11 Nisan 2015 Cumartesi

ACS Klima, Teskon'da müşteriyleriyle bir araya geliyor!

ACS Klima’nın yetkilisi Devrim Erkmen projeleri ve çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.


“Turizm sektörüne” yönelik faaliyetlerinizden bahseder misiniz ?


Turizm sektöründe, iklimlendirme faktörünün önemli bir yere sahip olduğu bilinen bir gerçek. Özellikle mevsimsel ziyaretçi yoğunluğu, yüksek rakamlara ulaşan büyük oteller ve tatil köyleri için iklimlendirme, müşteri memnuniyeti açısından en önemli konular arasında diyebiliriz. Konu böyle olunca, turizm sektörü bizim de üzerinde önemle durduğumuz faaliyet alanları arasında yer alıyor.


ACS KLİMA teskon fuarı'nda

ACS Klima, Teskon standı.


Turizm sektöründe işletmecilerin “enerji maliyetleri” üzerinde önemle durduklarını biliyoruz. Konaklama alanları, yönetim odaları, ortak kullanım alanları ve ek tesisleri düşündüğümüzde haksız da sayılmazlar. Tüm tesisin ana enerji maliyet kalemlerini, aydınlatma ve doğal olarak iklimlendirme sistemleri oluşturmaktadır. Kendi sektörümüz için bir istatistik vermek gerekirse, iklimlendirme sistemlerinin enerji maliyet kalemi üzerindeki etkisi %10 dan %60’lara kadar geniş bir aralıkta değişkenlik göstermektedir. Bu noktada projelendirme ve tercih edilen iklimlendirme sisteminin ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz. Ancak bizim açımızdan, büyük ölçekli projelerde, enerji verimliliği tek önemli nokta olmuyor. Keşif, konfor, sessizlik, ilk yatırımdan sonraki sarfiyat maliyetleri diye devam eden konuları da göz önüne alarak projeye değer katabiliyorsanız, o zaman başarı beraberinde geliyor.


Toplam faaliyetleriniz içinde “turizm sektörü” ne kadar paya sahip ?


Sağlık sektörü, ilaç üretim tesisleri, AVM ve iş yerleri başta olmak üzere daha bir çok sektörün iklimlendirme ihtiyacını karşılıyoruz. Oldukça geniş bir çeşitliliğe sahibiz. 2014 son çeyrek verilerini dahil etmeden yaklaşık bir oran vermek gerekirse üretim faaliyetimizin %30-%35’lik bir kısmının turizm sektörü iklimlendirme ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olduğunu söyleyebiliriz.


Barut Akra Otel projesinden bahseder misiniz?


Barut Akra gibi büyük projelerde keşif oldukça önemlidir. Keşif ve projelendirme aşamasında hiç bir detayı atlamadan her kalemin üzerinde durarak analiz ettik. Otelin ihtiyaç duyduğu havalandırma, ısıtma soğutma sistemleri, klima santralleri, egzoz kanal fanları, ve diğer tüm ekipmanlar titizlikle projelendirildi ve üretildi. Oteller gibi mevsime bağlı sektörlerde zaman ve üretim planlaması da oldukça büyük önem arz etmektedir. Bu anlamda Turizm sektörü özellikle zaman planlaması konusunda diğer sektörlere göre daha hassastır. Planlama aşamasında sektörün ihtiyaç duyduğu tüm kısıtlar ve değişkenler göz önünde bulundurularak, üretim planı yapıldığını da tekrar hatırlatmak isteriz.


Barut Akra Otel projesin de yaptığınız işlerin toplam değeri ne kadardır?


Daha öncede belirttiğimiz gibi Barut Akra Otel projesi büyük bir proje ve bir turizm tesisinde olması gereken neredeyse tüm iklimlendirme ekipmanları mevcut. Tüm ekipmanlar optimum verimlilik için projelendirildi ve otelin ihtiyaçları doğrultusunda üretildi. Tahmini olarak bir değer belirtmek gerekirse proje değerinin 1 milyon TL civarlarında olduğunu söyleyebiliriz.


Eklemek İstedikleriniz


Barut Akra Otel’de ve önceki otellerinde olduğu gibi yeni projelerinde de birlikte çalışmaktan keyif duyacağımızı belirtmek isteriz.



ACS Klima, Teskon'da müşteriyleriyle bir araya geliyor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder