28 Şubat 2015 Cumartesi

İZOCAM Tekiz ürünleri fark yaratıyor

Yalıtım bir binanın her bir aşaması için büyük önem taşıyor. Çatı ve dış cephe yalıtımı ile enerji tasarrufu sağlanırken, doğru malzeme seçimiyle yangın güvenliği de sağlanmış oluyor.  Çatı ve binada yapılacak yalıtım uygulamalarıyla enerji harcamalarında yüzde 50´den fazla tasarruf sağlamak da mümkün. Ancak bu uygulamaların güvenilir ve uzman niteliğine sahip firmalardan temin edilen doğru ürünlerle ve işinin ehli uygulayıcılar tarafından yapılması gerekiyor. İzocam Tekiz markalı ürünler, sağladıkları etkili çözümler ile farkını ortaya koyuyor.


 


İzocamİzocam, Tekiz markalı taşyünü ve poliüretan yalıtımlı paneller ile trapezler üretmektedir. Formlandırılmış iki metal arasında yalıtım çekirdeği malzemesi bulunan yalıtımlı paneller, ısı, ses ve yangın yalıtımı ihtiyacı bulunan çatı ve cephelerde kullanılmaktadır. Bu paneller sayesinde, özellikle hızlı montaj ihtiyacı bulunan ve geniş açıklıkların örtülmesi gereken tüm yapılar için ideal bir çözüm sunulmaktadır.


2013 yılında Gebkim/Gebze tesislerinde 4.000.000 m² kapasiteli yeni panel hattını kuran İzocam, yeni tesiste yatırımcı ve proje müeeliflerinin beklentileri doğrultusunda yeni panel formların üretimine başlamıştır. Özellikle düz çatılarda kullanımı gittikçe yaygınlaşan kombi ve fibro çatı panellerinde farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek tip ve kalınlıkta membranlı İzocam Tekiz Yalıtımlı Panelleri sektörün kullanımına sunulmuştur.


İzocam Tekiz Çatı ve Cephe Sistemleri; kaset sistem profili, dalgalı trapez, çatı trapezi, cephe trapezleri, membranlı fibro panel, kombi panel, metal kiremit, soğuk depo paneli gibi ürünleri de bulundurmaktadır. Ürünlerin tümü TSE kriterlerine uygun olarak üretilmektedir.


 


Yüksek yangın güvenliği istenilen yapılarda veya yanıcı, parlayıcı maddelerin depolandığı yerlerde tercih edilen İzocam Tekiz Taşyünü Yalıtımlı Paneller kesintisiz üretim ile pazara sunulmaktadır. Metal dış kabuk ve yalıtım dolgu olarak kullanılan “A” yanmazlık sınıfındaki Taşyünü tabakası sayesinde yangına dayanıklı kompozit bir sistem elde edilmekte ve yangın emniyetinin yanı sıra yüksek ses ve ısı yalıtımı da sağlayan paneller, çevreye zararlı madde içermemektedir. Mineral yün yalıtımlı her iki yüzü metal olan çatı panelleri, eğimi %7´den yüksek çatılara uygulanırken daha düşük eğimli ya da düz çatılarda da İzocam Tekiz Kombi Panel ya da Fibro Panel, su yalıtım membranı ile birlikte güvenilir çatı örtüsü teşkil etmektedir. Pazara yeni sunulan taşyünlü fibro panel ürünü özellikle yüksek derecede yangın hassasiyeti duyulan ve üst membran tabakası altında da poliüretan katman istenmeyen yanmaz taşyünü dolgulu panel özelliğiyle yüksek yangın dayanımı sağlamaktadır.

İzocam, ISO 9001 Kalite Güvence Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Sistemi ve ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi´ni Tekiz Tesislerinde de hassasiyetle uygulamaktadır. Uluslararası bir standart olan, Malzeme Yönetmeliği’nin 6. maddesine göre; “ürünün yönetmelikte belirtilen temel gerekleri karşılamasına imkân veren malzeme” anlamına gelen “CE” işaretine ise tüm bina ürünleri sahiptir.


Günümüzde ihtiyaçların ve yatırımların büyümesiyle birlikte yüzlerce işyerinin ve binlerce insanın bir arada bulunduğu işyerleri ve alışveriş merkezleri, sanayi yapıları karşımıza çıkmaktadır. Buna bağlı olarak yangın ihtimaline karşı son derece güvenli çözümlerin devreye girmesi gerekmektedir. 50 yıl öncesiyle karşılaştırıldığında artık günümüz binalarında çok daha farklı malzemeler kullanıldığı görülmektedir. Bugün Türkiye’de yatırım yapan yabancı sermayeli kuruluşlar, tesislerin çatı ve duvarlarında yangın emniyeti için A sınıfı malzeme kullanımını şart koşmakta ve A sınıfı yanmaz malzemelerin, yeni Avrupa Yangın standartlarına göre sadece mineral yünler (camyünü ve taşyünü) olduğu bilinmektedir.



İZOCAM Tekiz ürünleri fark yaratıyor

ERBAY'ın yeni nesil soğutma grupları

Sanayi proseslerindeki su soğutma işleminin ürüne doğrudan fonksiyonel değer katan değil, ürün maliyetini arttıran bir süreç olması sebebiyle, bu işlemin en az maliyette yapılabilmesi üretici firmalara önemli verimlilik artışı sağlamaktadır.Böylece, proseste ısınan su doğal kaynakları da entegre ederek soğutan, böylece tüketilen enerji miktarını en aza indirecek adaptif bir sistemin tasarımı ERBAY tarafından gerçekleşmiştir.


Tasarlanan cihaz, Adyabatik Soğutma entegre edilmiş olan Mekanik (kompresörlü) Soğutma Modülü ile Doğal Soğutma (Free Cooling) Modülünün entegrasyonu ile gerçekleştirilmiştir.


erbay_sogutma_grubu


 


Bu cihaz; sahip olduğu mikroişlemci kontrol sistemi ve özel yazılım ile dış hava sıcaklığı ve istenen su çıkış sıcaklığına bağlı olarak hangi modüllerin devrede olacağını ve devrede olan modüllerin nasıl hareket edeceğini tespit etmektedir.


ERBAY sürdürülebilir araştırma geliştirme faaliyetleri ile ürettiği yeni nesil Doğal Soğutma ve Adyabatik Soğutma Entegreli Soğuk Su Üretici Grubun geleneksel soğutma gruplarına göre sağlamış olduğu avantajlar şunlardır;


  • Tüm sene boyunca mekanik (kompresörlü) soğutma grubu kullanma ihtiyacına gerek kalmamaktadır. Buna bağlı olarak, enerji sarfiyatı ciddi şekilde azalmaktadır.

  • Bakım ve işletme masrafları oldukça azalmaktadır.

  • Daha düşük karbon salınımına sebep olması yönüyle çevre dostudur.

  • Soğutma grubu + doğal soğutucu + hidrolik kit + üç-yollu vana + elektrik kumanda panosu + su tesisatı + kablo tesisatı gibi tüm sistemi bünyesinde toplayan kompakt yapıda bir cihaz olduğundan, muadil sistemlere göre tesiste çok daha az yer kaplamaktadır. Ayrıca kurulumu ve işletmesi çok daha ucuz ve kolaydır.

    Farklı özelliklerin üzerine entegre edilmesiyle tasarlanmış olan cihaz isteğe bağlı olarak aşağıdaki opsiyonlar ile de üretilebilmektedir.

  • Adyabatik Soğutma Entegreli Mekanik (kompresörlü) Soğutma Modülü + Doğal Soğutma (Free Cooling) Modülü

  • Mekanik (Kompresörlü) Soğutma Modülü + Doğal Soğutma (Free Cooling) Modülü

  • Adyabatik Soğutma Entegreli Mekanik (Kompresörlü) Soğutma Modülü

Kış Dönemi :

Dış ortam sıcaklığı, istenilen soğuk su sıcaklık değeri ve tesisten dönen su sıcaklık değerinin altındadır. (Örnek:Dış ortam 10°C, soğuk suyu 15°C, tesisten dönen su 20°C). Sistemde ihtiyaç duyulan soğuk su, dış hava sıcaklığına bağlı olarak tamamen doğal soğutma (free cooling) modülü vasıtasıyla sağlanır.


erbay_kis_donemiCihaz kış döneminde oluşabilecek donma riskine karşı salamura (glikol-su karışımı) ile çalışacak şekilde tasarlanmıştır.

Bahar Dönemi :

Dış ortam sıcaklılığı, istenen soğuk su sıcaklık değerinin üstünde ve tesisten dönen su sıcaklık değerinin altındadır. (Örnek: Dış ortam 16°C, soğuk su 15°C, tesisten dönen su 20°C) Tesisten dönen su öncelikli doğal soğutma (free cooling) modülünden geçirilerek dış ortam havası yardımı ile su bir noktaya kadar soğutulur. Doğal soğutma modülü ile soğuyabileceği sıcaklık değeri, dış hava sıcaklığına bağlıdır.  Böylece soğutma ihtiyacı kısmen karşılanmış olur. İstenilen soğuk su sıcaklığına ulaşmak için mekanik (kompresörlü) soğutma modülü kısmi yük ile çalışır.


erbay_bahar_donemi

Yaz Dönemi :

Dış ortam sıcaklığı, istenilen soğuk su sıcaklık değerinin ve tesisten dönen su sıcaklık değerinin üstündedir (Örnek: Dış ortam 35°C, soğuk su 15°C, tesisten dönen su 20°C). Doğal soğutma modülü çalışmamaktadır. İstenen soğuk su sıcaklığını tamamen adyabatik soğutma entegreli mekanik (kompresörlü) soğutma modülü tarafından karşılanmaktadır.


erbay_yaz_donemi

 


 


Yaz aylarında mekanik (kompresörlü) soğutma kısmı ile entegre çalışan adyabatik soğutma sistemi; kondenser bataryalarının hava giriş kısmına yerleştirilmiş olan özel yapılı, metalik olmayan ağ üzerine belirli mesafedeki nozullardan kesintili olarak su spreyleme neticesinde, ağ üzerinde buharlaşan su, adyabatik soğutma etkisi oluşturarak kondenser hava giriş sıcaklığını düşürür. Böylece cihazın daha düşük kondenzasyon basıncı ile çalışmasıyla beraber, cihazın enerji sarfiyatı azalır ve soğutma kapasitesi artar.


Kondenser hava giriş sıcaklığının düşürülebilmesi amacıyla; giriş havasının neme duyurulması için tercih edilen ağ üzerine su spreyleme sistemin,diğer yöntemlere göre üstünlükleri şunlardır;


  • Kullanılan özel yapıdaki ağ, kondenser bataryalarına gölgeleme yaparak güneş radyasyonu etkisini ortadan kaldırır.

    Yaprak, kağıt, toz vs gibi yabancı maddelerin kondenser bataryasına ulaşmasına engelleyerek, kondenser bataryasının sürekli olarak temiz kalmasını sağlar.

  • Ağlar üzerine suyun, hava akışının ters yönünde spreylenmesi neticesinde, ağ kendi kendini temizleyen bir filtre görevi görür.

  • Bu sistemde ağ üzerinde spreyleme yapılan suyun, tasfiye edilmiş su olma ihtiyacı olmadığı gibi ayrı bir pompa veya tank ihtiyacı da yoktur.

  • Ayrıca giriş havasını neme doyurarak, sıcaklığını düşüren benzer sistemler ile ortak olarak;

  • Cihazın soğutma kapasitelerinin artması

  • Enerji sarfiyatının azalması

  • Kompresörlerin ömrünün uzaması

  • Bakım ve işletme masraflarının azalması

  • Dolaylı olarak daha düşük karbon salınımına sebep olması yönüyle çevre dostu olması bu sistemin diğer avantajlarıdır.

Soğutma gruplarının sağlık emniyeti ve güvenlik gereksinimleri konusunda gerekli  Avrupa Birliği Direktifleri ile ilgili harmonize standartlarına uygundur. Çevre dostu R407C gazı kullanılmaktadır.


Dış ortam sıcaklığına bağlı olarak ürünün yatırım geri dönüşü 1-1,5 sene gibi kısa bir sürede gerçekleşmektedir.


Bu cihaz özellikle tüm yıl boyunca soğuk su ihtiyacı olan tesisler için tasarlanmış olup, yıllık bazda değerlendirildiğinde geleneksel soğutma gruplarına göre %60’ a kadar az enerji sarf etmektedir.


Cihaz, içerisindeki modüller aşağıdaki gibidir;


Ana Gövde: Cihazın alt şasesi üzerindeki ağırlıkları taşıyabilecek kontraksiyonda siyah saçtan; karkas ve kapak saçları ise galvanizli saçtan imal edilmektedir. Cihaz karkası tamamen sökülebilir bağlantılı olup, imalatı müteakip RAL9002 renginde elektrostatik toz boya ile boyanmaktadır.


Soğutma Kompresörü: İsteğe göre 1 veya 2 adet yarı kapalı kompakt vidalı (semi-hermetic compact screw) kompresör kullanılmaktadır. Vidalı kompresör yapısı gereği uzun müddet bakım gerektirmeksizin çalışmaktadır. Hareketli parçaların az olması sebebiyle bakımı kolay ve ekonomiktir. Vidalı Kompresörler; basma kapama vanası, basma hattındaki akışkanın geri dönüşünü engelleyen check-valf, yağ seviye switchi, yağ gözetleme camı, yağ ayırıcı, filtre, karter ısıtıcı, kapasite kontrol selonoidleri, titreşim takozları, motor koruma rölesi ve PTC sensörleri ile edilmiştir.


Kondenser (Yoğuşturucu): Hava Soğutmalı Kondenser bakır boru ve alüminyum lamelli olarak imal edilmektedir. Kondenserler, isteğe bağlı olarak epoksi kaplı lamelli olarak da imal edilmektedir. Soğutucu akışkanın yoğuşmasını sağlamak üzere motoru ile direkt akuple yüksek verimli aşırı akım koruma röleli, sessiz yataklı aksiyal fan cihaz üzerine monte edilmiştir.


Doğal Soğutma (Free Cooling) Bataryası: Bakır boru ve alüminyum lamelli olarak imal edilmektedir. Bataryalar, isteğe bağlı olarak epoksi kaplı lamelli olarak da imal edilmektedir. Giren suyun soğumasını temin etmek üzere motoru ile direkt akuple yüksek verimli, aşırı akım koruma röleli, sessiz yataklı aksiyal fan cihaz üzerine monte edilmiştir. Ayrıca batarya üzerinde hava tahliye branşmanı mevcuttur.


Evaporatör: Shell & Tube tipinde imal edilen direkt genleşmeli evaporatörler özel yüksek verimli bakır boruların çelik ayna deliklerine özel işlem ile tespit edilmesi suretiyle üretilmiştir. Boru demetinin sökülebilir olması bakım ve temizlik imkanı sağlar. EN 14276-1 ve EN 13445 standartlarına uygun olarak imal edilen evaporatörler su ve glikol çözeltilerinin soğutulması için tasarlanmıştır. Evaporatörlerin dış yüzeyi ve kompresör emiş hatları uygun kalınlıkta izolasyon malzemesi kullanılarak izole edilmektedir. Bu evaporatörler salamura (glikol-su karışımı) ile çalışacak şekilde tasarlanmıştır.


Elektrik kumanda panosu: IP54 koruma sınıfına göre tasarlanmıştır. Cihazın tam olarak çalışmasını sağlayacak şekilde güç ve kumanda tarafları olmak üzere iki kısımdan müteşekkildir. Pano yeterli miktarda kontaktör, termik, sigorta, şalter ve gerekli diğer ekipmanlar ile teçhiz edilmiştir. Cihazın panosu ve cihaz içi kablo tesisatı EN 60204-1 standardına uygundur.


Mikroişlemci kontrol sistemi: Cihazda kullanılan mikroişlemci kontrol sistemi sayesinde su giriş ve çıkış sıcaklıkları, doğal soğutma (free cooling) bataryasın su giriş sıcaklığı, dış hava sıcaklığı, emme ve basma tarafındaki gaz basınçları, evaporatörlerde oluşan aşırı ısıtma (superheat) sıcaklığı, kompresörlerin çalışma zamanları, oluşan tüm arızalar ve geçmişte vuku bulan tüm arıza kayıtları ekranda dijital olarak görülebilmekte ve kolaylıkla kapasite kontrolü yapılabilmektedir. Mikroişlemci kontrol sistemi, dış hava sıcaklığı ve istenen soğuk su sıcaklığına bağlı olarak cihazda hangi modüllerin (mekanik ve/veya doğal soğutma) devrede olacağına karar vermektedir. Çok kompresörlü cihazlarda, kompresörlerin çalışma sürelerinin dengede tutularak, cihazın optimum verimde çalışması sağlanmaktadır.


Soğutma devresi elemanları: Cihazın otomatik ve güvenli şekilde çalışması için elektronik genleşme valfi, drayer-filtre, gözetleme camı, emniyet ventili, su akış kontrol otomatiği, alçak yüksek basınç prosestatı ve soğutma valfleri konmuştur.


Üç-yollu Motorlu Vana: Servo motor kontrollü üç-yollu motorlu vana mikroişlemci kontrol sisteminden kendisine gelen sinyale göre ilgili vana giriş ağızlarını açar veya kapatır. Üç-yollu vana açık/kapalı (on/off) olarak çalışmaktadır.


Hidronik Kit: Opsiyonel olarak sunulan hidrolik kit; sirkülasyon pompası, kapalı büzülme tankı, emniyet ventili, manometre, emme-basma, kapama vanaları ve salamura doldurma bağlantısından oluşmaktadır.


Makalenin tamamına ulaşmak ve detaylı bilgi almak için lütfen tıklayınız.


 



ERBAY'ın yeni nesil soğutma grupları

27 Şubat 2015 Cuma

Manas, İSU Akıllı Su Yönetimi Sempozyumuna katılacak!

Manas Enerji Yönetimi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 10-12 Mart 2015 tarihlerinde Kocaeli – Wellborn Hotel’de organize edilecek İSU Akıllı Su Yönetimi Sempozyumuna katılacak.


Manas logosu1996 yılından günümüze kadar akıllı sayaç sistemlerine dayalı olarak geliştirdiği ürünler ve çözümler ile sektörde üst sıralara yerleşen Manas’ın akıllı sayaçları enerji yönetiminde özellikle tercih ediliyor.


Akıllı Su Yönetimi Sempozyumu’nda su kullanımı hakkında önemli bilgiler aktarılacak. Yakın zamana kadar Türkiye’yi tehdit eden susuzluğun sebepleri de tartışılacak.



Manas, İSU Akıllı Su Yönetimi Sempozyumuna katılacak!

White City Bakü'de Vizyon Mekanik imzası!

White City, Vizyon Mekanik'i tercih edildi.Vizyon Mekanik, Bakü’deki 850 yataklı White City Otel projesinin tesisatında kullanıldı.


2011 yılında Azerbaycan / Bakü faliyetlerine başlayan White City Otel, farklı mimari yapısıyla dikkat çekiyor.


Vizyon Mekanik’in verdiği hizmetler;


– Endüstriyel Hava Kanalı imalatı,

– 1.2-3mm Dkp dikdörtgen hava kanalı imalat ve montajı,

– 1.2-3mm Dkp yuvarlak hava kanalı imalat ve montajı,
White City, Vizyon Mekanik'i tercih edildi.- Paslanmaz hava kanalı.

– Jetkap imalat ve montajı,

– Yağ tutucu imalat ve montajı.

– Yangına dayanıklı duvar geçiş izolasyonu imalat ve montajı.



White City Bakü'de Vizyon Mekanik imzası!

Terraki Tepeören Kampüsü, Teknogen'i tercih etti!

Terraki Tepeören Kampüsü, teknogen'i tercih etti.Terakki Vakfı’nın Tuzla – Tepeören’de yer alan Terakki Tepeören Kampüsü’nde klima santrali, fancoil, ısı geri kazanım ve ACM chiller grubu için Teknogen kullanıldı.


Daha önce pek çok bina ve projeye yer alan Teknogen, hvac sistemleriyle ön plana çıkıyor.


68 bin 166 metrekare arsa üzerine yer alan Terraki Tepeören Kampüsü, LEED Altın Sertifika Adayı.


Terraki Tepeören Kampüsü, Teknogen'i tercih etti!Anaokulu, ilkokulu, ortakokulu ve liseyi biraraya toplayan Terraki Tepeören Kampüsü’nde 650 kişilik büyük bir kültür merkezi de yer alacak.



Terraki Tepeören Kampüsü, Teknogen'i tercih etti!

Ashrae Turkish Chapter bir başarıya daha imza attı

Sectıon’dan Chapter’a en hızlı geçen üye olan Ashrae Turkish Chapter, bir başarıya daha imza attı. Ekim 2015’te İstanbul’da yapılacak olan Ashrae Geniş Bölge Konferansı’na Turkish Chapter’ın ev sahipliği yapacağı açıklandı.


Chapter Başkanı Prof. Dr. Barış ÖzerdemASHRAE Kış Konferansı bünyesinde gerçekleşen “RAL“ toplantısında, Turkish Chapter’ın ev sahipliği yapacağını açıklayan “Chapter” Başkanı Prof. Dr. Barış Özerdem, yapılan hazırlıkların anlatıldığı bir sunumu üyelere aktardı. Sunumda Geniş Bölge Konferansı’nın 1-4 Ekim 2015 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacağı ve ana temasının “Kentsel Dönüşüm ve Enerji Verimliliği” olarak belirlendiğini söyleyen Özerdem tarafından Kongre’nin tanıtımı başarıyla gerçekleştirildi.


Belirlenen ana temanın, ASHRAE bünyesinden tespit edilecek seçkin konuşmacılar ve ülkemizden katılacak uzmanlar tarafından teknik oturumlarda tartışılacağını bildiren Özerdem, Kongre’nin diğer günlerinde ise, ASHRAE- RAL bünyesindeki idari konuların ele alınacağını belirtti.


Sosyal programlarla da zenginleştirilecek Kongre’ye yurtdışından 300 kişinin katılacağı tahmin ediliyor. Türkiye’den de yoğun katılımın gerçekleşeceği öngörülüyor.


Ashrae Turkish Chapter Bir Başarıya Daha İmza Attı.ASHRAE’nin 2015 yılı Kış Konferansı 24-28 Ocak tarihleri arasında ABD’nin Chicago kentinde bulunan “Palmer House Hilton”da yapıldı. Bu kış konferanslarının ayrılmaz bir parçası olan AHR Expo Fuarı da 26-28 Ocak tarihleri arasında yine Chicago kentinde bulunan “McCormick Place” de gerçekleşti.


25-28 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen teknik programlar; sistem ve ekipmanlar, endüstriyel binalar, büyük binalar, enerji verimliliği, yaşam güvenliği, enerji ve su etkin bina tasarımı ile hastane tasarımı olmak üzere toplam 8 alanda belirlendi.


İSİB’in ana sponsorlardan biri olduğu toplantıya “ASHRAE Turkish Chapter” ı temsilen Prof. Dr. Barış Özerdem ve Bahadırhan Tari katıldılar. Özerdem, ASHRAE 2015 Kış Konferansı’nın, 2015 “RAL-CRC”ye ev sahipliği yapacağından dolayı, “ASHRAE Turkish Chapter” açısından ayrı bir öneme sahip olduğunu vurguladı.


ASHRAE ile ilgili görüşlerini dile getiren Özerdem, “üyelerinin ihtiyaç duyduğu teknik bilgiyi sunan, sektörün gereksinim duyduğu standartları ve kılavuzları oluşturan, sektör profesyonellerinin sürekli eğitimini ve iletişimini sağlayan ASHRAE, yaptığı Ar-ge çalışmaları ve sağladığı dokümantasyonla alanın nadir birlikleri arasında yer alıyor.” dedi.


Verdiği Ar-ge desteği ve teknik bilgi ile ASHRAE’nin dünya standartlarını belirlediğinin altını çizen Özerdem; ASHRAE’nin ısıtma, soğutma, havalandırma ve iklimlendirmeyle ilgili insani faktörleri halkın değişen ihtiyaçları doğrultusunda hizmet vermek üzere geliştirme misyonuyla çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.



Ashrae Turkish Chapter bir başarıya daha imza attı

Radyal'dan Erguvan Kampanyası!

Radyal Isıtma Sistemleri, “Kış fırsat getirdi” sloganıyla Erguvan Kampanyası’nı başlattı.


radyal ısı sistemleriKampanya çerçevesinde 1 adet kampanya paketi alana; Iphone 6 hediye. 16 adet kampanya paketi alana, hem; 16 adet Iphone 6 hem de Fiat Fiorina Cargo 1.3 Mjet 75 HP Cargo hediye ediliyor.


Kampanya paketi; 200 adet 5/7 model Erguvan ve 30 adet 5/9 model Erguvan; toplam 230 adet havlupanı kapsıyor.


Radyal’in ürün gammında aluminyum havlupanlar arasında yer alan Erguvan, opsiyonel olarak rezistanslı ısıtıcı takılarak elektrikle çalışma özelliğine sahip.



Radyal'dan Erguvan Kampanyası!

26 Şubat 2015 Perşembe

Daikin VAM FA5 ile havanızı değiştiriyor

Pencere açmanıza gerek yok bırakın temiz hava içeri girsin


Daikin ısı geri kazanımlı havalandırma sistemi VAM FA5Günümüzün modern mimarisi pencere açmanıza olanak tanımasa da, Daikin ısı geri kazanımlı havalandırma sistemleri ile taze hava ihtiyacınızı karşılıyor. Daikin ısı geri kazanımlı havalandırma cihazları, ısıtma ve soğutma verimini düşürmeden sağlık ve konfor için gerekli kaliteli hava ihtiyacınızı karşılamanıza yardımcı oluyor.


Sağlıklı bir yaşam için soluduğumuz hava kalitesini artırmak amacıyla Daikin ısı geri kazanımlı havalandırma sistemleri, yaşadığımız evden çalıştığımız ofis ortamına kadar tüm mekanlarda konfor sunuyor. İçerideki kirli havayı alıp, dışarıdaki havayı iç koşullara uyarlayarak veren Daikin ısı geri kazanımlı havalandırma cihazı VAM FA5, sağlık, konfor ve enerji tasarrufunu bir arada sağlıyor. Daikin Türkiye’nin Hendek Üretim Tesisleri’nde üretilen VAM FA5; konut, ticari ve VRV uygulamaları ile beraber kullanılabiliyor. Daikin ısı geri kazanımlı havalandırma cihazları, ısıtma ve soğutma ihtiyacınızdan bağımsız olarak havalandırma olanağı sunuyor.


ISI GERİ KAZANIM CİHAZLARI NEDEN GEREKLİ?


Günümüzün modern mimarisi, yaşadığımız şehirdeki hava koşulları ya da ısıtma ve soğutma veriminin düşürülmek istenmemesi gibi nedenler pencereleri açmamıza olanak tanımıyor. AncakDaikin ısı geri kazanımlı havalandırma sistemi VAM FA5 kapalı mekanlar sağlık ve konfor için kaliteli hava ihtiyacımızı daha da artırıyor. Bulunulan ortamdaki insan sayısı, ortamda sigara içilip içilmemesi, kötü kokuların oluşması gibi bir çok etken baş ağrısı gibi şikayetleri de beraberinde getiriyor. Kapalı bir mekanda bizi çevreleyen hava sıcaklığının, nem oranının, solunan havanın sirkülasyonunun ve temizliğinin sürekli istenen koşullarda tutulması önemli bir ihtiyaç olarak öne çıkıyor. İşte bu ihtiyacı karşılamak üzere geliştirilen ısı geri kazanım cihazları, konuttan ofise yaşanılan tüm mekanlarda sağlık ve konfor için gerekli kaliteli havayı solumanızı sağlıyor.


DAIKIN VAM İLE ‘HEP’ TEMİZ HAVA


Mobilya dekorasyon ve tesisat için maksimum alan gerektiren mağazalar, restoranlar veya ofisler için ideal çözüm sunan VAM FA5, havayı temiz tutarken, kokuların ve hareketli bakterilerin havada dolanımı engelleyerek tahliye ediyor.


 



Daikin VAM FA5 ile havanızı değiştiriyor

25 Şubat 2015 Çarşamba

Doğu İklimlendirme EBSO ödüllerini de topladı


1999 yılından beri İzmir’de havalandırma ve iklimlendirme ekipmanları üretimine devam eden Doğu İklimlendirme, çizgisinden ödün vermeden devam ettiği yolda, çalışmalarının meyvelerini topluyor. Ar-Ge çalışmalarına verdiği önem ve yaptığı yatırımlar ile her zaman yeninin ve daha iyinin peşinde olan Doğu İklimlendirme, ulusal ve uluslararası pazarlarda öncü olmaya devam ediyor.


EBSO Ödül töreni


15 Ocak’ta Hilton Oteli’nde gerçekleşen Ege Bölgesi Sanayi Odası Geleneksel Başarılı Sanayi Kuruluşları Ödül Töreni’nde Doğu İklimlendirme 5 ayrı ödül birden aldı.


*Yarattığı Marka İle Üstün Satış Performans Ödülü,


*İklimlendirme Sanayii’nde Yatırım Dalı’nda 1.’lik Ödülü


* İklimlendirme Sanayii’nde Üretim Dalı’nda 2.’lik Ödülü


* İklimlendirme Sanayii’nde İstihdam Dalı’nda 2.’lik Ödülü


* İklimlendirme Sanayii’nde İhracat Dalı’nda ise 2.’lik ödülüne layık görüldü.


TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, yaptığı açılış konuşmasında, Ege Bölgesi Sanayii’ne katkı sağlayan başarılı firmalara teşekkür etti.


Tüketicilerinin de desteği ile ülkemizin gelişimine katkı sağlamaya devam eden, ürettiği yeni ürünlerle mekânların nefes alması için azimle çalışan Doğu İklimlendirme, gecede aldığı ödüller ile gücünü bir kez daha kanıtlamış oldu.Doğu sertifika




Doğu İklimlendirme EBSO ödüllerini de topladı

İmas Klima'nın tanıtım filmi yayında!


İMAS A.Ş. 1967 yılında Ltd.Şt olarak Turan Muşkara tarafından kurulmuştur. 1969 yılında A.Ş. olmuş ve ortak sayısı artmıştır. Türkiye sanayisi 1970 li yıllarda hızla gelişirken İMAS A.Ş. de Amerika’dan komple ithal ettiği “ Thyphoon” ( TAYFUN ) klima cihazlarını kısmen yerli girdiler ile İzmir’de imal etmeye başlamıştır. Gene 1970li yıllarda komple ithal edilen Termonafta brülör’lerini %85 oranında yerli malzeme ile ve benzer kalitede seri imalata girmiştir.


Petrol krizi ile bu imalat son bulmuştur 1970 -1980 yılları arasında FALCON Lisansı ile yerli malı asansör sistemleri üretilmiştir. Önemli ölçüde yerli girdiler ile ve genelde Copeland kompresörler, Sporlan otomatik kontrol vanaları kullanarak su soğutma grupları, proses soğutma sistemleri,havalandırma sistemleri, su soğutma kuleleri imalatını TSEK belgesi ile yapan ilk sanayi kuruluşlarından birisidir.


Daha sonraları soğuk depo cihazları imalatı ve ticaret’inde çalışma alanına girmiştir. Tecrübeli mühendis kadrosu, satış sonrası servisi ile imalatını yaptığı sıvı soğutucular, proses soğutması sistemleri İmas vinç tipi klima cihazları, İmas laboratuar klima cihazları,


Tayfun Marka çatı tipi klima cihazları, Kapalı ve Açık tip su soğutma kuleleri, shell and tube tipi ısı eşanjörleri, kondensing üniteler, soğutma cihazları,sipariş üzerine dizayn edilen özel klima ve soğutucular ve de ithalatını yaptığı Blue Box su soğutucuları, Nıcotra-Gebhardt vantilatörleri, Arosio klima santrali aksesuarları, Copeland kompresörleri, Sporlan gaz devresi otomatik kontrolleri, Isı Eşanjörleri , İMAS Fancoiller ve klima cihazları ile yedek parçalarıyla birlikte müşterilerinin hizmetindedir. ISO-9001 belgesine sahiptir. Her gecen yıl yatırım yapılmakta ve Pazar payının artırılması hedeflenmekte, müşteri memnuniyetinin peşinde koşulmaktadır.


Turan Muşkara’nın Vefatı ile oğlu, torunları ve İMAS’ın tecrübeli kadrosu ile İMAS’ı daha büyütmek , ileri götürmek üzere ara vermeksizin çalışmalara devam etmektedirler. Birkaç yıl sonra, İzmir Torbalı Bölgesinde ikinci bir fabrika binasının inşaatı planlanmaktadır .


 



İmas Klima'nın tanıtım filmi yayında!

Wilo'nun dalgıç mikser teknolojisi maliyetleri azaltacak!

Pompa sektöründeki standart yaklaşımların ötesine geçen Wilo, her bir projeyi dikkatle inceleyip dizayna ve talebe göre mikser seçimi yapıyor. Her çalışmasında mutlaka proje bilgilerini kullanan Wilo, “Wilo Mixer Select” programı yardımı ile müşterilerinin ihtiyaçlarına en uygun mikser seçimini gerçekleştiriyor. Wilo, işletme ve bakım maliyetlerini en aza indirmek ve yatırımlara değer katmak için dalgıç mikser teknolojisini tavsiye ediyor.


Wilo'nun dalgıç mikser teknolojisi maliyetleri azaltacak!Günümüzde atıksu arıtma tesislerinin yatırım planlamasında, düşük ilk yatırım maliyetleri dışında işletme ve bakım maliyetleri büyük rol oynamaktadır. Yapılan hesaplamalarda bir arıtma tesisinde en büyük gider kalemlerinin ilk yatırımdan ziyade işletme ve bakım maliyetlerinin oluşturduğu saptanmıştır. İşletme ve bakım maliyetlerinin %85’ini ise ekipmanların enerji tüketimi oluşturmaktadır.


Genelde havuz büyüdükçe daha büyük güçte motor seçilmesine yönelik bir eğilim olsa da, enerji verimliliğinin öneminin arttığı günümüzde Wilo daha akılcı bir yol izlemektedir. Mikserlerin kullanılacağı havuza göre, daha az motor gücüyle optimum itki kuvveti sağlamak ve enerji tasarrufu elde etmek Wilo’nun öncelikleri arasındadır.


Aktif çamur sistemlerinde, havalandırma veya anaerobik sirkülasyon havuzlarında ön görülen mikserlerin seçiminde dikkat edilmesi gereken, mikser kanat çapı ve motor gücünden ziyade havuz geometrisi, ortam şartları ve prosesin devamlılığını sağlayacak olan optimum güçteki mikserin seçilebilmesidir. Bu nedenle Wilo, piyasadaki standart yaklaşımdan öte, her bir projeyi dikkatle inceleyip dizayna ve talebe göre mikser seçimi yapar. Wilo, seçim aşamasında mutlaka proje bilgilerini kullanır ve Wilo Mixer Select programı yardımı ile müşterilerinin ihtiyaçlarına en uygun mikser seçimini gerçekleştirir.


Wilo mikserlerinde bulunan kendine özgü gezegen dişli teknolojisi ve modüler dizayn sayesinde müşteriler, hem yüksek enerji verimliliğine sahip, hem de uzun ömürlü ürünlere kolayca ulaşabilir. Gezegen dişlilere sahip motor dizaynı, mikserlerin pervanelerinin devir/dakika hızını düşürüyor, motor torkunu artırıyor ve bu sayede yüksek verimli mikserlere sahip olunuyor. Bu özellik aynı zamanda daha büyük pervane çapları ile çalışabilmeye olanak vererek yüksek itki güçlerine ulaşılmasını sağlıyor.


Prosesin gerektirdiği mikser konfigürasyonunu, geniş ürün yelpazesi ve uygulanan modüler dizayn sayesinde kolayca oluşturabiliyor. Wilo, gerektiğinde mikseri farklı motorlar, dişli kutusu ve kanatlar ile yeniden dizayn edip müşterisine çözümler sunabiliyor. Bu şekilde güç girişi, sıvı transferi, akışkan hızı ve oksijen giriş çıkışlarına göre dizayn ve seçimlerin yapıldığı proseslerin daha düzgün işletilebilmesine ve daha verimli olmalarına katkı sağlanıyor.


Yenilikçi, kendi kendini temizleyebilen pervane dizaynı, pervane çapına göre mümkün olan en yüksek itki değerlerine ulaşmayı sağlamaktadır. Wilo ürünleri, mikserlerin atıksu içerisindeki çalışma ve performans testleri ile ilgili standart olan ISO 21630’a göre dizayn ediliyor, hem prosese uygun, hem de en iyi itki gücü/performans oranlarına ulaşabiliyor. Wilo, üç bıçaklı pervane dizaynı sayesinde, müşterilerine, asimetrik akış koşullarına, aktif çamur havuzlarında havalandırma sonucu ortaya çıkan hava duvarlarının oluşturduğu ters itki kuvvetine karşı daha dirençli ve zorlu operasyon şartlarına uygun mikserler sunabiliyor.


Pompa ve pompa sistemlerinin lider markası Wilo, müşterilerine enerji verimliliği yüksek ve uzun ömürlü, yeni nesil mikserler sunarak işletme ve bakım maliyetlerini en aza indiriyor, yatırımlara değer katıyor.



Wilo'nun dalgıç mikser teknolojisi maliyetleri azaltacak!

Schneider Electric’te görev değişikliği!

Schneider Electric’te Kamu ve Stratejik İlişkiler Direktörlüğü’ne Cihan Karamık atandı.


cihanEnerji yönetiminde dünya çapında uzman Schneider Electric’te, uzun yıllardır şirket bünyesinde önemli sorumluluklar üstlenen Cihan Karamık, Kamu ve Stratejik İlişkiler Direktörlüğü görevine getirildi.


Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden 1995 yılında mezun olan Cihan Karamık, 1999 yılında Schneider Electric Ailesi’ne teknik eğitim uzmanı olarak katıldı. Karamık sırasıyla Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Pazarlama Proje Müdürlüğü, Ticari Verimlilik Sorumluluğu, Proje Geliştirme Müdürlüğü ve son olarak da Enerji Verimliliği Müdürlüğü görevlerini yürüttü.


1 Ocak 2015 tarihi itibarıyla Kamu ve Stratejik İlişkiler Direktörlüğü görevine atanan Cihan Karamık, aynı zamanda EYODER (Enerji Yönetimi Derneği) Başkan Yardımcılığı ve ENVER (Enerji Verimliliği Derneği) İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de sürdürüyor.


Güç Sistemleri, enerji verimliliği, enerji yönetimi ve sürdürülebilirlik alanlarında uzmanlıkları olan Cihan Karamık, başarılı iş yaşamının yanı sıra çok sayıda teknik yayın, eğitim, seminer ve konferansa katkı sağlayarak bilgi birikimini ve deneyimlerini sektörle paylaşmayı görev bilmektedir.



Schneider Electric’te görev değişikliği!

24 Şubat 2015 Salı

İşte İmas Klima'nın tanıtım filmi!



İşte İmas Klima'nın tanıtım filmi!

Apple'ın yeni binası yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle çalışacak

İrlanda ve Danimarka’ya inşa edilecek veri merkezleri iTunes Store, App Store, iMessage, Maps ve Siri dahil Apple’ın online hizmetlerini destekleyecek.


apple JutlandApple, Avrupa’da bugüne kadar yaptığı en büyük yatırımı hayata geçirmeye hazırlanıyor. İrlanda’da Galway bölgesi ve Danimarka’nın merkezi Jutland’da yapılacak veri merkezi için 1.7 milyar avro yani yaklaşık 5 milyar lira yatırım yapılacak. Tesisler Avrupa’daki müşteriler için iTunes Store, App Store, iMessage, Maps ve Siri dahil Apple’ın online hizmetlerini destekleyecek.


Yatırımın Apple’ın bugüne kadar Avrupa’da yaptığı en büyük projeyi temsil ettiğini belirten Apple’ın CEO’su Tim Cook, “Faaliyetlerimizi genişletmekten, yüzlerce yerel iş imkanı sunmaktan ve bugüne kadarki en gelişmiş yeşil bina tasarımlarımızdan bazılarını uygulamaya koyacak olmaktan dolayı büyük heyecan duyuyoruz” dedi.


Her biri 166.000 metrekare olan ve kendi topluluklarına ek faydalar sağlayacak tasarımları bulunan bu iki veri merkezinin faaliyetlerine 2017 yılında başlaması bekleniyor.


73 MİLYAR AVRO ÖDEME YAPTI


1 (3)- Apple, 530.000’i İOS uygulamalarının geliştirilmesiyle doğrudan ilişkili olmak üzere Avrupa’da yaklaşık 672.000 işi destekliyor.


– App Store’un 2008 yılında ilk çıkışından bu yana Avrupa’daki geliştiriciler uygulamaların dünya genelindeki satışından ve uygulama içi alımlardan 6,6 milyar avrodan fazla gelir elde etti.


– Apple şu anda 19 Avrupa ülkesinde 18.300 çalışanı doğrudan istihdam ediyor ve yalnızca son 12. ay içinde 2000’in üzerinde çalışanı bünyesine ekledi.


– Apple geçtiğimiz yıl, Apple ürünlerinin üretilmesine yardımcı olan ve dünyadaki faaliyetlerini destekleyen Avrupalı şirketlere ve tedarikçilere 7,8 milyar avrodan fazla ödeme yaptı.


– Vision Mobile’m yayınladığı rapora göre İOS uygulama geliştirme alanında Android’e göre daha fazla profesyonel iş imkanı sunuyor.


YÜZDE 100 YENİLENEBİLİR ENERJİ İLE ÇALIŞACAK


Tüm Apple veri merkezleri gibi, bu yeni tesisler de yüzde 100 yenilenebilir enerji ile çalışacak. İrlanda Athemydeki proje için Apple önceden yerel olmayan ağaçlar yetiştirip kesmek için kullanılan bir arsayı alarak Derrydonnell Ormanı’na yerel ağaçlarını geri kazandıracak. Proje, bölgedeki okullar için bir açık hava eğitim mekanının yanı sıra halk için bir yürüyüş yolu da sağlayacak, Apple, Danimarka, Viborg’dakl veri merkezini Danimarka’nın en büyük elektrik trafolarından birinin yanına kurarak ek jeneratör ihtiyacını ortadan kaldıracak. Ayrıca tesis, içindeki ekipmanın fazla ısısını tutup, civarda yaşayanların evlerinin ısıtılması için bölge ısıtma sistemine aktaracak şekilde tasarlandı.



Apple'ın yeni binası yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle çalışacak

Bu belediye binası kendi elektriğini üretecek!

Yapımı hızla devam eden 3 bin 600 metrekarelik kapalı alana sahip Altınova Belediyesi hizmet binası, yer altı suyunun çekilerek ısı pompası sisteminin kullanılarak ısıtılması prensibine dayanan çevreci özelliği ile öne çıkan Türkiye’nin ilk belediye hizmet binası olacak.


Altınova Belediyesi hizmet binasıKendi elektriğini kendi üreten belediye!


Belediye Başkanı Metin Oral, çevreci özelliği ile belediye binasının yeşil bina sertifikası alacağını söyledi. Binanın çevreci ısıtma sistemi ile enerji harcamalarından yüzde 50 oranında tasarruf edileceğini belirten Oral, “Belediye hizmet binamız kendi enerjisini de kendisi üretecek. Enerji ihtiyacının yüzde ellisini karşılayacak. Yeşil bina sertifikası alacağız. Kendi elektriğini de bina üretecek.” şeklinde konuştu.


Güneş panelleri olacak


Güneş panelleri konulacak belediye hizmet binasının çatısına ve ısı pompalarının çalışması için gerekli elektrik enerjisinin büyük bir bölümü de buradan karşılanacak.


Yalova gibi kentlerin ısıtılmasında ısı pompası sisteminden rahatlıkla faydalanabiliriz. Isı pompası hava ve toprak kullanılarak da çalışabiliyor, ancak su kullanıldığında sistemin çalışabilmesi için gerekli enerji sarfiyatı da daha az oluyor” dedi.



Bu belediye binası kendi elektriğini üretecek!

Eskişehir'de yaşam köyü oluşturulacak!

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü Projesi, Avrupa Komisyonu Akıllı Şehirler ve İnovasyon Projesinden 5 milyon Euro hibe alma hakkı kazandı.


Proje Eskişehir’e neler getirecek?


Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü Projesi1-“Akıllı Şehir İzleme Portalı” oluşturulacak. Binalarda tüketilen enerjinin ne amaçla kullanıldığı, ne kadarının yenilenebilir kaynaklardan sağlandığı izlenebilecek.


2-Binaların enerji verimliliklerinin artırılması için bina kabukları ve doğrama sistemleri yenilenecek.


3-Kamusal hizmetlerde kullanılmak üzere 4 elektrikli otobüs, iç hizmetlerde kullanılmak üzere 7 hibrit devreye sokulacak.


4-Yapılacak bina ve çevre aydınlatmaları LED armatürlerle değiştirilecek.


5-Isıtma ve sıcak su ihtiyacı için solar güneş panelleri ve organik atık yakan kazanlar kurulacak.


6-Akıllı bisikletler için 6,2 kilometrelik yol düzenlenecek, 50’si elektrikli 150 bisiklet halkın kullanımına sunulacak.


7-Kentin farklı noktalarında enerjisini güneşten alan şarj istasyonları kurulacak.


8-Doğalgaz yerine enerjisini güneşten alan su kaynaklı ısı pompası sistemleri kurulacak.


9-Eskişehir halkının projeye doğrudan katılımı desteklenecek.



Eskişehir'de yaşam köyü oluşturulacak!

Seranit ısıtıcı geliştirdi!

Seranit Yapı Grubu markalarından Seranit, inovatif ürünler için de önemli bir kaynak ayırıyor. Şirket yaklaşık üç yıl süren Ar-Ge çalışmalarından sonra DRC adı ile yeni nesil ısıtıcı sistemi geliştirdi.


Seranit ısıtıcı geliştirdiSanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın, Üniversitesi-Sanayi İşbirliği San-Tez projesi kapsamında hazırlanan DRC ısıtıcı paneli yüzde 75’i devlet teşviği ile yaklaşık 1.5 milyon TL maliyetle hayata geçti.


Konvensiyonel elektrik sobasının üç katı ısıtma etkisine sahip olan ürün, nem oranında da herhangi bir değişikliğe neden olmazken, elektrik enerjisiyle çalışmasından dolayı da oksijen seviyesinde de herhangi bir düşüklüğe neden olmuyor.



Seranit ısıtıcı geliştirdi!

Termo Teknik yeni yatırımlarla büyümesine devam ediyor

1966’dan bu yana ısıtma sistemleri üreticisi ve Türkiye’nin ihracat şampiyonu Termo Teknik, 2014 yılında büyümesine devam etti. Çorlu’da bulunan fabrikasını dünyanın en büyük panel radyatör üretim merkezine dönüştürmeye hazırlanan Termo Teknik, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hızlı büyüme kaydetti.

İngiltere merkezli ısıtma sistemleri devi Ideal Stelrad Group’un (ISG) Türkiye’deki iştiraki olarak faaliyet gösteren Termo Teknik, 2014 yılını Çorlu’da bulunan fabrikasına yapacağı yatırımı duyurarak kapattı. Halen dünyanın en büyük üreticilerinden birisi olan ve Avrupa’daki panel radyatörlerin yüzde 10’unu üreten Termo Teknik fabrikasındaki üretim bandı sayısı 2015 yılında 5’ten 7’ye çıkacak. Böylece Termo Teknik üretim tesisleri, dünyanın en büyük radyatör fabrikası olacak.


termo teknik çorlu fabrikasıTermo Teknik Yurtiçi Satış ve Pazarlama Koordinatörü Erol Porsemay, Termo Teknik’in, sürekli yatırım ve büyüme perspektifi ile Türkiye’de satış ve servis ağını hızla geliştirerek ve ürün gamını çeşitlendirerek büyüdüğünü, bu büyümenin 2014 yılında da devam ettiğini söyledi. Termo Teknik’in panel radyatör üretimi ve satışına ek olarak, 2011 yılında Ideal Stelrad Group’un (ISG) Kraliçe Ödül’lü (Queen’s Award) Ideal Heating fabrikasında üretilen, sınıfının en yüksek verimliliğine ve en küçük boyutlarına sahip, tasarruflu Yoğuşmalı Kombi LOGIC’i 2013 yılının son çeyreğinde ise İngiltere’de sınıfında pazar lideri olan yoğuşmalı Kazan EVOMAX’ı Türkiye’ye getirerek satış ve servis desteği vermeye başlandığını belirten Porsemay şöyle devam etti:


“Türkiye’de yatırımlarımız arttırmaya ve gelişmemize devam ediyoruz. Geçtiğimiz dört yılda iç pazarda çok hızlı bir gelişme göstererek panel radyatörde yüzde 420, kombide ise yüzde 480 büyüme kaydettik. Ürün bazında büyümenin yanı sıra, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaptığımız atılım ile yaygın ve tüm Türkiye’ye hitap edebilen bir bayi yapısı oluşturduk. Özellikle bu bölgelerde yakaladığımız büyüme; diğer bölgelerdeki atılımın desteği ile bayi sayımızda yüzde 90’a varan bir artış sağlandı.


LOGIC Premix Yoğuşmalı Kombi ve Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazan EVOMAX’a verdiğimiz destekle farklı taleplere tek noktadan yanıt vermeye başladık. Düzenlediğimiz kampanyalarla tüketicilerimize yeni fırsatlar sunduk.”Termo Teknik Yurtiçi Satış ve Pazarlama Koordinatörü Erol Porsemay


GÜVENE DAYALI İLİŞKİ


Termo Teknik’in her zaman bayi, satış noktaları ve son kullanıcının yanında olduğunu ve iç piyasada yaşanan hızlı genişlemenin temelinde Termo Teknik’in bayileri ve son kullanıcı ile kurduğu istikrarlı, güvene dayalı ilişki anlayışı bulunduğunu belirten Porsemay, “2015 yılında sistem tedarikçisi olarak gelişmiş yeni ürünleri Türkiye’ye getirmeye, bayi sayımızı ve pazar payımızı arttırmaya, servis ağımızı genişletmeye devam edeceğiz.” dedi.


SÜREKLİ YATIRIM


İngiltere merkezli ısı sistemleri devi IDEAL STELRAD Group (ISG) ‘a 1999 yılında katılan Termo Teknik, hem iç piyasadaki deneyimlerini, hem de ihracattaki gücünü bir araya getirip müşterilerine daha geniş bir çerçevede hizmet sunmaya başladı. Termo Teknik’ fabrikasına bugüne kadar 100 milyon doları aşkın yatırım yapıldı.



Termo Teknik yeni yatırımlarla büyümesine devam ediyor

Danfoss’ta atama!

İklimlendirme sektöründe dünyanın önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan Danfoss’un Uluslararası Satış Geliştirme Direktörlüğü’ne Yaşar Hüseyin Şan getirildi.


Danfoss’un yeni satış geliştirme direktörü Yaşar Hüseyin Şan oldu!Danimarka’nın en büyük sanayi kuruluşu Danfoss’un Isıtma Çözümleri Türkiye Direktörü Yaşar Hüseyin Şan, geçtiğimiz günlerde yeni atama kararı ile Danfoss A/S’nin Uluslararası Satış Geliştirme Direktörlüğü görevine getirildi.


İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği ve İstanbul Üniversitesi İşletme İktisadı Enstitüsü Uluslararası İşletmecilik Yüksek Lisans mezunu olan Yaşar Hüseyin Şan, iyi derecede İngilizce biliyor. 1983 yılında Silvan Sanayi A.Ş.’de fabrika bakım mühendisi olarak iş hayatına başlayan Yaşar Hüseyin Şan, Türkiye Şişe Cam A.Ş., Yazeks Lombardini Inc., Medtek A.Ş., Coulter Electronics ve son olarak Dataset A.Ş.’de çalıştıktan sonra 2003 Nisan ayı itibarıyla Danfoss bünyesinde Isıtma Çözümleri Direktörü olarak göreve başladı.


2015 Ocak ayında Danfoss Uluslararası Satış Geliştirme Direktörlüğü’ne atanan Yaşar Hüseyin Şan, 31 yıllık iş yaşamının 12 yılını Danfoss bünyesinde çalışarak geçirdi ve geçirmeye devam ediyor. Danfoss Uluslararası Satış Geliştirme Direktörü Yaşar Hüseyin Şan, sorumlu olacağı Güney ve Orta Avrupa Ülkeleri’nin yanı sıra İran, Hindistan ve Güney Kore Pazarları çalışma gruplarında danışman olarak görev alacak.



Danfoss’ta atama!

BACADER-KBSB stratejik işbirliği

İŞBİRLİĞİ-GÜÇBİRLİĞİ SLOGANINDAN HAREKETLE BACADER-KBSB STRATEJİK İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI.


BACADER ve KBSB arasında Stratejik işbirliği protokolü, İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği ile KBSB tarafından İTO Cemile Sultan korusunda düzenlenen yemekte imzalandı. İşbirliği Protokolü,  İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Zeki POYRAZ, İSİB yönetim kurulu üyeleri ile KBSB üyelerinin hazır bulundukları yemekte BACADER Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Atilla GEDİK ve KBSB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın H.Ahmet İLHAN tarafından imzalandı.  İSİB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Zeki POYRAZ imza töreni öncesinde bu işbirliğinin son derece yararlı olduğunu ve diğer sektör derneklerine de örnek olacağını ifade etti.


kbsb


BACADER ve KBSB arasında imzalanan işbirliği protokolü genel olarak; 


  • Derneklerin bünyesindeki ortak uzmanlık, yetenek, kişisel ilişkileri kullanmasını,

  • Hazırlanması gerekli fakat uygulamada olmayan yönetmelikler konusunda çalışmalar yapılması, taslak çalışmalarla Bakanlıklar nezdinde kamuoyu oluşturulmasını, Bakanlıklarca yayınlanmış olan Kanun, Yönetmelik, Genelge vb. revizyon yapılması gerektiği süreçlerde komisyonlar oluşturulması ve süreçlerin bu şekilde sıkı takibinin sağlanmasını,

  • Mesleki Yeterlilik Standartlarının oluşturulması,  yayınlanması, sonrasında yapılması söz konusu olacak eğitimlerin verilmesi, bu süreçte eğitici ve mekan desteklerinin sağlamasını,

  • Oluşturulacak bir komisyon ile Piyasa Gözetim ve Denetimi arttırıcı faaliyetler geliştirilmesini,

  • Takip etmekte sıkıntı çekilen yazışmalarda gecikmelerin yaşanmaması ve birbiri ile ilgili olmasına rağmen farkındalık oluşmamış gündem maddeleri için karşılıklı hatırlatma sisteminin oluşturulmasını, hedeflemektedir.


BACADER-KBSB stratejik işbirliği

23 Şubat 2015 Pazartesi

General Electric'in 1956 yılındaki mutfak eşyaları!

Şu sıralar internette dolaşan ve modern bir mutfak dekorasyonu olarak değerlendirilebilecek fotoğraflar herkes tarafından ilgi çekiyor.


Pembe bir tezgaha, ocağa ve fırına sahip olan mutfakta General Electric imzası dikkat çekiyor. 1956’da inşa edilmiş bu evin içinde yer alan mutfağın hiç kullanılmadığı belirtiliyor.


1876 yılında Thomas Edison tarafından kurulan General Electric’in 1956’da oluşturduğu mutfağın günümüze kadar kullanılmadığı halde hiç eskimeden ulaşması elbette çok önemli.


Deforme olmadığı gözlenen bu eşyalara 59 yıldır kimse dokunmadı.






General Electric'in 1956 yılındaki mutfak eşyaları!

Akıllı binalar hayatımızı nasıl değiştirecek?

Otel ve rezidanslardan sonra evlerde de kullanımı yaygınlaşan akıllı bina uygulamaları yaşam konforunu arttırmayı hedefliyor.


akıllı binalarAkıllı bina otomasyon ve anahtar priz sistemlerinin güçlü markası Alman menşeili Berker by Hager düzenlediği basın toplantısında Berker Türkiye Genel Müdürü Medeni Kahraman akıllı bina sektörünün durumunu ve öngörülerini basın mensupları ile paylaştı. Merak edilen soruları yanıtlayan Berker Türkiye Genel Müdürü Medeni Kahraman, akıllı bina sistemleri sayesinde günlük hayatta zaman kaybettiren rutin işlemlerin artık daha pratik bir biçimde gerçekleştirilebileceğini söyledi. Geliştirilen entegre ekranlardan Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü sitesinden sağlanan hava raporları, Trafik Koordinasyonu Merkezi’nden alınan canlı kamera görüntüleri ve IMKB’den gelen anlık verilerin takip edilebileceğini belirten Kahraman, çeşitli senaryolar ile aydınlatma, ısıtma-soğutma, iklimlendirme ve perde-panjur gibi yaşam alanlarında bulunan fonksiyonların kolaylıkla yönetilebileceğini ekledi.


Akıllı bina otomasyonlarının yaşlıların ve bakıma ihtiyacı olan kişilerin de gündelik yaşamlarını kolaylaştıracağını belirten Kahraman şöyle konuştu:

“Akıllı bina sistemleri hayallerin gerçeğe dönüştüğü bir teknoloji sunuyor. Evinizdeki dokunmatik panel ile tek noktadan faturalarınızı ödeyebiliyor, tesisatçınıza ulaşabiliyor ya da acil durumlarda, olası yangınlarda elektrik-doğalgaz kapama gibi özelliklerle de yaşlılar ve bakıma muhtaç olanların da ihtiyaçlarını göz önünde bulunduruyor.”


Binalarda enerji yönetimi ve yaşam konforu alanında entegre çözümler sunan Berker’in Türkiye pazarında liderliğini yıllık %56 büyüme ile devam ettirdiğinin altını çizen Kahraman, ‘Türkiye’nin Hager Group’a bağlı ülkeler arasında akıllı bina otomasyonu satışında dünya üçüncüsü, büyüme oranı ile de dünya birincisi olarak yılı kapattığını’ belirtti. AVM, otel ve rezidansların akıllı otomasyon sistemlerine yoğun ilgi gösterdiğini belirten Kahraman, 2015 yılında ev bazında da akıllı sistemlerin kullanımının artacağını ifade etti.



Akıllı binalar hayatımızı nasıl değiştirecek?

Ayvaz Sierra Daldırma Tip Vorteks Buhar Sayacı

Buhar sayaçları, enerjinin geri kazanılmasına yönelik yapılan tüm çalışmalar sonucundaki uygulamaların fayda derecesini kontrol eder.


ayvaz logoProsese istenilen buhar miktarının verilip verilmediğini, verilen buharın sıcaklık ve basıncının kontrol edilmesini sağlar. Tüm tesisin veya tesis içerisindeki çeşitli ünitelerin hatta ünite içindeki herhangi bir makinanın birim ürün buhar maliyetini tespiti için buhar sayacı kullanılır.


BUHAR SAYACI SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR


1- Buhar Miktarı


Sistem içerisinde belirlenmiş olan buhar hızına göre minimum ve maksimum buhar kapasiteleri net olarak belirtilebilmelidir. Sayacın minimum ve maksimum akışı ölçebilme kapasitesine göre hassasiyet oranı ortaya çıkmaktadır.

Buhar Miktarı Oranı = Maks. Buhar Miktarı/Minimum Buhar Miktarı

Bu oran Sierra Vorteks Buhar Sayacı’nda 40/1’dir.


2-Hassasiyet


Buhar sayacı borudan geçen gerçek debi miktarına karşılık ± %1 gibi bir hassasiyete sahiptir. Örnek olarak; Gerçek debi değeri 1000 kg/h ise sayaçtan okunan debi miktarı 1010 kg/h ile 990 kg/h arasındadır.


3-Tekrar Edebilme Özelliği


Buhar sayacı aynı miktar debi için her zaman aynı değeri gösterebilmelidir. Sierra Daldırma Vorteks Buhar Sayacı borunun tam merkezinden ve tek noktadan değerleri ölçtüğü için bu konuda çok kaliteli bir üründür. Bir buhar sayacının kabiliyetini sağlıklı şekilde gerçekleştirebilmesi için seçim aşamasında değerlerin doğru verilmesinin önemli olduğu gibi, en az onun kadar önemli olan montaj detayları çok önemlidir. Sayaç öncesi ve sonrasında belirli uzunlukta üzerinde herhangi bir armatürün bulunmadığı düz mesafeler olması gerekmektedir.


Avantajları


1- Daldırma tip buhar sayacı DN50-DN300 arasındaki tüm çaplara uygulanabilmektedir.

2- Borunun 360° tüm çevresinden (90°) dik olarak her şekilde montaj edilebilir.

3- Sıcaklık, basınç gibi değerleri tek noktadan ölçtüğü için hassasiyeti yüksektir.

4- Kolay montaj ve demontaj, kolay bakım

5- Düşük işçilik ve malzeme maliyeti

6- Daha düşük mesafelerde düz boru hattına ihtiyaç duyar.

7- Minimum 5 mikro siemens iletkenlik olması kaydıyla su için de kullanılabilme özelliği.

8- Minimum ve maksimum buhar miktarı ölçüm oranı 1/40’tır.


Özellikler


– Gaz, sıvı ve buharın kütlesel ve hacimsel ölçümü

– Smart elektronik ünite ve vorteks tipi ile ideal buhar ölçümü

– Çok değişkenli 5 farklı parametre ölçümü

– Kütlesel ölçüm,

– Hacimsel ölçüm,

– Sıcaklık ölçüm,

– Basınç ölçümü,

– Özkütle ölçümü,

– Boruya tek noktadan bağlantı,

– Bağlantı tipi olarak fl anşlı (1/2”-8”) ve daldırma tip (2” ve üstü çaplar için) şeklindedir.

– 6 adet tuş takımı ve display yardımı ile sahada debi aralığı, boru çapı, 4-20 mA çıkış ve alarm ayarı,

– Patlamaya karşı koruyucu camlı bölme içerisinde 6 adet buton vasıtasıyla ayarlanabilme özelliği,

– Maksimum ölçülebilecek debinin 1/40’ını görebilme özelliği,

– Maks. sıcaklık -200°C’den 400°C’ye kadar,

– Dondurucu özelliği olan oksijen, nitrojen, argon ve karbondioksiti -200°C’ye kadar ölçebilme özelliği,

– Maks. basınç 100 bar,

– Yüksek basınçlar için 345 bar’a kadar dayanıklı tipi mevcuttur.

– Buhar uygulamaları için idealdir.

– Doğal gaz ölçümleri için AGA-8 yazılım özelliği,

– HART protokol haberleşme sistemi 4-20 mA çıkış sinyali (Opsiyonel Modbus Haberleşme Sistemi)

– FM Sertifi kası ve ATEX (Ex-Proof) onayı

– Ürünün montajını yaparken akış yönüne, montaj yerine eksen kaçıklığı olmamasına ve 90° dik olmasına, paslanmaz kaynak yapılmasına dikkat edilmelidir.


Sierra Daldırma Tip Vorteks buhar sayacı tek noktadan 5 proses parametresi okuma özelliğine sahiptir. Akışkan hızını, sıcaklığı ve basıncı okuyarak akış bilgisayarı ile kütlesel debi ve özgül ağırlığı hesaplar. Tüm proses verilerini tümleşik tek noktadan tespit ettiği için ölçüm hassasiyeti yüksektir. Daldırma tiplerde montaj ve işçilik maliyeti düşüktür. Daldırma tipi 241 Innova-mass’in DN50 ve üstü tüm çaplar için uygundur. Flanşları DIN ve ANSI normlarında seçilebilir, fl anşlı ve daldırma tip olduğu gibi wafer tipleri de mevcuttur. Innova-mass 240’ın DN15 ile DN200 arası tüm çapları mevcuttur.


Flanşları DIN ve ANSI normlarında seçilebilir, flanşlı ve daldırma tipleri olduğu gibi wafer tipleri de mevcuttur. 241-Daldırma modeli boruya dik monte edildiği sürece boru etrafında her zaman çalışır. – See more at: http://www.yapimalzeme.com.tr/detail.asp?id=5851#sthash.l5K6UJXD.dpuf



Ayvaz Sierra Daldırma Tip Vorteks Buhar Sayacı

Muratpaşa Belediyesi'nin yenilenebilir enerji projesi!

Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve tasarruflu binaların yapımını teşvik etmek için çalışma başlatan Antalya’daki Muratpaşa Belediyesi, yeni imara açılacak bölgeler için bina modellemesi yapıyor. Bu çalışma, ilgili tüm kurum ve kuruluşlara da örnek olacak.


muratpaşa belediyesi yenilenebilir enerji projesi yapıyor.Muratpaşa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, çevreye zarar veren, tükenebilen, küresel ısınma ve hava kirliliği gibi olumsuzluklara neden olan enerji kaynaklarına alternatif çalışma yürütülüyor. Doğrudan Faaliyet Destekleri kapsamında Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’na (BAKA) sunduğu “Enerji Verimliliği Potansiyeli ile Yenilenebilir Enerji Harita ve Envanter Çalışması” adlı projesi kabul edilen Muratpaşa Belediyesi, bu kapsamdaki çalışmalarını sürdürüyor.


Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında; aralarında Muratpaşa Belediyesi Hizmet Binası ve Falez 1, 2, 3 parklarının da bulunduğu; 2 okul, 2 hastane, 2 kamu binası, 2 otel, 2 AVM, 2 konut ve 1 park olmak üzere 13 adet yapının enerji verimliliği potansiyeli belirleniyor.


Isıtma, soğutma, aydınlatma gibi sistemleri incelenecek olan bu yapılar için, “Enerji Kimlik Belgesi” hazırlanıyor. Pilot yapılar için, enerji verimliliği önerileri sunulup, müteahhitler, yapı denetim firmaları gibi tüm ilgililere bilgiler aktarılacak. Yenilenebilir enerjiyi destekleyen ve çevre sorunu yaşanmayan bir gelecek planlamayı amaçlayan Muratpaşa Belediyesi’nin bu çalışması 31 Mart 2015’te tamamlanacak.


İlgili tüm kurum ve kuruluşlar için de yol haritası olacak olan Muratpaşa Belediyesi’nin çalışması ile; Kırcami gibi yeni imara açılacak bölgelere, kendi enerjisini üreten yeşil bina modellemeleri hazırlanacak. Kullanılacak enerji türü, ısıtma, soğutma, aydınlatma sistemleri ve yalıtım malzemesi gibi öneriler de sunulacak.



Muratpaşa Belediyesi'nin yenilenebilir enerji projesi!

DAF Enerji, AHR EXPO Fuar'ındaydı!

DAF Enerji de 26-28 Ocak 2015 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri Chicago kentinde düzenlenen AHR EXPO Fuarı’ndaydı.daf enerji ekibi


Isıtma, soğutma, sıhhi tesisat, yazılım, havalandırma, güneş sistemi, bina otomasyonu ve jeotermal sistemlerini konu alan AHR EXPO Fuarı’nda yaklaşık 19,000 katılımcı ve 40,000 üzerinde ziyaretçi bir araya geldi.


Ayrıca, fuarda 100’ün üzerinde eğitim semineri yapıldı ve yeni çıkan ürünlerin sunumları gerçekleştirildi.


DAF Enerji de pek çok çalışanıyla birlikte bu fuarda yer aldı ve sektörün önde gelen tasarımcılarına ev sahipliği yaptı.



DAF Enerji, AHR EXPO Fuar'ındaydı!

Ferroli’nin yeni kombisi Domina N!

Türkiye’de 25’inci yılını kutlayan Ferroli geniş ürün yelpazesiyle her geçen gün değişen ihtiyaçlara yeni çözümler sunmaya devam ediyor. Teknolojisinin sağladığı üstünlükle güvenlik ve çalışma performansını yeni ürününde maksimum seviyeye çıkaran Ferroli, Domina N modelini 24 KW kapasiteyle tüketicilere sunuluyor.ferroli yeni kombisi domina n


Domina N’de, sert iklimlerde karşılaşılan durumlara karşı cihazı ve tesisatı güvence altına alan donma korumasına sahip. Olası bir durumda otomatik olarak devreye giren donma koruması Türkiye’nin birçok bölgesindeki iklim koşulları için önemli bir avantaj yaratıyor. Güneş enerji sistemleriyle entegre çalışarak enerji tasarrufunu artıran Domina N’nin arıza teşhislerinde de uyarıda bulunan ve kullanım kolaylığıyla tüketici dostu olan dijital ekranlı kontrol paneli bulunuyor.


Ayrıca 92/42 EEC enerji verimlilik direktiflerine göre bu sınıf cihazlar içindeki en yüksek verimlilik seviyesi olan 3 yıldızlı enerji verimlilik seviyesine sahip Domina F, Kalorifer devresi ve sıcak kullanım suyunu hazırlayan bitermik (birleşik) bakır esanjöre sahip.


Ekonomi/Konfor modlarında çalışabilme özelliğiyle Domina N, “Konfor” modunda iken kullanım suyu 45ºC’de eşanjör içinde hazır olarak bekletildiği için tüketicilere kullanma suyunu çok kısa bir sürede temin edebilme avantajı yaratıyor. “Eco” modunda ise, sadece tüketicinin kullanım suyu talep etmesi durumunda istenilen sıcaklıkta kullanım suyu hazırlanıyor.


Domina N, opsiyonel aksesuar olarak sunulan oda termostatı ile birlikte kullanıldığında sunduğu tasarrufu çok daha yukarılara çıkarabiliyor. Ferroli’nin Türkiye pazarına sunduğu en yeni kombi olan Domina N, 3 yıl garanti ile satışa sunuluyor.



Ferroli’nin yeni kombisi Domina N!

HVAC dünyasına haber vermek isterseniz önden buyurunuz!

hvacdunyasi.com” sektörel bir haber sitesidir. HVAC dünyasına kaynak olmak, sektörün sesini duyurmak, size haber vermek için kurulmuştur.


Sizler de şirketinizin yaptığı iyi işleri, yeni ürünleri, duyuruları ve haberleri sektöre haber sitemiz aracılığıyla ulaştırabilirsiniz.


Haberlerinizi göndermek için “haber@hvacdunyasi.com” veya “info@hvacdunyasi.com” mail adreslerinden bizlere ulaşabilirsiniz.


hvacdunyasi.com” – Doğru ve iyi haber kaynağı!


Manifestomuzu buradan okuyabilirsiniz.


HVAC Dünyası



HVAC dünyasına haber vermek isterseniz önden buyurunuz!

22 Şubat 2015 Pazar

Türkiye'nin en büyük enerji fuarı!



head_yeniEnerji koridoru kimliği ile uluslararası arenada yeni ve önemli bir aktör olan Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltma, yerli Enerji Endüstri ve kümelerinin oluşturulması politikaları doğrultusunda projelendirilen CNR Energy Istanbul – Enerji ve Çevre Teknolojileri Fuar ve Konferansı, CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık A.Ş. tarafından 19 – 21 Mart 2015 tarihleri arasında CNR Expo Yeşilköy’de düzenlenecektir.


Enerji sektörü ile ilgili tüm tarafları bir araya getirecek CNR Energy İstanbul, başta İstanbul Sanayi Odası (İSO) olmak üzere ilgili diğer tüm STK’larla işbirliğiyle düzenlenecek olup sektörde yeni açılımlar sağlarken ulusal ve uluslararası pazarda da yeni fırsatlar yaratma konusunda çok önemli bir görev icra edecektir. İlki düzenlenecek olan Enerji ve Çevre Teknolojileri Fuar ve Konferansı ile gurubumuzun bugüne kadar başardığı birçok uluslararası birikim, tecrübe ve mekânsal açıdan yüksek kapasitemiz dolayısıyla ülkemizin bu alandaki en büyük Fuar ve Konferansı olmayı hedefleniyor.


Türkiye rüzgar enerjisinde Avrupa’da ilk 10’a girdi!


wind-turbine-farm-sunsetSektörün 2023 hedeflerinden bir diğeri, yenilenebilir enerji ile dışa bağımlılığı azaltmak. 2023’e kadar elektrik üretiminde yenilenebilir kaynakların payını yüzde 30’a  çıkarmayı hedefleyen Türkiye, böylece doğalgazın payını yüzde 30’a düşürmeyi planlıyor. Yerli kaynak olan kömürün payını, enerji kullanımında yüzde 30’a çıkarmayı amaçlayan sektörde; kalan yüzde 10’u nükleer enerjiden sağlamaya yönelik çalışmalara başlanmış durumda. Rüzgar enerjisi alanında artan yatırımlar yenilenebilir enerjide konulan hedefleri doğrular durumda. Yenilenebilir Enerji Kanunu’nun 2005 yılında yürürlüğe girmesiyle, rüzgar enerjisi sektörüne giriş yapan Türkiye’de bu alan her geçen gün büyüyor. HIS Emerging Energy Research (EER) şirketinin araştırmasına göre, 2011 yılında dünyadaki toplam rüzgar enerjisi kumlu gücü 41 GW oldu. Çin pazarındaki yavaşlamaya rağmen Asya-Pasifik bölgesinde yer alan ülkeler halen pazar lideri konumundalar ve 2011 yılında, rüzgar türbinlerinin yüzde 53’ü Asya-Pasifik ülkelerine tedarik edildi. Dünyadaki büyümeye paralel olarak, Türkiye rüzgar enerjisi pazarı da önemli bir büyüme kaydetti ve 10 yıl önce sıfır düzeyinde olan rüzgar enerjisinde, Avrupa’da ilk 10’a girdi. Dünyada ise, rüzgar enerjisi kapasitesiyle 16. sırada yer alan Türkiye, 48 bin MW civarında tek-no-ekonomik rüzgar potansiyeline sahip. Ancak bunun sadece yaklaşık 2 bin MW’ını kullanan Türkiye, 2023 yılında, rüzgar enerjisi kurulu gücünü 20 bin MW’a çıkarmayı hedefliyor.


Enerji sektöründe Türkiye’nin potansiyeli yatırıma dönüşüyor


elektrikTürkiye, 2023 hedefleri doğrultusunda enerjide dışa bağımlılığı, enerji kaynaklarını çeşitlendirerek azaltmayı hedefliyor. Bu doğrultuda nükleer ve yenilenebilir enerji gibi natif kaynaklara ilişkin adımlar hız kazanıyor. Lisanssız elektrik üretimi yönetmeliğinin ardından yapılan başvuru sayısı 300’e yaklaşırken, mevcut taleplerde rüzgar ve güneş enerjisi öne çıkıyor. Lisanssız üretimde 2015 yılı sonuna kadar, 5 bin MW kurulu güç hedefleniyor.


Türkiye’de hızla gelişen sanayi başta olmak üzere, konut, tarım ve hizmet sektörlerinde enerji ihtiyacı gün geçtikçe artıyor. Sektör aktörlerinin uzun zamandır dile getirdiği gibi, enerjisinin yüzde 73’ünü ithal eden Türkiye’nin, dışı bağımlılığının azalabilmesi için, doğal, yerli ve yenilenebilir enerji alanında yatırımlara yönelmesi ise şart. Güneş ve rüzgar enerjisinde, bulunduğu coğrafik konumu itibarıyla önemli bir potansiyele sahip olan sektörde aktörler, önümüzdeki dönemde her iki alanda da yatırımların hızla artacağı görüşünde.


 


 





Türkiye'nin en büyük enerji fuarı!

20 Şubat 2015 Cuma

Enerji Verimliliği Derneği'nin 14. şubesi Adana'da açıldı

Enerjinin etkin ve verimli kullanılabilmesi için farkındalık oluşturmak, bilimsel ve teknik araştırmalar yaptırmak ve sonuçlarını kamu kuruluşları ve vatandaşlar ile paylaşarak verimliliği arttırmak için tüm Türkiye’de etkin projeler geliştiren Enerji Verimliliği Derneği’nin 14.Şubesi Adana’da açıldı. Açılışta bir konuşma yapan Enerji Verimliliği Derneği Başkan Vekili Adnan Ersoy Ulubaş, Ülkemiz İthalat kaynaklarının en önemli kalemi enerjinin daha az tüketilebilmesi için, “enerji verimliliği”nin alternatif bir enerji kaynağı olduğu gerçeğinin hepimizin gündeminde olması gerektiğine dikkat çekti.


Enerji Verimliliği Derneği'nin 14. şubesi Adana'da açıldı.Enerjinin en verimli şekilde kullanılabilmesi konusunda Türkiye genelinde etkin çalışmalar yapan; Enerji Hanım, Enerji Çocuk, Enerji Verimli Ulaşım ve Enerji Verimli Sanayi’den oluşan “Enerji Takımı” ile Türkiye’nin dört bir yanında başarılı projeler gerçekleştiren Enerji Verimliliği Derneği’nin Adana Şubesi açıldı.


Açılışı gerçekleştiren ve bir de konuşma yapan Enerji Verimliliği Derneği Başkan Vekili  Adnan Ersoy Ulubaş, “Ülkemiz İthalat kaynaklarının en önemli kalemi Enerji’nin daha az tüketilebilmesi için Enerji verimliliğinin alternatif bir enerji kaynağı olduğu gerçeği hepimizin gündeminde olmalı. Yapılan hesaplamalara göre verimlilik sağlanırsa; elde edilen tasarrufun değeri, enerji kaynaklarımızdan üretebileceğimiz enerjiden daha fazladır. Yani verimlilik çok önemli bir unsurdur. Çünkü, 1 Birim mal üretebilmek için bizler gelişmiş ülkelere göre 3 katı daha fazla enerji harcıyoruz.” dedi. Konuşmasında Enerji Verimliliği Derneği’nin on sekizinci şubesinin Adana’da olmasından büyük mutluluk duyduğunu belirten Adnan Ersoy Ulubaş, “Başta Adana Şube Başkanımız Sayın Zeki Kıvanç olmak üzere tüm şube yönetim kurulumuza enerji verimliliği konusunda yapacakları çalışmalarda şimdiden başarılar diliyorum” dedi.


Enerji Verimliliği Derneği'nin 14. şubesi Adana'da açıldı.Açılışta konuşma yapan Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu  Başkanı ve Enerji Verimliliği Derneği Adana  Şube Başkanı Zeki Kıvanç da, “Adana ilimiz için Güneş Enerjisi ön plana çıkmaktadır. Türkiye’nin sahip olduğu güneş potansiyeli dikkate alındığında, güneş enerjisi kullanımı ülkemizin enerji geleceği açısından büyük bir öneme sahiptir. Yenilenebilir Enerji Kanunu’nda yapılan son düzenlemeler, bu sektörde dünya genelinde en belirleyici politikalardan olan destek politikalarının ülkemizde de uygulanma¬ya başlamasına ve böylelikle yatırımların hızlanmasına imkân sağlamıştır. Çukurova Bölgesi güneş potansiyeli olarak en elverişli bölgelerden birisidir ve bu potansiyelin değerlendi¬rilmesi hem bölge hem de ülke ekonomisi için büyük öneme sahiptir. İlgili sektörde kullanılan ekipmanların bölgede üretilmesinin yaratacağı ekonomik katkı oldukça önemlidir” dedi.


Enerji Verimliliği Derneği’nin, Adana’da açılan şubeyle birlikte Türkiye genelinde toplam 14 şubesi bulunuyor.



Enerji Verimliliği Derneği'nin 14. şubesi Adana'da açıldı

Adana IHS Fuarı 2015 açıldı!

Adana İnşaat 2015 – 9. İnşaat Teknolojileri, İş Ve İnşaat Makineleri, Altyapı, Müteahhitlik Hizmetleri Fuarı, Adana Yapıda Yenilikler, Dekorasyon, Tadilat, Yenileme Ve Teknolojileri Fuarı,


Adana IHS 2015 – Adana 8. Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz Teknolojisi, Tesisat ve Yalıtım Fuarı İle


Adana Kent 2015 – Adana 7. Belediye İhtiyaçları, Kent Mobilyaları, Park Bahçe Düzenlemeleri ve Spor Tesisleri Fuarı eş zamanlı olarak kapılarını ziyaretçilere açtı.


Adana IHS 2015TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş.’nin ev sahipliğinde düzenlenen fuarın açılış konuşmasını yapan Tüyap Adana Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuara 50 ilden girişimcinin katıldığını ve 30 binin üzerinde ziyaretçi beklediklerini kaydetti.


Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise fuarın kentsel dönüşüm noktasında yapı müteahhitlerine yeni ufuklar açmasını, belediyecilere de kentleri güzelleştirmek için yeni fırsatlar oluşturmasını temenni ettiklerini kaydetti.


Adana Valisi Mustafa Büyük de en önemli ticari sektörlerin başında inşaat sektörü geldiğini vurgulayarak. “Şehirlerin gelişmesinde en önemli konumda ve görevde bulunan belediyelerimiz. sektörün değişimini, gelişmesini izleyerek geleceğe yönelik planlar, programlar yapma şansı elde ediyor. Her acıdan faydalı olacak böyle bir fuarın toplumumuza, gelişmemize ve kalkınmamıza katkılar sağlamasını diliyorum” ifadelerini kullandı.


Fuarın açılış törenine kent protokolünün yanı sıra İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve bürokratlar katıldı.


Fuar, 22 Şubat Pazar gününe kadar ziyaretçilerini bekliyor olacak.



Adana IHS Fuarı 2015 açıldı!

Mersin New City Daikin'i tercih etti

Mucidi olduğu VRV sistemler ile gayrimenkul sektörünün seçkin projelerine konfor ve tasarrufu bir arada sunan Daikin, Mersin’de inşa edilen New City Residence’ın da iklimlendirme çözüm ortağı oldu. New City Residence, sakinleri için Daikin Mini VRV soğutma sistemlerini seçti. 


İklimlendirme konusundaki geniş ürün gamı ile her ihtiyaca farklı bir çözüm sunan Daikin, VRV® sistemler ile yeni yapılmakta olan konut ve ofis projelerinin iklimlendirme tercihi olmaya devam ediyor. Körükçüoğlu İnşaat tarafından, Mersin Yenişehir’ de 20.139 metrekare araziye inşa edilen New City de,  iklimlendirme çözüm ortağı olarak VRV® sistemlerin mucidi Daikin’i seçti.


 Modern yaşamın tüm taleplerine cevap verecek özelliklerle donatılmış New City Residence, 4+1 300 metrekarelik 86 daireden oluşuyor. Sakinlerinin tüm ihtiyaçlarını düşünerek planlanan New City Residence, sahip olduğu pek çok sosyal ve teknolojik donatı ile dikkat çekiyor. Yeşil alanlardan yürüyüş parkuruna, spor alanlarından çocuk oyun alanlarına, her daireye özel kapalı otoparktan katlar arası ses izolasyonuna kadar detayların düşünüldüğü New City Residence’ta merkezi soğutma sistemi olarak da Daikin Mini VRV yer alıyor.


MERSİN-NEW-CITY-İKLİMLENDİRMEDE-DAIKIN'I-TERCİH-ETTİ-1


VRV® SİSTEM İLE MÜKEMMEL KONFOR


Dairelerin içinde özel tasarım ürünlerin kullanıldığı projede, Daikin’in özellikle konut, ofis ve otel projelerinde en çok uygulanan modeli; konfor ve ses seviyeleri avantajı ile FXDQ gizli tip iç ünite tercih edildi. Yüksekliği 200 mm. olan iç ünite cihazlarının standart olarak drenaj pompasına sahip olması sayesinde oda tavan yükseklikleri korundu. Ayrıca kolay montaj imkânı ile estetik bir uygulamanın yapıldığı projede yer tasarrufu da sağlandı. Her daireye bağımsız uygulanan ve altı kat özel alaşımlı kondenser finleri bulunan Daikin Mini VRV sistem dış üniteler, uzun ömürlü kullanım olanağına sahip olması ile de fark yaratıyor.


 Daikin Mini VRV sistemler, yüksek verimlilik ve düşük enerji maliyeti ile kullanıcı dostu çözümler sunarak, kullanıldığı projelere değer katıyor. E-bridge devresi ile kondenserde sıvı soğutucu akışkanın birikmesinin önlendiği New City Residence projesinde de, tüm koşullarda kondenser yüzeyi etkin şekilde kullanılarak daha yüksek enerji verimliliği sağlanıyor.


MERSİN-NEW-CITY-İKLİMLENDİRMEDE-DAIKIN'I-TERCİH-ETTİ-3


ŞIK, ÇEVRECİ VE SESSİZ BİR ÇÖZÜM


Daikin Mini VRV dış üniteleri, inverter teknolojisi sayesinde ihtiyaç olan kapasite kadar çalışabiliyor. Otomatik soğutucu akışkan şarjı fonksiyonu ve bakır borulama mesafesinin kısa tutulması sayesinde ilave edilmesi gereken gaz miktarını otomatik hesaplayan Mini VRV, sistem performansını garanti ediyor. Böylece yüksek performans ve yüksek verimlilik oranlarında çalışan cihaz, düşük gaz salınımı ile de çevreci bir çözüm sağlıyor.



New City Residence’ta yer alan Daikin Mini VRV dış ünitelerindeki Aero spiral fanda, ağız girişine ilave edilen kılavuzlar ve fan kenarlarının bükülmesi sayesinde türbülansın azaltılması, cihazların sessiz çalışmasını mümkün kılıyor. Yatak odasının yanında yer alan 4 metrekarelik klima balkonuna yerleştirilen dış üniteler, 55 desiBel (gece modunda 43 dB) düşük ses seviyesi ile kullanıcılarına estetik tasarımın yanı sıra sessiz bir ortam sağlıyor.


Sadece proje aşamasında değil, satış sonrası hizmetleri ile kullanım aşamasında da güven ve konfor sunan Daikin, New City Residence’ın yanı sıra MaslakNo/1, Ormanada, Koru Florya, Evora İstanbul, Paladyum Beytepe, Rönesans Tower gibi pek çok seçkin gayrimenkul projesinin iklimlendirmesini gerçekleştiriyor.


MERSİN-NEW-CITY-İKLİMLENDİRMEDE-DAIKIN'I-TERCİH-ETTİ-2



Mersin New City Daikin'i tercih etti