7 Şubat 2015 Cumartesi

Doğal havalandırma kurallarına göre tasarlanan konut projesi!

Antalya 2013 değerlendirme sonuçlarına göre, Paris ve Londra’dan sonra dünyanın en çok ziyaret edilen turistik şehri. GAD Architecture tarafından gerçekleştirilen konut projesi ise Kundu’da, turizm potansiyeli taşıyan bir bölgenin yakınında yer alıyor.


Beş yıldızlı otellerin bulunduğu turistik kıyı şeridi proje alanıyla komşu olmakla birlikte, proje alanından Akdeniz’e direkt ulaşım mevcut.


Akdeniz’e dökülen ve çeşitli aktivitelerin yer aldığı Aksu deresi ise arazinin doğu sınırı ile komşu. Aksu deresi kıyısında ileriki dönemlerde spor ve sosyal aktiviteler için tesisler planlanıyor.


GAD’ın projesi, sürdürülebilir ve doğa ile var olabilen bir tasarımı amaçlıyor. Kullanımı ciddi enerji tasarrufu sağlayan güneş panelleri, her birimin çatısında yer alıyor. Araziye oturum, birim ve genel planlama düzeyinde, kuzey-güney aksı üzerinde belirlenerek, güneşten maksimum verim alabilmek hedeflenmiş.GAD Architecture antalya kundu


Doğa ile beraber çalışması istenen tasarım, aynı zamanda temel iklimlendirme prensiplerine uygun olarak çalışıyor. Yapıya ait bütün açıklıklar, daha konforlu bir iç mekan ve çevre sağlayabilmek adına Antalya’ya ait rüzgar yönelimleri ve doğal havalandırma kuralları dikkate alınarak tasarlanmış. Sürdürülebilir tasarım anlayışı ile gün ışığından maksimum düzeyde faydalanan ve doğal iklimlendirmeyi temel alarak kendi enerjisini üretebilen çevre dostu konutlar üretebilmek amaçlanmış.


Yeşil ve doğal bir çevre


Temel yapı üzerine düşünülen ahşap kaplama, bir kabuk görevi görerek, iç mekandaki ışık dengesini sağlamak.


İklimlendirmeye yardımcı olmak ve bina çevresinin peyzajında özel alan ayrımını sağlayarak tasarımda önemli rol oynamış. Ofisin genel planlama anlayışı, yeşil ve doğal bir çevreyi kullanıcılara bırakmak, araç trafiğine sadece yeraltında izin vermek üzerine kurulu.GAD Architecture kundu antalya


Bu sayede, konutlar ve doğa birbiriyle bütünleşirken, daha yaşanabilir ve yeşil ile iç içe bir ortam sağlanmış. Her konut birimi kendine ait otopark alanına sahip. Birimler büyük, orta ve küçük olarak tasarlanmış. Tasarımda, 15 büyük, 43 orta ve 32 küçük olmak üzere toplam 90 konut yer alıyor.



Doğal havalandırma kurallarına göre tasarlanan konut projesi!

1 yorum:

  1. istanbul avrupa bölgesinde faaliyet gösteren Mantek havalandırma fabrika, atölye,otopark,avm,sinema,yemekhane,ofis,otel havalandırma işlerindeki tecrübesiyle www.mantekhavalandirma.com adresinde hizmetinizde.

    YanıtlaSil