30 Nisan 2015 Perşembe

ISOPLASTER ile yüzde 70 enerji tasarrufu!

Eclactia A.Ş , enerji faturalarının ağır yükünden kurtulmak isteyen bina sahiplerine, ısı yalıtımının tüm aşamalarında güvenilir hizmet ve malzeme garantisi sunuyor.


Isı ,Su ,Ses Yalıtımı ve zemin kaplama sistemlerinin üretici olan Eclectia A.Ş üretimini Türkiye’ deki fabrikasında gerçekleştirdiği ISOPLASTER ısı yalıtım sıvası ile dübel kullanmadan, binayı delmeden, diğer yalıtım malzemelerinin aksine, binaya artı yük getirmeden %70 enerji tasarrufu yapmak ,aynı zamanda % 100 su yalıtımı yapmak mümkün.


ISOPLASTER


ISOPLASTER ısı yalıtım sıvası özel formülasyonu ile çimentosuz, kumsuz, filesiz, dübelsiz, elastik, uzun ömürlü binaya dekoratif görünüm sağlaması, hafifliği ve ekonomik olması nedeniyle inşaat projelerinde, işyerleri ve konutlarda tercih edilmekte. Yapılarda ek yeri olmadan, boşluk bırakmadan yapıları tüm doğa etkilerine karşı koruyarak ısı ve su geçirgenliğine karşı maksimum derecede koruma sağlar. Teneffüs etkisine sahip olduğu için su buharı geçişini de sağlamaktadır.


Yapıların mantoloma Isı ,Su ,Ses Yalıtımı ve zemin kaplama sistemleri ile ilgili faaliyet gösteren Eclectia A.Ş insan ve çevre sağlığına son derece duyarlı üretim yapmaktadır.


ISOPLASTER ısı yalıtım sıvası beton, ahşap ve her türlü yüzeyler üzerine uygulanabiliyor, ısı ve su izolasyonunu bir arada sağlayabiliyor.


Tek başına kullanıldığında %100 su izolasyonu sağlayan Isoplaster ısı yalıtım sıvası ,bünyesindeki hava boşlukları sayesinde tek başına sürüldüğünde %30 ısı yalıtımı sağlarken, EPS plakaları ile birlikte uygulandığında binaların cephelerinde %70 e varan ısı yalıtımı sağlamaktadır.


ISOPLASTER Türkiye’ de üretilen hem su hem %70 e varan ısı yalıtımı ile enerji tasarrufu sağlayan ilk ve tek üründür.



ISOPLASTER ile yüzde 70 enerji tasarrufu!

FORM, verdiği eğitimlerle sektöre katkıda bulunuyor!

FORM Şirketler Grubu, 50 yıldır sektöre yaptığı önemli katkıları, düzenlediği eğitimler ile devam ettiriyor.


Yeşil bina oluşumunu destekleyen Isı pompaları, Fotovoltaik Sistemler, Gün Işığı Aydınlatma, Duman Tahliye ve Havalandırma Sistemleri konularında verilen eğitim 15 Nisan Çarşamba günü FORM Maslak Merkez Ofisi’nde gerçekleşti.


FORM Şirketler Grubu


Form Şirketler Grubu’ndan İş Geliştirme Müdürü Pınar Gürler, PV Solar Proje Uzmanı Zafer Ceyran ve Form Endüstri Tesisleri İstanbul Bölge Satış Müdürü Sinan Arısoy’un konuşmacı olduğu etkinliğe 14 firmadan 25 kişi katıldı.


Ürünlerle ilgili teknik detaylardan, yasal mevzuata ve örnek uygulamalara kadar geniş bir yelpazede verilen eğitime ilgi büyüktü. Eğitimler Mayıs ve Haziran aylarında da devam edecek.



FORM, verdiği eğitimlerle sektöre katkıda bulunuyor!

Bosch, faaliyet gösterdiği tüm sektörlerde satışlarını artırdı!

– Bosch Grubu, ekonomik açıdan zorlu ortama rağmen 2014 yılında, hedeflerinin üzerinde büyüdü

– Bosch Grubu, 2015 yılında satışlarını yüzde 3 ila 5 arasında artırmayı hedefliyor.

– BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH ve ZF Lenksysteme GmbH’nin satın alınmasının ardından, Bosch Grubu’nun çalışan sayısı 360.000 oldu.


Bosch Grubu, 2015 yılına iyi bir başlangıç yaptı. Birinci çeyrek rakamlarına göre Bosch Grubu satışlarını yüzde 13 artırdı. Kur oranı etkisine göre yapılan düzenlemenin ardından ise artış oranı yüzde 5,4 oldu. Bosch Grubu, yıl genelinde bu oranın yüzde 3 ila 5 arasında olacağını öngörüyor.


Bosch Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Volkmar Denner


2014 yılı satış rakamı 49 milyar Euro oldu


2014 yılında, ürün inovasyonları bir kez daha Bosch’a pek çok alanda pazar konumunu iyileştirme fırsatı sundu. 2014 yılında Bosch Grubu, satışlarını yüzde 6,3 artışla 49 milyar Euro’ya yükseltti. Kur oranı etkisi göz önüne alındığında ise 2014 yılı büyüme oranı yüzde 7,4 oldu. Satış alanında yaşanan bu güçlü gelişme, sonuçların iyileşmesine de katkıda bulundu. Faiz ve vergi öncesi kazançlar (FVÖK), yıllık bazda yaklaşık yüzde 10’luk bir artışla 2014 yılında 3 milyar Euro’ya ulaştı. Böylece Bosch, 2014 yılında yüzde 6,2 oranında bir FVÖK marjı ilan etti.


Almanya’da yıllık ekonomik sonuçları açıklayan Bosch Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Volkmar Denner, ” Faaliyet alanlarımızdaki ekonomik ve teknolojik gücümüz, yeni pazarlarda da genişlememizi sağlıyor. İnternet entegre ürünler ve internet tabanlı servisler, şirketimizin gelecekteki satış artışının odak noktalarındandır. Tüm iş sektörlerimizde bağlanabilirliği temel alıyoruz ve bunu şekillendirmede aktif bir rol oynuyoruz. Bosch, 2014 yılında pek çok yeni ürün ve bağlanabilirlik çözümü sundu” dedi.


Bosch Grubu’ndan 2014 yılında yeni satın alımlar


Bosch Grubu, BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH’nin (artık BSH Hausgeräte GmbH) tamamını 2014 yılında devraldı. Bu devralmayla birlikte Bosch Grubu, akıllı ev teknolojisi alanındaki konumunu daha da güçlendirdi. ZF Lenksysteme GmbH’nin (artık Robert Bosch Automotive Steering GmbH) satın alınması ile de Bosch, portföyüne büyüyen otonom sürüş alanını da dahil etmiş oldu.


Bosch Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Volkmar Denner


Çalışan sayısı: Bu sene 12.000 yeni işe alım


Bosch, 2015 yılında 1.200’ü Almanya’dan olmak üzere dünya genelinde 12.000 yeni mezunu işe almayı planlıyor. Bosch’un toplam çalışan sayısı 2014 yılına oranla yaklaşık 9.000 kişi artarak 290.000 oldu. Eski yüzde elli-elli ortak girişim BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH ve ZF Lenksysteme GmbH’nin entegrasyonunun ardından, 1 Nisan 2015 itibarıyla Bosch Grubu artık yaklaşık 360.000 çalışana sahip.


Avrupa: ekonomik durum zorluğunu koruyor


Zorlu ekonomik duruma rağmen Bosch, Avrupa’daki satışlarını yüzde 2,1’lik artışla 26 milyar Euro’ya yükseltti. Kur oranı etkilerine göre düzenlendiğinde, büyüme yüzde 2,5 oranında oldu. Böylece bölge, satış toplamının yüzde 53’ünü oluşturdu. Almanya’da da satışlar önceki yıla oranla artarak 10,8 milyar Euro’ya yükseldi.


Mobilite Çözümleri: pazarın iki katı büyüme


Mobilite Çözümleri iş kolu bir kez daha büyüme hızını artırdı. Satışlar yüzde 8,9’luk artışla 33,3 milyar Euro’ya yükseldi (kur oranı etkisinin düzenlenmesinden sonra bu artış oranı yüzde 7 oldu). Böylece Bosch, otomotiv pazarının iki katı bir büyüme sağladı. İş sektörünün FVÖK’ü 2,4 milyar Euro ve FVÖK marjı ise yüzde 7,2 oldu. Tek sefere mahsus ve konsolidasyon etkileri olmadan, faaliyet sonucunda yıllık iyileşme yaklaşık yüzde 0,9 oldu.


Sanayi Teknolojileri: tekrar büyüme yolunda


2014 yılında Sanayi Teknolojileri iş kolunun satışları, önceki yıla ait seviyenin yüzde 2 altında (kur oranı etkilerinin düzenlenmesinden sonra yüzde 1) kalarak 6,7 milyar Euro olarak gerçekleşti. Bu hafif düşüşün nedeni pazarın zayıflığı ve 2014 yılının başlarında pnömatik işinin elden çıkartılması oldu. Bu konsolidasyon etkisi hariç tutulduğunda, satışlar yüzde 2,5 artış gösterdi ve kur oranı etkisinin düzenlenmesinden sonra bu oran yüzde 3,6 oldu. Sonuç olarak Endüstriyel Teknoloji, FVÖK değerini 67 milyon Euro’ya çıkarttı.


Dayanıklı Tüketim: elektrikli aletlerde pazar lideri


Dayanıklı Tüketim iş kolunda cesaret verici bir büyüme elde edildi. Satışlar yüzde 5’lik artışla 4,2 milyar Euro’ya yükseldi. Kur oranı etkisinin düzenlenmesinden sonra bu artış oranı yüzde 7 oldu. Geçtiğimiz yıl, iş sektörü 550 milyon Euro civarında bir FVÖK üretti ve FVÖK marjı yüzde 13,1 oldu. FVÖK’e BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH ortak girişiminin orantısal vergi sonrası karı dahil edildi.


Enerji ve Bina Teknolojileri: artan rekabet gücü


2014 yılında  iş kolu, satışlarını yüzde 1,7’luk artışla 4,6 milyar Euro’ya yükseltti (kur oranı etkilerinin düzenlenmesinden sonra bu artış oranı yüzde 2,6 oldu). FVÖK’ü 170 milyon Euro seviyelerine yükseldi. FVÖK marjı yüzde 3,7’de kaldı.


Yarının trafiği için mobilite çözümleri


Toplantıda gelecek teknolojiler konusunda da bilgiler veren Bosch Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Volkmar Denner konuşmasına şu şekilde devam etti:


“Bosch için otonom sürüş, önemli bir büyüme alanı. Sürücü destek sistemleri ile geliştirdiğimiz yenilikleri üst üste sunuyoruz. Örneğin, 2015 yılında otomatik park sistemi, yoğun trafik destek sistemi, kaçış manevrası desteği ve karşı yönden gelen trafiğe karşı dönüş asistanları işlevinin seri üretiminin başladığını göreceğiz. Mobilite çözümleri iş kolunda, 2.000’den fazla mühendis, sürücüler için otomatik pilotu gerçeğe dönüştürmeye çalışıyor. Söz konusu geleceğin mobilitesi olduğunda, Bosch sadece otonomla değil, aynı zamanda bağlanılabilirlik ve elektrifikasyon ile de ilgileniyor. Bugün itibarıyla sadece elektrikli güç aktarım organlarıyla ilgili 30 sipariş almış durumdayız. Bosch, elektromobiliteye ve daha da önemlisi batarya teknolojisinin geliştirilmesine her yıl neredeyse 400 milyon Euro yatırım yapıyor. Dizelin başarı hikayesine yardımcı olduk. Elektrikli güç aktarım organları için de bunu yapmak istiyoruz. Elektrikli güç aktarım organları pazar başarısı için önemli unsurlardan bir tanesi, günlük kullanıma uygun olmaları. Bosch tarafından geliştirilmiş olan bir uygulama, sürücülerin Almanya’da internet bağlantılı şarj noktalarının yüzde 80’ini kapsayan bir ağa erişmesini sağlıyor. Kullanıcılar için bu, elektrikli araçlarının yeniden şarj edilmesinin kolay olduğu anlamına geliyor.”


Bugün Bosch kendisini arabadan daha fazlasını kapsayan mobilite çözümlerinin bir tedarikçisi olarak görüyor. 2014 yılında, benzinli ve dizel direkt enjeksiyon gibi sistemler bir kez daha son derece başarılı oldu. Bunlara, giderek daha fazla sayıda yazılım çözümleri ve mobilite servisleri eklendi. Denner, “Bağlanabilirlik geleceğin trafiği için yeni çözümleri mümkün kıldığı gibi yerleşmiş alanlarda da kullanıcılara fayda sağlama ve kaynakları koruma konusunda önemli bir rol oynuyor. Geçtiğimiz yıl Bosch motosikletler için ağa bağlı elektronik motor yönetim sistemlerini sundu. Motosiklet sürücüleri, araç verilerini okumak ve değerlendirmek için akıllı telefonlarını kullanabiliyor” dedi.



Bosch, faaliyet gösterdiği tüm sektörlerde satışlarını artırdı!

29 Nisan 2015 Çarşamba

ASHRAE Turkish Chapter, RAL CRC 2015’i tanıttı!

ASHRAE Turkish Chapter, 16-18 Nisan tarihlerinde düzenlenen Cleanroom Fuarı’nda Ekim 2015’te İstanbul’da gerçekleşecek olan RAL CRC 2015’i ziyaretçilere tanıttı.


Section’dan chapter’a en hızlı geçen üye olan Ashrae Turkish Chapter tarafından Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan RAL CRC 2015; Temizoda Teknolojisi, Bakımı ve Donanımları Fuarı Cleanroom katılımcılarına duyuruldu. RAL CRC 2015, 2-4 Ekim 2015 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak. Ana temasının “Kentsel Dönüşüm ve Enerji Verimliliği” olarak belirlendiği RAL CRC 2015’e yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda katılımcının yer alması bekleniyor.


ASHRAE Turkish Chapter


ASHRAE Turkish Chapter, Cleanroom Fuarı’nda “Temiz Oda Sistem Tasarımı” konulu bir panel düzenledi. Panelin moderatörlüğünü ASHRAE Turkish Chapter Başkanı Barış Özerdem yaptı.

RAL CRC 2015’den söz eden Özerdem, “ Hindistan, Pakistan, Sri Lanka, Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Lübnan, Mısır, Nijerya, Yunanistan, Romanya, Sırbistan, Polonya, Slovenya, Macaristan, Hırvatistan, Makedonya, Portekiz, İspanya, Lüksemburg, Belçika, Hollanda, Güney Kıbrıs ve Türkiye’nin oluşturduğu “Chapter” ve “Section”lar “Region At Large” RAL olarak bilinen Geniş Bölge’yi oluşturmaktadır” şeklinde konuştu.


Özerdem, RAL CRC 2015’in tüm katılımcılara “Kentsel Dönüşüm ve Enerji Verimliliği” konusunda ulusal ve uluslararası sektör profesyonellerinin görüşlerini öğrenme ve yeni bakış açıları ile daha inovatif fikirler elde etme fırsatı kazandıracağının altını çizdi.


ASHRAE Turkish Chapter


ASHRAE ile ilgili bilgi veren Özerdem, “ASHRAE; 1894’ten bu yana bina tesisat sistemleri, enerji verimliliği, iç hava kalitesi ve sürdürülebilirlik alanlarında çalışan uluslararası bir dernektir. Dernek olmalarına rağmen kendi AR-GE programına sahiptir ve 130’dan fazla ülkede 54 binin üzerinde üyesi bulunmaktadır. Derneğin amacı; üyelerine teknik bilgi sunmak, sektörün standartlarını ve teknik ilkelerini oluşturmak ve sektör profesyonellerinin eğitimini ve iletişimini sağlamaktır” dedi.


ASHRAE ile ilgili görüşlerini dile getiren Özerdem, “Ashrae’nin Türk üyelerinin biraraya gelmesi ile 2 yıl önce Section olarak kurduk. İlk yılın sonunda Chapter statüsüne ulaştık. 2.yılın sonunda ise RAL CRC toplantısını İstanbul’a getirmeyi başardık. Şu an üniversitelerin makine mühendisliği bölümü öğrencilerinden oluşan student branch’leri de aramıza aldık ve her geçen gün Turkish Chapter’a yeni üyeler katarak ilerliyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.



ASHRAE Turkish Chapter, RAL CRC 2015’i tanıttı!

Yeni Alarko Optima Sirkülasyon Pompası tanıtıldı!

Avrupa Birliği ve eş zamanlı olarak ülkemizde yayınlanan ECO Dizayn yönetmeliklerine uygun olarak üretilen yeni nesil Alarko Optima Sirkülasyon pompalarının uygulamalı olarak Sapanca’da tanıtımı yapıldı.


22 Nisan 2015 Çarşamba günü Sapanca NG Otel’de gerçekleştirilen tanıtımda, Optima sirkülasyon pompalarının kurulumu, teknik özellikleri İzmit, Adapazarı, Bilecik, Karabük, Düzce, Zonguldak Ereğli’den gelen montajcı ve tesisat ustaları ile paylaşıldı.


Yeni Alarko Optima Sirkülasyon Pompası Tanıtımı


Alarko Carrier İstanbul Şube Satış Müdürü Koray Fedar tarafından yapılan açılış konuşması ile başlayan tanıtımda, Alarko Carrier Su Basınçlandırma Sistemleri Ürün Müdürü Cüneyt Bulca Optima ile ilgili katılımcılara ürünün teknik özelliklerini anlattı ve daha sonra çalışır durumda olan eğitim seti üzerinden örnek uygulamalar ile katılımcılara seçim, devreye alma ve kullanıcı seviyesinde arıza tespit-giderme konularında bilgi verdi. Ayrıca pompaya özel uzaktan kumanda bağlantı kablosu ile nasıl bağlanıldığı, devreye alındığı ve arıza giderildiği örnek olarak gösterildi. Eğitim sonunda katılımcıların ürün ve yeni uygulamalarla ilgili soruları cevaplandı ve ürünle ilgili dokümanlar verildi.

Tanıtımlar, önümüzdeki günlerde çeşitli illerde yapılacak organizasyonlar ile devam edecek.



Yeni Alarko Optima Sirkülasyon Pompası tanıtıldı!

Danfoss Türkiye, ICCI Fuarı’nde yeniliklerini anlatacak!

Danfoss Türkiye ICCI Fuarı’nda, enerji verimliliği ve konfor sunan ürünleri ile sistem çözümlerini tanıtacak.


Danfoss Türkiye, enerji sektörünün önde gelen yerli ve yabancı aktörlerini bir araya getiren ICCI Fuarı’na katılıyor. Danfoss Türkiye, 5 – 8 Mayıs 2015 tarihleri arasında sürecek fuardaki standında, başta Daire Giriş İstasyonları ve Termostatik Radyatör Vanaları olmak üzere enerji verimliliği ve konfor sunan ürün ve sistem çözümlerini tanıtacak. Kullanıldıkları yerlerde yüzde 60’a varan oranlarda enerji tasarrufu sağlayan Danfoss ürünleri, çevre teknolojilerine yönelik fuarda proje sahipleri, mimarlar, mühendisler ve inşaat sektörü yatırımcılarının ilgi odağı olacak.


Danfoss Türkiye ICCI Fuarı’nda


Daire istasyonları ile son kullanıcılar, daha az fatura ödüyor


Merkezi ısıtma sistemi kullanan binalarda, daire içlerine; ısıtma ve kullanım amaçlı dağıtılan sıcak suyun, enerji verimliliği sağlayarak konforlu biçimde tüm binaya dağıtılmasını sağlayan Danfoss Daire İstasyonları, özellikle çok daireli apartmanlar ve ofis uygulamalarında ciddi ölçüde avantaj yaratıyor. Sıcak su üretimi ve ısıtma için 360 derece ısı transferi çözümü olan Daire İstasyonları, yenilenebilir enerji dahil, tüm diğer ısı kaynaklarından yararlanarak anında sıcak su üretimini gerçekleştiriyor. Danfoss Daire İstasyonları’nın en önemli özellikleri arasında; ısıtma ve kullanım sıcak suyu sisteminin, fark basınç kontrolünü ve enerji tüketiminin doğru ölçülmesini sağlaması yer alıyor. Daire girişlerine konumlandırılan istasyonlar, bireysel ihtiyaçlara göre de ayarlanarak, kullanılan enerjinin kontrol altına alınmasını sağlayarak faturalarda ciddi oranda düşüşe neden oluyor.


Danfoss Termostatik Radyatör Vanası (TRV) ile daha konforlu bir yaşam


Termostatik Radyatör Vanası da (TRV) Danfoss Türkiye’nin ICCI Fuarı’nda tanıtacağı bir diğer ürünü olarak stanttaki yerini alacak. ‘Otomatik Radyatör Vanası’ olarak adlandırılan TRV, radyatörlü ısıtma sistemlerinde radyatör vanalarının yerine kullanılıyor. Manuel olarak kumanda edilebilme özelliğine sahip bulunan TRV; oda sıcaklığının istenilen seviyeye ayarlanması, sabit tutulması ve istenildiğinde yeniden ayarlamasına imkan tanıyor. İçerisindeki mekanizma sayesinde; oda sıcaklığını istenilen değerde sabit tutmak için radyatöre giden suyun miktarını otomatik



Danfoss Türkiye, ICCI Fuarı’nde yeniliklerini anlatacak!

28 Nisan 2015 Salı

Ticari mutfaklar için yangın söndürme sistemi!

Sıcak pişirme yüzeyleri, gece – gündüz çalışma, yüksek randımanlı pişirme üniteleri, günümüzün ticari mutfak tesislerinde tahrip edici yangınlara ve yemek hizmeti kuruluşunun bir gün, bir ay yada sonsuza dek kapanmasına neden olabilecek felaketlere sebep olabiliyor.


Bu nedenle Kiddle Fire Protection Mühendisleri, Ticari Mutfaklarda Yangın Söndürme konusunda yeni nesil çözümler sunuyor. Bu sistem UL 300 Standardını başarıyla geçmiş, Sıvı Söndürücülü Kimyasal Söndürme Sistemi olarak belirtiliyor.


Kiddle Fire Protection


Kidde Sistemi, gece gündüz çalışır durumda olan, hem otomatik, hem manual çalışabilir olmasından ve yangın sonrası temizlik işlemlerini en asgari düzeye indiren bir yangın söndürme sistemi.


Ancak ticari mutfakların sahipleri ve işletmecileri Kidde Sistemi ile maliyetli bir iş kesintisi olmadan, yangını hızla tespit edebilecek ve hızlı, güvenilir bir söndürme becerisine sahip olacaklar.


Kiddle Fire Protection


Kidde Söndürme Sistemi, püskürtücü nozulların yerleştirme seçeneklerini artıran ve boru tesisatını asgari düzeye indirgeyen esnek tasarım konsepti sayesinde her türlü dekor ile mükemmel uyum sağlarken, siyah çelik yada paslanmak çelik boru tesisatı yada paslanmaz çelik boru sistemi seçenekleri sunuyor.


Kidde firmasının kalite ve ön mühendisliği kapılmış Kimyasal Sıvılı Kidde Söndürme sistemlerinin tüm montaj ve bakım hizmetini Kidde tarafından eğitilmiş ve resmi olarak yetkilendirilmiş ve Ticaret’ten alabilirsiniz.



Ticari mutfaklar için yangın söndürme sistemi!

ASHRAE Turkish Chapter, Teskon Sodex'e katıldı!

ASHRAE Turkish Chapter, 8-11 Nisan tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen Teskon Sodex fuarına katıldı.


12. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi ve Teskon Sodex’te Ashrae standına Turkish Chapter yönetim kurulu üyeleri tam kadro katıldı.


Kongre açılışı sonrası konuşan ASHRAE’nin eski başkanı Prof. Dr. William P. Bahnfleth “ASHRAE Bina Enerji Etiketleme Programı” sunumu ile kongrede dikkat çekti. ASHRAE standında Ekim 2015’te Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek olan RAL CRC 2015’in tanıtımı yapıldı. İklimlendirme sektör profesyonelleri, akademisyenler ve üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.


ASHRAE Turkish Chapter


Ashrae Turkish Chapter, Section olarak ASHRAE bünyesine dâhil olup sadece bir yıl içinde Chapter unvanını en hızlı elde eden üye oldu. İkinci yılın sonunda başarısını taçlandırarak Ekim 2015’te RAL CRC 2015’in İstanbul’da yapılmasını sağladı. 2-4 Ekim 2015 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olan ve ana temasının “Kentsel Dönüşüm ve Enerji Verimliliği” olarak belirlendiği RAL CRC 2015’e yurtdışından 300 kişinin katılacağı tahmin ediliyor. Türkiye’den de yoğun katılımın gerçekleşeceği öngörülüyor.


ASHRAE ile ilgili görüşlerini dile getiren ASHRAE Turkish Chapter Başkanı Barış Özerdem, “ASHRAE; 1894’ten bu yana bina tesisat sistemleri, enerji verimliliği, iç hava kalitesi ve sürdürülebilirlik alanlarında çalışan uluslararası bir dernektir. Dernek olmalarına rağmen kendi AR-GE programına sahiptir ve 130’dan fazla ülkede 54 binin üzerinde üyesi bulunmaktadır. Derneğin amacı; üyelerine teknik bilgi sunmak, sektörün standartlarını ve teknik ilkelerini oluşturmak ve sektör profesyonellerinin eğitimini ve iletişimini sağlamaktır” dedi.


Verdiği Ar-ge desteği ve teknik bilgi ile ASHRAE’nin dünya standartlarını belirlediğini ifade eden Özerdem; ASHRAE’nin ısıtma, soğutma, havalandırma ve iklimlendirmeyle ilgili insani faktörleri halkın değişen ihtiyaçları doğrultusunda hizmet vermek üzere geliştirme misyonuyla çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı.


RAL CRC 2015 ile ilgili konuşan Özerdem, “Hindistan, Pakistan, Sri Lanka, Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Kuveyt, Lübnan, Mısır, Nijerya, Yunanistan, Romanya, Sırbistan, Polonya, Slovenya, Macaristan, Hırvatistan, Makedonya, Portekiz, İspanya, Lüksemburg, Belçika, Hollanda, Güney Kıbrıs ve Türkiye’nin oluşturduğu “Chapter” ve “Section”lar “Region At Large” RAL olarak bilinen Geniş Bölge’yi oluşturmaktadır” diyerek sözlerini sürdürdü.


Özerdem, RAL CRC 2015’in tüm katılımcılara “Kentsel Dönüşüm ve Enerji Verimliliği” konusunda ulusal ve uluslararası sektör profesyonellerinin görüşlerini öğrenme ve yeni bakış açıları ile daha inovatif fikirler elde etme fırsatı kazandıracağının altını çizdi.



ASHRAE Turkish Chapter, Teskon Sodex'e katıldı!

27 Nisan 2015 Pazartesi

Wolf Yoğuşmalı Kazan ile Batman kazandı!

Alarko Carrier’ın markası olan Wolf pek çok projede yer almaya devam ediyor.


Türkiye’nin en büyük ve prestijli projelerinden biri olan Batman TPAO bölge Müdürlüğü’nün Yeşil Projesi’nde, 330 adet Wolf güneş kolektörüyle akuple edilmiş 15.346 kW gücünde Wolf yoğuşmalı kazan kullanıldı.


 


Enerji tüketimi tam yüzde 80 azaldı, Batman kazandı.


Wolf kazan satış eğitimi veriliyor


Alarko Carrier güvencesiyle kullanımı kolay, üstün Alman teknolojisine sahip Wolf Yoğuşmalı Kazanlar’ın satış eğitimi de gerçekleştirildi.


Wolf Yoğuşmalı Kazan Satış Eğitimi, 14-15 Nisan 2015 tarihleri arasında The Green Park İstanbul Otel’de yapıldı.


İstanbul yetkili satıcılarının katıldığı eğitim, Alarko Carrier Isıtma Ürün Müdürü Erkan Mutlu tarafından verildi. Alarko Carrier yetkili satıcılarının Wolf markalı kazanlar ile ilgili mevcut bilgileri geliştirildi ve merak edilen soruların cevaplanmasıyla eğitim tamamlandı.


Alarko Carrier yetkili satıcı ürün teknik eğitimleri, önümüzdeki günlerde verilecek yeni eğitimler ile devam edecek.



Wolf Yoğuşmalı Kazan ile Batman kazandı!

Systemair, VRF Sistemleri'nde iddialı!

Havalandırma alanındaki uzmanlığını DX sistemlerle birleştiren Systemair, ısı pompası, ısı geri kazanımlı ve su soğutmalı 3 farklı dış ünite, Inverter Scroll Kompresör teknolojisi ile yüksek verimli performans vaat ediyor.


Systemair, VRF Sistemleri'nde iddialı!


Ofis, otel, konut gibi yapıların ısıtma ve soğutma ihtiyacını düşün enerji tüketimi ile mükemmel şekilde sonuçlandırmak için tasarlanan Systemair VRF Sistemleri;


– 12 farklı iç ünite ve 70 farklı kapasite seçeneği ile esnek proje çözümleri,


– Geniş dış hava çalışma sıcaklık aralığı ve farklı kontrol seçenekleri,


– Kullanıcı dostu Türkçe seçim programı ile kolay ve hızlı tasarım,


– DX bataryalı klima santrali ve paket çözüm imkanı sunuyor.



Systemair, VRF Sistemleri'nde iddialı!

İMBAT, Polonya'da distribütörlük anlaşması imzaladı!

İMBAT ulusal olduğu kadar uluslar arası pazarda da etkinliğini sürdürüyor.


2014 yılında üretiminin yüzde 67’sini yurt dışına gönderen İMBAT distribütörlükler oluşturmaya ve ilişkilerini daha üst düzeye taşıma çabalarına devam ediyor. Bu çerçevede Polonya’nın dinamik firması SCROL ile yapılan görüşmelerin sonunda firmaya İMBAT ürünleri ile ilgili olarak distribütörlük yetkisi veren anlaşma imzalandı.


İMBAT, Polonya'da distribütörlük anlaşması imzaladı.


Konu ile ilgili olarak TESKON 2015 sırasında görüştüğümüz İMBAT ihracat sorumlusu Özgen Gümrükçüler şunları söyledi:


“Bir süredir ilişkilerimizin devam ettiği SCROL yetkilileri ile iş birliğimizin bir üst boyuta taşınması için süren görüşmelerimizde anlaşma sağladık. Anlaşmanın  Polonya’da imzalanması isteklerini kabul edip onlara misafir olduk. Polonya’lı dostlarımızla Varşova’da fuara katılıp, dostlarımızı kendi yerlerinde ziyaret ettik.


İMBAT ekibi olarak Baltık Denizi kıyılarında bayrağımızın dalgalandığını görmekten çok mutlu olduk.


Dünya’nın her yerindeki işlerimizle ülkemizi temsil ettiğimizi biliyoruz ve AR&GE takımımızdan satışa kadar tüm ekip olarak bu sorumluluğumuzun bilincindeyiz.


İMBAT, Polonya'da distribütörlük anlaşması imzaladı.


İMBAT’ın ardından bu ülkelere girmek isteyecek firmalar için bizim oluşturacağımız Türk ürünü imajının önemini bildiğimizden, kalitemizi Avrupa’ya tanıtmaya kararlıyız. Distribütörlük anlaşmaları ile tek bölgeye sürekli hale gelen satışlarda hem İmbat’ın hem de Türk malının iyi bir şekilde tanınması amacını üstlendik ve stratejimizi bu yönde belirledik. Avrupa standartlarında Eurovent sertifikalı Dünya’da 7. marka olarak bu markette rekabetçiliğimizi zaman içinde kanıtlayarak büyük bir yer edinmek önceliklerimizden biri.


Dünya’nın bir çok ülkesine ihraç edilen İMBAT ürünleri ile beraber Türk bayrağını daha başka ülkelerde de sürekli ve kaliteli satışlar ile dalgalandırmak ben ve arkadaşlarıma gurur verecektir. “distrübütörlük



İMBAT, Polonya'da distribütörlük anlaşması imzaladı!

25 Nisan 2015 Cumartesi

AFS, Teskon Sodex’te Green Flexible hava kanallarını tanıttı!

İklimlendirme sektörünün öncü firması AFS, 8-11 Nisan tarihleri arasında İzmir’de düzenlenen Teskon Sodex fuarına katıldı. Yeni nesil green flexible hava kanalları ile ziyaretçilerden tam not aldı.


AFS, kongrenin “Isıl Konfor ve İç Hava Kalitesi ” başlıklı ana temasına hitap eden flexible hava kanallarını, ısı geri kazanım cihazını ve ecowatt serisi fanlarını sergiledi. İlk kez Teskon’da sergiledikleri yeni nesil green flexible hava kanallarını sessiz odada ziyaretçilere tanıttı. Sessiz odada gürültüye son veren izoleli yeni nesil green flexible hava kanallarının ses yalıtımını ve akustik performansını test edebilme imkânı sundu.


AFS, Teskon Sodex’te


Sektör profesyonelleri, akademisyenler ve üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği standda sessiz odanın yanı sıra enerjinin verimli kullanımını sağlayan ısı geri kazanım cihazı ve ecowatt serisi fanlar da dikkat çekti. Ecowatt fanların özelliklerinden söz eden AFS Genel Müdür Yardımcısı Bahadırhan Tari, “Ecowatt fanların motoru içerisinde yer alan akıllı elektronik kontrol sistemi enerji tasarrufu sağlar. Kontrollü çalışma koşullarında düşük ses seviyesi ve düşük ısı kaybı sunar. Yüzde 90’ın üzerinde yüksek verim ve entegre hız kontrolü ile çalışır.” dedi.

12. Ulusal Tesisat Mühendisliği Kongresi ile birlikte düzenlenen Teskon’a ilişkin konuşan Tari, “Teskon bir fuar değil, tesisat kongresi. Yıllardır yapılagelen önemli bir etkinlik. Farklı konularda 300’den fazla bildirinin sunulduğu, teknik içerikli eğitimlerin ve seminerlerin olduğu bir kongre. Burada çok elit ve bilgili bir kitlenin yanında gelecekte mesleğini iklimlendirme sektöründe devam etmeyi arzulayan genç arkadaşlarımız var.” dedi.


AFS, Teskon Sodex’te


Çevre Dostu Yeni Nesil Green Flexible Hava Kanalları


Teskon’da yeni nesil green flexible hava kanallarını ilk defa sergilediklerini dile getiren Tari, yeni nesil green flexible hava kanallarının yapay renk ve boya içermediğini söyledi. Tari, “Yeni nesil green flexible hava kanalları, kullanılan ecose teknoloji cam yünü sayesinde tozuma yapmaz, kaşındırmaz, sesi keser ve gürültüyü ortadan kaldırır. Mükemmel ses ve ısı izolasyonu sağlar. Esnek yapısı sayesinde uygulanacak yüzeyle tamamen bütünleşir. Koku yapmaz. “ şeklinde konuştu.


Tari, yeni nesil green flexible hava kanallarına ilişkin şunları söyledi: “Fenol ve formaldehit gibi insan sağlığını tehdit edebilecek kimyasalları içermez ve sürdürülebilir enerji tasarrufunun yanında çevre ve insan sağlığı açısından önemli bir kazanım sağlar.”


Yeni nesil green flexible hava kanalları üretim prosesinden fenol ve formaldehitin çıkarılmasının zararlı gaz emisyonlarını azalttığını ifade eden Tari, “Çevreye karşı daha duyarlı bir üretim gerçekleştirilmesini sağlar. “ diyerek sözlerini tamamladı.



AFS, Teskon Sodex’te Green Flexible hava kanallarını tanıttı!

24 Nisan 2015 Cuma

Daikin Sakura Programı'nın ilk kadın girişimcileri...

İklimlendirme sektörünün lider kuruluşu Daikin’in yaşama geçirdiği Daikin Sakura Programı’na katılan ilk kadın girişimci adayları eğitimlerini tamamlamalarının ardından iş yaşamına adımlarını atıyor. KOSGEB, KalDer ve Daikin işbirliği ile gerçekleştirilen ve 3 yılda 100 kadın girişimciye ulaşmayı hedefleyen Daikin Sakura Programı’nın ikinci etabı için geri sayım başladı.


Daikin Sakura Programı


İklimlendirme sektörünün öncü kuruluşu Daikin, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile yaşama geçirdiği “Daikin Sakura Programı” ile üniversite mezunu, girişimcilik potansiyeli olan kadınların, bu potansiyellerini ortaya çıkararak geleceğin iş kadınlarını ülke ekonomisine kazandırıyor.

3 yılda 100 kadın girişimciyi iş hayatına kazandırmayı hedefleyen Daikin Sakura Programı’nın ilk etabını tamamlayan 8 kadın girişimci, 22 Nisan Çarşamba günü Wyndham Grand İstanbul Levent’te düzenlenen törenle plaketlerini aldı. Geçen yıl programa katılan Alev Aktürk (İstanbul), Emine Mira Demir (İstanbul), Melek Demircan (İstanbul), Melike Gülbahçe (İstanbul), Müzeyyen Karagöz (Ankara), Özlem Erginsoy Uruk (Bursa), Pelin Atak (Ankara) ve Zehra Erdem (Ankara) eğitimlerini başarı ile tamamlayarak, yaşadıkları illerde kendi işyerlerini açarak iklimlendirme sektöründeki yerlerini almaya başladı.


KADIN GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLEYEN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ


Genç girişimcilere sertifikalarının verildiği gecede, program hakkında bilgi veren Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder, Sakura Programı’nı bir sosyal sorumluluk olarak gördüklerini belirterek, şunları söyledi: “Kurum felsefesinin temeline topluma değer yaratacak çalışmaları koyan 90 yıllık köklü bir kuruluş olarak, Sakura Programı’nı Türkiye’deki genç kadın girişimcileri destekleyen çok değerli bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. Programın birinci etabına katılan 8 başarılı girişimci kadın ile yola çıktık. Bu program ile 3 yılda, 100’ü girişimci ve onların yanında işe başlayacak 100 kadın çalışan ile birlikte toplam 200 kadını iş hayatına kazandıracak olmayı hem sektörümüz hem de ülkemiz adına çok önemli buluyoruz.”


Daikin Sakura Programı


 


Sakura Programı kapsamında KalDer ile birlikte genç girişimcilere finans, girişimcilik, perakende ve yönetim eğitimlerinin yanı sıra teknik konularda eğitim verdiklerine de işaret eden Önder, “Kapsamlı bir eğitim ve hazırlık sürecinin ardından Daikin bayii olarak aramıza katılan bu 8 genç arkadaşımız, rol model olarak ekonomik ve sosyal hayata kazandırılacak” dedi. Önder, “Spordan iş hayatına kadar kadını hayatın her alanında desteklemeyi kendine görev edinmiş bir kuruluş olarak, KOSGEB ve KalDer ile birlikte böyle bir projeyi hayata geçirerek bu tür işbirliklerine de örnek oluşturmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.


KOSGEB’TEN GİRİŞİMCİ KADINLARA GERİ ÖDEMESİZ 30 BİN TL MALİ DESTEK


KOSGEB İstanbul Anadolu Yakası Hizmet Merkezi Müdürü Serhat Öztürk, KalDer ve Daikin ile işbirliği yaptıkları Daikin Sakura Programı’nın bu kapsamda hayata geçirilen önemli bir çalışma olduğunu vurgularken, KOSGEB olarak verdikleri desteği şöyle anlattı: “KalDer ve Daikin tarafından verilen eğitimlerin sonunda, girişimcilerimiz kurumun toplam 30.000 TL’yi bulan işletme kuruluş, donanım, işletme giderleri ve sabit yatırım desteklerinden geri ödemesiz olarak yararlandı. Gelecek 2 dönemde de seçilecek girişimcilerimize aynı şekilde destek vereceğiz.”


SAKURA İLE GENÇ GİRİŞİMCİ KADINLARIMIZ İŞ SAHİBİ STATÜSÜ KAZANIYOR


KalDer Yönetim Kurulu Başkanı A. Hamdi Doğan ise, sürdürülebilir bir kalkınma için kadın yeteneklerinin kazanılması ve fırsat eşitliğinin sağlanması konusuna özel bir önem verdiklerini vurgulayarak, KOSGEB ve Daikin işbirliği ile hayata geçirilen Daikin Sakura Programı’nın bu amaca hizmet ettiğini kaydetti. Daikin Sakura Programı’nın yalnızca kadın girişimci yetiştirmekle kalmayacağını, iş sahibi kadın statüsü kazandıracağına dikkat çeken Doğan, “Ülkemizdeki kadının iş hayatına katkısını artıracak bu proje, kalkınma çalışmalarına bu yönü ile önemli bir doğrudan etki yapacaktır. Ülkemizin kalkınma sürecinde çalışan kadın oranını arttırmak kadar kadın girişimci sayısını arttırmak da önemli. Yaşamın iş boyutunda oransal artış kadar kararda etkin olacak pozisyonlarda olmaları da bir o kadar önemlidir.” dedi.


2. ETAP İÇİN BAŞVURULAR MAYIS AYINDA BAŞLAYACAK


Daikin Türkiye Akademi Koordinatörü Neslihan Yeşilyurt da, Daikin Sakura Programı’nın işleyişi hakkında şu bilgileri verdi: “İlk etabı başarıyla tamamlayan 8 girişimci genç kızımız, yaşadıkları şehirlerde Daikin bayi olarak ilk showroom’larını açmaya başladı. Yeni dönemde bir yandan bu 8 girişimcimizi desteklemeye devam ederken, diğer yandan da ülkemize yeni girişimiler kazandıracağız. Sakura Programı’nın ikinci etabına katılmak isteyen üniversite mezunu kızlarımız, mayıs ayı itibariyle başvurularını yapabilecek. Daikin Sakura Programı’na başvurmak isteyen girişimci adaylarını www.daikinakademi.com adresinden bilgilendireceğiz.”


3 yılda 100 girişimci kadını iklimlendirme sektörüne kazandıracak olan Daikin Sakura Programı’nın 2’nci etabı, mayıs ayında başlayacak. KalDer ve KOSGEB yöneticilerinin yanı sıra iş dünyası ve basından değerli isimlerin yer aldığı bir jürinin yaptığı mülakat ile seçilecek adaylar Ağustos ayı itibariyle eğitime başlayacak. Program ile yalnızca kadın girişimci yetiştirmekle kalınmayacak, eğitim alan kadınlara “iş sahibi kadın” statüsü kazandırılacak. Daikin Sakura Programı kapsamında KalDer ile birlikte kadın girişimcilere finans, girişimcilik, perakende ve yönetim eğitimlerinin yanı sıra teknik konularda toplamda 120 saat süren eğitim verilecek.


PROJEYE NEDEN SAKURA ADI VERİLDİ?


Proje adını; Japon kültüründe yeniden doğuşun yanı sıra sonsuzluğu simgeleyen kiraz ağacı Sakura’dan alıyor. Bu projenin süresi 3 yıl olarak planlandı, ancak isteniyor ki, üstlendiği misyon ile örnek bir proje olsun. İçeriği ve işleyişi açısından bir ilk özelliği taşıyan bu projenin, özel sektör-devlet-STK işbirliğinin güzel bir örneği olarak yeni projelere de ilham vermesi amaçlanıyor. Proje ile 3 yıllık dönemde 100 kadın girişimci, işyeri sahibi olacak ve örnek girişimciler olarak topluma değer katacak. Bu da sürdürülebilir bir gelecek açısından önemli bir adım olarak görülüyor.



Daikin Sakura Programı'nın ilk kadın girişimcileri...

22 Nisan 2015 Çarşamba

FORM, 50. yılını hatıra ormanı oluşturarak kutluyor!

Bu yıl 50. kuruluş yıldönümünü kutlayan FORM Şirketler Grubu, Şile Sahilköy’de “FORM 50. Yıl Hatıra Ormanı” oluşturuyor. Türkiye’de iklimlendirme sektörünün öncülerinden olan FORM, verimli bir geleceğe katkıda bulunmak amacıyla Orman Genel Müdürlüğü ile Şile’de 2 bin ağaçlık bir Hatıra Ormanı’nın tohumlarını attı.


form ormanı


FORM 50. Yıl Hatıra Ormanı için düzenlenen törende sembolik olarak 100 fidan dikildi. Törene FORM Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Bedi Korun, Yönetim Kurulu 2. Başkanı Figen Korun, Yürütme Kurulu Başkanı Tunç Korun, Operasyon Koordinatörü Özden Korun ve Sahilköy Orman İşletme Şefi Neslihan Çekil’in yanı sıra 25 FORM çalışanı da katıldı.


form


Hatıra ormanının, 50. kuruluş yıldönümleri kapsamında gerçekleştirecekleri faaliyetlerden biri olduğunu belirten Tunç Korun, ‘Türkiye’de klima sektörümüzdeki en eski ikinci firma olarak, ellinci yılımızı kutlamaktan son derece gururluyuz. Sürekli gelişerek ve yenilikler yaparak, çalışanlarımızın inancı ve müşterilerimizin güveni ile ilerledik. Her alanda verimliliğe odaklanan bir firma olarak, çocuklarımızın ve dünyamızın geleceğine ve dünyamızın akciğerleri olan ormanlarımıza, yeşile katkıda bulunmak istedik.’ şeklinde konuştu.



FORM, 50. yılını hatıra ormanı oluşturarak kutluyor!

Alarko Carrier’dan enerji tasarrufu için yeni brülör!

Isıtma alanında gaz yakıtlı konvansiyonel ve yoğuşmalı kombiler, motorin, ağır yağ ve gaz brülörleri, panel radyatörleri, merkezi klimalarda klima santralleri ile çatı tipi klimalar üreten Alarko Carrier, ALF 180/M tipi oransal modülasyonlu orta-ağır yağ brülörünü, piyasaya sundu.


Binalarda Enerji Performans (BEP) Yönetmenliği doğrultusunda, brülör geliştirme çalışmalarına devam ettiklerini söyleyen Alarko Carrier Genel Müdürü Önder Şahin, 2014 yılında doğalgaz brülörlerinin tamamını yönetmenliğe uygun hale getirdiklerini ifade etti.


ECO dizayn yönetmenliklerine uygun olarak geliştirilen optima serisi sirkülasyon pompalarını piyasaya sunduklarını söyleyen Şahin, “Optima sirkülasyon pompaları sahip oldukları enerji verim indeks değerleri ile Türkiye’de ilk ve tek yerli ürün olma özelliğini taşıyor. İki yılı aşkın bir tasarım süreci sonunda geliştirilen Optimalar sahip oldukları ECM, daimi mıknatıs ve kademesiz değişken devir teknolojisi ile kullanıcılara yüksek verim ve konforu bir arada sunuyor” diye konuştu.



Alarko Carrier’dan enerji tasarrufu için yeni brülör!

İklimlendirme sektörü, Ekonomi Şurası'nda isteklerini açıkladı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile ekonomi kurmaylarının katıldığı TOBB’un 8. Sektörel Ekonomi Şurası’nda 60 sektör meclisinin, sektörlerinde tespit ettikleri sorunlar ve bunlar için öngördükleri çözüm önerileri tartışıldı.


TOBB sektör meclislerine seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu sanayi alanında millileşme döneminin yaşandığını söyledi.


Milli muharip uçağının ilk uçuşunun 2023’te planlandığını ifade eden Davutoğlu, milli aşı ve ilaç sanayiinin de kurulması gerektiğini kaydetti.


İklimlendirme sektörü, Ekonomi Şurası'nda isteklerini açıkladı!


Toplantıda, sektörel sorunlar rapor halinde sunuldu. TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu sorunların çözümü yönünde “Özel sektör ile kamu idaresi arasında, ortak akıl ve empati sağlandığını” söyledi.


İklimlendirme meclisinin talepleri ise şu şekilde açıklandı;


Soğutma cihazları ile ısıtma/havalandırma cihazlarının ÖTV’si eşitlenmeli. Üreticilerin, ihraç ürünleri için yurt içinden, kullanacakları malzemelerin temin şartları, DİİB kapsamında yapılan alımlarla eşit koşullara getirilmeli. Yapılacak olan teşviklerde özellikle yerli üretim ön planda tutulmalı. İhalelerde yerli tercihi oluşmasına yönelik bağlayıcı hükümler getirilmeli. Gümrüklerde fazla mesai ücretleri ihracatçıdan alınmamalı.



İklimlendirme sektörü, Ekonomi Şurası'nda isteklerini açıkladı!

Danfoss’a 3 inovasyon ödülü birden!

1933 yılından bu yana ısıtma-soğutma alanında birçok ürünün mucidi olan Danfoss, Çin Soğutma Fuarı’ndaki İnovasyon Ürünü Töreni’nden 3 inovasyon ödülü ile döndü.


Dünyanın ısıtma-soğutma teknolojileri devi Danfoss, Çin Soğutma Fuarı kapsamında her yıl Şangay’da düzenlenen İnovasyon Ürünü Töreni’nden üç ödülle döndü. 1933 yılından bu yana ısıtma-soğutma alanında birçok yeniliğin mucidi olan Danfoss, aldığı ödüllerle sektördeki dönüşümde öncü olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.


Danfoss’a 3 inovasyon ödülü birden!


Çin Soğutma Fuarı bünyesinde düzenlenen İnovasyon Ürünü Ödülleri’nin hedefi ürün inovasyonunu teşvik ederken teknolojik ilerlemeleri desteklemek, düşük karbon, yeşil enerji ve çevreyi koruma bilincini yerleştirmek.


Ödül törenine katılan Danfoss Soğutma ve İklimlendirme Kontrolleri (RAC) Grubu Başkanı Helge Jorgensen şöyle konuştu: “Bu üç ödülü almaktan dolayı gururluyuz. Danfoss inovasyona büyük ölçüde odaklanıyor, çünkü inovasyon ile fark yaratıyor. Dünya çapında sadece teknoloji ve ürünler değil, aynı zamanda akıllı çözümler de sunuyoruz. Danfoss 1933 yılından bu yana soğutma sektöründe faaliyet gösteriyor. Bu sektöre önemli ölçüde katkı sağlayanlardan biri olmaktan dolayı gurur duyuyoruz.”


Bu yıl Şanghay’da düzenlenen Çin Soğutma Fuarında Danfoss aşağıdaki ürünlerle ödüle layık görüldü:


Soğutma:

• Danfoss Scroll CXH140 Kompresör


İklimlendirme:

• ETS Colibri Elektronik Genleşme Valfi


Soğuk Depolama:

• ICF 15-4 Flexline



Danfoss’a 3 inovasyon ödülü birden!

21 Nisan 2015 Salı

Austrotherm, 2 EPS fabrikası daha kuracak!

Son üç yılda 2.5 kat büyüyen EPS üreticisi Austrotherm’in Pazarlama Müdürü Doğal İnallı ile yalıtım ürünü seçimi ve EPS’nin avantajlarını anlattı.


Artan enerji fiyatları yalıtım ihtiyacını arttırıyor. Bu noktada, enerji verimliliğinin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Isı yalıtımında ürün ve uygulayıcı seçiminde hangi unsurlar dikkate alınmalıdır?


Ülkemizde harcanan enerjinin yüzde 40’a yakını binalar tarafından tüketiliyor. Bu tüketim oranının yüzde 80’i ise binaların ısıtma ve soğutmasına gidiyor. Hal böyle olunca, binalarda enerji verimliliği ayrı bir önem kazanıyor. Zira ülke olarak enerjiye çok fazla harcama yapıyoruz.


Binalarda sağlanabilecek enerji verimlilik çalışmalarının başında ısı yalıtımı gelir. Isı yalıtımının başlıca uygulaması ise mantolamadır. Mantolamada kullanılacak ürünlerin birbiriyle uyumlu olması, yani cephede maruz kalacakları iklim şartlarına birlikte direnç gösterebilmesi önemlidir. Isı yalıtım levhası ise bu ürün sisteminin en hayati parçasıdır, çünkü yalıtım bu parça tarafından sağlanır.


Mantolama yaptıracak ev sahipleri, mantolama paketini seçerken CE veya G belgeli, TSE kalite belgesi olan ürünleri tercih etmelidir. Uygulayıcı seçiminde ise referans ve garanti faktörleri ön planda tutulmalıdır.


İnşaat ve yapı malzemesi sektörlerini aynı paydada irdeleyecek olursak, Türkiye’de sektörel gelişimin bugünü ve geleceği hakkında neler söyleyebilirsiniz? 


2000 yılı öncesinde ülkemizde binaların ısı yalıtımı ihtiyacından pek bahsedilmiyordu.


Daha doğrusu, ev sahipleri böyle bir ihtiyacın farkında değildi. 2000 yılında TS 825 Binalarda Isı Yalıtım Kuralları’nın revize halinin yayınlanması ve yeni yapılacak binalarda ısı yalıtımı standartlarının aranır hale gelmesi, sektörümüzü ivmelendirdi. Mevcut binalarda yalıtım farkındalığı biraz geç oluştu ancak son on yılda bu anlamda da önemli aşamalar kaydedildi.


Konuyla ilgili yol alınmasında artan doğal gaz fiyatlarının aile bütçelerine etkisi büyük oldu. İnsanlar, yakıt giderlerini nasıl düşüreceklerini düşünmeye başladılar. Bugün ise, inşaat sektöründe ısı yalıtım alt sektörünün payının arttığı bir döneme girdik.


Yapı malzemeleri konusunda sektörünün lider markalarından birisiniz. Ürün gamınızda da en çok EPS ön plana çıkıyor. EPS’nin bu kadar sık tercih edilmesinin sebebi nedir? 


EPS, ülkemizde ve Avrupa’da en çok tercih edilen ısı yalıtım levhalarının başında geliyor. Bunun nedeni, ürünün yalıtım konusunda son derece başarılı olmasıdır. Özellikle gri renkli EPS yalıtım levhalarının muadillerinin bir adım önünde olduğunu söyleyebiliriz.


Yüksek ısı yalıtım kabiliyetinin yanı sıra EPS, ekonomik olmasıyla da fark yaratmaktadır. Yani iyi fiyat, iyi performans ikilisini EPS ile elde etmek mümkündür. Ayrıca EPS, yüzde 98 oranında havadan oluştuğu için hafiftir ve uygulama kolaylığı sağlar.


Geliştirdiğiniz yeni bir ürün var mı? 


Austrotherm olarak ilk EPS üretimini 1953 yılında, Avusturya’da gerçekleştirdik ve o günden beri de EPS ısı yalıtım malzemeleri imal ediyoruz. Avrupa’da 11 ülkede 17 fabrika, Türkiye’de de 3 fabrikamız bulunuyor. Şu anda üzerinde çalıştığımız, geliştirme aşamasında ürünlerimiz bulunuyor. Yakın zamanda bu ürünleri, Türkiye ısı yalıtım pazarına sunmuş olacağız.


2015 beklentilerinizden bahseder misiniz? 


Austrotherm Türkiye olarak son üç yılda 2.5 kat büyüme yakalamış durumdayız. Halihazırda üç fabrikada ürünlerimiz üretiliyor, yakın zamanda ilave 2 EPS fabrikası daha kurma planımız var. 2015 yılına iyi başladık ve bu sene büyüme hedefimizi aşacağımıza inanıyoruz.



Austrotherm, 2 EPS fabrikası daha kuracak!

20 Nisan 2015 Pazartesi

Bakü Olimpiyat Stadyumu için kullanılan HVAC sistemleri açıklandı!

Uluslararası standartlarda mega projelere imza atan Anel Grup, yaklaşık bin çalışan ile Bakü Olimpiyat Stadyumu Projesi’nin sistem testlerini Şubat 2015 sonunda tamamlayarak projeyi teslim etti. Elektromekanik ve zayıf akım sistemlerinin tek bir otomasyon sistemine entegrasyonu ile kontrol edilebilme ozelligine sahip olan bu projedeki elektrik ve mekanik işleri, Anel Grup’un yüksek mühendislik gücü ve kalitesi ile, 18 ay gibi kısa bir sürede kusursuz şekilde tamamlandı.


Tekfen İnşaat tarafından inşa edilen Bakü Olimpiyat Stadyumu, 68.000 seyici kapasiteli. Birinci Avrupa Olimpiyat Oyunları’na, Azerbaycan Milli Takımı’nın karşılaşmalarına ve konserlere ev sahipliği yapacak olan Bakü Olimpiyat Stadyumu, FIFA ve UEFA’nın en yüksek teknik standartlarını karşılayan özellikleriyle, Avrupa Futbol Şampiyonası turnuvaları ve olimpiyat oyunları düzenlemek için yeterli nitelikleri barındırıyor.





Anel Elektrik Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Batukan, 28 yıldır, uluslararası havalimanlarından, teknoloji merkezlerine, raylı sistemlerden, hastanelere kadar her biri ayrı mühendislik yetkinliği gerektiren birçok projeye imza attıklarını belirterek “Dünya standartlarında servis kalitesi taahhüdü ile başlanan Bakü Olimpiyat Stadyumu projesini de yine Anel Grup’a yakışır şekilde tamamladık. Türk mühendisliğini dünyaya ihraç etmekten ülkemiz adına gurur duyuyoruz.” ifadesini kullandı.


Projenin, Birinci Avrupa Olimpiyatları’nın 12 – 28 Haziran 2015 tarihlerinde ilk kez Bakü’de gerçekleştirilmesi nedeniyle Azerbaycan için çok önemli olduğunu da belirten Batukan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu büyüklükte prestijli bir stadyum projesinin bundan sonraki iş geliştirme faaliyetlerimizde önemli bir referans olacağını ve kazanılan tecrübelerin takip eden projelerde faydalı olacağını düşünmekteyiz.Bu önemli projede gösterdiğimiz başarı, Katar’daki projeler için önemli bir referans niteliği taşıyor. Katar’da inşaatı planlanan ve 2022 Dünya Kupası Müsabakaları’nın düzenleneceği stadyumlar, Bakü’de tamamladığımız UEFA FIFA IAAF ve IOC standartlarında olan stadyum ile aynı seviyede olacak. 2018 yılına kadar Rusya’daki Dünya Kupası için yapılacak stadyumlarda başarımızı devam ettirerek yeni projeler almayı hedefliyoruz.”


Bakü Olimpiyat Stadyumu Projesi genel bilgiler ve rakamsal veriler :


Proje Geneli

• Seyirci kapasitesi: 68.000

• Proje alanı: 200.000 m2 kapalı alan / 300.000 m2 açık alan

• Elektrik toplam adam.saat = 1.200.000 mh

• Mekanik toplam adam.saat = 650.000 mh


Elektrik Kaba Tesisat İşleri

• Elektrik Borusu: 600.000 mt

• Kablo Tavası: 50.000 mt

• Kablo: 2.500.000 mt


Elektrik Ekipmanlar

• 2 adet 25 MVA trafo

• 15 adet 2000 KVA trafo

• 70 adet 6KV-35KV OG hücre

• 3 adet 6KV dizel jeneratör

• 10 adet 250 KVA UPS

• 500 adet AG dağıtım panosu

• 52.000 adet aydınlatma armatürü

• 6.000 adet priz


Mekanik Kaba Tesisat İşleri

• Hava kanalı: 50.000 m2

• Bina içi boru tesisatları: 180.000 mt

• Dıs saha boru tesisatları: 100.000 mt

• Sifonik tesisat: 2.000 mt


HVAC Sistemi Ekipmanları

• 10 adet 800-2300 KW Chiller

• 5 adet 800-1500 KW Sogutma Kulesi

• 20 adet Isıtma-Sogutma Pompası

• 18 adet 30.000-60.000 m3/h Klima Santraki

• 150 adet 5.000-30.000 m3/h Havalandırma Fanı

• 350 adet VRV Klima Ünitesi


Yangından Korunma Sistemi Ekipmanlar

• 700 cfm Yangın Pompası

• 1.500 m3 Yangın Suyu Tankı

• 10 set Gazlı Sondurme Sistemi


Sıhhi Tesisat Ekipmanlar

• 5 adet Kullanım Suyu Tankı (3.000 m3 kapasite)

• 5 set Hidrofor (8-160 m3/h)

• 60 adet Dalgıç Pompa

• 30.000 adet Vitrifiye Aksesuar



Bakü Olimpiyat Stadyumu için kullanılan HVAC sistemleri açıklandı!

FORM, yetkili servislere Climate Master Eğitimi verdi!

FORM Şirketler Grubu, merkezi iklimlendirme yetkili servislerine yönelik düzenlediği eğitim ile sektör çalışanlarını buluşturdu. Climate Master Su Kaynaklı Isı Pompası ile ilgili verilen teknik içerikli servis eğitimi 25-27 Mart tarihleri arasında FORM Maslak Merkez Ofisi’nde gerçekleşti.


FORM, Yetkili Servislere Climate Master Eğitimi Verdi


Yeni servisler ile eski servislerin bünyesine yeni katılan personelleri Climate Master su kaynaklı ısı pompası cihazları konusunda eğitmeyi amaçlayan etkinliğe yetkili servislerden 22 kişi ve 6 süpervizor katılım gösterdi.


FORM Endüstri Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Mükremin İlhan eğitimle ilgili olarak, “Climate Master su kaynaklı ısı pompası kendi ürün grubunda lider. Climate Master Isı Pompaları birçok AVM’nin iklimlendirilmesinde kullanılıyor. Servis ağımız günden güne genişliyor. Yetkili servis elemanlarına sık sık eğitimler vererek, müşteri memnuniyeti ve cihazın etkin kullanımını sağlayarak en üst düzeyde verimlilik yaratmayı amaçlıyoruz” dedi.


3 gün süren eğitimde, şehir dışından katılım gösteren çalışanlar da dahil olmak üzere tüm katılımcılar FORM Şirketler Grubu tarafından ağırlandı. Konular demo cihaz üzerinden uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitimin 1. gününde cihaz teknik özellikleri, montaj ve devreye alma konuları işlendi. 2. gün arıza tespiti, arıza onarım ve bakım konuları anlatıldı. 3 gün ise termostatlar, kumandalar ve otomasyon kartları konusunda eğitim verildi. Eğitimin sonunda ise katılımcılara teknik konularla ilgili sınav yapıldı.



FORM, yetkili servislere Climate Master Eğitimi verdi!

Danfoss Türkiye seminerleri devam ediyor!

Termostatik Radyatör Vanası ve ısıtma – soğutma alanında birçok ürünün mucidi olan Danfoss, Türkiye’deki yapılanması Danfoss Türkiye ile verdiği eğitimlerle sektörü geliştirmeye devam ediyor. Isıtma – soğutma ve sürücüler sektörünün önde gelen şirketlerinin yöneticileri ile sektör profesyonelleri ve mühendislik öğrencilerinden bugüne kadar 10 bin kişiye eğitim veren Danfoss Türkiye, Mayıs ve Haziran aylarında da Makine Mühendisleri Odası (MMO) ile işbirliği çerçevesinde çeşitli illerde eğitimlerini sürdürecek. Bolu, Sakarya, Kocaeli ve Düzce illerinde MMO işbirliği ile ‘Döşemeden Isıtma’ ve ‘Mekanik Tesisatlarda Balanslama’ konulu eğitimler verecek.


Danfoss Türkiye seminerleri devam ediyor!


Tecrübelerini sektöre aktarıyor


İstanbul ve İzmir’de özellikle soğutma alanına yönelik seminerlerini sürdüren Danfoss Türkiye, spesifik ürünler ve teknoloji konularında eğitimler verirken, enerjinin yoğun tüketildiği iş kollarına özel programlar da düzenliyor. Danfoss Akademi ile de Marmara Bölgesi’ndeki bayilerine ürün ve sistem çözümleri hakkında eğitim veren Danfoss Türkiye, geçtiğimiz günlerde Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen “Isıtma Sistemlerinde Yeni Teknoloji ve Çözümler” konulu seminerde, Danfoss Termostatik Radyatör Vanası ve Oda Termostatı hakkında katılımcıları bilgilendirmişti. Danfoss Türkiye son olarak yeni ürünü NOVOCON hakkında HVAC sektör profesyonellerine yönelik de bir seminer gerçekleştirdi.


Mühendislik konusundaki köklü tecrübelerinin yanı sıra yeni geliştirdiği teknolojileriyle dünya çapında saygın ve güvenilir bir kuruluş olan Danfoss, Türkiye’de faaliyete başladığı 2013 yılından bu yana sürdürdüğü eğitimlere önümüzdeki dönemlerde de devam edecek.



Danfoss Türkiye seminerleri devam ediyor!

18 Nisan 2015 Cumartesi

Bizim Evler 6'da Mitsubishi Electric Klima tercih edildi!

Toplamda 1,207 daireden oluşan Bizim Evler 6 evlerinin iklimlendirmesi Mitsubishi Electric Klima’ya emanet.Mitsubishi Electric Klima, bizim evler 6'da


Haziran 2016’da teslimlerinin yapılacağı Bizim Evler 6’da yer alacak markalar şimdiden belli olmaya başladı. Dairelerin klima markası Mitsubishi Electric Klima, asansörler ise Schindler olarak açıklandı.


Mitsubishi Electric logo


2+1’den 5+1’e kadar farklı daire seçeneklerinin yer aldığı site, toplamda 119 bin 414 metrekare arsa alanına sahip. Bizim Evler 6, İhlas Yapı tarafından Ispartakule’de inşa ediliyor.


Dev projelerde yer alan Mitsubishi Electric Klima daha öncede Tema İstanbul, Vadi İstanbul, Neorion Hotel ve Propa Plaza gibi pek çok projede tercih edildi.



Bizim Evler 6'da Mitsubishi Electric Klima tercih edildi!

Maintenance ve Cleanroom Fuarları tanıtım filmi yayında!



Maintenance ve Cleanroom Fuarları tanıtım filmi yayında!

Tetisan, Cleanroom'da yeni teknolojilerini anlattı!

Tetisan Endüstriyel Klima, 38 yılı aşkın deneyimiyle Cleanroom Fuarı’nda ziyaretçileriyle buluşuyor.


Temiz oda teknolojisinin öncülerinden olup 10’u mühendis toplam 30 elemanı ile Esenyurt’ta 5 bin metrekare üzerine kurulu fabrikasında üretim yapan Tetisan’nın merkezi ofisi 4. Levent’te bulunuyor.


Tetisan Endüstriyel Klima, Cleanroom'da yerini aldı.


Yurtiçinde gerçekleştirdiği birçok proje yanında, yurt dışında; Almanya, Hollanda, Suriye, Finlandiya, Özbekistan, İngiltere, İtalya, Bulgaristan, Türkmenistan, Polonya, İsviçre, İran, İsveç gibi birçok ülkeye de ihracat yapıyor. Tetisan ürünleri Alman TUVNORD ve TURKAK belgelendirme kuruluşlarının onayladığı ISO 9001 kalite güvence sistemi altında Türk Standartları Kalite belgeli olarak üretiliyor.


Yeni ürünler konusunda da çalışmalarını hiçbir zaman aksatmayan Tetisan, bugüne kadar ortaya koyduğu teknolojik ürünlerin yanı sıra yeni sürprizler yapacağını da hvacdunyasi.com’dan sektör ile paylaştı.


Tetisan Endüstriyel Klima, Cleanroom'da yerini aldı.


Tetisan, Temizoda Sistemleri ve hijyenik klima uygulamalarının yanında, endüstriyel klima sistemleri, endüstriyel nem alma sistemleri, toz toplama sistemleri, gaz filtrasyon sistemleri ve benzeri endüstriyel sistemleri uyguluyor.



Tetisan, Cleanroom'da yeni teknolojilerini anlattı!

Ulpatek, Cleanroom Fuarı'nda yeni filtrelerini tanıttı!

Ulpatek Filtre, kurulduğu günden bu yana ilaç, sağlık ve gıda sektöründe yer alan firmalara temiz hava ve filtrasyon konularındaki bilgi ve deneyimlerini aktararak mühendislik çözümleri sunmaya devam ediyor.


Alanında özveri ile çalışan 90 kişilik ekibi ile iklimlendirme sistemlerinde kullanılan uluslararası standartlara uygun EN779, EN822 kaba, orta, hassas, EPA, HEPA, ve ULPA filtrelerin üretimini alanındaki en gelişmiş makineler ile Esenyurt’ta yer alan tesisinde üretiyor.


Ulpatek, Cleanroom'da yerini aldı.


Cleanroom Fuarı’nda yerini alan Ulpatek, yurtiçi ve yurtdışı müşterilerini yeni geliştirdiği ürünlerin avantajları konusunda bilgilendirme fırsatı buldu. Aldığı olumlu geri dönüşler ile bu yeniliklerin kısa zamanda projelerde yerini alacağını da gördü.


Firma, özellikle Temizodalarda tercih edilen jel dolgu contalı Hepa ve Ulpa filtrelerinin projelerde uygulanabilirliğini arttırdı. Son kullanıcının ihtiyacına göre teknik alandan veya mahalden değiştirilebilir filtre modellerini yeni tasarım ile birlikte geliştiren Ulpatek, standart ürünler için ihtiyaç duyulan bakım sürelerinin kısalmasını sağladı.


Ulpatek, Cleanroom'da yerini aldı.


Özellikle değiştirilebilir filtreli davlumbaz filtre ünitesi büyük ilgi çekiyor. Ulpatek üretimini yaptığı ürünlerden olan güvenli filtre değişim kabini, pozitif ve negatif basınçlı olarak çalışan laminer flow ünitesi ile hava filtrelerinden sonra bu ürünlerin de yurtdışı firmalarından temin edilmesine gerek kalmadığının son kullanıcılardan aldığı olumlu geri dönüşler ile bir defa daha kanıtlamış oldu.



Ulpatek, Cleanroom Fuarı'nda yeni filtrelerini tanıttı!

17 Nisan 2015 Cuma

Lighthouse, Cleanroom'da Apex R ve Apex P'yi görücüye çıkardı!

ABD merkezli Lighthouse Worldwide Solutions firmasının Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’dan sorumlu yerel ofisi olan Lighthouse Worldwide Solutions EMEA, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Cleanroom Exhibition Temizoda Teknolojisi, Bakımı ve Donanımları Fuarı’nda!


Lighthouse, Cleanroom Fuarı’nda!


Sektörün önde gelen temizoda kontaminasyon teknolojileri üreticisi Lighthouse Worldwide Solutions, Türkiye’de 200 bin metrekare temizoda kurulumu gerçekleştiren Cleanestroom firmasının oluşturduğu Temizoda’da, Online Partikül İzleme Sistemi’nin canlı demosunu ziyaretçileri ile paylaşıyor.


AAF Fan Filtre ünitelerinin kullanıldığı temizoda sisteminin paslanmaz çelik ekipmanları da Yener & Yener Mühendislik tarafından üretilerek ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.


Fuarın ilk gününde lansmanı yapılan Lighthouse Apex R sabit partikül sayım cihazı ve Lighthouse Apex P taşınabilir partikül sayım cihazı ziyaretçilerden tam not aldı.


Lighthouse, Cleanroom Fuarı’nda!


Gelişen teknoloji ile hayatımızın ayrılmaz parçası olan wireless sistemler ve dahili web arayüzü ile kontaminasyon kontrolüne yeni bir boyut kazandıran Lighthouse Apex Serisi partikül sayım cihazlarını yerinde görmek isterseniz fuar süresince Lighthouse EMEA stantını ziyaret etmenizi öneririz.



Lighthouse, Cleanroom'da Apex R ve Apex P'yi görücüye çıkardı!

İnşel, Cleanroom Fuarı'nda müşterileriyle buluştu!

İnşel Yapı ve Teknik Donatım Sistemleri Ltd. ofis binaları, fabrikalar, okul, alışveriş merkezlerinin mekanik tesisat sistemlerinin planlanması ve uygulaması hizmetlerini sağlamak amacı ile 1995 senesinde üç ortak ve iki çalışan olmak üzere beş kişi ile kuruldu.


Bugün kendi bünyesinde 46 çalışanı bulunan İNŞEL mekanik tesisat sistemlerinin yanında, mekanik tesisat dalının teknolojik olarak en üst seviyesinde olan anahtar teslimi Temiz Oda, yüksek güvenlikli biyogüvenlik laboratuarları, kuru odalar, hassas ölçüm odaları ve steril alan iklimlendirilme sistemlerindede uzmanlaştı.


16 Nisan’da başlayan ve 18 Nisan’da son bulacak olan Cleanroom Fuarı‘nda yerini alan İnşel Yapı ve Teknik Donatım Sistemleri, bugün okul, ofis mekanik tesisat sistemlerinden, uzmanlık gerektiren yarı iletken üretiminden aşı üretimine, biyogüvenlik laboratuarlarına kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan çalışma alanlarıyla dikkat çekiyor.


İnşel, Cleanroom Fuarı'nda müşterileriyle buluştu!


İnşel’in firma ortağı Metin Kenter, “Uzmanlaştığımız bu konuların çoğu ciddi bilgi birikimini gerektiren ve ileri teknolojinin alt yapısını oluşturan işlerdir. Sadece mekanik tesisat sistemi yapı malzemeleri konusunu bilmek değil aynı zamanda müşterilerimizin yaptığı iş, personel ve malzeme akışı, uygulanan proses konularındada derin bilgi ve deneyimi gerektirmektedir. Sadece mekanik tesisat ve Temiz Oda yapı sistemleri hakkında bilgi sahibi olmayıp aynı zamanda çeşitli yarı iletkenden, ilaç, aşı, gıda üretimindeki prosesler konusundada bilgi ve deneyim sahibi olduğumuz için kendimize “insan, çevre ve yüksek teknoloji için İNŞEL” sloganını seçtik. Mekanik tesisat piyasasında, standartın dışına çıkan işlerin uzmanı olarak tanınıyoruz. Özellikli işlerin çözümü için kesinlikle taşaron kullanmıyor, kendi bünyemizde her kademedeki elemanlarımızı uzmanlık gerektiren bu konularda devamlı eğitiyoruz.” diyor.


Kenter sözlerini şöyle sürdürüyor;


Bugüne kadar Türkiye’de bir çok ilkleri yapmış olmaktan gurur duyuyoruz. Bunlardan en önemlileri beraber çalıştığımız yabancı bir firma ile yaptığımız Türkiye’deki ölçüm birimlerinin referans alındığı içerisinde 22° C de ± 0,1 Kelvin lik ısı sabitini sağladığımız Ulusal Metroloji Enstitüsünün (UME) hassas ölçüm odaları, Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsünün (UEKAE) içerisinde saç telinin binde biri büyüklüğündeki toz taneciklerinin sadece 10 tane bulunduğu yarı iletkenlerin üretildiği Temiz Odalar, Tübitak SAGE için dünyada sayısı ikiyüzelliyi geçmeyen içerisinde sayılı ülkenin sahip olduğu ve ulusal savunmada stratejik önem taşıyan ısıl pillerin üretildiği 22° C de %1 nem oranının sağlandığı, dünyadaki en kuru ortamdan daha kuru şartların sağlandığı Kuru Oda, veya dünyada az sayıda bulunan, içerisinde Kuş Gribi, Tüberkuloz gibi tehlikeli enfeksiyon hastalıklarının araştırmasının yapılacağı, hiçbir mikroorganizmanın dışarıya çıkmaması gereken Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezinde uyguladığımız yüksek emniyetli Biogüvenlik laboratuarı, Ankara MESA Hastanesinin ameliyathane ve yoğun bakım bölgelerinin hiç durmadan çalışabilen yedekli iklimlendirme sistemi, İzmir Atafen için yapmış olduğumuz dünyada ilk dokuzlu aşı kombinasyonunun üretileceği Anahtar teslimi aşı üretim tesisidir.


Bunun dışında Almanya’da Proxitronic firması için hassas mor ötesi ışın sensörü Temiz Oda üretim alanını, anahtar teslimi ugulayarak Alman rakiplerimizden daha pahalı olmamıza rağmen, enerji masraflarının en düşük olduğu tasarımı önerdiğimiz için Almanya’da yüksek sınıfta Temiz Oda yapan ilk Türk firması olmaktanda ayrıca gurur duyuyoruz. Nobelfarma firması için Kazakistan’da kurmuş olduğumuz ilaç üretim tesisi, Almanya’dan Kazakistan’a kadar ne kadar geniş bir coğrafya’da çalışabildiğimizin bir kanıtıdır.


Toz taneciklerinin en düşük seviyeye indirgendiği Temiz Oda ortamlarında, üretim alanının yerleşimi, personel ve malzeme akışı, bu alanları çevreleyen duvar panelleri, asma tavan sistemi, kapılar, armatürler, yer kaplaması gibi malzemeler, mekanik tesisat ve iklimlendirme sisteminde kullanılan ekipmanlar, otomasyonun bütünsel tasarımı ve uygulaması en önemli rolü oynamaktadır.


İklimlendirme sisteminin görevi sadece toz taneciklerini en düşük seviyeye indirgemek değil aynı zamanda bu Temiz Oda’larda yapılan işlemler için gerekli olan sıcaklık ve nem şartlarınıda belirlenen seviyelerde uzun süre güvenilir olarak kalmasını sağlamaktır.


Çoğu zaman gözardı edilen bir nokta olan, Temiz Oda iklimlendirme sisteminin günün yirmidört saati ve senenin üçyüzaltmışbeş günü çalışması gerektiğidir. Buna bağlı olarak tasarım aşamasında enerji ve bakım masraflarının düşük olmasına dikkat etmenin rekabet ortamında tüm işletmeler için ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarır. Bu sadece mekanik tesisat ve iklimlendirme sisteminin doğru tasarlanmasını değil, otomasyon, duvar panelleri, asma tavan sistemi, kapılar, yer kaplaması ve en önemlisi dökümantasyonun çok detaylı planlanmasını ve hazırlanmasını gerektirektedir. Biz uzun senelere dayanan deneyimimiz ile yaptığımız tasarımlarda müşterilerimizin ihtiyacına yönelik, enerji masrafı en düşük olan, uzun ömürlü tasarımları seçmekteyiz.


Ancak özellikle konuttan, ofis binasından veya fabrikadan farklı olarak 24 saat, 365 gün durmadan çalışması gereken Temiz Oda sistemlerinde ucuz olan yatırımın her zaman en ekonomik çözüm olmadığını bazı müşterilerimize anlatmakta oldukça zorlanıyoruz. İhtiyaca yönelik yapı elemanlarının kullanılmadığı bir ilaç üretimi, veya üzerinde aylarca çalışılmış olan yarı iletkene son aşamada bir toz taneciğinin gelmesinin sebep olacağı kayıpları, yatırım tasarrufu ile karşılaştırmanın olanağı yoktur. Bunu ben otomobillerdeki ABS veya diğer emniyet sistemlerine benzetiyorum.


Belki bir iki kere kullanıyorsunuz ama şöförü ve aracı kurtarıyor, verdiğiniz fazla para ile belki hayatınızı kurtarıyorsunuz. Bazı ekipmanlarının yedeklenmesinin yapılmadığı, ameliyathanenin durması veya biyogüvenlik laboratuarının dışarıya tehlikeli virüsleri kaçırıp yüzlerce insanın hayatını tehlikeye sokmasınıda, kar lastiği ve ABS si olmayan otomobili karlı yolda hızlı sürmeye benzetebilirsiniz.


1995 senesinde 200 bin $ ciro ile başlanan iş hayatımız artan personel sayısı ile 2007 yılında 7 milyon $ ulaştı. 2008 yılında 9 milyon $ çıkardığımız ciromuzu 2009 senesindede korumaya veya en azından 2007 senesinin seviyesinin üzerinde tutmaya çalışacağız.


Kriz ortamında ciromuz ve kar oranımız düşse bile, bizim için çok değerli olan, her biri kendi konusunda uzmanlaşmış deneyimli personelimizi azaltmayı kesinlikle düşünmüyoruz. Ofis binaları, alışveriş merkezleri, okul gibi ortamlarda insanların daha rahat yaşamasını ve verimli çalışmasını sağlayan mekanik tesisat sistemlerinin yanında, hayatımızın her alanına giren Temiz Oda ortamında üretilen ürünler ile piyasanın büyüyeceğine inanıyoruz. Hedefimiz sadece Türkiye’de değil aynı zamanda çevre ülkelerdede mekanik tesisat ve uzmanlık gerektiren Temiz Oda, Biyogüvenlik laboratuarları veya kuru oda, hassas ölçüm odaları gibi özel iklimlendirme sistemleri gerektiren konularda, orta vadede akla ilk gelen isimlerden biri olmaktır. Bu doğrultuda ilk adımlarımızı atmış bulunuyoruz.



İnşel, Cleanroom Fuarı'nda müşterileriyle buluştu!

Türkiye, cleanroom ve tesis yönetimi kavramları ile tanıştı!

Temiz oda Teknolojisi, Bakımı ve Donanımları Fuarı CLEANROOM EXHIBITION ve eş zamanlı düzenlenen, Tesis Yönetimi ve Bakım Teknolojileri Fuarı MAINTENANCE ISTANBUL 16 Nisan 2015 Perşembe günü Lütfi Kırdar’da kapılarını açtı. Etkinlik, 16-18 Nisan 2015 tarihleri arasında devem edecek.


Türkiye’de ilk kez düzenlenen Temiz oda ve Tesis Yönetimi Fuarlarının açılış töreninde, Akdeniz Tanıtım A.Ş. Genel Müdürü Fatih Onkar, AshraeTurkish Chapter Başkanı Prof. Dr. Barış Özerdem ve Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar’ın konuşmaları ile yer aldı.


Türkiye, cleanroom ve tesis yönetimi kavları ile tanıştı!


Kızılay Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar konuşmasında Kızılay Kan Merkezleri’nin son derece streil, dünya temizlik standartlarına uygun ve dünyaya örnek alanlar olduğunu altını çizerek, bu tür kavramların Türkiye’de gelişmiş olmasından mutlu olduğunu ve bu sistemlerin yeni kurulacak olan merkez ve laboratuvarları için son derece yararlı ürün ve hizmetler olduğunu belitti.


Endüstriye “Cleanroom” standartı geliyor!


“Temiz Oda Teknolojileri” olarak da anılan sektörü, uzmanları ile buluşturan Cleanroom Fuarı, özellikle Nükleer, İlaç, Kimya, Savunma Sanayi, Gıda, Kozmetik, Elektronik ve Optik Endüstrileri için artık Türkiye’de de zorunlu olacak standartlar nedeniyle büyük önem taşıyor. Fuarda yabancı firmaların yanı sıra çok sayıda yerli üretici firmanın yer alması da dikkat çekiyor.


Temiz oda teknolojileri; ürün, alet, teçhizat ve insanların; uluslararası kabul edilen temizlik standartlarına (DIN 1946/4) göre mikrop, mikroorganizma gibi canlı parçacıklardan koruyor. Sıcaklık, nem, basınç, gürültü seviyesi ve hava hareketi belli ölçüler içinde olan hijyenik ortam anlamına gelen temiz odaya girerek, özel kıyafetler ile girilebiliyor.


Fuarda, tesislerin tıbbi veya endüstriyel faaliyetlerinin yürütüldüğü; tam kontrollü ortam gerektiren her türlü üretim, kontrol, ameliyathane, laboratuvar ve AR-GE mekânlarının tüm donanımını kapsayan ürün ve hizmetler tanıtılıyor.


Türkiye, cleanroom ve tesis yönetimi kavları ile tanıştı!


“Tesislere Uzaktan Kumandalı Check-Up”


Eş zamanlı düzenlenen Tesis Yönetimi ve Bakım Teknolojileri Fuarı MAINTENANCE ISTANBUL’da ise tesis yöneticileri ve bakım profesyonellerinin uzmanlık alanlarındaki en önemli hedeflerden biri olan sürdürülebilirliğin sağlanmasında gereklilik halini alan “ileri bakım teknolojileri” sektör uzmanlarını bir araya getirdi.


Tesis Yönetimi artık bir sektör!


Fuar, son yıllarda giderek önem kazanan “Tesis Yönetimi” kavramının, artık Türkiye’de de bir sektör olarak anılmaya başlaması ile bu yıldan başlayarak giderek daha da kapsamlı olarak düzenlenecek. Tesislerde üretimden kontrol ve yönetime varan tüm süreçte tesis yöneticileri ile bakım uzmanlarının taleplerini ve bakım endüstrisinin ürün ve hizmet teknolojilerinin sergileneceği fuar, bu alanda önemli bir network işlevi de görecek. Bilindiği gibi bilinen çok sayıda sanayi kuruluşu, hastane, alışveriş merkezi ve turizm kompleksi ve benzeri birçok tesis, binalarının, makinalarının ve diğer ekipmanlarının bakımını ve yönetimini, işin uzmanı olan profesyonel çözüm ortakları ile sürdürüyor.


Tesisler son sistem yazılımlarla, uzaktan rutin olarak kontrol ediliyor. Tesisi oluşturan, binalar, sistemler ve makinalar, adeta “check up”dan geçerek titiz bir şekilde izleniyor. Raporlar doğrultusunda gerekli bakımlar ya da yenilemeler gerçekleştirilerek, sürdürebilirlik sağlanıyor. Endüstriyel tesislerin plansız duruşları öngörülebiliyor ve yüksek bakım maliyetleri asgariye indirilebiliyor.


Ziyaretçi profili çok geniş!


Etkinliğin ziyaretçi kitlesini öncelikle, Makine, Elektrik, Kimya, Endüstri, Bilişim, İnşaat ve Çevre mühendisleri oluşturuyor. Ayrıca, Teknikerler/teknisyenler, Teknik müdürler, Üretim, IT ve Tesis müdürleri, OSB’ler, fabrikalar, tersaneler, liman işletmeleri, havaalanları, sınai tesisler, hastaneler, matbaalar, AVM’ler, teknik servisler de fuarda konuyla ilgili tüm hizmet ve ürünleri görebilecekler.


Türkiye’de faaliyet gösteren ve ileri bakım teknolojileri alanında her biri önemli markalar olan endüstri kuruluşlarının yer aldığı fuar bu nedenle, bakım mühendisleri ve tesis yöneticilerinin ilgi odağı olacak. Maintenance İstanbul Fuarına, Türkiye’nin sanayi kenti İstanbul ve havzasındaki binlerce tesisin sürdürülebilirliği için gelişmeleri takip eden uzmanların yoğun ziyareti de bekleniyor.


Çok sayıda panel ve seminer düzenleniyor


İhtisas fuarcılığı konusunda 21 yıllık uzman bir kuruluş olan Akdeniz Tanıtım A.Ş. tarafından düzenlenen 2 fuar kapsamında, çok sayıda mesleki etkinlik programı da olacak. Fuarda, ulusal ve uluslararası platformlardan çok sayıda uzman ve akademisyenin sunumları ve birlikte gerçekleşecek çeşitli panel ve seminler düzenlenecek.



Türkiye, cleanroom ve tesis yönetimi kavramları ile tanıştı!

16 Nisan 2015 Perşembe

Endress+Hauser Türkiye'deki çalışmalarına hızla devam ediyor!

Endress+Hauser, Milliyet’te yayınladığı bir ilan ile firmasını tanıttı.


Dünya çapında güçlü iş ortağınız;


Endress+Hauser olarak, müşterilerimizi endüstriyel proses mühendisliği konusunda tedarik ettiğimiz ölçüm cihazları, servisler ve otomasyon çözümleri ile destekleyen uluslararası bir firmayız. 1953 yılında İsviçreli George H Endress ve Alman Ludwig Hauser tarafından kurulan ve yıllar içerisinde büyüyerek uluslararası bir yapıya ulaşan firmamız, 1975 yılından bu yana tamamen Endress ailesinin bünyesinde yer almaktadır. Türkiye’de ise 1984-2007 yılları arasında temsilcilik olarak hizmet verdikten sonra, Temmuz 2007 itibariyle Endress+Hauser’in Türkiye Satış Ofisi olarak İstanbul, Adana, İzmir ve Ankara’da yer alan yapılanmalarımızla faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.


Endress Hauser logo


Seviye, akış, basınç, sıcaklık ve sıvı analiz uygulamaları için geliştirdiğimiz endüstriyel ölçüm cihazları ve bunları destekleyici sistem bileşenleri ile petrol, kimya, ilaç, kağıt, enerji, gıda, çevre, çimento, maden, otomotiv, gemicilik, tekstil, demir-çelik gibi farklı birçok endüstriye hizmet vermekteyiz. Bütün bu endüstrilerde proses otomasyonu içerisinde ölçüm çok büyük bir rol oynamaktadır. Çünkü ölçüm yapmadan kontrol de gerçekleştirilemez.


Çevre endüstrisinde de bir içme suyu veya atıksu arıtma tesisinin her kademesinde ölçüm cihazları yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Tesislerin giriş ve çıkış debilerinin ölçümünden, havalandırma havuzlarının verimli çalıştırılmasında kullanılan oksijen miktarının tespitine, çürütücü seviyesinin ölçümünden, biyogaz miktarının belirlenmesine kadar birçok uygulamada ölçüm cihazlarından faydalanılmaktadır. Bu cihazlardan alınan veriler sayesinde tesislerin hem daha verimli hem de daha ekonomik işletilmesi sağlanmaktadır.


Endress Hauser türkiye


Ölçüm cihazlarının yanı sıra devreye alma, bakım, kalibrasyon ve eğitim gibi servis hizmetleri de sunan Endress+Hauser, ayrıca anahtar teslim çözümler ile de kullanıcılara hem birçok parametrenin online ölçümü ile anlık verileri takip etme imkanı sağlamakta hem de yasal zorunluluklara uyum konusunda destek olmaktadır.


Bu kapsamda geliştirdiğimiz çözümlerden biri de, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Sürekli Atıksu İzleme Sistemleri Tebliği” gereğince kurulması talep edilen izleme istasyonlarıdır. Kapasitesi 10,000 m3/gün ve üzerinde olan tesislerin çıkışlarına kurulması zorunlu tutulan bu istasyonlarda pil ve sıcaklık, çözünmüş oksijen, iletkenlik ve debi ölçümleri yapılmaktadır. Ayrıca 22 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğ ile bu ölçümlere KOİ (kimyasal oksijen ihtiyacı) ve AKM (askıda katı madde) parametreleri ile numune alma cihazı da eklenmiştir. İstasyon içerisindeki ölçüm cihazlarından elde edilen bütün veriler anlık olarak Bakanlık’a iletilmekte, böylelikle de atık su arıtma tesisleri, ön arıtma tesisleri, derin deniz deşarjı yapan ve suyu ısı transferi amaçlı (soğutma-ısıtma suları) kullanarak alıcı ortama deşarj eden tesislerin çıkışlarındaki suyun bu ortamlara zarar vermeyecek özelliklerde olduğu garanti altına alınmaktadır.


Sonuç olarak, günümüz dünyasında otomasyon bütün proses endüstrilerine hızla yayılmakta ve kullanıcılara, en son teknoloji ile geliştirilen cihaz ve sistemler sayesinde daha yüksek verimlilik ve daha fazla kontrol imkanı sağlamaktadır. Endress+Hauser olarak bizler de, yenilikçi ve kullanıcı dostu cihazlarımız ve uzman kadromuz ile dünyanın her yerinde kullanıcılara çözüm ortaklığımızı sunmaya devam ediyoruz.



Endress+Hauser Türkiye'deki çalışmalarına hızla devam ediyor!

Yüksek enerji verimliliği sağlayan pompa ve pompa sistemleri!

Pompa sistemleri sektörünün öncü şirketi


Wilo hayatın kaynağı olan suyu, binalardan tesislere, alt yapı sistemlerinden endüstriye kadar tüm alanlarda sirküle ederken, ürünlerinin gelişmiş özellikleri sayesinde kullanıcılarının hayatına değer katıyor.


Pompa sistemleri sektöründe dünya çapında yeni standartlar ve akılcı çözümler geliştirme vizyonu ile faaliyetlerini sürdüren Wilo, geniş ürün yelpazesiyle birlikte müşterilerine sunduğu kaliteli hizmetle de sektörüne öncülük ediyor. Wilo ürünleri, Avrupa’da enerjinin daha verimli tüketilmesi amacıyla devreye alman, enerjiyle ilişkili ürünler yönetmeliği (ErP) standartlarının da ötesinde enerji tasarrufu sunuyor.


Yüksek enerji verimliliği sağlayan pompa ve pompa sistemleri!


Wilo’nun Stratos ürün grubu, A enerji sınıfı pompa sistemleri olarak alanında fark yaratıyor. Dünyanın en verimli sirkülasyon pompası olan Wilo-Stratos Pico, enerji sınıfının ötesine geçerek, klasik kontrolsüz pompalara oranla yüzde 90’a varan oranlarda enerji tasarrufu sağlıyor. Wilo’nun sektöre sunduğu son ürünler arasında bulunan Helix Excel ve Stratos Giga da en üst düzeyde enerji verimliliği sağlıyor. Helix Excel, enerji verimliliği konusunda 2017’de yürürlüğe girmesi beklenen yasal gereklilikleri karşılamanın da ötesine geçmiş durumda.


Wilo’nun frekans konvertörlü sirkülasyon pompası Yonos-MAXO, birçok özelliği bir arada sunmasıyla sektörün gözde ürünleri arasında yer alıyor. Wiİo Yonos-MAXO, kolay kullanımı ve ekonomik fiyatının yanı sıra enerji tasarrufu yapması ile de dikkat çekiyor.


ErP yönetmeliğine uygun ürünlerden Wilo-Yonos PICO, tüm sistemlerin sıcak su ısıtıcıları, klima uygulamaları, sanayi sirkülasyon sistemlerinde uygulanabiliyor. Çevre dostu bir ürün olarak “Yeşil İnovasyon Ödülü” alan Wilo-Yonos PICO, enerji verimliliği endeksinde (EEI) sektöründe öne çıkan ürünlerden biri.


Wilo, enerji tasarrufu konusunda farklı çözümler de sunuyor. Wilo Enerji Çözümleri ile sabit devirli pompalar, yüksek verimli teknolojik pompalarla değiştiriliyor. Böylece, enerji kaynaklarının kullanımında tasarruf sağlanırken bina ve tesisatlarda yer alan pompaların işletme maliyetleri ise kayda değer oranlarda azaltılıyor. Wilo Enerji Çözümleri kapsamında 2014 yılında endüstriyel tesislerde tamamlanan çalışma raporlarında pompalarının amortisman sürelerinin 6 ay-1 yıl arasında değiştiği ve işletmelerin yenileme sonrasında enerji sarfiyatında %70’e varan tasarruf sağlandığı belirlendi.


Wilo’nun geliştirdiği yüksek enerji verimliliği sağlayan pompa ve pompa sistemleri dünya çapındaki projelerde profesyonel çözüm ortağı olarak tercih ediliyor.


Wilo yüksek enerji verimliliği ve performans sağlayan pompa sistemleri ile Türkiye’nin belli başlı referans projelerinde çözüm ortağı oldu. Zorlu Center AVM, Akasya Acıbadem AVM, Trump Towers, Symbol AVM, Vadi İstanbul, Sueno Hotel Complex gibi önemli projelerle birlikte Türk spor dünyasının 3 büyük kulübü de ısıtma ve altyapı sistemleri için Wilo ürünlerini tercih etti. Fenerbahçe’nin Ülker Sports Arena’sı ve Galatasaray’ın Türk Telekom Arena’sın dan sonra Beşiktaş’ın yeni stadı Vodafone Arena’da da Wilo ürünleri kullanıldı.



Yüksek enerji verimliliği sağlayan pompa ve pompa sistemleri!

Ariston Thermo başarıyı ödüllendirdi!

Isıtma sektörünün lider firması Ariston Thermo, iş ortaklarının performanslarını ödüllendirmek üzere Sırbistan’ın başkenti, Tuna ve Sava nehirlerinin buluştuğu doğa harikası Belgrad’a bayi Ariston Thermo başarıyı ödüllendirdigezisi düzenledi.


Kış günlerinin vazgeçilmez ürünlerinin mimarı Ariston Thermo, performans sisteminde başarı gösteren bayilerine özel yurtdışı gezisi organize etti. Eylül 2014 – Kasım 2014 tarihleri arasında en başarılı performansı gösteren bayilerin çalışanları ve alt bayiler Belgrad gezisi ile ödüllendirildi.


Gezi çerçevesinde Belgrad’ın merkezinde yer alan Prens Mihailo Caddesi ve heykeli, Cumhuriyet Meydanı, Kale Meydanı, Taş Meydan, Terazi Meydanı, İstanbul Kapısı, Sokullu Mehmet Paşa Çeşmesi, Dünyanın en büyük Ortodoks ibadethanelerinden olan Sava kilisesi ziyaret edildi. Özel tekne turlarıyla Tuna Nehri boyundaki tarihi yerler ve Zemun Bölgesi gezildi. Belgrad’ın kuzeyindeki Balkanların 203 metrelik uzunluğuyla en yüksek kulesi olan Avala Kulesi gezisinin ardından Karlofça Anlaşması’nın yapıldığı Karlofça kasabası ve buradaki tarihi yerler ziyaret edildi.

Ariston Thermo yetkilileri düzenlenen bayi gezisinden tüm katılımcıların mutluluk duyduğunu belirterek “Türkiye’deki büyüme stratejilerimiz çerçevesinde dağıtım kanalımızı destekliyor, onların olumlu performanslarını düzenli olarak ödüllendirmeye çalışıyoruz. Bayilerimizin başarıları ve özverili çalışmaları sayesinde pazarda büyümeye ve markamızın değerini yükseltmeye devam edeceğiz. Bir kez daha başarıları dolayısıyla bayilerimizi tebrik ediyoruz” dedi.



Ariston Thermo başarıyı ödüllendirdi!

15 Nisan 2015 Çarşamba

Danfoss, Teskon Sodex Fuarı’nın ilgi odağı oldu!

Isıtma, soğutma ve güç elektroniği alanında faaliyet gösteren Danfoss Türkiye, Teskon Sodex Fuarı’na katıldı. Son yıllarda Danfoss Döşemeden Isıtma Sistem Çözümleri’ne olan ilginin arttığı İzmir’de gerçekleştirilen fuarda katılımcılar, Danfoss Türkiye standına gelerek yetkililerden detaylı bilgi alma fırsatı buldular. Danfoss’un; Döşemeden Isıtma Sistemleri, Daire Giriş İstasyonları, Oda Termostatları ve Termostatik Radyatör Vanaları ürünlerini sergilediği standı, katılımcıların ilgi odağı oldu. Fuarda ayrıca, Danfoss Türkiye İş Geliştirme Müdürü Recep Burak Kolsuk da katılımcılara, ‘Hidronik (Sulu Sistem) Tesisatlarda Balanslamanın Önemi’ konulu bir seminer verdi.


Isı pompası ile birlikte kullanıldığında yüzde 60’lara varan oranlarda enerji tasarrufu sağlayan Danfoss Döşemeden Isıtma Sistemleri, tam otomasyon sağlayan kablolu ve kablosuz (wireless) kontrol sistemleri ile kullanıcılarına aynı zamanda büyük bir konfor da sunuyor.


Eşit oranda ısı dağılımıyla daha konforlu bir yaşam


Fuar katılımcıları Danfoss Türkiye İş Geliştirme Müdürü Recep Burak Kolsuk’un verdiği, ‘Hidronik (Sulu Sistem) Tesisatlarda Balanslamanın Önemi’ konulu seminerine de yoğun ilgi gösterdi. Özellikle otel, AVM, hastane ve ofis gibi büyük binalarda ısıtma ve soğutma amacıyla kullanılan mekanik tesisatta yapılacak olan balanslama işlemi ile yüzde 20’lere varan oranlarda enerji tasarrufu sağlamanın mümkün olduğunu aktaran Kolsuk, ısının tüm binaya eşit oranda dağılmasıyla daha konforlu bir yaşam ortamı oluştuğunu da aktardı.



Danfoss, Teskon Sodex Fuarı’nın ilgi odağı oldu!

Hvacdunyasi.com'un mobil sitesi yayında!

Hvacdunyasi.com her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.hvacmobil


HVAC sektöründeki gelişmeleri ve haberleri anında aktaran Hvacdunyasi.com’un mobil sitesini siz istediniz de biz yapmadık mı?


Yaptık!


Artık HVAC Dünyası’na mobil sitemiz ile daha kolay ulaşabileceksiniz. Hepimizin elinden telefonun düşmediği çok açık bir gerçek. Biz de HVAC sektöründen uzak kalmayın sadece bilgisayarınızdan hvacdunyasi.com’a girmeyin diye. Mobil sitemizi geliştirdik ve yayına aldık.


Instagram’da fotoğrafınızı paylaşın, Twitter’dan fikrinizi yazın, Hvacdunyasi.com’dan da haber alın.


 


 



Hvacdunyasi.com'un mobil sitesi yayında!

14 Nisan 2015 Salı

Vizyon Mekanik Teskon+Sodex Fuarına ilk kez katıldı

Teskon+Sodex 2015’e ilk ket katılım gösteren firmaladan olan Vizyon Mekanik. “hvacdunyasi.com” ile fuar hakkında söyleşide bulundu.Vizyon mekanik


Fuar hakkında genel görüşünüz nedir?


Fuara ilk defa katılıyoruz, bizim için güzel ve önemli bir tecrübe oldu.Kongredeki sunumlar ve yayınlanan bildiriler ise sektörün bilgi birikimini arttıracak sektörün gelişmesine ön ayak olacak, bunun inancını taşıyoruz. Fakat şunu söylemek isteriz ki kongre ve fuarın kalitesine göre katılım ülke geneline göre düşük gerçekleşti. Bu tür bilimsel ve aktüalite dolu organizasyonlara katılımın daha fazla olmasını arzu ederdik.


Firma olarak, hangi ürünlerle katıldınız?


Bizler yangına ve yüksek ısıya dayanıklı hava kanalları (siyah sac, DKP sac, kaynaklı paslanmaz sac hava kanalları), vana ve armatür ceketleri ve yeni ürünümüz olan VİZYON THERMAL KAPLAMA ürünümüzle katıldık.


Sektörde faaliyet gösteren firmalar ve ticari faaliyetleri (dış pazardaki payları, tanıtımı, bilinirlilik, teknolojiye uyumlanma vb.) diğer ülkelerle karşılaştırdığınızda nasıl bir fotoğraf görüyorsunuz?


Derneklerimizin ve kuruluşların desteği ile birlikte sektörün Türkiye dışı pazarlarda etkinliği yüksek, umuyoruz ki bu etkinlik artarak devam eder. Bunun canlı örneğini Azerbaycan’daki tanıtım faaliyetimizde çok iyi gözlemliyoruz. Orada da faaliyet gösteren firmamız (Vizyon Mekanik MMC.) Türk HVAC sektörünün dış pazarlardaki saygınlığının avantajlarından yararlanıyoruz.


Sizce teşvik ve hibe konusunda sektörün ne gibi beklentileri ve istekleri var?


Bize göre öncelikli olarak yatırımcıya arazi tahsisinin kolaylaştırılması ve daha sonrasında bu arazi üzerine kurulacak üretim alanının yapımı için kredi sağlanması olacaktır. Böylelikle istihdamın artmasıyla hem üreticinin hem de ülkenin büyümesine önemli katkılar sağlayacağını düşünmekteyiz.



Vizyon Mekanik Teskon+Sodex Fuarına ilk kez katıldı

Panel Sistem Teskon+Sodex 2015’teydi

30 yıllık deneyimiyle, endüstriyel soğutma sektöründe öncü, yenilikçi ve güvenilir olan Panel Sistem Soğutma A.Ş. 08-11 Nisan 2015 tarihleri arasında İzmir’de TMMOB tarafından düzenlenen Teskon+Sodex Fuarı’nda yerini aldı.


Fuarda, sektörde en iyi olarak bilinen, enerji tasarruflu, inovatif dizayna sahip Frigo Block cihazları ile yer alan Panel Sistem’in, aynı zamanda Ar-Ge mühendisleri tarafından da kongrede 2 ayrı bildirisi yayınlandı.


İstanbul Merkezli olan firmanın satış pazarlama müdürünün yanı sıra, Ege Bölge müdürü ve yetkili bayileri ile ayrıca ar-ge departmanı mühendisleri de stantta hazır bulunarak, fuar ziyaretçilerine ve kongreye katılan öğrencilere hem cihazlar hem de firma hakkında detaylı bilgiler aktardı.





 


Panel Sistem Soğutma A.Ş.



Panel Sistem Teskon+Sodex 2015’teydi

VENCO, Teskon Fuarı'nda gelecek planlarını anlattı!

200 yılından bu yana İzmir’de faaliyet gösteren VENCO, katıldığı Teskon Sodex 2015 Fuarı’nda ziyaretçilerine ürünleriyle ilgili bilgiler verdi. VENCO ekibi aynı zamanda Hvacdunyasi.com’un da sorularını yanıtladı.


VENCO teskon sodex 2015 fuar standı


Bizlere VENCO A.Ş hakkında genel bilgi verebilir misiniz?


VENCO A.Ş 2000 yılında kurulmuş olup halen Turgutlu Organize Sanayi Bölgesinde 6.000m² kapalı alanda üretim yapmaktadır. Isı Geri Kazanım Cihazları, Fanlar, Elektrikli Isıtıcılar ve Havalandırma kanal ve aksesuarları ana ürünleridir.


Isı Geri Kazanım Cihazlarının gelecekte önem kazanacağını öngören VENCO A.Ş 2003 yılında Isı Geri Kazanım cihazlarının üretimine başlamış, alüminyum plakalı selülözik, plastik polimer eşanjörlü, rotorlu, ısı pompalı, EC fanlı, gibi birbirinden farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek 11 farklı tip ve özellikte ısı geri kazanım cihazları üretimine devam etmektedir.


Yanısıra kanal tipi ve santral tipi ısıtıcılar konusunda Türkiye’deki en önemli üreticilerden birisiyiz.


2013 yılında başladığımız kanal tipi ve çatı tipi fanlara ek olarak, bu yıl aksiyal fan ve jet van üretimine de başlıyoruz.


Sektörünüzde yaşadığınız sıkıntılar ve beklentileriniz nelerdir?


Sektörde yaşadığımız en büyük sıkıntı standardizasyondur. He ulusal hem de uluslar arası piyasalarda aynı standart ve kalitede olmayan ürünlerle rekabet edemiyor olmaz bizi çok yoruyor. Bu konunun çözümü içim EHİS LAB. projesinin önemli bir adım olacağını düşünüyor ve projeyi destekliyoruz. Bu sayede haksız rekabetin azalacağını ve uluslar arası pazarlarda bize prestij kazandıracağına inanıyoruz.


İhracatınız ne düzeydedir, gelecek hedefleriniz nelerdir?


Ulusal piyasadaki haksız rekabet koşulları ve uluslar arası bir marka oluşturmak yönündeki hedeflerimiz bizi ihracata yönlendirdi. 2014 yılı itibari ile ihracatımız toplam satışlarımızın yüzde 31’ine denk gelmektedir. Yeni Zelanda’dan İrlanda’ya kadar farklı coğrafya ve ülkelere ihracat yapıyoruz. her yıl artan ihracat oranlarımız bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu yıl ihracat hedefimiz yüzde 40.


Ar-Ge çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?


Ar-Ge e Ür-Ge çalışmalarının bir firma için hayati olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenli kuvvetli bir ekibimiz var. Uluslararası standart ve normları takip ederek hem var olan ürünlerin iyileştirilmesi, hem de yeni ürünler konusunda yoğun olarak çalışıyoruz.


Teskon Sodex hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?


Sempozyumlar, sunulan bildiriler, eğitimler ve sergilenen yeni ürünler ile sektörün en önemli buluşmasıdır. Başladığı günden beri destekçisi ve sponsorlarından biri olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Burada olmaktan mutluluk duyuyoruz.



VENCO, Teskon Fuarı'nda gelecek planlarını anlattı!