10 Şubat 2015 Salı

Metropol İstanbul'da Klas Kablo ürünleri kullanıldı

LEED kriterlerine uygun şekilde planlanan Metropol İstanbul’un kulesi, Avrupa’nın en yüksek yapılarından birisi olacak. 400 metre uzunluğunda alışveriş caddesi ve yüzde 40’a varan enerji tasarrufuyla kendine farklı bir yer edinen projede Klas Kablo markalı ürünler kullanılıyor.


Metropol İstanbul projesi, birçok uluslararası başarıda imzası bulunan RMJM tarafından tasarlandı. Mühendislik çalışmalarını HYDER’in gerçekleştirdiği Metropol İstanbul’un kulesi, Avrupa’nın en yüksek yapılarından birisi olacak.


Rezidans ve ofis yaşamına farklı bir bakış açısı getiren projede 400 metre uzunluğunda alışveriş caddesi olan alışveriş ve yaşam merkezi ile 17 salonlu bir sinema da bulunacak.Klas Kablo metropol istanbul'da!


Metropol İstanbul’un inşaat sahası 100 bin metrekareyi buluyor. Toplam alanı 700 bin metrekareyi geçen proje, ABD Yeşil Bina Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) kriterlerine uygun olarak planlandı. Türkiye’nin büyük ekolojik karma inşaat projelerinden birisi olan Metropol İstanbul’da tasarım aşamasında alınan önlemler, çevreci malzeme seçimi, atık yönetimi ve elektriğin bir kısmının rüzgar ve güneş enerjisinden yararlanılarak üretilmesiyle yüzde 40’a varan enerji ve su tasarrufu sağlanması hedefleniyor. Ayrıca proje sakinlerine yüksek konfor ve minimum tüketim maliyeti sağlanması planlanıyor.


Projeyi yeşil bina sınıfına taşıyacak en önemli unsurların başında, atık maliyetlerinin yüzde 50-90 arasında azaltılması, yüzde 30 oranında su tasarrufu sağlanması ve C02 salınımının yüzde 35 azaltılması hedefleri yer alıyor. Uygulanacak yenilenebilir enerji kaynağı sistemleri, yağmur ve gri suların toplanarak yeşil alanların sulanması gibi özellikler, kullanım maliyetleri düşürecek ve verimlilik sağlayacak.


Proje, sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla, bina konumlanması, cephe tasarımı, rüzgar türbini ve fotovoltaik paneller ile elektrik üretimi, gri su kullanımı gibi hem aktif hem de pasif metodolojilerle yürütülecek. Enerjinin verimli kullanılması sağlanırken çevreye yayılan atık madde miktarının düşürülmesi hedeflenecek.Klas Kablo metropol istanbul'da!


Projede Kullanılan Kablolar


Metropol İstanbul projesinde kullanılan Klas Kablo markalı halojensiz alev iletmeyen (HFFR) koaksiyel, data, yangın alarm, sinyal ve kumanda, kontrol kabloları ile telefon kabloları; merkezi şirket binaları, hastaneler, alışveriş merkezleri, oteller, tatil köyleri, sinemalar, yeraltı metro, elektrik santralleri, yangınla ilgili merkezler gibi insanların yoğun olarak toplandığı yerlerde yangın esnasında insan hayatının, değerli malzemelerin ve önemli belgelerin korunması için geliştirildi. Yangın esnasında bu binalardaki yangın alarm sistemleri, havalandırma sistemleri, asansörler, ikaz ve yönlendirme ışıkları, kapılar en azından bir süre çalışır olmalıdır. Bundan dolayı bu sistemlerin besleme ve kontrol kabloları halojensiz (HFFR), emniyet kabloları tercih edilmeli.


Kablo Halojensiz (HFFR) Emniyet Kablolarının Özellikleri


– Flor, klor, brom ve iyot gibi halojen elementleri içermezler.


– HFFR malzemeler yandığında zehirli gaz ortaya çıkmaz, sadece su ve karbondioksit oluşur.


– Alev iletmezler. Polietilen (PE) ve polipropilen (PP) halojensiz ancak kolay yanabilen malzemelerdir.


– Kendi kendine sönebilir. Alüminyum veya magnezyum hidroksit ihtiva eden özel bileşikler kullanılarak bu özellik sağlanır.


– Yangın esnasında duman yoğunluğu çok azdır. Bu nedenle bilhassa insan hayatının tehlikede olabileceği yerlerde kullanılır.


– Elektrik iletimini önemli bir süre devam ettirir (800 ± 50 °C’de 180 dakika).


– İlave olarak cam elyaf, mika ve benzeri bant ve malzemeler kullanılarak kablonun fonksiyonu FE 180/E90/PH 180 seviyesine kadar yükseltilebilir.


Klas Kablo markalı yangına dayanıklı halojen free kablolar yıllardır Türkiye ve dünya pazarında, birçok önemli projede güvenle kullanılmaktadır. Klas Kablo markalı yangına dayanıklı kablo grubundaki ürünler, Alman VDE, Rusya Yangın (GOST) ve Türk TSE sertifikalarına sahiptir.



Metropol İstanbul'da Klas Kablo ürünleri kullanıldı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder