16 Nisan 2015 Perşembe

Endress+Hauser Türkiye'deki çalışmalarına hızla devam ediyor!

Endress+Hauser, Milliyet’te yayınladığı bir ilan ile firmasını tanıttı.


Dünya çapında güçlü iş ortağınız;


Endress+Hauser olarak, müşterilerimizi endüstriyel proses mühendisliği konusunda tedarik ettiğimiz ölçüm cihazları, servisler ve otomasyon çözümleri ile destekleyen uluslararası bir firmayız. 1953 yılında İsviçreli George H Endress ve Alman Ludwig Hauser tarafından kurulan ve yıllar içerisinde büyüyerek uluslararası bir yapıya ulaşan firmamız, 1975 yılından bu yana tamamen Endress ailesinin bünyesinde yer almaktadır. Türkiye’de ise 1984-2007 yılları arasında temsilcilik olarak hizmet verdikten sonra, Temmuz 2007 itibariyle Endress+Hauser’in Türkiye Satış Ofisi olarak İstanbul, Adana, İzmir ve Ankara’da yer alan yapılanmalarımızla faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.


Endress Hauser logo


Seviye, akış, basınç, sıcaklık ve sıvı analiz uygulamaları için geliştirdiğimiz endüstriyel ölçüm cihazları ve bunları destekleyici sistem bileşenleri ile petrol, kimya, ilaç, kağıt, enerji, gıda, çevre, çimento, maden, otomotiv, gemicilik, tekstil, demir-çelik gibi farklı birçok endüstriye hizmet vermekteyiz. Bütün bu endüstrilerde proses otomasyonu içerisinde ölçüm çok büyük bir rol oynamaktadır. Çünkü ölçüm yapmadan kontrol de gerçekleştirilemez.


Çevre endüstrisinde de bir içme suyu veya atıksu arıtma tesisinin her kademesinde ölçüm cihazları yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Tesislerin giriş ve çıkış debilerinin ölçümünden, havalandırma havuzlarının verimli çalıştırılmasında kullanılan oksijen miktarının tespitine, çürütücü seviyesinin ölçümünden, biyogaz miktarının belirlenmesine kadar birçok uygulamada ölçüm cihazlarından faydalanılmaktadır. Bu cihazlardan alınan veriler sayesinde tesislerin hem daha verimli hem de daha ekonomik işletilmesi sağlanmaktadır.


Endress Hauser türkiye


Ölçüm cihazlarının yanı sıra devreye alma, bakım, kalibrasyon ve eğitim gibi servis hizmetleri de sunan Endress+Hauser, ayrıca anahtar teslim çözümler ile de kullanıcılara hem birçok parametrenin online ölçümü ile anlık verileri takip etme imkanı sağlamakta hem de yasal zorunluluklara uyum konusunda destek olmaktadır.


Bu kapsamda geliştirdiğimiz çözümlerden biri de, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın “Sürekli Atıksu İzleme Sistemleri Tebliği” gereğince kurulması talep edilen izleme istasyonlarıdır. Kapasitesi 10,000 m3/gün ve üzerinde olan tesislerin çıkışlarına kurulması zorunlu tutulan bu istasyonlarda pil ve sıcaklık, çözünmüş oksijen, iletkenlik ve debi ölçümleri yapılmaktadır. Ayrıca 22 Mart 2015 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğ ile bu ölçümlere KOİ (kimyasal oksijen ihtiyacı) ve AKM (askıda katı madde) parametreleri ile numune alma cihazı da eklenmiştir. İstasyon içerisindeki ölçüm cihazlarından elde edilen bütün veriler anlık olarak Bakanlık’a iletilmekte, böylelikle de atık su arıtma tesisleri, ön arıtma tesisleri, derin deniz deşarjı yapan ve suyu ısı transferi amaçlı (soğutma-ısıtma suları) kullanarak alıcı ortama deşarj eden tesislerin çıkışlarındaki suyun bu ortamlara zarar vermeyecek özelliklerde olduğu garanti altına alınmaktadır.


Sonuç olarak, günümüz dünyasında otomasyon bütün proses endüstrilerine hızla yayılmakta ve kullanıcılara, en son teknoloji ile geliştirilen cihaz ve sistemler sayesinde daha yüksek verimlilik ve daha fazla kontrol imkanı sağlamaktadır. Endress+Hauser olarak bizler de, yenilikçi ve kullanıcı dostu cihazlarımız ve uzman kadromuz ile dünyanın her yerinde kullanıcılara çözüm ortaklığımızı sunmaya devam ediyoruz.



Endress+Hauser Türkiye'deki çalışmalarına hızla devam ediyor!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder