25 Şubat 2015 Çarşamba

İmas Klima'nın tanıtım filmi yayında!


İMAS A.Ş. 1967 yılında Ltd.Şt olarak Turan Muşkara tarafından kurulmuştur. 1969 yılında A.Ş. olmuş ve ortak sayısı artmıştır. Türkiye sanayisi 1970 li yıllarda hızla gelişirken İMAS A.Ş. de Amerika’dan komple ithal ettiği “ Thyphoon” ( TAYFUN ) klima cihazlarını kısmen yerli girdiler ile İzmir’de imal etmeye başlamıştır. Gene 1970li yıllarda komple ithal edilen Termonafta brülör’lerini %85 oranında yerli malzeme ile ve benzer kalitede seri imalata girmiştir.


Petrol krizi ile bu imalat son bulmuştur 1970 -1980 yılları arasında FALCON Lisansı ile yerli malı asansör sistemleri üretilmiştir. Önemli ölçüde yerli girdiler ile ve genelde Copeland kompresörler, Sporlan otomatik kontrol vanaları kullanarak su soğutma grupları, proses soğutma sistemleri,havalandırma sistemleri, su soğutma kuleleri imalatını TSEK belgesi ile yapan ilk sanayi kuruluşlarından birisidir.


Daha sonraları soğuk depo cihazları imalatı ve ticaret’inde çalışma alanına girmiştir. Tecrübeli mühendis kadrosu, satış sonrası servisi ile imalatını yaptığı sıvı soğutucular, proses soğutması sistemleri İmas vinç tipi klima cihazları, İmas laboratuar klima cihazları,


Tayfun Marka çatı tipi klima cihazları, Kapalı ve Açık tip su soğutma kuleleri, shell and tube tipi ısı eşanjörleri, kondensing üniteler, soğutma cihazları,sipariş üzerine dizayn edilen özel klima ve soğutucular ve de ithalatını yaptığı Blue Box su soğutucuları, Nıcotra-Gebhardt vantilatörleri, Arosio klima santrali aksesuarları, Copeland kompresörleri, Sporlan gaz devresi otomatik kontrolleri, Isı Eşanjörleri , İMAS Fancoiller ve klima cihazları ile yedek parçalarıyla birlikte müşterilerinin hizmetindedir. ISO-9001 belgesine sahiptir. Her gecen yıl yatırım yapılmakta ve Pazar payının artırılması hedeflenmekte, müşteri memnuniyetinin peşinde koşulmaktadır.


Turan Muşkara’nın Vefatı ile oğlu, torunları ve İMAS’ın tecrübeli kadrosu ile İMAS’ı daha büyütmek , ileri götürmek üzere ara vermeksizin çalışmalara devam etmektedirler. Birkaç yıl sonra, İzmir Torbalı Bölgesinde ikinci bir fabrika binasının inşaatı planlanmaktadır .


 



İmas Klima'nın tanıtım filmi yayında!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder