14 Nisan 2015 Salı

VENCO, Teskon Fuarı'nda gelecek planlarını anlattı!

200 yılından bu yana İzmir’de faaliyet gösteren VENCO, katıldığı Teskon Sodex 2015 Fuarı’nda ziyaretçilerine ürünleriyle ilgili bilgiler verdi. VENCO ekibi aynı zamanda Hvacdunyasi.com’un da sorularını yanıtladı.


VENCO teskon sodex 2015 fuar standı


Bizlere VENCO A.Ş hakkında genel bilgi verebilir misiniz?


VENCO A.Ş 2000 yılında kurulmuş olup halen Turgutlu Organize Sanayi Bölgesinde 6.000m² kapalı alanda üretim yapmaktadır. Isı Geri Kazanım Cihazları, Fanlar, Elektrikli Isıtıcılar ve Havalandırma kanal ve aksesuarları ana ürünleridir.


Isı Geri Kazanım Cihazlarının gelecekte önem kazanacağını öngören VENCO A.Ş 2003 yılında Isı Geri Kazanım cihazlarının üretimine başlamış, alüminyum plakalı selülözik, plastik polimer eşanjörlü, rotorlu, ısı pompalı, EC fanlı, gibi birbirinden farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek 11 farklı tip ve özellikte ısı geri kazanım cihazları üretimine devam etmektedir.


Yanısıra kanal tipi ve santral tipi ısıtıcılar konusunda Türkiye’deki en önemli üreticilerden birisiyiz.


2013 yılında başladığımız kanal tipi ve çatı tipi fanlara ek olarak, bu yıl aksiyal fan ve jet van üretimine de başlıyoruz.


Sektörünüzde yaşadığınız sıkıntılar ve beklentileriniz nelerdir?


Sektörde yaşadığımız en büyük sıkıntı standardizasyondur. He ulusal hem de uluslar arası piyasalarda aynı standart ve kalitede olmayan ürünlerle rekabet edemiyor olmaz bizi çok yoruyor. Bu konunun çözümü içim EHİS LAB. projesinin önemli bir adım olacağını düşünüyor ve projeyi destekliyoruz. Bu sayede haksız rekabetin azalacağını ve uluslar arası pazarlarda bize prestij kazandıracağına inanıyoruz.


İhracatınız ne düzeydedir, gelecek hedefleriniz nelerdir?


Ulusal piyasadaki haksız rekabet koşulları ve uluslar arası bir marka oluşturmak yönündeki hedeflerimiz bizi ihracata yönlendirdi. 2014 yılı itibari ile ihracatımız toplam satışlarımızın yüzde 31’ine denk gelmektedir. Yeni Zelanda’dan İrlanda’ya kadar farklı coğrafya ve ülkelere ihracat yapıyoruz. her yıl artan ihracat oranlarımız bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu yıl ihracat hedefimiz yüzde 40.


Ar-Ge çalışmalarınız hakkında bilgi verebilir misiniz?


Ar-Ge e Ür-Ge çalışmalarının bir firma için hayati olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenli kuvvetli bir ekibimiz var. Uluslararası standart ve normları takip ederek hem var olan ürünlerin iyileştirilmesi, hem de yeni ürünler konusunda yoğun olarak çalışıyoruz.


Teskon Sodex hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?


Sempozyumlar, sunulan bildiriler, eğitimler ve sergilenen yeni ürünler ile sektörün en önemli buluşmasıdır. Başladığı günden beri destekçisi ve sponsorlarından biri olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Burada olmaktan mutluluk duyuyoruz.



VENCO, Teskon Fuarı'nda gelecek planlarını anlattı!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder