28 Şubat 2015 Cumartesi

İZOCAM Tekiz ürünleri fark yaratıyor

Yalıtım bir binanın her bir aşaması için büyük önem taşıyor. Çatı ve dış cephe yalıtımı ile enerji tasarrufu sağlanırken, doğru malzeme seçimiyle yangın güvenliği de sağlanmış oluyor.  Çatı ve binada yapılacak yalıtım uygulamalarıyla enerji harcamalarında yüzde 50´den fazla tasarruf sağlamak da mümkün. Ancak bu uygulamaların güvenilir ve uzman niteliğine sahip firmalardan temin edilen doğru ürünlerle ve işinin ehli uygulayıcılar tarafından yapılması gerekiyor. İzocam Tekiz markalı ürünler, sağladıkları etkili çözümler ile farkını ortaya koyuyor.


 


İzocamİzocam, Tekiz markalı taşyünü ve poliüretan yalıtımlı paneller ile trapezler üretmektedir. Formlandırılmış iki metal arasında yalıtım çekirdeği malzemesi bulunan yalıtımlı paneller, ısı, ses ve yangın yalıtımı ihtiyacı bulunan çatı ve cephelerde kullanılmaktadır. Bu paneller sayesinde, özellikle hızlı montaj ihtiyacı bulunan ve geniş açıklıkların örtülmesi gereken tüm yapılar için ideal bir çözüm sunulmaktadır.


2013 yılında Gebkim/Gebze tesislerinde 4.000.000 m² kapasiteli yeni panel hattını kuran İzocam, yeni tesiste yatırımcı ve proje müeeliflerinin beklentileri doğrultusunda yeni panel formların üretimine başlamıştır. Özellikle düz çatılarda kullanımı gittikçe yaygınlaşan kombi ve fibro çatı panellerinde farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek tip ve kalınlıkta membranlı İzocam Tekiz Yalıtımlı Panelleri sektörün kullanımına sunulmuştur.


İzocam Tekiz Çatı ve Cephe Sistemleri; kaset sistem profili, dalgalı trapez, çatı trapezi, cephe trapezleri, membranlı fibro panel, kombi panel, metal kiremit, soğuk depo paneli gibi ürünleri de bulundurmaktadır. Ürünlerin tümü TSE kriterlerine uygun olarak üretilmektedir.


 


Yüksek yangın güvenliği istenilen yapılarda veya yanıcı, parlayıcı maddelerin depolandığı yerlerde tercih edilen İzocam Tekiz Taşyünü Yalıtımlı Paneller kesintisiz üretim ile pazara sunulmaktadır. Metal dış kabuk ve yalıtım dolgu olarak kullanılan “A” yanmazlık sınıfındaki Taşyünü tabakası sayesinde yangına dayanıklı kompozit bir sistem elde edilmekte ve yangın emniyetinin yanı sıra yüksek ses ve ısı yalıtımı da sağlayan paneller, çevreye zararlı madde içermemektedir. Mineral yün yalıtımlı her iki yüzü metal olan çatı panelleri, eğimi %7´den yüksek çatılara uygulanırken daha düşük eğimli ya da düz çatılarda da İzocam Tekiz Kombi Panel ya da Fibro Panel, su yalıtım membranı ile birlikte güvenilir çatı örtüsü teşkil etmektedir. Pazara yeni sunulan taşyünlü fibro panel ürünü özellikle yüksek derecede yangın hassasiyeti duyulan ve üst membran tabakası altında da poliüretan katman istenmeyen yanmaz taşyünü dolgulu panel özelliğiyle yüksek yangın dayanımı sağlamaktadır.

İzocam, ISO 9001 Kalite Güvence Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sistemi ve ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi´ni Tekiz Tesislerinde de hassasiyetle uygulamaktadır. Uluslararası bir standart olan, Malzeme Yönetmeliği’nin 6. maddesine göre; “ürünün yönetmelikte belirtilen temel gerekleri karşılamasına imkân veren malzeme” anlamına gelen “CE” işaretine ise tüm bina ürünleri sahiptir.


Günümüzde ihtiyaçların ve yatırımların büyümesiyle birlikte yüzlerce işyerinin ve binlerce insanın bir arada bulunduğu işyerleri ve alışveriş merkezleri, sanayi yapıları karşımıza çıkmaktadır. Buna bağlı olarak yangın ihtimaline karşı son derece güvenli çözümlerin devreye girmesi gerekmektedir. 50 yıl öncesiyle karşılaştırıldığında artık günümüz binalarında çok daha farklı malzemeler kullanıldığı görülmektedir. Bugün Türkiye’de yatırım yapan yabancı sermayeli kuruluşlar, tesislerin çatı ve duvarlarında yangın emniyeti için A sınıfı malzeme kullanımını şart koşmakta ve A sınıfı yanmaz malzemelerin, yeni Avrupa Yangın standartlarına göre sadece mineral yünler (camyünü ve taşyünü) olduğu bilinmektedir.



İZOCAM Tekiz ürünleri fark yaratıyor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder