24 Şubat 2015 Salı

Bu belediye binası kendi elektriğini üretecek!

Yapımı hızla devam eden 3 bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip Altınova Belediyesi hizmet binası, yer altı suyunun çekilerek ısı pompası sisteminin kullanılarak ısıtılması prensibine dayanan çevreci özelliği ile öne çıkan Türkiye’nin ilk belediye hizmet binası olacak.


Altınova Belediyesi hizmet binasıKendi elektriğini kendi üreten belediye!


Belediye Başkanı Metin Oral, çevreci özelliği ile belediye binasının yeşil bina sertifikası alacağını söyledi. Binanın çevreci ısıtma sistemi ile enerji harcamalarından yüzde 50 oranında tasarruf edileceğini belirten Oral, “Belediye hizmet binamız kendi enerjisini de kendisi üretecek. Enerji ihtiyacının yüzde ellisini karşılayacak. Yeşil bina sertifikası alacağız. Kendi elektriğini de bina üretecek.” şeklinde konuştu.


Güneş panelleri olacak


Güneş panelleri konulacak belediye hizmet binasının çatısına ve ısı pompalarının çalışması için gerekli elektrik enerjisinin büyük bir bölümü de buradan karşılanacak.


Yalova gibi kentlerin ısıtılmasında ısı pompası sisteminden rahatlıkla faydalanabiliriz. Isı pompası hava ve toprak kullanılarak da çalışabiliyor, ancak su kullanıldığında sistemin çalışabilmesi için gerekli enerji sarfiyatı da daha az oluyor” dedi.



Bu belediye binası kendi elektriğini üretecek!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder