13 Nisan 2015 Pazartesi

Cantek Soğutma, meyve işine giriyor!

Soğuk hava depoları, soğuk hava sistemleri sektöründe faaliyet gösteren Antalya merkezli Cantek Soğutma, sıra dışı tanıtım faaliyetleriyle adından söz ettirdi.


Okyanusların derinliklerinde ve dünyanın zirvesi Everest’te tanıtım yaptı. Bireysel sporlara destekler vererek, “Enerjini doğru kullan” mesajı vermeye çalıştı.


Cantek Enerji ve Soğutma Yönetim Kurulu Başkanı Can Hakan Karaca, şimdi de meyveciliğe yönelmiş. Soğuk hava depoculuğunun önemine dikkat çekmeye çalışan Karaca, çıkardıkları kitapların çiftçiler için rehber niteliğinde olmasını istiyormuş. İlk olarak da elmayı belirlemişler.


cantek soğutma antalya


Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe ve Bitkiler Bölümü’nden emekli Prof. Dr. Rahmi Türk ile kitabı birlikte hazırlamış. Kitapta hem dünyada hem Türkiye’de elmanın ekonomisi anlatılmış. Can Hakan Karaca,”Dünyada elmanın en büyük üreticilerinden birisi olan ülkemizde maalesef sezonu dışında pek fazla elma yiyemiyoruz. Bu kitap 365 gün elma yiyebileceğimiz günlerin gelişini hızlandırmak için yazıldı” diyor. Türkiye dünya elma üretiminde üçüncü sırada. Dünyada 140 milyar dolarlık bir pazar söz konusu. Çin’de 30 milyon ton elma üretiliyor. Türkiye’de ise 3 milyon ton. Çin’de elmanın kilosu 2.5 dolar iken Türkiye’de 1 dolar seviyesinde. Bu da saklama koşullarından kaynaklanıyor. Can Hakan Karaca’nın vurgulamak istediği nokta tam da burası. Cantek’in kitap serisi elma ile sınırlı kalmayacakmış. Üzüm, nar, armut, şeftali, narenciye gibi Türkiye’nin üretimde iddialı olduğu tüm meyveler için hazırlanacakmış…


Ekonomist



Cantek Soğutma, meyve işine giriyor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder