17 Şubat 2015 Salı

NGN ve Daikin'in işbirliği!

NGN ile Daikin’ın birlikte uzun süredir devam eden önemli işbirlikleri bulunuyor.


Ancak taşımanın bu projeler arasında kritik bir yere sahip olduğunu vurgulayan Gökhan Koca, “Daikin için bu kadar önemli olan bir sistemi, başka bir binaya taşımak beraberinde çok büyük riskler getiriyordu. Uzun süren bir çalışma ve işbirliği sonucunda bu riskleri minimuma indirecek bir plan hazırladık. En büyük zamanı da bu planı oluşturmak aldı.Taşımanın kendisi ise sadece 24- saat içinde başarıyla gerçekleşti” diye ekliyor.


Öyle ki anahtar teslim bir proje sunan NGN ekibi sayesinde, bu taşıma sürecinde rahat bir şekilde kahvelerini yudumladıklarını gülümseyerek ekleyen Gökhan Koca, “NGN’i iş ortağı olarak seçmek bizim için önemli bir karardı. Kararımızın ne kadar doğru olduğunu da yaptığımız işin başarısında görebiliyoruz. Uzun zamandan bu yana yakın çalıştığımız ve katkılarından memnun olduğumuz iş ortağımız NGN ile projelerimiz devam edecektir” diye vurguluyor.daikin


DOĞRU PLANLAMA BAŞARIYI GETİRDİ


Bu projeyi kritik yapan risklere ve olası tehditlere gelince… NGN Teknik Destek Takım Lideri Hasan Taşdemir, Daikin’in taşınma projesindeki en stratejik tarafı, “Sürecin içinde kendi dinamikleri ve iş süreçleri devam eden birçok paydaş bulunuyordu” diyerek özetliyor. Taşdemir süreci anlatmaya şu şekilde devam ediyor: “ERP yazılımlarını yöneten firmadan telefon santrallerine ve ınternet altyapısını yöneten tedarikçi kuruluşa kadar birden çok paydaşı senkronize bir şekilde yönetmemiz gerekiyordu. Öyle ki tek saniyelik biryanlış planlama dahi büyük kayıplara neden olabilirdi. Sunucular fiziki olarak taşınsa da çalışmayabilir; veri ve işgücü kaybı yaşanabilirdi.


Donanımda zararın telafisi mümkündür; ancak bu bahsettiğim aksaklıkların bir şirkete maliyetini hesaplamak mümkün değil.”


DAİKİN İLE İŞBİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK


NGN Satış Direktörü Dilek Süer ise, NGN’in Daikin Türkiye ile uzun sürediryakın bir işbirliği içinde çok başarılı projelere imza attığını vurguluyor. Türkiye’nin farklı şirketleri ile taşıma projeleri gerçekleştirdiklerini aktaran Süer, “NGN olarak yeni teknolojilere sürekli yatırım yapıyoruz ve asıl amacımız Türkiye BT pazarında katma değer yaratan lider sistem entegratörü olmak. Yeni çözümlerimiz ve sürekli büyüyen ekibimiz ile birlikte Daikin’in yanı sıra farklı firmalarla da işbirliklerimizı artırarak devam ettiriyoruz” diye sözlerini sürdürüyor.


Türkiye’de bilişim sektörünün lider firmalarından biri olan NGN’in kurumsal işletmeler için kapsamlı çözüm ve hizmetler sunmaya devam ettiğini ekleyen Süer, “Altyapıdan uygulama katmanına, bulut hizmetlerinden güvenlik çözümlerine kadar geniş bir faaliyet alanına sahibiz.


On yılı aşkın deneyimimizle müşterilerimiz için iş verimliliğini ve sürekliliğini artırıcı yüzlerce büyük ölçekli proje ürettik.


Müşterilerimizin kritik iş uygulamaları ve desteği konusunda güvendikleri iş ortağı olmanın gururunu yaşıyoruz” diye vurguluyor.


Daikin Türkiye ile işbirliklerinin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini vurgulayan Süer sözlerine şöyle devam ediyor: “NGN olarak, İstanbul Tuzla’da Türkiye’nin en büyük veri merkezi Star of Bosphorus’un yatırımına başladık. Uptime Enstitüsü Tier III tasarım ve tesis sertifikasına sahip olacak dev veri merkezinde de hizmet vermeyi hedefliyoruz. NGN, bu veri merkezinde Türkiye’nin en büyük firmalarına, maliyetleri azaltan ve verimliliği artıran uçtan uca veri merkezi çözüm ve hizmetleri sunarak sektörde önemli bir boşluğu dolduracak.”


Lider iş ortağı NGN


Türkiye’de bilişim sektörünün lider şirketlerinden biri olan NGN Bilgi ve İletişim Hizmetleri, sistem entegratörü kimliği ile altyapıdan uygulama katmanına, depolama çözümlerinden ağ çözümlerine, bulut hizmetlerinden güvenlik çözümlerine kadar işletmelerin tüm teknoloji ve uygulama ihtiyaçlarına yönelik yenilikçi ve özel çözümler sunmaya devam ediyor.


Aynı zamanda dünya standartlarında Veri Merkezi tasarımı ve kurulumu alanındaki bilgi birikimi ile önemli projelere imza atan NGN, finans, telekomünikasyon, hızlı tüketim, perakende ve diğer birçok sektörde önemli referanslara sahip… NGN, kurulduğu günden bu yana yüzlerce büyük ölçekli proje üreterek, farklı sektörlerdeki deneyimi ile sektör liderlerinin güvenilir iş ortağı konumunda.


Türkiye’de 1978 yılından beri distribütörler vasıtasıyla faaliyetlerini sürdüren Daikin, Temmuz 2011’de Airfel’i satın alarak Türkiye iklimlendirme sektörünün iddialı bir yatırımcısı olmuştur.


Daikin hakkında


Daikin Türkiye bugün ısıtma, soğutma ve havalandırma alanında Türkiye’nin en geniş ürün gamına sahip şirketidir. Daikin Türkiye çatısı altında bulunan Daikin ve Airfel markalarının iklimlendirme sektörüne yönelik kombi, klima üniteleri, panel radyatörler, fancoil, klima santralleri vb. farklı ihtiyaçlara uygun son teknoloji ile üretilmiş ürünleri bulunmaktadır. Merkez ofisi İstanbul’da bulunan Daikin Türkiye; 6 bölge müdürlüğü, 150 bayi, 500 satış noktası ve 500’ün üzerindeki yetkili servisiyle Türkiye’nin geniş bir coğrafyasına hizmet verebilmektedir.


Türkiye’nin yanı sıra Doğu Avrupa, Türk Cumhuriyetleri, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın da Ar-Ge, üretim ve lojistik üssü olarak konumlanan Daikin Türkiye, CIS ülkelerinin (Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, Özbekistan, Azerbaycan) ve Kuzey Irak pazarlarının sorumluluğunu da üstlenmiştir.



NGN ve Daikin'in işbirliği!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder