17 Nisan 2015 Cuma

İnşel, Cleanroom Fuarı'nda müşterileriyle buluştu!

İnşel Yapı ve Teknik Donatım Sistemleri Ltd. ofis binaları, fabrikalar, okul, alışveriş merkezlerinin mekanik tesisat sistemlerinin planlanması ve uygulaması hizmetlerini sağlamak amacı ile 1995 senesinde üç ortak ve iki çalışan olmak üzere beş kişi ile kuruldu.


Bugün kendi bünyesinde 46 çalışanı bulunan İNŞEL mekanik tesisat sistemlerinin yanında, mekanik tesisat dalının teknolojik olarak en üst seviyesinde olan anahtar teslimi Temiz Oda, yüksek güvenlikli biyogüvenlik laboratuarları, kuru odalar, hassas ölçüm odaları ve steril alan iklimlendirilme sistemlerindede uzmanlaştı.


16 Nisan’da başlayan ve 18 Nisan’da son bulacak olan Cleanroom Fuarı‘nda yerini alan İnşel Yapı ve Teknik Donatım Sistemleri, bugün okul, ofis mekanik tesisat sistemlerinden, uzmanlık gerektiren yarı iletken üretiminden aşı üretimine, biyogüvenlik laboratuarlarına kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan çalışma alanlarıyla dikkat çekiyor.


İnşel, Cleanroom Fuarı'nda müşterileriyle buluştu!


İnşel’in firma ortağı Metin Kenter, “Uzmanlaştığımız bu konuların çoğu ciddi bilgi birikimini gerektiren ve ileri teknolojinin alt yapısını oluşturan işlerdir. Sadece mekanik tesisat sistemi yapı malzemeleri konusunu bilmek değil aynı zamanda müşterilerimizin yaptığı iş, personel ve malzeme akışı, uygulanan proses konularındada derin bilgi ve deneyimi gerektirmektedir. Sadece mekanik tesisat ve Temiz Oda yapı sistemleri hakkında bilgi sahibi olmayıp aynı zamanda çeşitli yarı iletkenden, ilaç, aşı, gıda üretimindeki prosesler konusundada bilgi ve deneyim sahibi olduğumuz için kendimize “insan, çevre ve yüksek teknoloji için İNŞEL” sloganını seçtik. Mekanik tesisat piyasasında, standartın dışına çıkan işlerin uzmanı olarak tanınıyoruz. Özellikli işlerin çözümü için kesinlikle taşaron kullanmıyor, kendi bünyemizde her kademedeki elemanlarımızı uzmanlık gerektiren bu konularda devamlı eğitiyoruz.” diyor.


Kenter sözlerini şöyle sürdürüyor;


Bugüne kadar Türkiye’de bir çok ilkleri yapmış olmaktan gurur duyuyoruz. Bunlardan en önemlileri beraber çalıştığımız yabancı bir firma ile yaptığımız Türkiye’deki ölçüm birimlerinin referans alındığı içerisinde 22° C de ± 0,1 Kelvin lik ısı sabitini sağladığımız Ulusal Metroloji Enstitüsünün (UME) hassas ölçüm odaları, Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsünün (UEKAE) içerisinde saç telinin binde biri büyüklüğündeki toz taneciklerinin sadece 10 tane bulunduğu yarı iletkenlerin üretildiği Temiz Odalar, Tübitak SAGE için dünyada sayısı ikiyüzelliyi geçmeyen içerisinde sayılı ülkenin sahip olduğu ve ulusal savunmada stratejik önem taşıyan ısıl pillerin üretildiği 22° C de %1 nem oranının sağlandığı, dünyadaki en kuru ortamdan daha kuru şartların sağlandığı Kuru Oda, veya dünyada az sayıda bulunan, içerisinde Kuş Gribi, Tüberkuloz gibi tehlikeli enfeksiyon hastalıklarının araştırmasının yapılacağı, hiçbir mikroorganizmanın dışarıya çıkmaması gereken Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezinde uyguladığımız yüksek emniyetli Biogüvenlik laboratuarı, Ankara MESA Hastanesinin ameliyathane ve yoğun bakım bölgelerinin hiç durmadan çalışabilen yedekli iklimlendirme sistemi, İzmir Atafen için yapmış olduğumuz dünyada ilk dokuzlu aşı kombinasyonunun üretileceği Anahtar teslimi aşı üretim tesisidir.


Bunun dışında Almanya’da Proxitronic firması için hassas mor ötesi ışın sensörü Temiz Oda üretim alanını, anahtar teslimi ugulayarak Alman rakiplerimizden daha pahalı olmamıza rağmen, enerji masraflarının en düşük olduğu tasarımı önerdiğimiz için Almanya’da yüksek sınıfta Temiz Oda yapan ilk Türk firması olmaktanda ayrıca gurur duyuyoruz. Nobelfarma firması için Kazakistan’da kurmuş olduğumuz ilaç üretim tesisi, Almanya’dan Kazakistan’a kadar ne kadar geniş bir coğrafya’da çalışabildiğimizin bir kanıtıdır.


Toz taneciklerinin en düşük seviyeye indirgendiği Temiz Oda ortamlarında, üretim alanının yerleşimi, personel ve malzeme akışı, bu alanları çevreleyen duvar panelleri, asma tavan sistemi, kapılar, armatürler, yer kaplaması gibi malzemeler, mekanik tesisat ve iklimlendirme sisteminde kullanılan ekipmanlar, otomasyonun bütünsel tasarımı ve uygulaması en önemli rolü oynamaktadır.


İklimlendirme sisteminin görevi sadece toz taneciklerini en düşük seviyeye indirgemek değil aynı zamanda bu Temiz Oda’larda yapılan işlemler için gerekli olan sıcaklık ve nem şartlarınıda belirlenen seviyelerde uzun süre güvenilir olarak kalmasını sağlamaktır.


Çoğu zaman gözardı edilen bir nokta olan, Temiz Oda iklimlendirme sisteminin günün yirmidört saati ve senenin üçyüzaltmışbeş günü çalışması gerektiğidir. Buna bağlı olarak tasarım aşamasında enerji ve bakım masraflarının düşük olmasına dikkat etmenin rekabet ortamında tüm işletmeler için ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarır. Bu sadece mekanik tesisat ve iklimlendirme sisteminin doğru tasarlanmasını değil, otomasyon, duvar panelleri, asma tavan sistemi, kapılar, yer kaplaması ve en önemlisi dökümantasyonun çok detaylı planlanmasını ve hazırlanmasını gerektirektedir. Biz uzun senelere dayanan deneyimimiz ile yaptığımız tasarımlarda müşterilerimizin ihtiyacına yönelik, enerji masrafı en düşük olan, uzun ömürlü tasarımları seçmekteyiz.


Ancak özellikle konuttan, ofis binasından veya fabrikadan farklı olarak 24 saat, 365 gün durmadan çalışması gereken Temiz Oda sistemlerinde ucuz olan yatırımın her zaman en ekonomik çözüm olmadığını bazı müşterilerimize anlatmakta oldukça zorlanıyoruz. İhtiyaca yönelik yapı elemanlarının kullanılmadığı bir ilaç üretimi, veya üzerinde aylarca çalışılmış olan yarı iletkene son aşamada bir toz taneciğinin gelmesinin sebep olacağı kayıpları, yatırım tasarrufu ile karşılaştırmanın olanağı yoktur. Bunu ben otomobillerdeki ABS veya diğer emniyet sistemlerine benzetiyorum.


Belki bir iki kere kullanıyorsunuz ama şöförü ve aracı kurtarıyor, verdiğiniz fazla para ile belki hayatınızı kurtarıyorsunuz. Bazı ekipmanlarının yedeklenmesinin yapılmadığı, ameliyathanenin durması veya biyogüvenlik laboratuarının dışarıya tehlikeli virüsleri kaçırıp yüzlerce insanın hayatını tehlikeye sokmasınıda, kar lastiği ve ABS si olmayan otomobili karlı yolda hızlı sürmeye benzetebilirsiniz.


1995 senesinde 200 bin $ ciro ile başlanan iş hayatımız artan personel sayısı ile 2007 yılında 7 milyon $ ulaştı. 2008 yılında 9 milyon $ çıkardığımız ciromuzu 2009 senesindede korumaya veya en azından 2007 senesinin seviyesinin üzerinde tutmaya çalışacağız.


Kriz ortamında ciromuz ve kar oranımız düşse bile, bizim için çok değerli olan, her biri kendi konusunda uzmanlaşmış deneyimli personelimizi azaltmayı kesinlikle düşünmüyoruz. Ofis binaları, alışveriş merkezleri, okul gibi ortamlarda insanların daha rahat yaşamasını ve verimli çalışmasını sağlayan mekanik tesisat sistemlerinin yanında, hayatımızın her alanına giren Temiz Oda ortamında üretilen ürünler ile piyasanın büyüyeceğine inanıyoruz. Hedefimiz sadece Türkiye’de değil aynı zamanda çevre ülkelerdede mekanik tesisat ve uzmanlık gerektiren Temiz Oda, Biyogüvenlik laboratuarları veya kuru oda, hassas ölçüm odaları gibi özel iklimlendirme sistemleri gerektiren konularda, orta vadede akla ilk gelen isimlerden biri olmaktır. Bu doğrultuda ilk adımlarımızı atmış bulunuyoruz.



İnşel, Cleanroom Fuarı'nda müşterileriyle buluştu!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder