş yıldızlı otel ve alışveriş merkezleri inşaatları sonucunda ülkede HVAC sektörüne ait ürünlere ihtiyaç artmaktadır. Talep edilen ürünlerin çoğunun ithal edildiği düşünülürse yatırımcı firmalar için Irak vageçilmez bir hedeftir.


 


Fuarcılık sektöründe yeni bir bakış; MATCH-MAKING


Irak’ın en büyük ısıtma, soğutma ve havalandırma fuarını düzenleyen Atılım Fuarcılık, fuara katılan şirketlere profesyonel ikili görüşme ve sektördeki yabancı şirketlerle iş birliklerini arttırma fırsatı sunuyor. 3.sü düzenlenecek olan HVACExpo 2015‘e, 120 firma ile 15 binden fazla sektör ziyaretçisinin katılması bekleniyor.  Fuarda yapılacak muhtemel ikili iş görüşmeleri sonucunda ülkemizin ihracatına ciddi katkı sağlayacak bir iş hacminin gerçekleşmesi bekleniyor. Katılımcı firmalar için yeni iş olanakları ve işbirliklerinin sağlanması ve Türkiye -Irak arasında ki ticaret hacminin genişletmesi amacıyla düzenlenen ikili görüşmelere katılmak isteyen firmalarımıza zaman kaybetmeden fuarda yerlerini almalarını tavsiye ederiz.


Fuara 01.03.2015 tarihine dek kayıt yaptırmış firmaların yerleşim planı


HVACEXPO yerleşim planı



HVACExpo 2015 Irak'ta yerinizi ayırttınız mı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder