24 Şubat 2015 Salı

Apple'ın yeni binası yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle çalışacak

İrlanda ve Danimarka’ya inşa edilecek veri merkezleri iTunes Store, App Store, iMessage, Maps ve Siri dahil Apple’ın online hizmetlerini destekleyecek.


apple JutlandApple, Avrupa’da bugüne kadar yaptığı en büyük yatırımı hayata geçirmeye hazırlanıyor. İrlanda’da Galway bölgesi ve Danimarka’nın merkezi Jutland’da yapılacak veri merkezi için 1.7 milyar avro yani yaklaşık 5 milyar lira yatırım yapılacak. Tesisler Avrupa’daki müşteriler için iTunes Store, App Store, iMessage, Maps ve Siri dahil Apple’ın online hizmetlerini destekleyecek.


Yatırımın Apple’ın bugüne kadar Avrupa’da yaptığı en büyük projeyi temsil ettiğini belirten Apple’ın CEO’su Tim Cook, “Faaliyetlerimizi genişletmekten, yüzlerce yerel iş imkanı sunmaktan ve bugüne kadarki en gelişmiş yeşil bina tasarımlarımızdan bazılarını uygulamaya koyacak olmaktan dolayı büyük heyecan duyuyoruz” dedi.


Her biri 166.000 metrekare olan ve kendi topluluklarına ek faydalar sağlayacak tasarımları bulunan bu iki veri merkezinin faaliyetlerine 2017 yılında başlaması bekleniyor.


73 MİLYAR AVRO ÖDEME YAPTI


1 (3)- Apple, 530.000’i İOS uygulamalarının geliştirilmesiyle doğrudan ilişkili olmak üzere Avrupa’da yaklaşık 672.000 işi destekliyor.


– App Store’un 2008 yılında ilk çıkışından bu yana Avrupa’daki geliştiriciler uygulamaların dünya genelindeki satışından ve uygulama içi alımlardan 6,6 milyar avrodan fazla gelir elde etti.


– Apple şu anda 19 Avrupa ülkesinde 18.300 çalışanı doğrudan istihdam ediyor ve yalnızca son 12. ay içinde 2000’in üzerinde çalışanı bünyesine ekledi.


– Apple geçtiğimiz yıl, Apple ürünlerinin üretilmesine yardımcı olan ve dünyadaki faaliyetlerini destekleyen Avrupalı şirketlere ve tedarikçilere 7,8 milyar avrodan fazla ödeme yaptı.


– Vision Mobile’m yayınladığı rapora göre İOS uygulama geliştirme alanında Android’e göre daha fazla profesyonel iş imkanı sunuyor.


YÜZDE 100 YENİLENEBİLİR ENERJİ İLE ÇALIŞACAK


Tüm Apple veri merkezleri gibi, bu yeni tesisler de yüzde 100 yenilenebilir enerji ile çalışacak. İrlanda Athemydeki proje için Apple önceden yerel olmayan ağaçlar yetiştirip kesmek için kullanılan bir arsayı alarak Derrydonnell Ormanı’na yerel ağaçlarını geri kazandıracak. Proje, bölgedeki okullar için bir açık hava eğitim mekanının yanı sıra halk için bir yürüyüş yolu da sağlayacak, Apple, Danimarka, Viborg’dakl veri merkezini Danimarka’nın en büyük elektrik trafolarından birinin yanına kurarak ek jeneratör ihtiyacını ortadan kaldıracak. Ayrıca tesis, içindeki ekipmanın fazla ısısını tutup, civarda yaşayanların evlerinin ısıtılması için bölge ısıtma sistemine aktaracak şekilde tasarlandı.



Apple'ın yeni binası yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle çalışacak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder